banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2007, 14:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2007, 17:17
Neka je mir na onog ko slijedi Pravi put.

Nije bilo niti jednog Poslanika koji nije upozorio svoj narod o dolasku Antikrista.

Da li cemo ga znati prepoznati ????

P.S.

"Sto ljudi - sto cudi"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 14:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
U ona vremena smatralo se da je Antihrist - Muhamed...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 15:21 
Početnik
Početnik

Citiraj:
U ona vremena smatralo se da je Antihrist - Muhamed...

Da, Blizzard slozio bih se s tobom,to se na zapadu od onih koji ne poznaju Islam i danas smatra tako, i upravo sam zato otvorio ovu temu.

Kur'an velica Isa a.s. / Hristosa i stavlja ga na mjesto Ulul-Azm (5 najodabranijih Poslanika) : Nuh/Noa, Ibrahim/Abraham, Musa/Mojsije, Isa/Isus, Muhammed neka je na svih njih mir i blagodat Bozja.

A da li ce antikrist velicati Isusa u bilo kom smislu??? Ne bih bas rekao.

P.S

Svako zasto ima svoje zato

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2007, 08:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Porsche je napisao:

Nije bilo niti jednog Poslanika koji nije upozorio svoj narod o dolasku Antikrista.

P.S.

"Sto ljudi - sto cudi"

Da ti pravo kažem, nemam ništa protiv tvog učenja, tvoje vjere i tvoga uvjerenja, samo moram da kažem da mi pomalo smeta kad u naslovima svojih tema praviš paralele: Isus -- Antihrist; Raspeće fikcija ili... a priča se povede o satanizmu.

Npr. ovaj naslov nema veze sa tvojim uvodnim tekstom (ili ga ja bar ne vidim).

Primjetila sam da su ti poznate mnoge stvari iz Svetog Pisma, pa prema tome vjerovatno si čitao i ostalo, gdje se navodi dolazak Antihrista i šta će se dešavati u posljednjim vremenima.
Neodvojivi dio Novog Zavjeta je i Otkrovenje koje se nalazi na kraju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 09:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Porsche je napisao:

Što da ne? Kaže poneku lijepu o Isi pejgamberu da bi lakše pridobio okolinu za svoju stvar. Nisu li uostalom tokom istorije u ime Hrista rađene najđavolskije stvari?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 11:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Blizzard je napisao:
Porsche je napisao:

Što da ne? Kaže poneku lijepu o Isi pejgamberu da bi lakše pridobio okolinu za svoju stvar. Nisu li uostalom tokom istorije u ime Hrista rađene najđavolskije stvari?

Te stvari su ucinili ljudi...Isus nema udjela u tome...

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

bORGqUEEN je napisao:
Te stvari su ucinili ljudi...Isus nema udjela u tome...

Naravno da nema...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 14:57 
Početnik
Početnik

Neka je mir na onog ko slijedi Pravi put

Citiraj:
Citiraj:
Porsche ::

P.S.

"Sto ljudi - sto cudi"

Da ti pravo kažem, nemam ništa protiv tvog učenja, tvoje vjere i tvoga uvjerenja, samo moram da kažem da mi pomalo smeta kad u naslovima svojih tema praviš paralele: Isus -- Antihrist; Raspeće fikcija ili... a priča se povede o satanizmu.

Primjetila sam da su ti poznate mnoge stvari iz Svetog Pisma, pa prema tome vjerovatno si čitao i ostalo, gdje se navodi dolazak Antihrista i šta će se dešavati u posljednjim vremenima.
Neodvojivi dio Novog Zavjeta je i Otkrovenje koje se nalazi na kraju

U temi o satanizmu sam se prvi put uopste pojaviona ovom forumu i ono pitanje koje sam postavio naravno da nema nikakve veze s satanizmom, i pitanje nije bilo provokativno nego sam samo htio da saznam koji su razlozi ne vjerovanja krscana u posljednjeg Poslanika s.a.w.s.
Prvi se oglasio Damaskin po tom odgovoru i odgovorio onako kako je odgovorio-...nakon nekoliko dana na ovom forumu mnoge stvari su mi postale jasne i kad se vratim sad na ono svoje pitanje dakako da i meni izgleda besmisleno...jer sad znam a tad nisam znao. :)

A sto se tice naslova ove teme, on se ne odnosi na stvar da se razbije demagogija kod krscana da je Muhammed s.a.w.s. Antikrist.

Kako sto uvodni dio teksta kaze da nije bilo niti jednog poslanika koji nije upozorio svoj narod o dolasku antikrista-to je prepricani hadis.
A pitanje da li cemo ga znati prepoznati???- pitanje se odnosi koliko svako od nas poznaje nacine na koji ce antikrist djelovati i da li je shodno tim nacinima djelovanja on mozda vec tu medju nama ili su pri kraju pripreme njegova dolaska.
Talija- Najspecificnija situacija na ovom forumu je upravo sitacija onih koji su islamske vjeroispovjesti. Zasto???
Jer mi s jedne strane ne smijemo sebi dopustiti da vrijedjamo Isa a.s. niti Musa a.s. dok Zidovi to npr. mogu za njih Isa a.s. i Muhammed s.a.w.s ne znace nista nego su oni za njih lazni poslanici i oni ih mogu blatiti koliko hoce.
Situacija s krscanima je da oni ne vjeruju u poslanstvo Muhammeda s.a.w.s. (posljednjeg poslanika) i shodno tome mogu o njemu pricati istinito ili ne istinito, provjereno ili ne provjereno.
Dok mi Muslimani ne smijemo niti o jednom poslaniku govoriti nista sto ne pripada njemu kao Poslaniku.
Npr. ako jedan musliman koji poznaje svoju vjeru kaze bilo kakvu laz na bilo kojeg od poslanika to za sobom povlaci veliku sankciju-koja je priblizna kufru (nevjerovanj)-dakle veliki grijeh.
Mozda ces naci u nekim mojim tekstovima da pisem i te kako negativno o recimo Isa a.s. -ali to nisu moje rijeci nego citati iz biblije ili talmuda - talmud govori lazi o Isa a.s. dok biblija na nekoliko mjesta degradira njegov polozaj kao poslanika (ali to je druga tema) - dakle ja samo citiram ono sto govore knjige zidova ili krscana ali to nikako nisu moja uvjerenja jer Tahavijeva poslanica (jedna od knjiga akaida (srzi vjerovanja) muslimana) kaze da nema razlike u poslanicima shodno njihovom vjerovanju a svako onaj koji slaze ili opsuje (subhanallah) bilo kojeg od poslanika s aspekta Islama postaje kafir (nevjernik) .

Ovim naslovom nikako nisam mislio da je Isusu Antikrist. Isus /Isa a.s. je jedan te ista osoba i ona nikad nije bila u bilo kojim knjigama semitskih religija predstavljena kao antikrist.

Ali isto tako bilo koja semitska knjiga ne pise o Muhammedu s.a.w.s. kao antikristu pa me interesuje kako je doslo do tog uvjerenja da je on (Muhammed s.a.w.s ) antikrist a njegovi sljedbenici vojska antikrista.

U mnogo hadisa Muhammed s.a.w.s. navodi ko je antikrist (Dedzdzal), te kako ce on izgledati, te kako da se odbranimo od njega te vrijeme kad ce on docii na kraju navodi da ce njega ubiti Isa a.s. te se u hadisim a spominje da ce Isa a.s. biti na zemlji 40 a u drugom haidsu da ce biti 7 godina. Da bismo pomirili obje predaje znamo da je Isa a.s. uzdignutu 33.-oj godini zivota te s toga za vrijeme antikrista (Dedzdzdala) kojeg ce ubiti zadrzace se na zemlji jos 7 godina...itd,itd,
Ukoliko se rasprava razvije navest cu jos nekoliko hadisa i ajeta iz Kur'ana o antikristu...isanllah

A post scriptum :"Sto ljudi-sto cudi".je upravo vezano za ovu rapsravu jer 100 ljudi a svaki covjek ima svoje misljenje- pa da i njega cujemo...

P.S. "no sikiriki" :) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 16:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Muhamed je osoba sa, najblaže rečeno, veoma problematičnim životopisom, tako da nisam baš siguran da zaslužuje titulu proroka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Porsche je napisao:
Neka je mir na onog ko slijedi Pravi put

Citiraj:
Citiraj:
Porsche ::

P.S.

"Sto ljudi - sto cudi"

Neodvojivi dio Novog Zavjeta je i Otkrovenje koje se nalazi na kraju

U temi o satanizmu sam se prvi put uopste pojaviona ovom forumu i ono pitanje koje sam postavio naravno da nema nikakve veze s satanizmom, i pitanje nije bilo provokativno nego sam samo htio da saznam koji su razlozi ne vjerovanja krscana u posljednjeg Poslanika s.a.w.s.
Prvi se oglasio Damaskin po tom odgovoru i odgovorio onako kako je odgovorio-...nakon nekoliko dana na ovom forumu mnoge stvari su mi postale jasne i kad se vratim sad na ono svoje pitanje dakako da i meni izgleda besmisleno...jer sad znam a tad nisam znao. :)

A sto se tice naslova ove teme, on se ne odnosi na stvar da se razbije demagogija kod krscana da je Muhammed s.a.w.s. Antikrist.

Ja to nisam tako ni shvatila. Nikada nije ni bilo rečeno da je Muhamed Antihrist.

Citiraj:
Kako sto uvodni dio teksta kaze da nije bilo niti jednog poslanika koji nije upozorio svoj narod o dolasku antikrista-to je prepricani hadis.
A pitanje da li cemo ga znati prepoznati???- pitanje se odnosi koliko svako od nas poznaje nacine na koji ce antikrist djelovati i da li je shodno tim nacinima djelovanja on mozda vec tu medju nama ili su pri kraju pripreme njegova dolaska.

U Svetom Pismu piše naviše mjesta o njegovom dolasku.
U početku će se pojavljivati lažni proroci, ali to opet decidno ne ukazuje da se radi o Muhamedu:
(Lk 6,43-44)
(15) "Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. (16) Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? (17) Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. (18) Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. (19) Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. (20) Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati."
A na drugom mjestu učenici (kasnije apostoli) kažu Isusu da postoji jedan čovjek koji liječi u Božije ime i čuda pravi ali se drži podalje od njih i ''nije s njima'', Isus im odgovara: Onaj koji nije protiv nas, s nama je''.

Citiraj:
Talija- Najspecificnija situacija na ovom forumu je upravo sitacija onih koji su islamske vjeroispovjesti. Zasto???
Jer mi s jedne strane ne smijemo sebi dopustiti da vrijedjamo Isa a.s. niti Musa a.s. dok Zidovi to npr. mogu za njih Isa a.s. i Muhammed s.a.w.s ne znace nista nego su oni za njih lazni poslanici i oni ih mogu blatiti koliko hoce.

Lk 12,57-59)
(21) "Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Ko ubije, biće podvrgnut sudu. (22) A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, biće podvrgnut sudu. A tko bratu rekne 'Glupane!', biće podvrgnut Vijeću. A ko reče: 'Luđače!', biće podvrgnut ognju paklenomu." (23) "Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, (24) ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar." (25)
Prema ovome - nema pljuvanja po bližnjem, a pod pojmom ''bližnji'' se ne misli na krvni rod.

Citiraj:
Situacija s krscanima je da oni ne vjeruju u poslanstvo Muhammeda s.a.w.s. (posljednjeg poslanika) i shodno tome mogu o njemu pricati istinito ili ne istinito, provjereno ili ne provjereno.
Dok mi Muslimani ne smijemo niti o jednom poslaniku govoriti nista sto ne pripada njemu kao Poslaniku.
Npr. ako jedan musliman koji poznaje svoju vjeru kaze bilo kakvu laz na bilo kojeg od poslanika to za sobom povlaci veliku sankciju-koja je priblizna kufru (nevjerovanj)-dakle veliki grijeh.

Grijeh i jeste napadati, praviti bilo kakvu štetu bližnjem.
Da nema veze ko je koje vjere, rase.. je napisano u priči o Milosrdnoj Samarićanki.
Zašto Hrišćani ne vjeruju u Muhameda? Hrišćani Vjeruju u predanje, tako da je logično da imaju vjeru u jednu interpretaciju.

Citiraj:
Mozda ces naci u nekim mojim tekstovima da pisem i te kako negativno o recimo Isa a.s. -ali to nisu moje rijeci nego citati iz biblije ili talmuda - talmud govori lazi o Isa a.s. dok biblija na nekoliko mjesta degradira njegov polozaj kao poslanika (ali to je druga tema) - dakle ja samo citiram ono sto govore knjige zidova ili krscana ali to nikako nisu moja uvjerenja jer Tahavijeva poslanica (jedna od knjiga akaida (srzi vjerovanja) muslimana) kaze da nema razlike u poslanicima shodno njihovom vjerovanju a svako onaj koji slaze ili opsuje (subhanallah) bilo kojeg od poslanika s aspekta Islama postaje kafir (nevjernik) .

Znam da hladno zvuče određeni dijelovi svetih spisa odvojeni iz konteksta, tako da i ne reagujem kad pročitam nešto, što na prvi pogled, samo po sebi, izgleda kao kontraargument.

Citiraj:
Ovim naslovom nikako nisam mislio da je Isusu Antikrist. Isus /Isa a.s. je jedan te ista osoba i ona nikad nije bila u bilo kojim knjigama semitskih religija predstavljena kao antikrist.

Ne, napisala sam da mi smeta paralela koja se pravi, a nisam napisala da si ti aludirao na Isusa kao na Antihrista.

Citiraj:
U mnogo hadisa Muhammed s.a.w.s. navodi ko je antikrist (Dedzdzal), te kako ce on izgledati, te kako da se odbranimo od njega te vrijeme kad ce on docii na kraju navodi da ce njega ubiti Isa a.s. te se u hadisim a spominje da ce Isa a.s. biti na zemlji 40 a u drugom haidsu da ce biti 7 godina. Da bismo pomirili obje predaje znamo da je Isa a.s. uzdignutu 33.-oj godini zivota te s toga za vrijeme antikrista (Dedzdzdala) kojeg ce ubiti zadrzace se na zemlji jos 7 godina...itd,itd,
Ukoliko se rasprava razvije navest cu jos nekoliko hadisa i ajeta iz Kur'ana o antikristu...isanllah

U Otkrovenju je više pisano o dolasku Antihrista, a samo Otkrovenje je pisano duhovno, da se banalno izrazim, u sasvim drugoj dimenziji nego što je ova naša ljudska, zemaljska, te ga je teško shvatiti našom percepcijom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Blizzard je napisao:
Porsche je napisao:

Nabroj koje stvari i ko je u ime Hrista stajao iza tih najdjavolskijih stvari.Nemoj biti nedorecen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 22:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Nabroj koje stvari i ko je u ime Hrista stajao iza tih najdjavolskijih stvari.Nemoj biti nedorecen.

Inkvizicija, pa nasilna pokrštavanja na Istoku i Zapadu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zapad i inkvizicija me ne zanimaju, jer nisi hriscani, vec se samo tako zovu.
Nasilna pokrstavanja na Istoku? Na sta konkretno mislis: gdje, kada i koga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 23:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2007, 00:11
Vidusa je napisao:

A ti masoncina koji potajno zeli da bude Jevrejin, si kao hriscanin. Mos misliti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sara Avramova je napisao:
Vidusa je napisao:

A ti masoncina koji potajno zeli da bude Jevrejin, si kao hriscanin. Mos misliti.

Ja nisam mason, a Jevrej ne bih bio ni u najgroznijem snu: meni to ni u kosmaru ne moze doci. Pravoslavni Jevrej bih bio, a antihrist ? Boze sacuvaj, strasne li pomisli!

Poslednji put menjao Vidusa dana 11 Mar 2007, 17:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 00:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Vidusa je napisao:

Ja nisam mason, a Jevrej ne bih bio ni u najgroznijem snu: ja to ni u kosmaru ne moze doci. Pravoslavni Jevrej bih bio, a antihrist ? Boze sacuvaj, strasne li pomisli!

Jeste samo ti sebe tješi, da ćeš se osuđivanjem spasiti. Gospod traži žrtvu, bilo našu ili vašu. ALI ŽRTVU a ne osudu. Uči malo Pravoslavlje bolje. Neštoo si mi zašteko.

Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 01:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika
Slika
Isti znak kao na tvojim fotkama: podignut jedan prst. Bas cudno. Hamasovci i Izraelski vojnici imaju isti pozdrav!? A donekle to i nije cudno.

Gospod ne trazi ZRTVU, nego VJERU U ISUSA HRISTA: "Milosti hocu, a ne priloga (zrtve)!"

Nego, kazi ti nama svima zasto ti mene napadas? Zasto? Sta sam to ja tebi ucinio, cime sam te uvrijedio? I ne glumi vise ono sto nisi.

TEST: Bas me zanima hoce li prva slika opet isceznuti? :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2007, 01:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

1.
Arapi i Jevreji su BRAĆA I SESTRE, tako da nemoj da te čudi isti pozdrav.
A Hrišćani Arapi i Hrišćani Jevreji su i u pravom smislu BRAĆA I SESTRE.
A ti nisi ništa meni, ali jesi BOGU. A ja ko pripadnik BOŽIJEG NARODA se osetila prozvanim da reagujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2007, 02:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[quote="Sara Avramova"]1.
A ti nisi ništa meni, ali jesi BOGU. A ja ko pripadnik BOŽIJEG NARODA se osetila prozvanim da reagujem.[/quote]

Da, na slikama su hriscani Arapi i hriscani Jevreji!!! :angel: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TVec skoro 2000 godina vi ste prestali biti pripadnici Bozijeg naroda. Pa zar jedan DEGEN GOH treba da te poducava? Pogledaj zadnji prilog na ovoj stranici i tu ces naci i ove rijeci Gospoda kad govori Jakovu:

" I sjemena ce tvojega biti kao praha na zemlji, te ces se rasiriti na zapad i na istok i na sjever i na jug, i svi narodi na zemlji blagoslovice se u tebi i u sjemenu tvojem.
I evo, ja sam s tobom, i cuvacu te kuda god podjes, i dovescu te natrag u ovu zemlju, jer te necu ostaviti dokle god ne ucinim sto ti rekoh."

Svi narodi na zemlji od Jakovljeva sjemena kroz sina mu Judu, pa preko Davida blagosloveni su Isusom Hristom. I kad je to ucinjeno, Bog vas je po svojim rijecima i ostavio (napustio). Eto tako pise i tako se desilo.
Boziji narod je narod novog Izrailja, sinovi Boziji kroz Isusa Hrista, hriscani! I ti sto prije na krstenje ako sebi mislis dobro!

Izvor:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=14448&start=240

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2007, 14:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
1.
A ti nisi ništa meni, ali jesi BOGU. A ja ko pripadnik BOŽIJEG NARODA se osetila prozvanim da reagujem.

Ne znam onda gdje je zapelo....40% palestinaca su hriscani.....

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]