banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2007, 08:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Nije im bilo dosta ona novogodisnja pa su odlucili da nastave.A sege juce kad sam procitao sms koji su poslali,pa reko ovi ljudi stvarno nisu normalni da se vec nisam skinuo s Mobisa sad bih to cinio jer ovo su vrhunski lopovi samo se nadam da im je ovo posljednja vleika prevara i da im nece proci,ali naravno bice budala koji ce se upecati na ovo.btw ako je za utjehu ukinut porez na nosenje mobilnog telefona u r.s.juce Dodik objavio to kao i da je stigla saglasnost za prodaju TS od RAK-a sad se ceka od konkurencijskog. savjeta,a rok je 6 mjeseci tako da nece izgleda jos Mobis u MTS.Evo citat dole

Za vaučer od 30 KM ekstra tarifa od 0,24 KM/min!

Dopuni svoj MOBI'S Fun (prepaid) račun vaučerom za dopunu u vrijednosti od 30 KM i postani korisnik najniže prepaid tarife u BiH!

Ukoliko u toku mjeseca aktivirate vaučer za dopunu u vrijednosti od 30 KM imate mogućnost da razgovarate po najnižoj tarifi od 0.24 KM/min. (PDV nije uračunat) do kraja tekućeg mjeseca, odnosno mjeseca u kojem je aktiviran ovaj vaučer. Dopuna vaučerima nižih vrijednosti u toku istog mjeseca ne utiče na promjenu ove tarife, ako ste je već prethodno aktivirali dopunom računa sa vrijednosnim vaučerom od 30 KM.

Akcija traje tokom marta, aprila i maja mjeseca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A ovo je samo potvrdilo ono sto odavno mislim o Mobisu a to je da je lopovsko-prevarantska mreza evo dokaza

U akciji „Više razgovora, više poklona“ koja traje od 01.03. do 31.03.2007. godine, svi postpaid i prepaid korisnici mogu ostvariti bonus u zavisnosti od nivoa potrošnje.

Prepaid korisnicima se dodjeljuju besplatne SMS poruke, u zavisnosti od ostvarene mjesečne potrošnje.

Ako mjesešno potrošite 20 KM, dobićete 10 besplatnih SMS poruka.
Ako mjesešno potrošite 30 KM, dobićete 15 besplatnih SMS poruka.
Ako mjesešno potrošite 50 KM, dobićete 25 besplatnih SMS poruka.

Mjesečna potrošnja je izražena sa uključenim PDV-om i ne obuhvata MMS poruke, SMS u roaming-u i VAS SMS. Besplatne SMS poruke se dodjeljuju u sljedećem mjesecu za mjesec u kojem je ostvaren bonus. Npr. ukoliko u toku marta ostvarite mjesečnu potrošnju dovoljnu za dodjelu bonusa, besplatne SMS poruke ćete moći slati u aprilu. Stanje besplatnih SMS poruka možete provjeriti pozivanjem *103#.

Postpaid START i SMART korisnicima koji ostvare ukupnu potrošnju na razgovore, (osim roaminga) i SMS poruke (u toku jednog obračunskog perioda, bez pretplate i poreza) zavisno od tarifnog paketa i dostignutog nivoa potrošnje ostvaruju pravo na sljedeće bonuse:

Za mjesečnu potrošnju od 60 KM na tarifnom modelu START dobijate 20 besplatnih minuta razgovora u okviru MOBI’S mreže.
Za mjesečnu potrošnju od 100 KM na tarifnom modelu SMART dobijate 40 besplatnih minuta razgovora u okviru MOBI’S mreže.

Bonus će se dodijeliti u istom obračunskom periodu u kojem je i ostvaren, odnosno, iznos na martovskom računu će biti umanjem za novčani iznos jednak ekvivalnetu besplatnih minuta razgovora unutar MOBI’S mreže.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eto sta se desava kada Telekom shvati da ima bezrezervnu podrsku,nema konkurencije tj. da ljudi nisu spremni preci na drugu mrezu iako je povoljnija mislim na HT koji ima povoljnu tarifu bez ikakvih uslovljavanja sa dopunama i slicno.Ovim ce mobis doprinjeti nastavku osipanja korisnika ali eto ipak ce prezivjeti jer nema konk. koju bi potrosaci prihvatili.
Suluda su bila razmisljanja kako ce MTS samim dolaskom automatski preslikati usluge koje ima u Srbiji.Mislim da ce MTS uvjek biti jaci u Srbiji nego u R.S.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 09:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ne razumijem sta je toliko prevarantsko u ovim akcijama? Sto nisu dali vise besplatnih poruka ili sto jos vise ne smanje tarifu? Ok, mogli su - ali to nije bas i neka prevara. Sve ti lijepo pise, znas sta te ceka pa ako hoces izvoli. Uostalom, kakva je razlika - umjesto da u toku mjeseca kupis 3x11KM, ti sad kupis jednu od 33KM.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 07:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako je tebi ovo o.k. akcija molim lijepo dok konkur. ima to isto bez ikakvog uslovljavanja.Pa budi iskren zar nije bolje ako neko trosi preko 30km mjesecno da bude na preplati.postavlja se pitanje kome je onda ova akcija namjenjena.Zalosno je sto mobis tone par mjeseci nista ne objavljuje a onda ova losa akcija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ovaj post vec ima smisla, mnogo vise nego naslov. Jedno je losa akcija, a drugo je kako ti kazes 'prevara'. Akcija nije odlicna, ali s obzirom na to da je akcija u proslosti bilo vrlo malo, skoro nikako i ovo je neki pomak. Mali, ali pomak.

Da li si ti trenutno uopste pretplatnik Mobisa, posto, citajuci tvoje ranije postove na ovom podforumu sam stekao utisak da koristis usluge druge mobilne telefonije.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Ma meni se cini da je on jedan od onih sto ih sve nervira... kako sam shvatio koristi 061 mrezu... ali ga MOBI'S i dalje nervira... izgleda da ona "tudje sladje" vredi i za kritikovanje...

Prevara ova, prevara ona... treba ti telefon... pricaj... ne treba, onda ga ne koristi... sto potrosis plati... preskupo je? Bolje nemamo, dal' cemo imati... nesto ne verujem... da se sekiram zbog toga... ne pada mi na pamet...

A trositi vreme na "razotkrivanje" skrivenih prevara, naguza upakovanih i promotivne pakete i ostalih stvari... dokon pop i goveda krsti...

Prodjem kroz grad i vidim gomilu ljudi sa telefonom na uvetu... i jos vecu gomilu ljudi koji kucaju poruke... neki su nasmejani... neki ljuti... neki se nerviraju zbog posla... neku bleblecu bezveze... ali ni jednog nisam cuo da prica "vis' ti moja ti kako ti nas ovaj mobis dere... draaaaga moja ja ujutro kad ustanem i pogledam u mobilni, odmah moram secer i vodu da uzmem kako nas oni varaju..."

A vise i MOBI'S i do MOBI'S-a ... i Telekom i do Telekoma... i ovi sto ih "razotkrivaju"... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
a stari kriticar bl-boj.....i naravno mjesecno trosi 16 KM na mobil....pa zato ga i pogadja sve to....

besposlen pop i prasad krsti...sto rece koleza

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 15:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
ok, samo da sad ne ispadne da mobis nije najskuplja i najgluplja mreza jer JESTE.

a sto se teme tice, nije kradja to sto rade vec jebanje ljudi u zdrav mozak, cuj najniza tarifa. na njihovoj mrezi jeste pa su to u nastavku i morali da napisu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
evo jos jednog'.... :roll:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 17:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
The Godfather je napisao:
evo jos jednog'.... :roll:

:)

mobilni je sad stvarno postao neophodan, i br korisnika se stalno povecava ali i cijene, sto je malo apsurd...ali oni imaju monopol i to je to...

a nisam sad ja ogorcen na mobis, ali tako stoje stvari

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 22:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2004, 15:03
I na kraju krajeva niko nikoga ne tjera da ucestvuje u toj akciji, dobrovoljno je. Hajde sto se tice ovog poreza na posjedovanje telefona pa te prisile da platis, ali ovo je cisto dobra volja. A kome se ne svidja Mobis, ima jos dva operatera u BiH pa na volju.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao sto rece Srbin delija ima jos mreza,hvala bogu da ima izbora.
Mobis je stvarno najskuplja mreza,jer u kuci mi svi koriste razlicite pa znam :lol:
Godfather da trosim toliko a ti meni reci koliko je onih sto na mobilni trose vise.Mislim da onaj ko trosi preko 10km treba dobro razmisliti da li mu je jeftinije na pretplati sad ,jer ukidaju porez.
Vanja bio sam na mobisu nekih 5 godina ali sam se prebacio na BHT(mada u zadnje vrijeme je Eronet najjaci s cijenama,ali i BHT jos uvijek ima svoje prednosti konkretno recimo odlicna mmail usluga i besplatan gprs do 3kb) i zadovoljan sam.Nisu ni oni idealni ali su bolji.Barem su posteniji i nema ovako pokvarenih akcija.Naravno bolje ista nego nista kad su akcije u pitanju ali kada pogledam sta nudi Eronet koji im je konkurencija ova akcija ispada smijesna.Ali takve akcije su i doprinjele padu mobisa jer evo citam Banjalucka berza objavila pad dobiti Telekoma Srpske u 2006. odnosu na 2005.god za 3.3miliona KM,Toliko o dobrom poslovanju.Uz to da kazem da je Teol poslovao s gubitkom,stvarno ne shvatljivo s obzirom na cinjenicu da je to oblast u ekspanziji.
Naravno da sam kriticar i to sva 3 operatera(ne na ovom forumu jer se ovdje prati samo rad mobisa) jer se dogovaraju o zajednickom monopolu,sutjeti znaci odobravati ovo i slagati se a posto se ne slazem onda kritikujem :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako po vama, kriticarima svega postojeceg, treba da izgleda idealan moblini operater? Ajde, dajte teze, zanima me koji su to parametri koje vi ocenjujete. Dajte da vidimo usluge, cene, tarifne modele, nacine tarifiranja i obracuna... pokazite da znate o cemu pricate, pokazite da u vasim kritikama postoji znanje, a ne sukob zelja i mogucnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 14:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
BL Boy je napisao:
i besplatan gprs do 3kb

Ovo je najbolje :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2007, 20:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
BL Boy je napisao:
ako je za utjehu ukinut porez na nosenje mobilnog telefona u r.s.juce Dodik objavio to

ja chuh da ce pretplata porasti nakon ukidanja poreza na nosenje dobara, tj nece biti onog -5km bonusa na pretplatu, tako da korisnici nece ni osjetiti to ukidanje poreza. ima kriticari tek tad da se naloze na pobunu :wink:

nego mene zanima ono udaranje pdv-a na taj porez na nosenje dobara. naravno da 0.85 km mjesecno ne znaci nista, al me zanima jel to po zakonu? porez na porez meni ne zvuci logicno. ako moze neko ko je upucen u materiju ovo objasniti, bas me zanima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
nego mene zanima ono udaranje pdv-a na taj porez na nosenje dobara. naravno da 0.85 km mjesecno ne znaci nista, al me zanima jel to po zakonu? porez na porez meni ne zvuci logicno.

Po zakonu jeste, ali nije logicno... istu situaciju imas sa akcizom i taksom na promet nafte i naftnih derivata. Platis A/T, a onda ti na to obracunaju PDV. Medjutim, obrzirom da se prometovanjem nafte i naftnih derivata bave pravna lica, taj PDV na A/T je ulazni, tako da opterecene nije direktno.

Nelogicno je sto se to primenjuje i za fizicka lica po pitanju nosenja mobilnih telefona. Medjutim, moguce je da se radi o terminoloskoj zackoljici, te da to nije (terminoloski) porez nego "taksa na koristenje luksuznog dobra", a kao takva je podlozna PDV-u... i nema problema... oni sviraju, a mi sizimo na zadati ritam...

Ali... ako je tako, zasto je onda RTV taksa oslobodjena poreza... zato sto su javni RTV servisi oslobodjeni PDV-a (kao i zivotna osiguranja, javne zdravstvene ustanove koje vrse primarnu zastitu i sl.). Ako se i tu radi o taksi, onda bi i ona trebala biti oporezovana, medjutim to nije slucaj...

Postoji i varijanta "dramskog" objasnjenja... luksuzno dobro kao takvo moze ucestvovati u stvaranju dodatne vrednosti (jel'te pos'o se zavrsava telefonom), pa je kao takvo podlozno oporezivanju kao ucesnik u procesu... naravno da ovo nema pameti, ali kod nas mnogo stosta nema pameti...

Zakljucak (ili ponavljanje) ... zakonski je (ocigledno) osnovano, ali nema logike...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 21:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
Warlock je napisao:
Zakljucak (ili ponavljanje) ... zakonski je (ocigledno) osnovano, ali nema logike...

pretpostavih da je nesto tako. ne znam ni sta se cudim, kad kod nas ima masa jednako nelogicnih stvari. hvala na objasnjenju, ovo dramsko mi se najvise svidja :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 09:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
@BL-boy
evo ti mali pregled cijena za osnovne prepaid pakete sva tri operatera:

Pozivi unutar mreže :
0,44 peak time i 0.29 off peak - Mobis
0,39 sve vrijeme - BHTelecom
0,47 i 0,35 HT Eronet

Pozivi prema fiksnim mrežama :
0,23 Mobis
0,22 BHTelecom
0,23 Eronet

Pozivi prema ostalim mrežama u BiH (u Mobisu vrijedi i za Srbiju i Crnu Goru) :
0,59 i 0,35 Mobis
0,56 i 0,44 BHTelecom
0,64 Eronet

Slanje SMS(zemlja i inostranstvo)
0,11 Mobis
0,10 i 0,20 BHTelecom
0,11 Eronet

još da napomenem da je u Mobisu obračunska jedinica sekunda (nakon prvih 10), a u BHTelecomu 5 sekundi, a u Eronetu (čini mi se) 10 sekundi.

GPRS :
0.35 KM/100kb Mobis
0,50 KM/100kb BHTelecom
0,15 KM/100kb Eronet
kod mobisa je obračunska jedinica 1kb, kod ostala dva operatera 10kb

MMS :
0,18 - Mobis
0,27 BHTelecom (happy hour od 17 do 18 sa cijenom od 0,19 KM)
0,30 (do 50 kb) i 0,40 (50-100kb) Eronet

da ne ispadne da branim Mobis, ali stvarno mi nije jasno što ga napadate toliko i, što je najgore, hvalite BHTelecom i Eronet kao da su, u najmanju ruku, D2?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
@BL Boy,

evo vidis, i bez popusta mobis ima najjeftiniju tarifu. Stvarno mi nije jasno sto se bunis?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]