Bila sam, iz BL nas je išlo 10-ak busom i valjda još nešto autima. Meni se koncert jako svidio, bili su super. Ovaj put zamjerka ide publici koja je bila poprilično mutava. Ne znam koliko je ljudi bilo, stajala sam u prvom-drugom redu, pa nemam osjećaj, ali kako sam čula prodano je oko 900 karata. Što nije ni tako malo za napraviti odličnu atmosferu, ali ne znam šta da kažem kad je i u prvom redu bilo ljudi koji izgleda ne znaju sve pjesme!? Bend se zaista maksimalno trudio i dao sve od sebe i što se tiče svirke i kontakta sa publikom. Uopšte se nije primjetilo da im je ovo peti koncert za redom. Imali su 2 predgrupe, po mom mišljenju druga je ostala predugo. Neki su već malo počeli gubiti živce, zvati HammerFall... I konačno izlaze, sviraju Threshold, Templars of Steel, Riders of the Storm jednu za drugom... pa pozdravljaju publiku, inače su imali zanimljiv scenski nastup (možda malo i pretjeran

) od stalnog trčanja po sceni, rukovanja s publikom pa sve do paljenja vatre. Nisam ni trepnula a koncert je skoro prošao, tačnije došao je do onog odglumljenog bisa (kao gotovo je a nisu odsvirali Hearts on Fire). Kad je bend izašao slijedi neko bledunjavo skandiranje HammerFall, HammerFall, dolaze na scenu sviraju Glory to the Brave, Heeding the Call i Hearts on Fire.
Set lista je bila ova:
Threshold
Templars of steel
Riders of the storm
Legacy of Kings
Rebel Inside
Blood Bound
Raise The Hammer
A Legend Reborn
Renegade
Let the Hammer Fall
Oscar playing with fire
Reign Of The Hammer
Hammerfall
Natural High
Glory to the Brave
Heeding the Call
Hearts on Fire
Ne bih je nešto posebno komentarisala, iako ima pjesama koje su mogle biti umjesto nekih drugih, ali to već spada u stvar svačijeg ukusa. Opet ću spomenuti publiku, očekivala sam skandiranje STEEL MEETS STEEL...ali oni stvarno kao da su zalutali na ovaj koncert i nemaju pojma...
Poslije koncerta je najavljen after party sa bendom, čak su i oni na sceni rekli da će biti tu, ali kad sam izašla ispred, iz pouzdanih izvora sam čula da je otkazan. Izašla sam ispred SKC gdje su bili članovi benda, strpljivo i ljubazno su se slikali i potpisivali autograme, inače su onako opušteni i nisu ufurani. Na žalost nisam imala foto aparat, ali sam dobila autograme od Oscara, pa kad sam već krenula spazila sam Magnusa, on mi se potpisao na kartu, flajere...itd. Tu sam od njih čula da idu na party, i pošto se ova BL ekipa već zabavljala u kafiću u SKC, sestra i ja smo se same uputile da tražimo taj klub Vudu, dosta brzo smo ga našle, bend je bio tamo, malo smo popričale s njima, bile tu do nekih 4-5h, u 6 otišle na stanicu i to je to