banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 19:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 01:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
HR... ne znam da li si toga svjestan ali svojom zadnjom izjavom si uvrijedio bozanstvo pod nazivom Marta. Patices u najgorim mukama po najvrelijim i najprasnjavijim kornerima pakla... Poremetila se ravnoteza u univerzumu. ...I feel the changes comming...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 01:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Ups...shit...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 16:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
ovako Hr je istina da je BL prepuna lupetanja o hard core pogotovo od strane ljudi u Bl bez uvrede na bilo ciji racun ,i dosad ne znam koliko mi se puta nije dalo natezati sa ljudima nego sam ostavim link http://en.wikipedia.org/wiki/Hardcore_punk a oni ako hoce da procitaju neka procitaju brate dragi , i neke nauce jednom za sva vremena, po meni je prvi ep Misfitsa - Bullet(1978 - Plan 9 Records Juna 1978.) , Mada je Discharge imao demo 1977 , mislim sto se tice samog hc/punka ipak je Discharge znacajniji bend , ili jebiga Black Flag(oformljeni 1976 i ima ep Nervous Breakdown oktobar 1978) je ipak svirao prvi nesto sto se moglo zvati hc/punk ,mada je samo ime hard core obicno vezuju za D.O.A. album Hardcore '81 (81) ,mada nije toliko vazno tko je prvi svirao/snimio jer manje vise svi su oni pridonjeli da se hard core razvije kao pravac samo je jasno da je Hardcore = punk = d.i.y. = underground , a ostalo = rnr pa i mosh i sve ostalo od Njujorka pa na dalje sto i ne smatram Hard corom nego rn'r cirkusom .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 20:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 20:19
Citiraj:
a ostalo = rnr pa i mosh i sve ostalo od Njujorka pa na dalje sto i ne smatram Hard corom nego rn'r cirkusom .

Upravo tako.
Prvu hardcore plocu objavio je bend Middle Class, 7'' singl Out of Vogue, 1978. U bendu je bas svirao Mike Patton, poslije vokal Faith No More-a.
Singl je odlican i za to vrijeme veoma avangardan, jer su mnogi bendovi zvucali slicno tek nekih 4-5 godina kasnije.
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2007, 02:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Midlle Class po nekima je objavio prvu plocu mada je to upitno jer je sve to tu negdje kao i navedeni ep Misfits - Bullet jer je takodje iste godine sad pitanje kad je koji snimljen ali na kraju krajeva to se tad nij ni zvalo hard core nego trash i Midle Class nije imao bog zna kakve utivaj na hard core punk izvan Kalifornije da ne kazem nepoznat bend i nije se pretjerano ni zadrzao na istoj , smatram da su i Bad Brains i Black Flag pa i Misfits i naravno vec napomenut Discharge koji je imao demo i prije Midle Class :P uticajniji bili za Hard core niti se bog zna koliko odrzao kao aktivan bend , dan danas su rasprave koje prvi hard core band - mislim da je to ipak Black Flag mada mi je glupo izdvajati bilo koji bend iz te cjeline jer ne bi bilo nicega ne znam da je svaki sam za sebe,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2007, 12:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Demo Dischargea je kaseta koja se presnimavala od jednog do drugog lika i nikad nije zvanicno objavljen (uvijek ga u diskografiji stavljaju pod butlege), pa nikako ne moze biti "prva hc ploca", a ta prva faza Misfitsa i nije hardcore muzika, vec neki 50s rock'n'roll odsviran malo brze. Middle Class su imali slab uticaj na sve to sto ce se desavati kasnije i svakako da se ne mogu porediti sa Flag/Misifts/Brains uticajima, ali su, eto, napravili nesto sto najpribliznije zvuci onome sto ce uslijediti tek nakon izvijesnog vremena. Bili su aktivni nekih 5-6 godina, jer su pored tog prvog singla objavili i drugi, a potom i album 1982. U American Hardcore knjizi i filmu (najzad se pojavio na nekim torrentima) ih nazivaju utemeljivacima, kao i u jos nekim clancima na internetu, mada na svim tim snimcima i fotografijama nikad nisam vidio da neko nosi Middle Class majicu. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2007, 19:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
HR . je napisao:
U American Hardcore knjizi i filmu (najzad se pojavio na nekim torrentima) ih nazivaju utemeljivacima, kao i u jos nekim clancima na internetu, mada na svim tim snimcima i fotografijama nikad nisam vidio da neko nosi Middle Class majicu. :)

Evo sta je izjavio jedan od ljudi koji su bili "osnivaci" Hard Core-a, Harley Flanagan iz Cro-Mags i The Stimulators za tu knjigu!

"When I read Steven Blush's book I couldn't believe how meny ridiculous statements he made. Whenever you have somebody who's, like, journalist or writer who wasn't really part of what was happening, they start putting their own spin on it. So I wanted to give all these people who actually were part of the scene a place where they can tell their story without an editor." Evo ovo je i sajt
http://www.hardcorehalloffame.com

Ne kazem da je u toj knjizi pogresno napisano ko je prvi sta snimio ali ipak na ovoj starnici imas intervjue sa svim ljudima koji su to pokrenuli,
Ian MacKaye (Minor Threat), Henry Rollins (Black Flag, SOA), Darryl Jennifer (Bad Brains), Jerry Only (Misfits), Roger Miret (Agnostic Front),...

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2007, 20:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

monument je napisao:
Evo sta je izjavio jedan od ljudi koji su bili "osnivaci" Hard Core-a, Harley Flanagan iz Cro-Mags i The Stimulators za tu knjigu!

"When I read Steven Blush's book I couldn't believe how meny ridiculous statements he made. Whenever you have somebody who's, like, journalist or writer who wasn't really part of what was happening, they start putting their own spin on it. So I wanted to give all these people who actually were part of the scene a place where they can tell their story without an editor." Evo ovo je i sajt
http://www.hardcorehalloffame.com

Ne kazem da je u toj knjizi pogresno napisano ko je prvi sta snimio ali ipak na ovoj starnici imas intervjue sa svim ljudima koji su to pokrenuli,
Ian MacKaye (Minor Threat), Henry Rollins (Black Flag, SOA), Darryl Jennifer (Bad Brains), Jerry Only (Misfits), Roger Miret (Agnostic Front),...

Ne mozes ti nista reci za tu knjigu, jer je vjerovatno nisi ni citao.
Mozda ti je Harley Flanagan opinion-maker, ali on je pocetkom osamdesetih bio balavac od svojih 12-13 godina i niko ga nije pitao ni za sta, a kamoli da je osnovao nekakvu scenu. Uostalom, i sam je rado pristao da daje intervjue ciji su se dijelovi nasli u knjizi, tako da mi nije jasno zasto sada pljuje po njoj. Knjiga je odlicna, a Steven Blush, iako nije svirao ni u jednom bendu, bio je aktivan posmatrac i isao je na koncerte, te posjeduje veliku kolekciju ploca, kaseta, flajera, plakata i svega sto se veze za tu eru. Spisak likova koji su dali intervjue i ucestvovali u filmu je impozantan, a film je sniman nakon izdavanja knjige, pa ako su svi ti likovi imali nesto protiv knjige, tesko da bi ponovo ucestvovali u nekom Blushovom projektu. Mozda je jedini nedostatak knjige sto autor sve sto se tada desavalo vezuje samo za svoju generaciju, te tvrdi da generacije koje su dosle iz njih nemaju sta da traze u toj muzici. Filmu se ne moze nista prigovoriti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 11:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pazi ovako, svi oni su bili balavci u to vrijeme, od nekih 12 do 15 godina, pa pogledaj samo slike iz tog perioda, nisu im ni brkovi krenuli rasti!
Ja sam samo prepisao njegove rijeci, nemam ja nista sa tim!

A film cu veoma rado da pogledam, naravno ako dodjem do njega!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 12:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pazi ovako
Ma nemoj. :D
Da su bili klinci, i nisu. Ekipa iz Black Flaga je bila u srednjim ili kasnim dvadesetim (vezano za pocetak osamdesetih), kao i ekipe Misfitsa, MDC, Dead Kennedys, Big Boys, Bad Brains, Articles Of Faith, Circle Jerks, dok su mladji bili Faith, Void, JFA, Descendents, Minor Threat (18-20 god.), a Harley je bio jedan od najmladjih likova na sceni (uz Jimmya Gestapoa iz Murphy's Law).
Film se moze naci na punktorrents.com, kao i na demonoid.com, potrebna je besplatna registracija, pa skidaj i uzivaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
park metal kocic, 9 sati, kod podrkane fontane. znaci raspoznavanja: HR ce imati X na ruci a monument ce imati МОЊУМЕНТ istetovirano na prsima. naoruzanje: nista sto nije napravljeno od 100% prirodnih materijala. rijesite to vec jednom, rezultate i fotografije okacite na forum. ko je jaci, on je u pravu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 16:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Dokle vise taj Iron Maiden? Kad god pomislim da je sve gotovo i da su najzad otisli medju relikvije metala, opet se pojave neki klinci sa Edijevim majicama i sve pocinje ispocetka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 16:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

VeLiKi je napisao:
park metal kocic, 9 sati, kod podrkane fontane. znaci raspoznavanja: HR ce imati X na ruci a monument ce imati МОЊУМЕНТ istetovirano na prsima. naoruzanje: nista sto nije napravljeno od 100% prirodnih materijala. rijesite to vec jednom, rezultate i fotografije okacite na forum. ko je jaci, on je u pravu.

Zasto? Nema ovdje nikakve svadje, vec monument od mene uci neke istorijske podatke koje prije nije znao. Mislim da je program dodatnog obrazovanja omladine sasvim u skladu sa prosvjetnim reformama koje se desavaju u skolstvu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
mladi моњумент je vrlo vjerovatno veoma zahvalan na tvom velikodusnom insistiranju na dodatnoj edukaciji njegovog mladog uma, ali, mislim da tvoje primjedbe nece pati na plodno tlo jer:

monument je napisao:
davno sam skontao da svako ima drugacije vidjenje o tome sta neki bend svira, ja imam svoje i mislim da je ispravno!

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 18:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ako bi neko tvrdio da npr. Iron Maiden svira death metal, taj bi imao "sopstveno misljenje", ali ne bi bio u pravu jer ne poznaje razlike izmedju zanrova. Tada bi se oni sto nesto znaju o tome ismijavali sa njim, ili bi ga naucili da razlikuje zanrove.
Zatim, mladi monument nema "sopstveno misljenje", jer citira misli Harleya Flanagana a nije mu palo na pamet da poslusa barem neke od ovih bendova i prouci razvoj te hardcore scene u kojoj bendovi poput Agnostic Front i Cro-Mags pripadaju drugom ili cak trecem talasu, dok tzv. NYHC bendovi poput Madball nastali krajem osamdesetih vise nemaju veze sa tim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Bilo bi lijepo kada bi se vratili na Moshcore, pravac za koji se moze reci da je nastao krajem 80ih i to od strane bendova koji su cinili NYHC scenu. Stilski se razlikuje od hardcore punka, generalno je "tezi" (zvucno) ali opet mnogo pitomiji i manje agresivan od drugih hardcore podpravaca kao sto je Crust. Gitare u niskim stimovima sa jakim i debelim distorzijama su karakteristika moshcore-a koji ga odvaja od harcore punk-a....

Sve ostalo ima na http://en.wikipedia.org/wiki/Moshcore da vise ne prepisujem, procitajte sami.

samo da se vratimo na temu, jer pricate o pogresnom pravcu.

Mislim na bendove poput Born from Pain
Slobodno kliknite na link pa da shvatite i cemu pricam. Naravno da je Born from pain prilicno razlicit od npr. Bury your Dead ali sve je to u slicnom folu muzike koju sam zadnjih sedmica "otkrio" pa reko da sa vama malo prodiskutujem ako neko voli slicno sta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Evo da ti preporucim nesto sto sam skoro "otkrio". As Blood Runs Black - deathcore pravac, kad njega cujes, zaboravices na moshcore, jer ima 3x vise energije. Takodje, Despised icon, poderase, onda ces tek vidjeti sta je prava brutalnost mosha :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 08:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Citiraj:
Takodje, Despised icon, poderase, onda ces tek vidjeti sta je prava brutalnost mosha

Ej, ovi me podsjecaju na Monument mosh death metal iz Banjaluke.

Ipak, ovaj Moshcore ima jednu dozu kontrole, umjerenosti koja mi odgovara. Samo Despiesed Icon satrase brate mili... a i As Blood Runs Black nisu za zanemariti... samo mene one terce u rifovima malo rezu po usima ... mislim to meni ok ali u Megadethu i Maidenu. Znas one fore ... E,C,D... i slicno. Al jebi ga to uvijek pali kod omladine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 13:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Citiraj:
Takodje, Despised icon, poderase, onda ces tek vidjeti sta je prava brutalnost mosha

Ej, ovi me podsjecaju na Monument mosh death metal iz Banjaluke.

Mi ubacujemo breakdown momente u nasu muziku, a osnova je Death Metal, zato ti i licimo na te bendove! Nas ne bih nazvao deathcore jer to nismo, nemamo ni jednog hc momenta dok ti bendovi opet imaju malo tog uticaja!

@HR
Meni nije pretjerano bitno da li znam istoriju muzike nego mi je bitno da nabavim muziku, slusam i uzivam u njoj!
Metal mi je uvjek na prvom mjestu i o toj muzici znam stvarno puno jer sam to htio da znam, o HC znam neke stvari i neke bendove iz tog pravca slusam oko 7 godina, istoriju pravca ne znam najbolje!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]