Evo neki ...
Meni se desilo da mi je jedna Dankinja koju sam ucila srpski rekla:
- Ona je najkulija riba u gradu. ( iskomparirala uvozni pridjev kul).
- Kupila sam sebi novi snijegobran. Ja: Sta ti je to? Ona: Pa kad moze kisobran, sto ne moze snijegobran kad pada snijeg?
- Dam joj zadatak da napise jednu kondicionalnu recenicu na srpskom ( kad bih... onda bih), a ona daje ovo:
Kad bih imala milion dolara kupila bih sebi muza.
Evo neki sto sam nasla na Internetu:
izvor:
http://forum.krstarica.com/showthread.p ... 520&page=3
tokom godine,moji susedi na istoriji i ja smo vredno belezili Oliverine bisere...Lepo je pocelo,ali nam je ubrzo ponestalo mesta za pisanje,tako da smo prestali da belezimo greske u padezima...Ali,da izdvojim neke:
-ostrvo sveti Spasatelj,
-ribelarizam,
-nedovrsena recenica tipa : ``Reci mi...A?`` ili ``Odlicno,jeste,odlicno,odlicno...Ne lupaj!``
-ona je htelela (htela+zelela)
-Ja necu da vas pitam humanizam i renesansu,ali ja ne mogu da verujem da ne znate ko je Leonardo i sta je on napisao...``
-Taman posla da su nas Turci sve pretvorili u muslimane i dzamije...
-Umro je jako mlad,u 1355 godini...
-Dakle,u ovom periodu vazan je izum leteceg chuna ili...leteceg chuna...
-u tom periodu je prokopan Giblartar...
ima ih jos,ali se toliko ponavljaju da nisu zanimljive...
Milence? On i kad lupi,mi ne smemo da se smejemo... Ne znam znate li za Gordanovo gradjenje mnozine,recimo... ``truovi`` - mnozina od true,
``elsovi`` - mnozina od else,
``aovi`` - mnozina od A,
i ``beovi``- mnozina od B...
ili recimo,cas je bio jako zanimljiv kada nam je nesto objasnjavao i stigao do broja 69...onda je rekao: ``seset devet``,a mi smo se pocepali od smeha,ali on izgleda nije ukapirao zasto pa je prokomentarisao :``ja mislim iskljucivo na broj 69,ne znam na sta vi mislite...``a posle smo mi,ucenici,perverzni...
Pisite i vi neke bisere ucenika ili profesora iz vasih proslih ( sadasnjih) skolskih dana.
p.s. Nadam se da vec nije bila neka tema u ovom fazonu, da se ne ponavljamo.