banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 14:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
djuro_bl je napisao:
njima se mnogo više isplati da gledaju kroz prste pirateriji u zemljama u razvoju nego da je striktnu proganjaju.
Bolje im je da se djeca uče na nelegalnom windowsu - pa jednog dana kad porastu i kad budu imala para kupiće novu Vistu

U skladu sa tim evo vijest od prije dva dana

Rumunjski predsjednik Gatesu: Piratski softver nam je pomogao da razvijemo IT industriju
"Piratizirani Microsoftov softver zaslužan je za snažan razvoj IT sektora u Rumunjskoj" - priznao je rumunjski predsjednik Traian Basescu Billu Gatesu koji se našao u Bukureštu na otvaranju tamošnjeg globalnog tehnološkog help centra. "Piratstvo je omogućilo mladoj generaciji da otkriju računala. Ono je pomoglo da rumunjski građani razviju svoje kreativne sposobnosti koje su postale poznate širom svijeta. Prije deset godina to je bila investicija u rumunjsko prijateljstvo sa Microsoftom i Billom Gatesom." Gates to nije komentirao. U Rumunjskoj je još uvijek 70 posto softvera piratskog porijekla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

che.guevara je napisao:
Hoho evo i ovaj se načitao Ničea ;)

Ne, nisam čitao Ničeta :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 19:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Zeleni Obad je napisao:
DRM je alatka za tlacenje i kontrolu tudje slobode i prava, i po tome je, kao alatka, poseban. DRM omogucava dobro i efikasno kontrolisanje ljudi, za sta je, uostalom, i osmisljen. U tom smislu, DRM je kompanijama dobar. Pojednicu, DRM nije dobar, naprotiv.

Naravno da je DRM kao "tehnologija" čudovišan "proizvod". Sama pomisao da nešto kupim i da mi proizvođač određuje kako, kada i gdje ću njegov proizvod da koristim, je čudovišna. Ovdje, ipak, brkamo pojmove. Sam DRM nije "izmislio" Microsoft (doduše, zdušno ga podržava), već RIAA, MPAA i slična "udruženja", a i nije nastao juče. Ovdje je ipak opet, ključna riječ IZBOR. Dok god postoji sadržaj koji nije pod DRM-om (ili je DRM sa njega "uklonjen" :D ), sve nije tako crno. Ja lično na računaru ponajmanje slušam muziku i gledam filmove (računar mi služi za ozbiljnije stvari).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 20:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
djuro_bl je napisao:
Inače, osim Linuxa/BSD-a koji su zapravo besplatne verzije Unixa, radi se i na besplatnoj verziji Windowsa, projekat pod nazivom ReactOS

Probao. Nema ništa od njega. Beskorisno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 22:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
time - out
http://rapidshare.com/files/15417210/Co ... 95_sux.mp3
samo kad bude pjevao win95 nek vase usi cuju Windows (usta`ga)Vistaaaaaa 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2007, 11:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Imam problem prilikom instalacije Viste. Negdje otprilike na pola instalacije pojavi mi se poruka: Windows cannot copy files required. The files may be corrupt or missing... Error Code: 0x80070241
Poslije toga sam pokusao opet ali nista onda sam prekopirao sadrzaj DVD-ja na HD i pokusao ponovo ali opet nista
Onda sam pokusao potraziti pomoc na netu i shvatio sam da se stotinama ljudi prilikom instalacije pojavljuje ista greska [0x80070241]
Ako neko ima rijesenje za tu gresku molim vas neka mi se javi.
Na ovoj adresi: http://img398.imageshack.us/img398/2803/14444ai9.jpg mozete pogledati sliku (screenshoot) onoga sto mi se pojavljuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 00:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vistin nasljednik stiže 2009.
Iako se Windows Vista tek počeo isporučivati krajnjim kupcima, Microsoftovi predstavnici već najavljuju novu verziju operativnog sustava koja bi trebala biti dostupna krajem 2009. To je znatno brže od vremena koje je prošlo od izdavanja Windowsa XP do Viste, no u Microsoftu ističu da je Vista bila iznimka dok bi sljedeće generacije Microsoftovih operativnih sustava trebale izlaziti približno svake dvije i pol godine.

Za sada nisu objavljene dodatne informacije o novostima koje bi trebao donijeti Vistin nasljednik, no Microsoftovi predstavnici ističu da će se u narednih nekoliko mjeseci početi sve više pričati o novom operativnom sustavu i novim mogućnostima koje donosi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 02:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45
Evo i adekvatnog "wallpaper"-a koji demonstrira nove mogucnosti...aera? (ili su ovo stare, poznate mogucnosti?) :lol:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 12:51 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Zeleni Obad je napisao:
Evo i adekvatnog "wallpaper"-a koji demonstrira nove mogucnosti...aera? (ili su ovo stare, poznate mogucnosti?) :lol:

Slika

Kakva ... brutalnost :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
VISTA - Warning to Photographers

--------------------------------------------------------------------------------

Windows Vista distroys image metatags making some images unusable (especially Nikon camera images).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 02:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
evo i moji prvi utisci ;)

prvo moram priznati da fino izgleda... ali je sasvim drugacija od xp. dosta stvari je drugacije rasporedjeno pa vise nema klikanja napamet vec se mora nesto i procitat da nadjes ono sto trazis. :) mozda je uzrok tome i to sto je moja verzija na njemackom, a do sada sam sve OS-ove imao iskljucivo na engleskom. uglavnom sve dobre stvari koje sam primjetio odnose se uglavnom na izgled... a funkcionalnost se nije nimalo promjenila u odnosu na xp, ili josh nista novo nisam otkrio. ima nekoliko iritirajucih stvari a to su napadna pitanja koja postavlja sta god krenete da pokrenete... ovaj program je nepoznat i nije identifikovan jeste sigurni da zelite da ga izvrsite. te ako nesto krenete da mjenjate u sistemu obavezno se javlja poruka koja zatamni cijeli monitor i samo je ona u fokusu i trazi potvrdu da zelite da promjenite ta podesavanja. iritirajuce! uspio sam cak i da natjeram taskmenager da ne radi ;) znaci komp crnog ekrana u pozadini ide winamp i ni na sta ne reaguje. ctrl alt del nudi opcije kao u win2000 (ili kad se u winxp podese advanced loging screen) i kad sam izabrao task man nista se nije desilo i nakon drugog pokusaja mi se javi poruka da je taskmngr.exe pao. :P to mi se na nt, w2k, xp nije nikada desilo i evo ovde nakon 2-3h rada. i to bez ikakvog opterecenja sistema... winamp i kopiranje(backup) fajlova. morao sam ici na change user i onda se sve vratilo u normalu. to je najvece razocarenje... taskman da blokira... hmmm :-?
takodje su iritirajuci okviri prozora, naslovna traka... transparentni su i nekad ih nemozes razlikovati od pozadine, jednostavno se mora paziti gdje se klika ;)
eto toliko od mene za sada.. btw ja imam home verziju viste.

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 14:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
kefalo je napisao:
ctrl alt del nudi opcije kao u win2000 (ili kad se u winxp podese advanced loging screen)

Da li radi kombinacija Ctrl+Shift+Esc? To ja koristim na XP-u, jer je brze (posto je namjesten 'advanced logging screen', jer ova wireless kartica ne dozvoljava drugacije).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisam probao heheh... josh sam naviknut na xp style ;)
a inace radi. evo sad sam probao :P

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo kako da instalirate vistu za 2 min ;)
[url=http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwno]Vista install in 2 minutes
[/url]

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 02:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
Microsoft: SLABA PRODAJA "VISTE"

Vista, novi Microsoftov OS, najavljivana je nekoliko godina, no kada je ugledala svjetlo dana, nisu se stvorili redovi pred dućanima koji su svoja skladišta opremili novom verzijom Microsoftova operacijskog sustava. Štoviše, podaci pokazuju da se prodaje slabije nego što se prodavao XP. Analitička kuća NPD objavila je podatke o prodaji Viste u prvom tjednu predstavljanja verzije za kućne korisnike i usporedila ih s prvim tjednom prodaje operacijskih sustava XP iz listopada 2001. Prema objavljenim podacima analitičara NDP-a, prvi tjedan prodaje Viste čak je 59 posto slabiji od prodaje XP-a, a od ukupne prodaje 30 posto udjela otišlo je na Vistinu verziju Utimate Edition. Ipak, iako je brojka prodanih "kutija" Viste izuzetno slaba, prodaja računala u istom periodu povećana je za čak 67 posto, a određeni broj tih računala isporučen je s predinstaliranim operacijskim sustavom Vista.

feral.hr

Vrh

Tema posta: Pomoc
PostPoslato: 25 Feb 2007, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zna li ko rijesiti ovaj problem: Negdje otprilike na pola instalacije pojavi mi se poruka: Windows cannot copy files required. The files may be corrupt or missing... Error Code: 0x80070241
Poslije toga sam pokusao opet ali nista onda sam prekopirao sadrzaj DVD-ja na HD i pokusao ponovo ali opet nista
Onda sam pokusao potraziti pomoc na netu i shvatio sam da se stotinama ljudi prilikom instalacije pojavljuje ista greska [0x80070241]
Ako neko ima rijesenje za tu gresku molim vas neka mi javi...
Na ovoj adresi: http://img398.imageshack.us/img398/2803/14444ai9.jpg mozete pogledati sliku (screenshoot) onoga sto mi se pojavljuje.

Vrh

Tema posta: Re: Pomoc
PostPoslato: 26 Feb 2007, 07:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

sagittarius je napisao:
Zna li ko rijesiti ovaj problem: Negdje otprilike na pola instalacije pojavi mi se poruka: Windows cannot copy files required. The files may be corrupt or missing... Error Code: 0x80070241
Ako neko ima rijesenje za tu gresku molim vas neka mi javi...

Hajde ti fino kao prvo postuj md5 tog iso-a, pa da vidimo koja verzija je u pitanju.
Za finalnu x86 verziju treba da bude: 1008f323d5170c8e614e52ccb85c0491,
a za x64: 11e2010d857fffc47813295e6be6d58d

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2007, 13:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hajde ti fino kao prvo postuj md5 tog iso-a, pa da vidimo koja verzija je u pitanju.
Za finalnu x86 verziju treba da bude: 1008f323d5170c8e614e52ccb85c0491,
a za x64: 11e2010d857fffc47813295e6be6d58d[/quote]

???Nisam te najbolje skontao?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2007, 16:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

sagittarius je napisao:
???Nisam te najbolje skontao?

http://www.nero.com/enu/Nero_MD5_Verifier.html
Imaš fajl, imaš md5 u prethodnoj poruci pa provjeri...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2007, 22:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
http://www.nero.com/enu/Nero_MD5_Verifier.html
Imaš fajl, imaš md5 u prethodnoj poruci pa provjeri...

E samo mi reci koji fajl da dadnem na browse?
Posto na inst. CD-u ima 100 fajlova...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]