banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 10:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Daljac je napisao:
Јуче се запалио дио цркве Св. Тројице у којем се пале свијеће. Дубоко вјеруем да је ово још једно упозорење Српсков православној цркви, а овај догађај је вјероватно негдје записан у Светом Писму, само га треба пронаћи. Поготово је занимљиво што се запалио баш овај дио, дио гдје народ улази да би се помолио и затражио од Оца Небеског мир и срећу за своје ближње, умрле и живе.

Vrlo zanimljivo i sigurno ne bez značenja!
Inače, možda nam još neko može reći nešto više o tome (možda poštovani Damaskin), jer neki detalj više bi mogao da ukaže i na to na šta se ovo nedvojbeno upozorenje konkretno odnosi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Odakle vam ideja da za svaku sitnicu treba tražiti odgovor u Svetom Pismu? Trebalo bi da piše o tome kako se zapalilo u crkvi mjesto za svijeće a ne piše o izgorelom Hilandaru?

Kao da je Sveto Pismo pisano samo za ovaj naraštaj?

Zašto se niko nije sjetio da, kao u ostalim crkvama, postavi posudu za paljenje svijeća sa pijeskom a preko pijeska vodu!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2007, 14:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Talija je napisao:
Odakle vam ideja da za svaku sitnicu treba tražiti odgovor u Svetom Pismu? Trebalo bi da piše o tome kako se zapalilo u crkvi mjesto za svijeće a ne piše o izgorelom Hilandaru?

Očito ne pratiš temu od početka, jer ne bi ovako nešto napisala.
O Hilandaru je na ovoj temi bilo i te kako mnogo riječi. I o Hilandaru i o događajima u Makedoniji, i o paljevini manastira na Kosovu, sve u toku iste godine.
I o mnogo čemu drugom...
U tome i jeste poenta ove teme da skrene pažnju i dokumentuje te događaje, a ako je moguće (mada su slabe šanse) da učini da se kogod zapita: nisu li to zaista vrlo ozbiljna upozorenja.

Ovako samo izražavaš netrpeljivost prema ideji (a ja ću reći činjenici) da u Svetom Pismu sve to piše. Samo treba pronaći!
Prije nego što zapitaš bilo šta drugo predlažem da prvo pročitaš temu od početka i mnogo toga ti može biti jasnije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 20:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Vidusa je napisao:
Daljac je napisao:
Јуче се запалио дио цркве Св. Тројице у којем се пале свијеће. Дубоко вјеруем да је ово још једно упозорење Српсков православној цркви, а овај догађај је вјероватно негдје записан у Светом Писму, само га треба пронаћи. Поготово је занимљиво што се запалио баш овај дио, дио гдје народ улази да би се помолио и затражио од Оца Небеског мир и срећу за своје ближње, умрле и живе.

Svijece treba da se pale u hramu, ali posto Crkva pravi fals svijece od parafina koje zaudaraju i dave ljude smradom, moraju da se grade posebni objekti uz hram. Dakle, ne prave se svijece od voska, no se narodu podvaljuje jeftini obojeni parafin po cijenu voska. Gospod za zrtvu prima samo svoje, prirodno, a ne fabricko.

Још једна твоја лаж
Какве има везе какве су свеће са Православљем

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 09:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Teodulija je napisao:
Још једна твоја лаж

Svijeće i nemaju nikakve veze sa hrišćanstvom. Paganizam u voštanom obliku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
Talija je napisao:

Očito ne pratiš temu od početka, jer ne bi ovako nešto napisala.
O Hilandaru je na ovoj temi bilo i te kako mnogo riječi. I o Hilandaru i o događajima u Makedoniji, i o paljevini manastira na Kosovu, sve u toku iste godine.
I o mnogo čemu drugom...
U tome i jeste poenta ove teme da skrene pažnju i dokumentuje te događaje, a ako je moguće (mada su slabe šanse) da učini da se kogod zapita: nisu li to zaista vrlo ozbiljna upozorenja.

Ovako samo izražavaš netrpeljivost prema ideji (a ja ću reći činjenici) da u Svetom Pismu sve to piše. Samo treba pronaći!
Prije nego što zapitaš bilo šta drugo predlažem da prvo pročitaš temu od početka i mnogo toga ti može biti jasnije.

U pravu si, da za mnoge stvari i danas vrijede zakoni i riječi mudrosti, da su vanvremenski, ali se danas kao i prije, mnogo piše o Otkrovenju i poistovjećuje sa našim današnjim danima.
Nigdje ne piše da se bilo šta iz Svetog Pisma što je prorečeno da će se desiti upravo sada dešava, niti piše kada bi se to moglo desiti.

Ja ne izražavam netrpeljivost prema idejama o kojima ti pišeš, niti mogu potpomoći te ideje. Mogu samo da radim na sebi, a nemam pravo da ikome naturam ništa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 10:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Teodulija je napisao:
Још једна твоја лаж

Pa nije baš tako.
Svake godine u crkvi ''Svetog Groba Gospodnjeg'' u Jerusalimu na pravoslavnoj liturgiji se događa čudo.

O silasku Svetog Ognja i paljenju svijeća više na ovome linku: http://www.geocities.com/byzantion2001/ ... oganj.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Драга Талија, не бриједи ти се расправљати с њим,
Близард ти је експерт за све религије,
а сам је по свом увјерењу сатаниста седмог дана анархо-либералног типа - највише вјерује у себе.

Притом га јако чуди зашто смо ми остали тако глупи и примитивни па не дијелимо његово дивљење према њему. Џаба ти сва прича...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Blizzard je napisao:
Teodulija je napisao:
Још једна твоја лаж

Ајде немој да лупаш!
Иди клањај и одби од мене

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 01:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Teodulija je napisao:
Vidusa je napisao:
Daljac je napisao:

Svijece treba da se pale u hramu, ali posto Crkva pravi fals svijece od parafina koje zaudaraju i dave ljude smradom, moraju da se grade posebni objekti uz hram. Dakle, ne prave se svijece od voska, no se narodu podvaljuje jeftini obojeni parafin po cijenu voska. Gospod za zrtvu prima samo svoje, prirodno, a ne fabricko.

Још једна твоја лаж

Mnogo si "pobozan" i mnogo si "vaspitan": tipicno ponasanje jednog neznabosca!

Ti si neki novokomponovani pravoslavac kojeg su odgajili novokomponovani svestenici, pa ne znas. Evo, junace pa citaj:

"Без сваке сумње и недоумице требало би одмах забранити употребу свећа у цркви које су направљене од отровних хемијских супстанци (нафтних прерађевина), или које су израђене хемијским путем, чак и оне које се комбинују и тако заваравају људе да су од чистог воска. Црквено предање нам говори да је оваква пракса недопустива у цркви, и слободно можемо рећи да је праксом ни не можемо назвати него само немарношћу и трговинством."

Cijeli tekst na:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Knjige/Svece.htm

.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Дакле, по теби, Видуша,
Богу не смета што смо примитивни, испразни и што је најгоре себични и без љубави?

Њему од свега тога више смета хемијски састав свијећа у цкрви па је брже боље "бацио муњу" на Саборну Цркву у Бања Луци?

Је ли иком пало на памет да се пожар једноставно десио због немара људи који ради при цркви?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 13:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Svake godine u crkvi ''Svetog Groba Gospodnjeg'' u Jerusalimu na pravoslavnoj liturgiji se događa čudo.

O silasku Svetog Ognja i paljenju svijeća više na ovome linku: http://www.geocities.com/byzantion2001/ ... oganj.html

Popovska predstava za naivne.

Pitanje za samozvane pravovjerne: gdje su se to palile svijeće u Novom zavjetu? Samo bez tzv. Svetog predanja, zbog kog je pravoslavlje i otpalo od izvornog hrišćanstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno da piše u Svetom Pismu o silasku Svetog Ognja. Pročitaj Sveto Pismo.

Pa neka je Pravoslavlje i otpalo od izvornog Hrišćanstva, neka je i sekta ako te to čini srećnim. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Талија, не секирај се за Близарда, он ти је бивши адвентиста који је постао сатаниста, али се мало стиди тога.
Он иначе има проблем са било каквом врстом узора или ауторитета и зато му и смета Свето предање.
Сада проповиједа да је после Христа највећи духовни ауторитет он сам...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 14:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Damaskin je napisao:
Дакле, по теби, Видуша,
Богу не смета што смо примитивни, испразни и што је најгоре себични и без љубави?

Њему од свега тога више смета хемијски састав свијећа у цкрви па је брже боље "бацио муњу" на Саборну Цркву у Бања Луци?

Је ли иком пало на памет да се пожар једноставно десио због немара људи који ради при цркви?

Hahaha, bravo, Damaskine. Ja samo čitam i gledam kad će se pojaviti neko ko će spustiti na zemlju ove što kad im se ptica posere na glavu, traže citate u Bibliji koji se odnose na taj značajan događaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Naravno da piše u Svetom Pismu o silasku Svetog Ognja. Pročitaj Sveto Pismo.

I kakve to ima veze sa svijećama?
Talija je napisao:
Pa neka je Pravoslavlje i otpalo od izvornog Hrišćanstva, neka je i sekta ako te to čini srećnim. :wink:

I otpalo je.

Poslednji put menjao Magistar dana 15 Feb 2007, 15:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 15:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Талија, не секирај се за Близарда, он ти је бивши адвентиста који је постао сатаниста, али се мало стиди тога.

Bil' ti malo prestao s tim glupim lijepljenjem etiketa, kad već nemaš nikakvih drugih argumeata?

A što se tiče Predanja, još malo pa ćete k'o mormoni pronaći nekog novog Džozefa Smita pa neke nove pisanije izjednačiti sa Biblijom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Дакле, по теби, Видуша,

Nist' ne biva bez Bozije volje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Talija je napisao:

Popovska predstava za naivne.

Pitanje za samozvane pravovjerne: gdje su se to palile svijeće u Novom zavjetu? Samo bez tzv. Svetog predanja, zbog kog je pravoslavlje i otpalo od izvornog hrišćanstva.

Nisu se palile svijece, ali je zizak gorio!
Znas li ti sta je menora?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zasto Bog upozorava Srbe. Prihvatanje jeresi kao Crkve i promjena liturgije jedan je od razloga. Ikone u hramovima Kragujevca plakale su ne bez razloga. Neki episkopi ponasaju se kao da je Crkva njihovo vlasnistvo 1/1.

JA SAM GAZDA VASIH DUSA
(zastupnik promena u Crkvi)

Ja sam tu da menjam
Vasu veru i duh vas
Ja sam tu da kreiram
Kojim putem steci spas

Ja sam tu da spasavam
Novom Sluzbom, a ne starom
Ja imam vlast da menjam
Jer sam Hristos pred oltarom

Ja sam tu da menjam
Meni je sila data
Lomite ikonostase, zaklanjaju me
Bacajte ta dvokrilna vrata

Ja sam Hristos pred oltarom
Sa mnom stizu promene
Ima meni da se klanjate
Kad god se Hristos pomene

Ja sam tu da menjam
Ko ce mi na put stati
Meni su kanoni pod nogama
Pod nogama i dogmati

Ja sam tu da menjam
Na meni su Hristovi cinovi
Bez mene ste obicne nule
I propasti sinovi

Vasa nepokornost meni
Znak je vaseg srama
Vi ste borbeni ateisti
Mars napolje iz hrama

Ovdje sam ja vlast
I ima moja da se slusa
Za oltarom ja sam Hristos
I gazda vasih dusa

Ja sam Bog pred oltarom
Vi zemaljska tama
Na Sluzbi ja sam Hristos
I ja sam Crkva vama

Vi, okorjeli talibani
Sto promene ne zelite
Ako necete pod vlast moju
Kuce na prodaju, ima da selite

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]