zigizmund je napisao:
To sve ovisi o zakonu države. Holandija, Velika Britanija, Italija, Slovenija, SAD, Švedska dopuštaju dvojno državljanstvo, dok sa druge strane Njemačka (od 2004.) ili Austrija to ne dopuštaju, kod njih možeš imati samo jedno državljanstvo.

Sory,evo ja zivim u Njemackoj i upravo sam predala za Njemacko drzavljanstvo iuz to odobreno mi je dvojno drzavljanstvo...pa sad istina morala sam angazovati advokata i bilo je tu i neke papirologije koju sam morala dostaviti ali sve u svemu ipak moze se to i ovde u Svabiji.....a sto se tice hrvatskog drzavljanstva(domovnice)mogu je dobiti oni kojima je otac rodjen u Hrvatskoj i ako su oni upisani u knjigu drzavljana gdje i otac,ako vam je otac Hrvat ili ako ste rodjeni u Hrvatskoj poslije 1972 tad ste upisani u knjigu drzavljana u mjestu rodjenja inace sve od toga ako nemate ili nije kod vas slucaj vrlo tesko se dolazi do domovnice Hrvati koji zive i dan danas u Banjaluci i vise od godinu dana znam iz prve ruke jer jedan prijatelj je upravo u toj situaciji otac mu je Hrvat bio(umro je)majka Srpkinja i on je upisan na zadnjem popisu 1990 kao Hrvat ali dzaba nema cile mile vec cekanje.... sad ce u junu biti godinu dana da je predao zahtjev za domovnicu...ne znam dal sam ikome ovim pomogla,ali u svakom slucaju ako zelite preko grane , a to vam je trenutno jedini izlaz mislim da vam nece skoditi Hrvatska sara....
Sori,nemam vremena puno idem raditi pa nema nigdje ni tacke ni zareza snadjite se...pozdrav i sretno svima vam zelim da rjesite svoje snove....i zelje