banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 17:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2007, 23:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Hvala velika, bit ce prilike, tako bar mislim, jer se za dvije gdoien vracam u Bosnu.
Lijep pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 21:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2007, 20:16
Koje su male rase pasa pogodne za držanje u stanu, objavite koji link, a može i vaš komentar.Samo napišite one malo poznatije, živim u Sarajevu i nemam puno izbora. :grommit:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 22:10 
Veteran
Veteran

Veceras imam vremena, pokusat cu nesto naci za tebe. U stanu mozes drzati svakog psa, samo je lakse drzati pse sa kratkom nego pse sa dugom dlakom. Lakse je drzati manjeg psa, nego velikog psa. Lakse je drzati psa kome dlaka manje opada nego one pse kojima dlaka normalno opada. Pokusat cu naci nesto za tebe, a ti se onda odluci.

Evo to bi bio moj prijedlog. Dakle, ne linja se, ne ostavlja dlake u stanu ako mu se pokloni mala paznja, pas koji nema svoj neugodan miris za razliku od rugih pasa sto je jako vazno. Imas ih crnih, sivih raznih nijansi. Ako se odlucis za ovu rasu, obavezno mu kupiraj usi. To dobro rade na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu. Rep ce svakako biti kupiran. Jedina mana je sto mu moras prati bradu toplom vodom poslije obroka. Kad odraste ionako se hrani jednom na dan.Mozes uzeti srednjeg snaucera.
http://209.85.165.104/search?q=cache:Bf ... cd=2&gl=us

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 23:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala na prijedlogu.Ali u sarajevu ima malo tih pasa.Jako mi se sviđa rasa i sladak je.Pogotovo mi se sviđaju odlike kod držanja u stanu.Ali toga psa nema nigdje u sarajevu... :sad1: :sad5: Treba mi otprilike takav pas, ali ne mogu ga nigdje nači.Važno je da je mali da ne smrdi i da mu ne opada dlaka.Nije važno koji je samo da imadne te lijepe osobine.Molim te potrudi se da nađeš nekoga takvoga.Da li na veterinarskome fakultetu prodaju te pse ili uopšte bilo kakve pse.Idem da izabiram psa u nedelju zato molim te HELP ME, PLEASE!!!znam da češ se potruditi, hvala!!! :wink: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 23:11 
Veteran
Veteran

obrisi me

Poslednji put menjao zah dana 06 Feb 2007, 23:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 23:34 
Veteran
Veteran

Ne, na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu samo izvanredno kupiraju usi. Ako Ti se ne zuri, sacekaj Izlozbu pasa u Sarajevu, tamo ces vidjeti puno pasa, puno malih snaucera raznih boja, i onda se odluci. Ja sam u Munchenu gledao te pse, a jedan od izlagaca bio je poznati hrvastski voditelj Oliver Mlakar. On ima male snaucere. Ja cu se potruditi da Ti nadjem dobrog uzgajivaca, pa kad vec hranis psa, hrani psa kojem ces se sam divitri, ali kome se ce diviti i drugi ljudi. Dakle, moja obaveza je da Ti nadjem nekoliko dobrih uzgajivaca malih snaucera. Gospodin se zove Pajic Rade. Potrazi njegov broj telefona u imeniku.

Za sada Ti mogu preporuciti bivseg najboljeg uzgajivaca velikih crnih snaucera, iz Bijeljine, ciji su psi bili prvaci YU i Balkana. On je ujedno i kinoloski sudija za velike, srednje i male snaucera. On bi Ti dao najbolji savjet, gdje da kupis malog snaucera.

Mali snaucer je lijep pas, ali ako ima odrezan rep i kupirane usi. Bez toga ne djeluje lijepo. Sada je izgleda u modi ili je pravilo, da se rep i usli ne kupiraju.

Ali evo Ti jedan link. Tu imas sve rase pasa. Kliknes na jednu, otvore se slike, klikni na sliku i imas uvecanje. Mozda bi za Tebe bio i dobar pas mali mops. I njega ces vidjeti na ovom linku.
http://www.vauvau.net/pasmine.htm

Evo Ti jos jedan lik, gdje mozes mnogo toga saznati o pisma.
http://209.85.165.104/search?q=cache:bF ... cd=1&gl=us

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 10:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ima izložba u sarajevu?Gdje i kada? Ne volim mops vrstu, ne znam zašto, ali nije mi među najdražim vrstama.Da li imaš neki broj uzgajivača koji žive u sarajevu.Da li postoji još rasa za stan?Ali onih kojih ima više.U sarajevu se rijetko sreču ti šnauceri :cry: .Voljela bih nekoga onako psa malene rase.U sarajevu su jako traženi pekinezeri ali i pudlice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 23:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
GIRL POWER je napisao:
Hvala na prijedlogu.Ali u sarajevu ima malo tih pasa.Jako mi se sviđa rasa i sladak je.Pogotovo mi se sviđaju odlike kod držanja u stanu.Ali toga psa nema nigdje u sarajevu... :sad1: :sad5: Treba mi otprilike takav pas, ali ne mogu ga nigdje nači.Važno je da je mali da ne smrdi i da mu ne opada dlaka.Nije važno koji je samo da imadne te lijepe osobine.Molim te potrudi se da nađeš nekoga takvoga.Da li na veterinarskome fakultetu prodaju te pse ili uopšte bilo kakve pse.Idem da izabiram psa u nedelju zato molim te HELP ME, PLEASE!!!znam da češ se potruditi, hvala!!! :wink: :lol:

Nije mi namjera da ti sad držim predavanje ili solim pamet ali čitajući ovaj tvoj komentar pretpostavljam da si veoma neupućena u kinologiju i uopšte u osnove poznavanja pasa...
Zaparala mi je oči( :wink: ) tvoja rečenica:"Idem da izabiram psa u nedjelju".Pas se ne može kupovati kao cipelice!Moraš biti svjesna da u kuću dovodiš novog člana porodice koji će sa tobom i tvojima provesti najmanje 10-15 slijedećih godina,a kod malih rasa nerijetko i skoro 20 :!: :!: :!:
Prvo se dobro raspitaj pri odabiru rase koja bi ti odgovarala.Veliku pažnju obrati i na karakter svake rase jer je to kod pasa bitnije nekad od dužine dlake.Kad se odlučiš za rasu, onda razmisli hoćeš li mužjaka ili ženku.Procijeni šta bi ti više odgovaralo.Ženke su obično mirnije i odanije, mužjaci energičniji i samovoljniji...
Dosta podataka i savjeta za početnike možeš naći na http://www.balkankinology.net

Želim ti sve najbolje pri odabiru i udomljavanju novog drugara :hello2:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2007, 00:41 
Veteran
Veteran

Moze se na internetu naci raspored izlozbi na prostorima nekadasnje YU. Tako mozemo saznati kad je izlozba i Sarajevu. Nemoj se zavaravati da ces naci psa kojeg zelis bas u Sarajevu.Coco i ja smo ti dali dobre linkove da steknes jedan uvid u sve rase pasa, a onda da se odlucis sta da uzmes. Pogledaj i ostale naslove vezano za pse na ovom podforumu. Tu ima jako dobrih savjeta za sve one koji zele imati psa u stanu.

Mozda bi najbolje bilo da nazoves Kinolosko drustvo u Sarajevu, i da pitas kad je Izlozba pasa u Sarajevu. Oni ti isto tako mogu dati listu uzgajivaca u rasnih pasa u Sarajevu i okolini ili u BiH, a sigurno znaju i imena najboljih uzgajivaca pojedinih rasa na prostoru nekadasnje YU. Medjutim, ti se moras oduciti sta uzimas, koju rasu zelis. Ja sam kao dijete imao prvog psa sarplaninaca, kasnije njemackog ovcara, a kad sam odrastao dobermana i snaucera. Po povratku u Bosnu, ponovo namjeravam kupiti pasa i za sada se dvoumim izmedju dobermana i vajmarskog psa. Ali kad uzimam psa, onda zelim dobrog rasnog psa, koji ce bi pravi primjerak svoje rase.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2007, 01:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 14:57
Potpisujem sve sto je COCO rekao/la.
Prije nego sto se uopste odlucis za psa treba jako puno da procitas o njima pocev od ponasanja,smjestaja,odrzavanja,ishrane,vakcinacijama..pa tek onda da se pocnes odlucivati za rasu tako sto ces takodje pokusati dokuciti koja je to rasa (i pol psa) koja ce u potpunosti odgovarati tvom nacinu zivota ali sa svim naravno treba da se sloze i tvoji ukucani jer neces bas uvijek biti u mogucnosti da sama vodis brigu o njemu.
Pas iziskuje puno tvog vremena tako da razmislis i o tome koliko se tom psu ti ustvari mozes posvetiti pa da poslije ne bude nisam znala.Citala sam nazalost o puno slucajeva kad su ljudi zbog nemogucnosti da nastave zajednicki zivot sa psom istog odbacili na ulicu ili u azil, desava se i da psa uspavaju.Ne kazem da ce to Boze sacuvaj biti slucaj kod tebe samo zelim da budes svjesna kolicine odgovornosti prema jednom stvorenju koje ce zavisiti samo od tebe.
Puno toga ces naravno nauciti i kad on tek stigne u tvoj dom jer svaki je pas bez obzira na rasu i njihove predispozicije karakter za sebe.
Iskreno se nadam da ces u ovim nasim postovima otkriti samo dobru namjeru i zelim ti puno srece pri izboru psa! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2007, 20:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Svjesna sam da kada to malo biće dođe, da če zavisiti samo od mene.Spremna sam mu pokloniti puno pažnje.Ja jako volim pse.Svačam da pas nije igračka, i da treba da dobro razmislim o izboru, da če on postati moj najbolji prijatelj.Zato mi treba vaša pomoć, pri odabiru.Vi mnogo više znate o psima nego ja.Ali sam jako puno istraživala, i po forumu i po internetu, o psima.Sigurno znate onu rečenicu, kakav vlasnik takav pas.Ja bih se najbolje slagala sa psom moga karaktera.Odlučila sam da bude muško...ali ne i rasu.Meni treba pas ovakvih karakteristika:
Miran, ne agresivan, spreman za igru, otporan, sladak, inteligentan, i naravno privržen vlasniku.Jako sam vam zahvalna na pomoći.Hvala vam od sveg srca., što odvajate svoje vrijeme za mene.To je tako fino... :love2:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 21:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Da li se zlatni retriver može držati u stanu.Da li mu opada mnogo dlaka, jer mi te cukice izgledaju tako medeno... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 23:03 
Veteran
Veteran

Svaki pas se moze drzati u stanu, samo sto nekim psima moras pokalanjti vise paznje, drugim opet manje. Psi sa dugom dlakom zahtijevaju vise paznje od pasa sa kratkom dlakom. Veliki psi isto tako zahtihevaju vize paznje od malih pasa. Lakse je iscetkati malog nego velikog psa, lakse je iscetkati psa sa kratkom dlakom, nego pasa sa ugom dlakom, lakse odrzavati stan ako u njemu boravi mali nego veliki pas, lakse je odrzavati stan, ako imas psa sa kratkom nego psa sa drugom dlakom. Veliki pas ostavlja vise neugodnog mirisa nego mali pas.

Sve to moras znati prije nego sto se odlucis sta ces drzati. NIje zgodno uzeti psa, a kroz 2-3 mjeseca kazati, e pokajao sam se, sad bih uzeo nekog drugog. Sacekaj Izlozbu pasa u Sarajevu, a do tada procitaj neku enciklopediju pasa, ali svakako u biblioteci potrazs knjigu "400 savjeta vlasnicima pasa". Kad se odlucs koji je pas po tvom uskusu, onda trazis ko su dobri uzgajivaci te rase, pod uslovom, da zelis imati pravog predstavnika rase.

U pocetku covjek luta. Sad bi boksera, sad opet skotskog ovcara, pa rotvalera, pa dobermana, a onda vidis lijepog malog pinca, pa kazes, e ovaj bi pas bio pravi pas za mene, itd. Sve to ukazuje, da svoj ukus nisi izostrio, da jos uvijek ne znas sta hoces. Zato ne zuri, procitaj neku enciklopediju, uzmi i ovu knjigu "400 savjeta vlasnicima pasa", vrsljaj malo po internetu, posjecuj i druge forume o zivotinjama, prati sta drugi pisu i govore, kakva su njihova iskustva. Tako ces saznati mnogo detalja, koji ce ti pomoci da doneses konacnu ali i pravu odluku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2007, 02:06 
Veteran
Veteran

Evo jedna odgajivacnica americkih kokera.
http://www.cocker-show.co.yu/index_sr.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 05:39 
Veteran
Veteran

Za one koji zele imati psa, ali se jos uvijek dovume sta nabaviti, evo nekoliko interesantnih rasa.
http://209.85.165.104/search?q=cache:ey ... d=11&gl=us

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 15:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Još se uvijek dvoumim.Rekla sam mami da mi treba još vremena....Ona je rekla ok.Čitam o psima malih rasa, kupila sam knjigu i pročitala.Mnogo sam razmišljala, ali mi trebaju dobri linkovi o pasminama.Još se uvijek dvoumim između rasa.Ako ko zna još neki dobar link, neka postavi, svi ste od velike, velikke pomoći.HVALA!! :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 03:28 
Veteran
Veteran

Mozda nije dobro otvartai posleban naslov za svaku rasu pasa, kad vec imamo naslov "Pasmine-rase pasa, linkovi"

Evo jedna rasa interesantna za drzanje, bordoska doga
http://209.85.165.104/search?q=cache:oa ... cd=1&gl=us

http://209.85.165.104/search?q=cache:yH ... cd=5&gl=us

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 17:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2006, 18:39
GIRL POWER je napisao:
Da li se zlatni retriver može držati u stanu.Da li mu opada mnogo dlaka, jer mi te cukice izgledaju tako medeno... :)

Jedan moj kolega se specijalizovao za zlatne retrivere. Koliko je on meni pricao nisu bas pogodni za drzanje u kuci jer prilicno brzo odrastu i onda su jako nezgodni za kucu.
Evo link ka njegovoj prezentaciji link

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 03:37 
Veteran
Veteran

Za ljubitelje buldoga:
http://www.bulliesgateway.com/our_puppies.html

Vrh

Tema posta: Re: Sop
PostPoslato: 06 Mar 2007, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Dishi68 je napisao:
A сада нешто сасвим другачије.

http://www.carski-cuvar.co.yu/galerija.htm

Dishi,da li je SOP priznat od strane FCI?
Ako nije,da li si upucen radi li se na tome da ga priznaju?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]