banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 09:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
VIJEST

F.E.A.R NASTAVCI!

Favorit igraca u 2005. igra F.E.A.R koju je radila ekipa Monolith ce se umnožiti :) Zvanicno su najavljeni planovi nastavljanja Monolithovog serijala na PC i next-gen konzolama.

Nažalost, nastavci ce biti pod drugim imenom, jer je copyright naslova F.E.A.R u rukama giganta Vivendi Universal.

Monolith takodje najavljuju nešto što ce obradovati vlasnike PC. Naime, politika ovog razvojnog tima bice da se sve igre prvenstveno prave za PC platformu, dok ce isti naslovi za konzole biti konverzije.

PC ima modularnu arhitekturu, a i najbrže evoluira i napreduje u smislu hardverske snage, te je developerima lakše da prvo urade jacu i kompleksniju verziju za PC, a da je kasnije "oslabe" i pojednostave za konzole. No, videcemo kako ce se ovo pokazati u surovim okolnostima tržišne ekonomije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2006, 07:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vivendi Games su objavili da je u toku razvoj ekspanzije F.E.A.R. Extraction Point koja se nadovezuje na prošlogodišnji akcioni megahit ekipe Monolith.

Ovog puta, na igri radi razvojni tim TimeGate Studios, koji su poznati po svom dosadašnjem radu na serijalu strategija Kohan.

F.E.A.R. Extraction Point stiže na PC tokom jeseni 2006.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 13:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
moj komentar na fear

U odnosu na to koliko ga hvale, nije nista posebno. Ocekivao sam mnogo vise...
Prosecna pucacina na foru countera...
Dosadio mi je posle par nivoa...
A i ne znam gde su te "nenormalne" halucinacije... uopste nisu toliko strasne, a i skroz su predvidive... Tacno se vidi kada ce da se pojave. Sve sablonski uradjeno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 17:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Poceo sam opet da igram F.E.A.R - ovaj put na 'Extreme' tezini. Vidjecemo kako ce ici, zasad nije lose.

Nego, zna li iko kojoj drzavi 'pripada' ovaj F.E.A.R koji smo uzimali od Brke? Ja sam odavno nabavio Extraction Point, ali ga nisam instalirao zato sto trazi update na poslednju verziju F.E.A.R-a. To i ne bi bio toliki problem (posto se patch nalazi na CDu Extraction Pointa) da on nije rezervisan samo za UK verziju. Na zvanicnom sajtu sam nasao nekoliko updateova, za nekoliko zemalja, ali su svi preko 300MB. Ne bih bas da skidam gigabajte i gigabajte ne bih li 'ubo' onaj pravi.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Možda ima nešto u Readme fajlu tog F.E.A.R.-a što smo nabavili kod Brke.

Kako ti radi F.E.A.R.? Koju ti grafičku karticu imaš, jesi li mjenjao skoro šta?

Čudno je da je meni radio sasvim dobro a ljudi se žale i sa dosta jačim konfiguracijama, tako i za neke druge igre kažu da ne mogu fino raditi na konfiguracijama sličnim mojoj a meni je radilo sasvim fino :)

Ali to je valjda ono što kažu da ne doživljavaju svi isto broj fps u igrama, nekima je igrivo i na 25-30 fps a neki ne mogu bez 50+ fps :) a 30-35 fps smatraju mučenjem.

Mada sve više nije u pitanju samo broj fps (brzina renderovanja) već i kvalitet grafike. Nedavno mi bio kolega koji na laptopu ima 7600Go pa sam pokrenuo Gothic 3 i iznenadio se koliko lijepo izgleda :), a ja ono malo što sam igrao kod sebe kao i navikao da izgleda tako kako je meni izgledao :), ali 7600 ima shadere 3.0 a moj Radeon 2.0 i to je to, nove kartice nisu samo brže već podržavaju nove efekte, to je u Gothic 3 posebno vidljivo jer on ne radi nešto sjajno ni na jačim karticama jer je neoptimizovan, ali bar ljepše izgleda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kako ti radi F.E.A.R.? Koju ti grafičku karticu imaš, jesi li mjenjao skoro šta?

Kod mene je jos uvijek sledeca situacija - MSI Ti4200 / 2GB RAM (ostatak masine je manje vise nebitan sto se FEARa tice)

Vodio sam se malo onim sto si postovao na prvoj strani. Podesavanja vezana za procesor sam stavio na maksimum, sve ostalo na medium. Sjenke naravno iskljucene. Stavio sam i to da se preferira DX8 rendering.

Problema nema nikakvih, kao ni prvi put kada sam igrao. Nisam ukljucivao prikazivanje frameratea, ali objektivno ja ne patim od brojeva. Interesuje me samo da se moze igrati bez trzanja i 'mucenja' (svejedno da li je to 50 ili 150). Citao sam na dosta foruma da se ljudi zale na zahtjevnost FEARa, ali i isto tako govore da grafika (iako na vrhunskom nivou) uopste nije najvazniji segment igre. Ja se apsolutno slazem.

Nisam obracao puno paznje na readme, ali cu izgleda morati. Bolje i to nego da downloadam 1-2GB :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Poceo sam da igram ovu poslednju (standalone) expanziju za FEAR - Perseus Mandate .. Nije lose .. standardno FEAR + nova oruzija + novi, tezi, protivnici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
zvucnjak je napisao:
moj komentar na fear

U odnosu na to koliko ga hvale, nije nista posebno. Ocekivao sam mnogo vise...
Prosecna pucacina na foru countera...
Dosadio mi je posle par nivoa...
A i ne znam gde su te "nenormalne" halucinacije... uopste nisu toliko strasne, a i skroz su predvidive... Tacno se vidi kada ce da se pojave. Sve sablonski uradjeno...

word

i meni izvikaše FEAR kao great
ne može politi po meni - Half Lifu
uh imam Episode II ali slabo radi na laptopu
a riknuo mi monitor na desktopu
sve me svrbe prsti čim uzmem nekakav monitor :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Nekako sterilna igra.
Ne znam šta je sa optimizacijom ali svaki put mi štekne kad izlazim iz prostorije, iza ugla, a inače imam 40-50 fps imam 1 GB RAM-a

Bioshock je life eraser za FEAR.
HL2 episode 1 i 2 takođe.

Vrh

Tema posta: Re: F.E.A.R
PostPoslato: 18 Feb 2008, 08:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Jeste sterilna, i malo smaraju one prostorije i hodnici..ali meni se pucacina svidja....istresem se fino...Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]