banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 17:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2007, 12:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2006, 03:00
AntiDope je napisao:
aleksandartadic je napisao:
evo vam jedan rifolog .. like se ubi sviarjuci :roll: .. ne da je bruka vec je katastrofa :lol:

lik upada na binu oko trece minute

http://www.youtube.com/watch?v=fIyLvdVlEoE

Ovo je stvarno smijesno...ako na ovo gledas ozbiljno... A ako gledas na ovo kao na zajebanciju, sto i jeste, onda je super. Meni je ovo dobra zajebancija, muzika je zabava.... ljudi su liku omogucili da svira, tako kako svira, pred hiljadama ljudi... bez opterecenja da li je brzo dovoljno.

cemu onda oni komentari u ovom fazonu "jedan od najvecish shredera svih vremena .. gitiraista nad gitaristama .. sad ce on da vam pokaze kako se svira"

mozda se malo ukocio zbog treme .. ali onaj taping mu je preukocen :lol: a i veze s vezom .. jebiga .. kao da je nesto to sto je svirao pred 40 000 ljudi .. to uopste nije problem ako se ne stidis samoga sebe i ako znas da ono sta trebas odsvirati mozes ... .. a u ostalom sta je 40 000 ljudi .. kad sam se ja pojavio na naslovnici yahoo-a jer sam poslao na talent show onaj moj video sto sviram petu, preko dva i po miliona ljudi je videlo video za 24 sata koliko je bio tamo, i sta sad ja imam od toga .. cak ni satisfakciju neku .. da mi je svako od njih dao po 1 cent bio bi srecniji :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2007, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
AntiDope je napisao:
evo vam jedan rifolog .. like se ubi sviarjuci :roll: .. ne da je bruka vec je katastrofa :lol:

lik upada na binu oko trece minute

http://www.youtube.com/watch?v=fIyLvdVlEoE

Ovo je stvarno smijesno...ako na ovo gledas ozbiljno... A ako gledas na ovo kao na zajebanciju, sto i jeste, onda je super. Meni je ovo dobra zajebancija, muzika je zabava.... ljudi su liku omogucili da svira, tako kako svira, pred hiljadama ljudi... bez opterecenja da li je brzo dovoljno.

cemu onda oni komentari u ovom fazonu "jedan od najvecish shredera svih vremena .. gitiraista nad gitaristama .. sad ce on da vam pokaze kako se svira"

mozda se malo ukocio zbog treme .. ali onaj taping mu je preukocen :lol: a i veze s vezom .. jebiga .. kao da je nesto to sto je svirao pred 40 000 ljudi .. to uopste nije problem ako se ne stidis samoga sebe i ako znas da ono sta trebas odsvirati mozes ... .. a u ostalom sta je 40 000 ljudi .. kad sam se ja pojavio na naslovnici yahoo-a jer sam poslao na talent show onaj moj video sto sviram petu, preko dva i po miliona ljudi je videlo video za 24 sata koliko je bio tamo, i sta sad ja imam od toga .. cak ni satisfakciju neku .. da mi je svako od njih dao po 1 cent bio bi srecniji :lol:

Pa vjerovatno je decko kao ti samoubjedjen da je svjetska klasa. :lol: :lol: :lol: , pa kad ja budem svirao sa svojim bendom zovnem te pred razuralenu masu da pokazes sta znas. A kad te budem najavljivao sta mogu drugo reci nego da si "jedan od najvecish shredera svih vremena .. gitiraista nad gitaristama .. sad ce on da vam pokaze kako se svira" i slicno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2007, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Opet je poceo... :roll: ... taman sam se ponadao da je nadobudnost splasnula... :roll:

Ma da... sta je 40.000 ljudi... p*dim... radis narodnjacku tezgu, pred polupraznom-puno-pijanom-kafanom pa ti nije svejedno... al' "ceteres 'iljada" ljudi + kamere + svasta nesto... ma sta je to naspram yahoo talents... mislim... mozda je tvoja video snimka imala tremu... ti nisi... k'o Dorian Gray...

Tadicu... lupetas...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2007, 20:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pa dosta ljudi me je uzivo slusalo kako sviram i uglavnom mi je uvek svejedno, kao i ona u holu i ako je prvi put bio kao da je 1001 ..

ljudima je inace strah od javnog nastupa drugi po redu .. meni nije

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2007, 00:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Nov 2006, 13:00
Ti si nas idol!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2007, 02:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sad vidoh da mi ona recenica gora nema smisla ... nastavak: dok prvi po redu je naravno strah od smrti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2007, 07:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
pa ti si talentovaniji od Wenzeka :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 04:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dado kaze nista od tog dela za jedno cetiri meseca najmanje .. moram nesto naci u beogradu ili u krajnjem slucaju napraviti deo ..

Slika

meni je pukao arm holder

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Napravices ga prilicno tesko, jer je dosta komplikovan unutrasnji izgled... pogledaj po netu, nasao sam negde unutrasnji presek i prilicno gadno izgleda... probaj u Mitros Music u BG naruciti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam morao nabavljati Sring Lock Block, String Lock Screw..

A Stud mi se poceo izvaljivati gornji, ne znam sta cu!!! :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ukoliko se poceo "izvaljivati" zato sto je maticnjak u drvetu dobio "loko" to mozes servisirati tako sto ces demontirati Floyd Rose, izvaditi maticnjak iz drveta (obrati paznju da maticnjak moze imati na dnu jos jedan saraf koji regulise dubinu ulaska nosaca u drvo). Rupu obradis, prosiris i nakon toga ispunis epoksi-smolom (epoksidnom smolom - dvokomponent). Ako je potrebno toniraj smolu da odgovara boji gitare. Nakon toga imas varijatnu ili da u relatvno svezu smolu stavis maticnjak (stud insert) - ako nema navoj ili da sacekas da se smola stvrdne i onda narezes odgovarajuci navoj.

Ovo je verovatno jedini nacin da se servisira takav kvar, jer se ne radi o mehanickom ostecenju Floyd-a, nego o problemu na telu gitare. Ako ti gitara ima 3 opruge na Floyd-u (ako si dodavao jednu zbog debelih zica ili sta vec) racunaj da ce opterecenje biti veliko na nosacu Floyd-a i da ovo resenje nije vecno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Ako ti gitara ima 3 opruge na Floyd-u (ako si dodavao jednu zbog debelih zica ili sta vec) racunaj da ce opterecenje biti veliko na nosacu Floyd-a i da ovo resenje nije vecno.

Jbga, ona je mozda i odsvirala svoje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Onda mozda razmisljaj o fiksiranju bridge-a ... znam... da si 'teo fiksni most, ne bi kupovao gitaru sa Floydom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Onda mozda razmisljaj o fiksiranju bridge-a ... znam... da si 'teo fiksni most, ne bi kupovao gitaru sa Floydom...

Ima li ikakvo srecnije rjesenje od uglavljenog plutanog cepa izmedju tremolo block-a i tijela gitare? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ima... postavljanje fiksne veze umesto opruga. Demontiraju se zice i poskidaju se opruge. Kroz Floydov teg (tremolo block) se busi rupa (mala, precnika do 2-4 mm, na sredini, blize dnu tj. delu gde su zakacne opruge) i kroz to se postavlja saraf odgovarajuce duzine (sa hex-glavom i koji je manji od probusene rupe). Sa druge strane se busi adekvatna rupa u prihvatniku opruga (claw hook) i u njega se urezuje navoj koji odgovara postavljenom sarafu. Nije potrebno fiksirati claw hook, tj. ostaje kakav je bio i kad su bile opruge. Na provuceni saraf se pre uvrtanja u navoj na claw hook stavlja matica koja se zavrce skroz do tremolo block-a. Izmedju glave sarafa i tremolo block-a i izmedju matice i tremolo block-a se na saraf "navrne" nekakva gumena kuglica (ili nekakva debela gumena stopica - sve od tvrde gume) - ima za cilj da omoguci naginjanje tremolo blocka da bi se doveo u nulti polozaj - ako ovoga nema onda se saraf ne moze uvrtati i izvrtati jer mu smeta tremolo block. Nakon toga na red ide libela i okretanje sarafa dok se Floyd ne dovede u neutralan polozaj = ravan sa telom gitare (ukoliko se radi o carved-top gitari onda sa zamisljenom linijom najvise linije tela gitare - ako se radi sa libelom dovoljno je da je podloga ravna). Glava "za kljuc" sluzi da bi se taj saraf lako mogao okretati, jer srafciger ili imbus glava onemogucava pristup sarafu...

Ukoliko je potrebno ovo se moze izvesti i sa dva sarafa, ali je onda podesavanje nesto teze. Ukoliko se rupe na tremolo block-u i na claw hook-u mogu izbusiti u ravni, moze se ici i bez gumenih umetaka, ali preporuka je svakako staviti gumene umetke i zbog smanjenja prenosa vibracija kroz tremolo sistem (moze uticati na kvalitet zvuka).

Federi tj. opruge se prodaju nekome...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

da i posto ti arm holder vise ne treba prodas ga meni

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 20:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Ja sam morao nabavljati Sring Lock Block, String Lock Screw..

A Stud mi se poceo izvaljivati gornji, ne znam sta cu!!! :cry:

i meni trebaju lock block gluposti ..

a cudno je da stud ode, ako kazes da si dodavao federe ona je zbog prevelikog opterecenja .. mada i to moze sa se zameni ako je problem "iznutra" . a ko je pohabalo telo onda je zajebano ..

nista trazi ko ima pokvarene gitare kao ja :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 20:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://www.youtube.com/watch?v=P1c-7-VMY_w

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2007, 03:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hoce li valjati ovo icemu ..

http://aco.itprofessional.org/Portals/0/rockunf.mp3

gde tajvancu da se dozvoli da ima najbolju obradu tako dobre klasike ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 02:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
http://www.youtube.com/watch?v=FzBht22d4ts

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]