banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Sledeća

Da li koristite duvanske proizvode?
Da 38%  38%  [ 84 ]
Ne 62%  62%  [ 137 ]
Ukupno glasova : 221
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Od onog posta gore kad sam kao prestao kao pusiti sam ispusio jedno 5-6 steka cigara. Ali ewo u proslu subotu sam prestao opet jer sam se bio spalio cigarama.
So far so good....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2006, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Je li iko sinoć gledao South Park? :lol:

Vodi se borba između boraca protiv pušenja i duvanske industrije.
Kartmen prihvata da snimi reklamu u kojoj govori da je žrtva pasivnog pušenja, da će uskoro da umre i dok gledaoci budu gledali njegov apel on će da bude mrtav.
Nakon spota mu nude otrovan kolač, jer radi viših ciljeva on mora da se žrtvuje i da umre da bi reklama bila vjerodostojna.
On naravno ne pristaje i nastaje preokret...

Inače je South Park najinteligentnija stvar na TV-u. Svaka epizoda raspravlja o važnim sociološkim pitanjima i svaka epizoda ima pouku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2006, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Talija je napisao:
Inače je South Park najinteligentnija stvar na TV-u. Svaka epizoda raspravlja o važnim sociološkim pitanjima i svaka epizoda ima pouku.

A efekat svega toga?
Ima li efekta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2006, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Vader je napisao:
Talija je napisao:

A efekat svega toga?
Ima li efekta?

Sigurna sam da će istoričari ili sociolozi kroz 100 - 200 godina izučavati ovu seriju kao jedini fenomen koji je dočarao suštinu ironije i moralne devalvacije našeg doba. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2006, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
mnogo mi je drago kada vidim da je anketa u korist nepusacima!
kad me muva tip koji pusi u startu ima veeeeeeeeeliki minus- skoro neprevazidjen.
poz svima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 19:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Puf tebi, rak tebi, puf tebi, lova meni
Duhanska industrija modificira cigarete kako bi bilo teže prestati pušiti
Količina nikotina koju pušači prosječno udahnu po cigareti porasla je za 11% od 1998. do 2005., zbog čega je pušačima teže prestati pušiti, objavili su danas sa Harvarda. Osim što su povećali količinu nikotina, proizvođači su modificirali dizajn cigareta kako bi povećali broj 'uvlačenja' pri pušenju cigarete. Reuters...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
AntiDope je napisao:
Od onog posta gore kad sam kao prestao kao pusiti sam ispusio jedno 5-6 steka cigara. Ali ewo u proslu subotu sam prestao opet jer sam se bio spalio cigarama.
So far so good....

Kad odlucis prestati pusiti, ucini to naglo, dakle nijedne vise. Ne moze drugacije. Ako skontas da ces prestati, a pusis dok pijes kafu,onda nemoj sam sebe zavaravati da prestajes.
Ja sam pusila 6 godina i vec 14 mjeseci ne pusim. Super se osjecam, puno zdravije i imam vise kondicije. Ranije mi je bio izuzetan napor kad se penjem uz stepenice ili uzbrdo. Sad ne.
Mislim da sam uspjela prestati pusiti iz tog razloga sto sam kad sam to odlucila dala sebi *luksuz*, a podsvjesno sam znala da ga necu koristiti, a radilo se o tome da bas ako mi se bude trazila cigareta da cu zapaliti ako ne mognem izdrzati, i jest da mi se nenormalno trazilo ali kad sam skontala da ne pusim 2 dana, rekoh mogu ja jos 2, pa mogu jos 4 itd. Natezi period je izgurati prve 2-3 sedmice, poslije zavisnost nestaje.
Jos jedna stvar, zelja za cigarom traje samo 10 sekundi u jednom naletu. tad uradite bilo sta, popijte sok,caj, vodu, pojedite jabuku, idi se umij, istusiraj. Poslije prestane, a kad ponovo dodje uradi nesto od tog i sve ce se manje javljati. a sto se tice onog *ne znam sta da radim s rukama*,hm pa jednostavno mobitel u ruke i tipkaj poruke dragim ljudima :lol: Sala, naravno. Cuj sta s rukama, malo nek se tresu dok ne prodje kriza, poslije sve bude ok.
Sad osjecam mirise i okuse koje prije nisam tako intenzivno osjecala. Bukvalno se preporodis. Moja sestra je u pravu kad kaze, kad kupujes sampon, balzam za kosu, deterdzent ili omeksivac za ves provedes puno vremena u prodavnici dok skontas koji ljepse mirisi, ili kad kupujes parfem. A onda zapalis cigaru i sve opet usmrdis i dzaba ti sve, kad nestane svjezi miris oprane garderobe, kose, tijela :wink:
Ima puno linkova na netu o tome kako prestati pusiti, meni je to dosta pomoglo, pokusacu staviti na forum.
Doktori kazu da osoba koja prestane da pusi je CAK 15 GODINA U RIZIKU OD NASTANKA KARCINOMA PLUCA, a mozes misliti tek pusaci, 99% pusaca se razbole od karcinoma.
Neko od bivsih pusaca je vec pisao o tome kako mu smeta dim. Meni ranije nije dok sam pusila, al sad mi smeta nenormalno, moj tata pusi 40 godina, al se ljuti kad mu kazem da mi smeta, pogotovo dok jedem. Nece da izadje na balkon, izadje al jedva na jedvite jade i jos se naljuti. Naucno je dokazana stetnost pasivnog pusenja, pa izbjegavam biti u zadimljenim prostorijama. Jedino kad odem u kafic onda se ugusim i sva udimim. Moja drugarivca nekad prije izlaska nece da pere kosu, kaze svejedno cu morati sutra opet prati( da ne bude zabune pere svaka 2 dana kosu). Evo sad sjedim u svojoj sobi i znam da je tata stigao a nisam ga ni vidjela. Osjetim kroz 2 vrata i preko 2 zida da pusi, smrdi mi dim.
Pogotovo kad ljudi imaju malu djecu i puse neneormalno. Pa sve to mora negdje otici, u ovom slucaju otrov ide direktno u mala, porozna, osjetljiva djecija pluca.
Porucujem svim pusacima da se kane toga, sve je u glavi, ako neces da se trujes onda nemoj, vrlo je jednostavno, nema tu neke velike mudrosti. Samo snaga volje i potpora i podrska nekog bliskog. Jednog dana cete sami sebi reci HVALA! Drzim fige svima koji su odlucili prestati pusiti.
:angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
11 minuta - svaka tebi cast...ali zaista....

(ma ja sam osoba bez karaktera sto se tice ostavljanja cigara...rekla brooku puta i porekla... :roll: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
izvinite na OT
ali da li je iko sinoc gledao Pen and Taller-il nesto tako i njihovu emisiju Bullshit...
o vodi iz cesme i vodi iz boce u americi? da je u sustini to isto, samo ljudi bacaju pare...valjala sam se od smjeha kad su dali bocicu vode(koja je inace iz cesme) na kojoj pishe AMAZON sa paukom na dnu (koji navodno prociscava i daje poseban egzotican ukus vodi) i koja koshta oko 6 dolara a svi su se odushevili :D kazu mnogo bolja nego ona iz pipeeee :lol: :lol: :lol:

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hvala Helena!
Stvarno ti kazem nema tu neke velike mudrosti, samo odluci i sprovedi u djelo, kao i sve ostalo u zivotu, dovoljno je da zelis.
Jedno vrijeme sam razmisljala kao zasto bih prestala pusiti, kad mi je gusht. Onako, lijepo izadjem na kaficu pa zapalim, milina 0X I kao onaj trip od neceg se mora umrijeti, moze i da me strefi cigla, ko da je vazno :D
Onda sam se pravo skontala da necu vise, a povod mi je bio taj sto sam jedno vece bukvalno otrovala od dima, em sto sam ja ispusila kutiju u roku od 2-3 sata, em sto su toliko ispusili ljudi koji su bili sa mnom na zurci, nas jedno 6,7. Mozes misliti kakva sam ujutru ustala, nisam mogla udahnuti. a jos sledece vece zapalim ja, ko ono mogu ja, nije mi nista. I skontam kako bi bilo da sutra ne zapalim, pa jos sutra , pa jos... i tako sam prestala. I da, recite svima da prestajete, kad prodje par dana recite da ne pusite toliko i toliko, ljudi to cijene, a sami sebi ste nekako za pohvalu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evo jedan koristan link koji je meni pomogao da prestanem pusiti:

http://www.snz.hr/nepusenje/prestati.html

Nadam se da ce nekome biti od pomoci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Jedna zena mi je pricala (iz kanade) da je prestala pusiti tamo nekom metodom, ne znam kako se zove. Uglavnom kada god zapalis, pustis sebi na discman cd sa nekim odvratnim zvukovima i slusas ih dok ne ispusis cigaru i tako sedmicu-dve kad god pusis. I kao poslije toga kad god krenes zapaliti sjetis se tih zvukova i zgadi ti se cigara i tako prestanes pusiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 15:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

http://www.healthbosnia.com/bolesti/capulmo/uzrok.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
pusim vrlo umjereno - najvise uz kafu i pivo - par cigareta dnevno

nikad nisam rekla da cu prestati jer ne zelim to, a znam da kad bih htjela mogla bih bez problema jer stvarno ne pusim previse (nekad ne zapalim cijeli dan jer mi ne padne na pamet - ili ne pijem kafu taj dan :wink: )

ipak mislim da je uzasno nekome nametati svoj fazon, ne bih nikada pusila u prostoriji za nepusace ili u restoranu npr. dok drugi ljudi tu jedu :oops:

s druge strane, oni koji previse "pljuju" po pusacima me mnogo nerviraju, pustite ljude da zive kako oni hoce.... :evil:

trujemo se svim i svacim a i umrijecemo svi kad tad i tako da ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2007, 12:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

www2.serbiancafe.com/lat/vesti/8/34099/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2007, 13:42 
Pripravnik
Pripravnik

http://www.stop-tabac.ch/hr/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2007, 08:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Pušio deceniju, ne pušim isto toliko. Šta reći? Lakše se diše, slađe se jede, bolje se prca...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2007, 17:04 
Pripravnik
Pripravnik

Svaka cast

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 10:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Pušio deceniju, ne pušim isto toliko. Šta reći? Lakše se diše, slađe se jede, bolje se prca...

Zivi dokaz :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 01:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
E sad se i meni prestaje.

Javicu vam ako uspijem..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]