banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2002, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Otvaram ovu temu da na njoj pričamo o novim filmovima tj. filmovima koji se puštaju u BL kinima, bolje tako nego da otvaramo temu za svaki film na kojoj bi onda bilo samo par komentara. Ako mislite da su neki filmovi dostojni teme onda otvorite temu a ako je za samo par komentara onda možemo i ovde :smile:

Pa da počnem.

Ne znam da li ste gledali Spy Game, film je odličan. Ne znam ima li ga još ali ga strogo preporučujem.

Spajdermen nije loš ali nije ništa posebno, strogo šablonski, bar meni. Kažu da je zaradio više od Harija Potera i oborio neke rekorde, po meni to je više zbog reklame i uticaja stripa i crtanih pa raja htjela da vidi i film. Mada ima dobru poruku koju su naglasili ponovši je više puta "uz veliku moć ide i velika odgovornost".

Panic Room je dobar, nije tažak kao ostali Finčerovi filmovi i ima običan kraj ali je dobar. Kamera je odlična, impresivno se kreće po kući, prolazi kroz zidove i ključaonicu itd.

Sinoć sam gledao Training Day (Dan obuke) i film je dosta dobar, Denzel (za one koji ne znaju dobio je oskara za ovu ulogu) je imao finu ulogu, svidjela mi se. Ne volim baš stroge pozitivce i takve uloge, više volim mješavine pozitivca i negativca jer su to realniji likovi, kad ne znaš da li je lik pozitivan ili negativan jer je sve to zajedno. Ima finih stvari za vidjeti i naučiti iz ovog filma.

Vidio sam najavu još jednog Denzelovog filma gdje se on bori za liječnje svog sina jer nema para da plati. Odmah mi je palo na pamet da bi se ovaj film komotno mogao zvati American Beauty 2.

I glavna stvar :smile:, u četvrtak dolazi njegovo veličanstvo Star Wars Episode II: Napad Klonova

Da li ste gledali ove filmove ili i neke druge i koja su vaša mišljenja o njima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2002, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Star Wars Episode II je za strogu preporuku, nešto malo o filmu sam rekao na temi Star Wars.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Od gore navedenih dosad sam gledao Spiderman i Training Day.
Dan obuke mi je fantastican film, uzasno mi se dopao zbog svoje realnosti. Denzel je maestralno odigrao svoju ulogu ali i Ethan je dobar.
Spiderman je mozda previse fantastican ali nije los i vredi ga otici pogledati. :smile:

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Alooo....

Pa zar niko u ovom gradu ne gleda filmove :???:

e svašta....

Ajd' bar ću ja pisati

Gledao sam sinoć The Others (Duhovi u nama) pa me interesuje da li ga je nego gledao pa da iznese svoje impresije jer bih rado malo prodiskutovao o filmu. Za one koji nisu gledali da kažem da film ima vrlo originalnu i nestereotipnu priču i da je zbog toga dosta dobar, bar meni. Preporučujem ga za pogledati. Ima blage elemente horora ali ništa posebno strašno.

Iko?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 17:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2001, 01:00
Evo Vader,
javljam se dobrovoljno :wink:

"The Others", kao sto ti rece, film bez strasnih horor scena, dakle lako svarljiv mi je bio zanimljiv, ali me po raspletu mnogo potsjetio na "The Sixth Sense" sa Brus Vilisom. Dakle, svijet je prikazan iz jedne sasvim druge, netipicne perspektive, iz svijeta mrtvih, koji nisu shvatili da im je ovozemaljski zivot zavrsen.
Ono sto je meni bilo malo nejasno je uloga vrata u kuci. Moje jedino logicno objasnjenje mi govori da se igra sa vratima desavala iz razloga sto nije moguce da oba svijeta realno postoje u isto vrijeme, dakle, kad god bi jedna specija boravila u jednoj prostoriji, ona druga nije imala pravo "boravka". Ne sjecam se vise (film je ovdje prikazan vec prije dva-tri mjeseca) ni da li su realni ljudi registrovali egzistenciju duhova.

"Panic Room" mi se dopada iz slicnih razloga kao i tebi, dakle vodjenje kamere preko vise spratova, kroz zidove, kljucaonice, sve u jednom cut-u.
Po mom misljenju mi je stimung bio previse siv i tmuran, kuca (i entrijer uopste) su mi bili mnogo ljepsi nego sto su u filmu predstavljeni, pa onda permanentna kisa... Ono sto me iznenadilo je sto su kriticari pisali o zeni, koja imaja jaku fobiju i strah od ljudi i zatvorenih prostorija, a Dzudi Foster u filmu uopste nije ostavila takav utisak na mene.
Sto nikako nije bilo realisticno je scena sa gasom, kad ona bukvalno stavlja glavu u tunel/ventilaciju, pali plin i onda ne zadobija opekotine.

Toliko do mene :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 21:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Apr 2002, 01:00
Ja cu definitivno u kino da bih pogledala "Panic room", jer prica je sasvim zadovoljavajuca, a Foster sjajna glumica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ja sam juce skinuo sa kazaa Star Wars i svideo mi se, pogotovo onaj deo kad moj omiljeni robot ostane bez glave pa puca na dzedaje :smile:)))).
Film je isti, duhovit, sadrzajan, ima lepe animacije kao i dve velike borbe u svemiru. Takodje, lepa je i jurnjava kroz polje asteroida.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koliko sam čuo Nikol Kidman koja glumi u "The Others" je trebala glumiti u "Panic Room" ali je na kraju ispalo da Foster glumi.

Star Wars Episode II je meni odličan, gledao sam ga dva puta.

Što se tiče "The Others" sačekaću da vidim da li će se još neko javiti kao Jack da iznese svoje komentare pa ću onda ja :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 23:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Maj 2002, 01:00
"The Others" izuzetan film,sve u svemu meni je kraj izuzetno moćan.
A Star wars to je posebna priča.Slažem se sa Medolinom što se tiče robota.
Oni su među najboljim likovima u filmu,ako ne i najbolji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 30.05.2002. 00:28, omega je napisao:
Slažem se sa Medolinom što se tiče robota.
Oni su među najboljim likovima u filmu,ako ne i najbolji.
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Da, film bi bez njih imao mnogo manje duha.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Al kad puca na dzedaje i kaze...sorry, I don't know what I am doing...

ja sam pao od smeha :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2002, 07:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
MENE SU DJECA RAZOCARALA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2002, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Star Wars II je mnogo bolji od episode I. :smile:
Samo Anakin je tek poceo da se pretvara u Darth Vadera i to neznatno.
Ono kada je pobio svu bandu koja mu je ubila majku.
To ne prilici Jedi-u.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2002, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 31.05.2002. 17:58, Dce/02 je napisao:
Samo Anakin je tek poceo da se pretvara u Darth Vadera i to neznatno.
Ono kada je pobio svu bandu koja mu je ubila majku.
To ne prilici Jedi-u.
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Ima još jedan raniji događaj koji je pokazao da je Anakin žestoko zagazio na Dark Side a to je onda kad je ona njegova Amidala (Padme) htjela jesti krušku (ili šta već) a on joj telekinezom uzeo, odsjekao komad i vratio dio. E dio koji je uzeo sebi je bio dosta veći od dijela koji je dao njoj :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2002, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
:lol:
Koja detaljna psihoanaliza. :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2002, 10:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

The Others

Odmah da kažem da slijedi spoiler tj. pričaću o radnji filma pa oni koji nisu gledali a planiraju da gledaju je bolje da dalje ne čitaju da ne saznaju neke stvari koje je bolje saznati gledajući film. To baš posebno važi za ovaj film :)

Ovaj film je meni dosta dobar jer između ostalog ima dobar kraj tj. ima onaj kraj koji kao da gledaoca uzme za kosu i mlatne glavom od zid, kraj koji ošamuti i koji baca potpuno novo svjetlo na čitav film i sve što se tokom njega dešavalo.

Jack je u pravu kad poredi ovaj film sa fenomenalniom Šestim Čulom ("The Sixth Sense"), ova dva filma su u stvari potpuno ista u poenti koja je po meni prikaz toga da neki ljudi kad umru toga uopšte nisu svjesni i nastave živjeti kao da se ništa nije desilo a onda dođe do velikog šoka kad saznaju da su već neko vrijeme mrtvi.

Meni se u ovim filmovima možda najviše sviđa to što su po mojim saznanjima oni tačni, relani, prikazuju stvarno stanje tih stvari, nema SF-a u njima iako tako možda izgleda.

Gledao sam i E.T. nekidan po prvi put. Nije loš ali nisam nešto impresioniran.

Grof Monte Kristo je jako dobar film koji preporučujem da pogledate. Knjigu nažalost nisam čitao ali sam davno gledao neki stariji film. Film je o životu i ljudskim sudbinama i ima lijepih stvari za vidjeti i uočiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2002, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Gledao sam Blade II, nije loš, ne znam šta da vam kažem osim da ga slobodno preporučim onima kojima se svidio prvi dio. Čuo sam ranije da je dosta krvav ali nije, bar meni nije a i nema neke ekstra strašne scene. Scenario nije loš, ima interesantan kraj :), mislim da nije mnogo prostora ostavljeno za eventualni treći nastavak ali uvijek se lako može smisliti nešto pa napraviti još jedan film :)

Da li je neko gledao "Trku pacova"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2002, 12:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Ja sam gledala Trku Pacova? Nije los.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2002, 12:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jun 2002, 14:31
Jeste li gledali norveski elling,e ja sam statirao u tom filmu kao drot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2002, 09:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
film se zove nevjeran/a . Ne znam kako ce ga nasi prevesti. Sa Richard Gir-om?? Javite ako je stigao i koliko ostaje na reportoaru???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]