banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Smatrate li da su oba entiteta zastupljena podjednako na ''državnoj'' televiziji
Glasanje se završava 24 Feb 2007, 13:23
DA 16%  16%  [ 6 ]
NE 84%  84%  [ 32 ]
Ukupno glasova : 38
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Dec 2006, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Često prebacim na zajedničku televiziju Bosne i Hercegovine ( finansira se i iz RS i iz Federacije) BHT1, ali nikako da naletim na nekakav prilog iz Republike Srpske ( osim ako nije u nekom negativnom kontekstu prestavljena RS), pa me interesuje i vaše mišljenje o ovoj RTV kući

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2006, 18:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
Ta televizija ocit primjer sta nas ceka ako nam ukinu RS.Pakuj stvari i pali..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2006, 08:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Koliko sam im ja puta pisao da počnu titlovati filmove i na ćirilici, ali nikada nisam dobio odgovor. Pokušajte i vi, ako ništa barem da jednom sedmično u prime time-u imamo priliku da pogledamo film preveden na srpski jezik i titlovan ćiriliciom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2006, 11:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mislim da imaju priloge iz RS
ne pratim ih bas nesto ali eto najpoznatija emisija je Sinemanija (nazalost glupa emisija al` eto da kazemo da smo i mi svoje govno prikazali kod njih)
i mislim da svaki drugi dan su titlovi napisani cirilicom (vijesti i emisije)
za filmove nemam pojma, rijetko kad i vidim kod njih nesto zanimljivo sto se tice filmova

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2006, 11:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
I ja sam primjetio da ima cirilicnih naslova, kao i priloga iz RS, iako ih ne gledam cesto.

OT:
Ali mi je zapelo za oko nesto sto sam procitao u Nezavisnima:
"...građane Sarajeva će u najluđoj noći zabavljati Halid Bešlić, Mugdim Avdić Henda, grupe "Hari Mata Hari" i "Zoster", a sve u organizaciji Javnog RTV Servisa BiH."

Je li to onaj isti servis (povezan sa BHT) koji placa citava drzava?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2006, 11:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Филмови нису титловани на ћирилици. Није битно да ли ми гледамо или не филмове, али то је и наша телевизија и као таква имамо право да захтијевамо да и филмови буду титловани на ћирилици! На РТРС иду понекад филмови титловани на ћирилици као и на АТВ. Пошто кући имам Тотал ТВ, потврђујем да су у Србији ријетки филмови титловани на латиници. РТС 1, РТС 2 и остале приватне тв станице титлују филмове на ћирилици.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2006, 15:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ma jebes titlove.Mnogo veci problem je politicka pristrasnost njihovih novinara i urednika.Ispada da ih mi iz RS placamo da pljuju po nama.
:violent3:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2006, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
A što se tiče RTV takse ( pretplate), čini mi se da od onih 6KM što nam redovno stiže na telefonski račun, 4 KM ide za tu tzv. državnu televiziju a samo 2 KM ide za RTRS.

Stvarno jeste zastupljena oba pisma. Jedan dan je latinica a drugi ћирилица.
To stoji. Međutim, nije pitanje samo zastupljenosti pisma. 99% vijesti koji čitaju muslimanski ( bošnjački) i hrvatski voditelji ( ako ih ima tamo) su na čistom hrvatskom jeziku. Ne znam kakav je taj bošnjački jezik ( mislim da bi on trebao da bude mješavina srpskog i hrvatskog) ali on mani liči više na hrvaski nego na jezik kojim se priča na ovim prostorima.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2006, 11:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bosnjacki (ili kako ga oni prezentuju - bosanski) jezik je zapravo sprdnja, meni licno ne lici ni na sta

sto se tice titlovanja filmova na cirilicu, necitljivo je, pogotovo kad krenu pisati imena, pa jos kad krene brljanje pa umjesto lj na cirilici ispadne q na latinici
brrr da se najezis
zato najradije i gledam filmove na HRTu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2006, 19:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
bosnjacki (ili kako ga oni prezentuju - bosanski) jezik je zapravo sprdnja, meni licno ne lici ni na sta

sto se tice titlovanja filmova na cirilicu, necitljivo je, pogotovo kad krenu pisati imena, pa jos kad krene brljanje pa umjesto lj na cirilici ispadne q na latinici
brrr da se najezis
zato najradije i gledam filmove na HRTu

А зашто би било нечитљиво? Ако се титловање добро уради, према стандарду српског језика, нема разлога да буде нечитљиво или са грешкама које си навео. Погледај мало РТС1, РТС2, Авала ТВ, Алтернативну ТВ из Бање Луке који титлују на ћирилици. Ћирилица је равноправна у БиХ са латинициом и ја као грађанин који плаћа РТВ таксу имам право да гледам филм на државној ТВ преведен на српски језик барем и ћирилицу барем једном седмично. Ако ништа, тек толико да је наша дјеца не забораве.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2006, 10:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

gledao sam RTS1 i 2 i Avalu kad sam bio u Srbiji, ali gledanje filmova sa cirilicnim titlom mi nije niti pregledan niti citljiv
jos najgore je sto se cesto koristi neka odvratna zuta boja fonta pa to tek onda poprimi katastrofalne razmjere
sto se tice ravnopravnosti pisma po tom pitanju bi BHT trebao da odradi titlovanje nekih filmova na cirilicul, a to, pretpostavljam, ne rade iz nacionalnih razloga
sto se tice filmova na ATVu, nisam zapazio cirilicni titl jer gledam samo old timere :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2006, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo sad sam gledo neku reportazu iz RS u emisiji javna tajna sa BHT.
Prikazuju par porodica povratnika koji su bez struje.Tuzna lica dijece obasjana svijetloscu svijece,vani pada snijeg,a u pozadini srceparajuca melodija violine.Prilog zavrsava slikom ukrasene i bljestece gospodske ulice.Stvarno su nevidjeni licimeri,a uz to i izrazito pateticni.
:mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2006, 15:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Apr 2006, 00:30
Ja na BHT1 gledam samo 4 novogodisnje skakaonice ( hehe pocinje sutra \:D/ ), englesku ligu, kad imaju dobar film, ponekad ReStart i to je to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2007, 16:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2006, 16:53
to je jedna od gorih tv kuca sto sam imao prilike da vidim,od profesionalnog odnosa ljudi koji rade tamo do kvaliteta programa a ove manje televizije da i ne spominjem,rts je takodje uzas,puste film i u pola filma vijesti ali ubjedljivo najgora je tvcg ako je neko imao prilike da je gleda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2007, 16:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Mene nervira što OBN i BHT forsiraju termine poput Općina, Tisuća, Milijunaš,... koji je to jezik???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2007, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
U rangu vikoma

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 08:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Dabogda izgorili ko bel :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 10:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Sondri je napisao:
Mene nervira što OBN i BHT forsiraju termine poput Općina, Tisuća, Milijunaš,... koji je to jezik???

Neka.Preseli u Srbiju pa gledaj Avalu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 11:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sondri je napisao:

OBN je njihova televizijaisti pa moze proci ali BHT1 je jedno veliko :pottytrain5:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Dabogda izgorili ko bel :D

pridruzujem se zeljama :onfire:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]