banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 12:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 20:59
Pa ocigledno imas tu srecu ili kako ti kazes nesrecu, pa ti je metabolizam brz kao ferari, i sve sagorjeva. Ja samo ne znam zasto zelis da se udebljas nekvalitetno, tj da navuces sala. Zar ne bi malo estetski lepse bilo da navuces koji kg kvalitetne mase, nego debelih 10 kg.
Ovaj tekst je recimo za ectomorfe kao ti, mislim da ce ti malo pomoci:

http://www.x3mforum.com/smf/index.php/t ... l#msg67555

A ako te interesuje debela masa, onda gledaj pretezno da jedes pred spavanje, odnosno kad je metabolizam najsporiji. Jbg, ja to sebi nikad ne bih radio, nije ni zdravo, ali ako bas hoces da se udebljas, jedi masno i to kasno :D
Pozzzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
low carb,high protein diet (some cereal,white meat(chicken,turkey,low fat fishes,egg whites,a lot vegetables,plenty of water)
+gym,i lost all post baby weight 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 21:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
bla bla bla

nemojte jesti puno sexajte i eto linije ;)

ako koja ima problema neka mi se javi 8) :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Nema tu puno mudrosti jer sam se na spostvenom primejru uvjerio kako je moguće smršati bez ikakvih dijeta. Izgubio sam više od 13 kilograma za manje od godinu dana, bez teških i surovih dijeta i bez puno odricanja...

Recept je jednostavan, ali zahtjeva određeno odircanje. Noćni obroci su smrt i njih u potpunosti izbaciti. Pivo ne deblja, uprkos uvreženom mišljenju, pivo je u stvari nisko kalorično piće, koje sadrži veliki postotak vode. Obojena alkhohlna pića su daleko štetnija, kako za metabolizam, tako i za zdravlje uopšte. Jedini problem je što pivo u stvari otvara apetit i zbog toga se stvara utisak da se ljudi debljaju od piva, a tone hrane koje unose u sebe su "zanemarljive"...
Režim ishrane se svodi otprilike na to da čovjek jede onoliko koliko mu je dovoljno da se zasiti, a ne onoliko koliko može da natrpa u sebe... Hljeb je neophodno svesti na najosnovniji minimum i napraviti malo veći razmak između obroka. Kasniji doručak rezultuje kasnijim ručkom, a to smanjuje potrebu za noćnim jelom i jedan problem je rješen. Drugi problem je postavljanje granice u jelu. Ja sam postavio određeni režim pri kojem ustajem od stola onog trenutka kad osjetim žeđ. Poslije toga se napijem vode i više ne osjećam glad. Najvažnije je izbaciti iz sebe hedonističku potrebu za uživanjem u hrani. Treći segment je fizička aktivnost i kretanje. Nije neophodno bjesomučno trčati ili raditi trbušnjake. Dovoljno je nekoliko minuta vježbanja pred spavanje ili ujutro odmah nakon ustajanja. Vježbe za trbušni ili grudni pojas, u zavisnosti na koji dio tijela se čovjek fokusira...
Gricakalice i slatkiše takođe treba svesti na određen nivo. Slatkiši se ne mogu izbaciti jer je potreba za šećerom normalna. Od grickalica najbolje je koristiti slane perece i slane štapiće, a zaboraviti čips (krompir pržen u ulju) i smoki...
Znači ukoliko se insistira na brzom mršavljanju, može se primjeniti neka od dijeta, ali to nikako ne može biti zdravo. Brz gubitak kilograma je veliki napor za tijelo u cjelini, a dijete često znaju da budu opasan udar na metabolizam. Kilogrami na vagi često izazivaju pogrešnu sliku kod ljudi. Slika u ogledalu je jedino po čemu se valja ravanti, jer kilograma može biti i viška, ali ukoliko su adekvatno raspoređeni, taj višak se neće primjetiti. Znači bjesomučno pentranje na vagu svakih sat vremene, služi samo za suzbijanje lične taštine,a ništa ne pokazuje. Pravi rezultati se vide na ogledalu, kao što rekoh, i na odjeći...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Nitro je napisao:
Pivo ne deblja, uprkos uvreženom mišljenju, pivo je u stvari nisko kalorično piće, koje sadrži veliki postotak vode. Obojena alkhohlna pića su daleko štetnija, kako za metabolizam, tako i za zdravlje uopšte. Jedini problem je što pivo u stvari otvara apetit i zbog toga se stvara utisak da se ljudi debljaju od piva, a tone hrane koje unose u sebe su "zanemarljive"...

To je tačno, a žestoka pića su jako kalorična iako uglavnom vlada suprotno mišljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Slika u ogledalu je jedino po čemu se valja ravanti, jer kilograma može biti i viška, ali ukoliko su adekvatno raspoređeni, taj višak se neće primjetiti.

Da, ni ja nisam primijetio zimus kad sam se udebljao 6,7 kila, sve je bilo pravilno i ravnomjerno rasporedjeno, samo , kad sam obukao nesto sto nije trenerka, itekako se primijetilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
* Squall * je napisao:
Nego ja hocu da se udebljam ,bar jos 10kg, ajmo savjete za debljanje... normalno sam jeo i po 5-6 jaja za dorucak ali nista... stvarno nenormalno jedem.. evo upravo sad jedem neku tortu. Ali opet nikako da se udebljem. Jedno vreme sam pio neki preparat za debljanje ,max gainer ,prije i posle teretane ali opet nista, mozda nekih 5kg max da sam dobio za pola godine konzumiranja...

Teže se udebljati nego smršati... Ako imaš brz metabolizam i dobru probavu, koliko god da pojedeš, nećeš se udebljati...
A što se tiče mršavljenja... Eh, kad se potrudiš SVE se može... Puno hodanja pomaže...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 19:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Maj 2005, 12:23
Lisa_Simpson je napisao:
* Squall * je napisao:
Nego ja hocu da se udebljam ,bar jos 10kg, ajmo savjete za debljanje... normalno sam jeo i po 5-6 jaja za dorucak ali nista... stvarno nenormalno jedem.. evo upravo sad jedem neku tortu. Ali opet nikako da se udebljem. Jedno vreme sam pio neki preparat za debljanje ,max gainer ,prije i posle teretane ali opet nista, mozda nekih 5kg max da sam dobio za pola godine konzumiranja...

Teže se udebljati nego smršati... Ako imaš brz metabolizam i dobru probavu, koliko god da pojedeš, nećeš se udebljati...
A što se tiče mršavljenja... Eh, kad se potrudiš SVE se može... Puno hodanja pomaže...

Ovo za debljanje je 100% tacno, ja sve pokusavala i ne mrda kazaljka sa 50 ,max 52 kg..... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2006, 00:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nitro je napisao:
Noćni obroci su smrt i njih u potpunosti izbaciti.

Upravo sam pojeo tri sarme, jednu bananu, pio sam kompota, i onda sam zasladio jedenjem eurokrema kašikom (po principu: još samo jedna kašika...još samo jedna...još samo jedna...) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2006, 00:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Upravo sam pojeo tri sarme, jednu bananu, pio sam kompota, i onda sam zasladio jedenjem eurokrema kašikom (po principu: još samo jedna kašika...još samo jedna...još samo jedna...)

Za tebe Vader nema spasa, samo što toga još nisi ni svjestan :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2006, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
trcanje ujutru/navece
trbusnjaci
i to je to

i naravno oko ishrane malo povesti racuna :D

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2006, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
puno vode, bar 2l dnevno i nemoj nista jesti poslije 19h- smrsaces zagarantovano.
ako jos pri tome ubacis tjelesnu vjezbu koja je osnov postizanja zeljene kilaze i oblikovanja tijela, kao i kondicije, bices zadovoljna ne samo spolja nego i iznutra :)
puno pozdrava

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2006, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
ajde, ne zajebavaj ljude...cuj vjezbanje i gladovanje. jos da umre negdje od iznemoglosti. za normalno funkcionisanje organizma, uz samo fizicku aktivnost potrebno je dnevno imati bar 4 extra jaka obroka. izmedju su pozeljne jos svakojake grickalice, te obavezno rum plocice na kraju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2006, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Moram vam reci da je prvenstveno bitno sta jedete, pa onda koliko jedete, mozete jesti i jednom dnevno ali ako je to losa i nekvalitena hrana, dobijate samo negativan efekat. Treba se ipak odreci mnogih stvari, naravno opet sve zavisi od metabolizma,( moj je katastrofa, mislim da se i jedna cokolada oslika na butkama), i najbolje je propratiti dijetu nekim laganim vjezbama, ja vozim bicikl i setam (i svadjam na forumu), i opet uspjela sam da smrsam 4 kg, za mjesec dana. I meni sasvim dosta, dva sam ostavila, jer ipak je zima, treba nesto i da grije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2006, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
samo cu jedno reci:
STO JE LIJEPO BITI MUSKO!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

moja preporuka: pravac prodavnica sportske opreme, kupis patike ZA TRCANJE (one sa cushion djonom...), lijepo 4-5 puta nedeljno po 45 minuta (magicni brojevi 4 i 5 :), i vidjeces za mjesec dana, a imaces 3x vise energije i elana nego inace...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2006, 02:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 20:59
gorky je napisao:
puno vode, bar 2l dnevno

Ako se neko bavi bilo kakvom fizickom aktivnoscu, nekakav minimum bi trebao biti 4L vode dnevno. Shvatite da se 60% tijela sastoji od vode. Mozda ste primjetili da svi aktivniji sportisti uvijek uz sebe imaju flasicu vode i stalno pijuckaju, niko ne salije odjednom ogromnu kolicinu vode, sto i naravno nije nikako dobro.
Pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Flex je napisao:
Pa ocigledno imas tu srecu ili kako ti kazes nesrecu, pa ti je metabolizam brz kao ferari, i sve sagorjeva. Ja samo ne znam zasto zelis da se udebljas nekvalitetno, tj da navuces sala. Zar ne bi malo estetski lepse bilo da navuces koji kg kvalitetne mase, nego debelih 10 kg.
Ovaj tekst je recimo za ectomorfe kao ti, mislim da ce ti malo pomoci:

http://www.x3mforum.com/smf/index.php/t ... l#msg67555

A ako te interesuje debela masa, onda gledaj pretezno da jedes pred spavanje, odnosno kad je metabolizam najsporiji. Jbg, ja to sebi nikad ne bih radio, nije ni zdravo, ali ako bas hoces da se udebljas, jedi masno i to kasno :D
Pozzzz

Pa lakse je napraviti masu od vec postojece, isao sam ~2god u teretanu,i naravno napredak se primjeti, naravno na pocetku sam poceo mrsaviti ali onda se polako krenuli misici formirati. Zatim sam krenuo na kick box pa da bih sve stigao morao sam to spojiti sa teretanom sto je bilo jako glupo jer nakon 2sata teretane i 2 sata treninga ,nisi ni za sta i umesto debljanja ti ustvari pod svim tim iscrpljenjem mrsavis...
Kasnije sam experimentisao pa sam napravio i neki raspored. Poceo sam piti gainer 5000 ,odredji suplement, ali nije mnogo pomogao ,nisam bas bio redovan ali ok, ajde dobio sam ~5kg a posto sadrzi i kreatina, pomoglo mi je da dizem vece tezine. Takodje sam pokusavao i sa euro blok cokoladicom, pre i posle treninga, ali nisam ljubitelj slatkisa pa je i to propalo.
Napravio sam pauzu pa sam se sada vratio ,trebalo mi je oko 3-4 sedmice da se vratim u formu do koje sam stigao pre pauze. Sada ide ok, ali isfurava me kada vidim nekog nafuranog klinca x siri i veci od mene a ja dizem x puta vise od njega. Medjutim kada se skine ta majica, kod njega vidis salo, ali opet i ja bi vise volio da sam popunjen u odredjenim trenutcima, ali opet kada si na moru/bazenu eh onda je opet fino u svojoj kozi .. i tako stalno.
Gledao sam taj gore post, upravo tako, mozda ne bas u toj mjeri ali neznam gde da nabavim te novine u bl-u, pa da procitam ostatak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2007, 17:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2006, 16:44
Ja sam uz pomoc ATKINS dijete spao 35 kila za tri mjeseca i naucio se sta i kako da jedem kako mi se ne bi isto ponovilo.

Idi na http://www.atkins.com/ i procitaj...

Samo OPREZ! Ne smijete kao mnogi drzati isti tempo dijete kao sto je u prve dvije sedmice, to ubija organizam. Cilj je da se ishrana izbalansira i da se nadje nivo unosa ugljikohidrata koji je ok za organizam. Slijedite uputstva i no sikiriki!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 12:34 
botulin je napisao:
Ja sam uz pomoc ATKINS dijete spao 35 kila za tri mjeseca

SMRT!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2007, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Franky ista stvar kod mene , bez obzira koliko jeo i sve to masa ne ide gore ..
isao sam isto u teretanu jedno vreme, primjetio napredak i onda sam imao nesrecu da dobijem mononukleozu te sad 6 mjeseci moram da mirujem, znaci nema treninga :S :S :S
sad sam uveo sebi da jedem nesto svaka 3 sata i evo 10 dana i 1 kg sam dobio ..
jest da cu sada navaljati sala ali kad krenes u gym lako se to sagori (bar se nadam) :) :) :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]