Aragorn je napisao:
Damaskin, pozdrav i moje poštovanje i tebi.
Pratim tvoje diskusije i pozdravljam tvoj principijelno konstruktivan stav, i iskrenost, ali nemam mnogo vremena za forum pa slabo učestvujem u diskusijama, ali to ne znači da ih ne pratim i ne radujem se iskrenim i dobronamjernim učesnicima punim ljubavi prema Bogu Tvorcu i ljudima.
Svako dobro.
Свако добро Арагорне,
ево управо сам кренуо на кафу са твојим другаром...
Што више се будемо трудили да имамо разумјевања и поштовања за друге и развијали љубав према ближњем водећи дијалог и молећи се за њега, све ћемо више видјети боголикост у сваком човјеку, и све више развијати божанску љубав у својим срцима.
Морам само да додам и то, да Православна Црква никога не осуђује у смилсу да му "суди и пресуђује", она само може да констатује да се он сам издвојио од Цркве.
О томе свједоче и канони Црве који забрањују да се било који човјек или појава означи у старту као "искривљена стварност и истина", и као таква осуди и одбаци, већ се првенствено дуги временски период та особа или представник неког учења које није у складу са Христовим неколико пута позива на дијалог, молитву и покајање...
То је у ствари оно што је Апостолско предање свештенству:
да чувају хришћанско предање онако како су га примили, те да све што се коси са Христовим ријечима и Апостолским предањем означе као такво и не дозволе да се то предање било несвјесно или злонамјерно, искривљује.
Слава Господу да је све више младих и образованих свештеника и у нашим крајевима, оних који ће заиста својим личним примјером и животом свједочити Христа, а све мање оних којима је вјера само на језику, а у срцу само лична корист.
Господ чује молитвене жалбе "оних малих" и услишује их, некад споро за наш укус, али су се брзе промјене ријетко показале као добре.
Молићемо се да добијемо што више достојних служитеља и истинских свједока Христове ријечи....
Пуно поздрава и свако добро!