ULEB: PAOK naneo Zvezdi prvi poraz
Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u ovogodišnjem ULEB kupu, pošto su na svom terenu poraženi od PAOK-a sa 85:81 (27:25, 18:19, 20:20, 20:17) u šestom kolu ovog takmičenja.
Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Džejson Parker sa 23 poena, četiri manje dao je Darijus Vašington, dok je Sotirios Manolopulos u trijumfu učestvovao sa 15 koševa.
Na drugoj strani, kod Zvezde ponovo najzapaženiji bio je Milan Gurović, koji je meč okončao sa 27 poena, Pero Antić upisao je 17 pogodaka, a dva manje zabeležio je Antonio Burks.
Zvezda sada ima skor od pet pobeda i jednog poraza, dok je PAOK zabeležio četvrtu pobedu.
Meču u "Pioniru", kojem je prisustvovalo oko 5.000 gledalaca, prethodila je tuča izmedju navijača Zvezde i pristalica PAOK-a, koji su bili "pojačani" grupom od 50 pristalica Partizana.
Mnogo veći incident sprečile su jake snage Žandarmerije, koje su bile prisutne u hali tokom cele utakmice.
Oba tima su u prvom poluvremenu igrala su u "talasima". Prvi su u naletu bili košarkaši grčke ekipe, koji su nakon uvodnih minuta zahvaljujući sjajnom Parkeru, stigli do vodjstva 16:8. Zvezda se u nastavku deonice „trgla“ iz letargije, razigrao se Pero Antić i izabranici Dragana Šakote uspeli su na prvi odmor da odu sa samo dva poena zaostatka - 27:25.
Grčki tim je i u prvoj polovini druge dodao gas i PAOK je, predvodjen svojim drugim Amerikancem Vašingtonom napravio seriju od 14:4 i ponovo stekao značajniju prednost (41:31 - 16. minut). U samom finišu prvog poluvremena Zvezda je uzvratila - najpre je Milan Gurović pogodio "trojku", pa je Tomas vezao nekoliko poena i crveno - beli su ovaj deo igre okončali sa prihvatljivih pola koša deficita - 45:44.
Pokušala je solunska ekipa i na startu treće četvrine da se odlepi, ali je maksimalna prednost koju su "orlovi" imali bila pet poena - 56:51 u 24. minutu. Ipak, Zvezda je dva minuta kasnije, "trojkom" Gurovića konačno stigla do vodjstva (59:57), a potom je u rezultatskoj klackalici, koja je usledila u završnici kvartala, PAOK bio nešto smireniji i na poslednji odmor ponovo otišao sa poenom prednosti - 65:64.
Imali su crveno - beli u nekoliko navrata u poslednjoj deonici minimalnu prednost (67:65 i 69:68), ali su Vašington i Kalompokis u 35. minutu vratili klatno na stranu PAOK-a - 77:71. Gurović je, medjutim, ponovo podigao Zvezdu i poenima sa slobodnih bacanja i "trojkom" doveo svoj tim do novog izjednačenja - 77:77.
To je, ipak, bilo sve, pošto je PAOK u penal završnici, uprkos sjajnoj predstavi Delija, bio mnogo smireniji, pa su Grci odneli vredne bodove iz Beograda.
Trener Crvene zvezde Dragan Šakota bio je nezadovoljan zalaganjem svojih igrača na terenu.
"Zasluženo smo poraženi u ovoj utakmici, ali problemi sa kojima smo suočeni u poslednje vreme ne mogu da budu izgovor za pad koncentracije u odlučujućim trenucima. Naša klupa je pružila očajnu partiju. Razočarali su me i stariji i mladji igrači u ekipi, jer mislim da svaki košarkaš mora da bude srećan što nosi Zvezdin dres", istakao je Šakota.
Na drugoj strani njegov kolega Konstantinos Pilafidis imao je razloga za zadovoljstvo.
"Ovo je bila veoma kvalitetna utakmica jer su obe ekipe pružile dobru partiju. Mislim da je incident koji je prethodio meču bio šok za moje igrače. Ipak zadovoljan sam jer smo pobedili jedan od velikih evropskih klubova".
U sledećem kolu narednog utorka Zvezda gostuje ruskom Uniksu.
(MONDO, foto: Beta)
_________________ God will give me justice
|