Ma nema druge, moram i ja sarnuti koju:
Internet testovi nisu standardizovani i moguce je da su neki od njih napravljeni tako da favorizuju jedan od AV-ova... yebesh im mater - reklama, para vrti svijet

Primjer: distributer NOD-a za Hrvatsku je neka firma (ne znam joj tacno ime) koja je u "veoma dobrim odnosima" sa urednistvom BUG-a odakle ste vecina vas vjerovatno i saznali da postoji neki tamo nod...

Nesto se ne sjecam kad sam u tim casopisima procitao da petjerano hvale KAV

(ispravite me ako grijesim).
Sto se tice NOD-ove brzine sve je do sad receno... vjerovatno je brz ali sam se previse puta uvjerio u neprikosnovenu moc istina sporog KAV-a koji u novoj verziji ubi puru u svim mogucim i nemogucim gamadima na internetu i van njega.
Licno koristim kav 6, i mislim da je pristojno brz, skoro da je neuporediv sa proslim verzijama koje su kocile i najmocniju masinu. Poslije instalacije sam skenirao kompletan komp za sta mi je trebalo nekih 45-50 minuta, svaki sljedeci put je radio brze... Real time protection mi je iskljucen jer sam poslije skeniranja kompa kavom siguran da je"sterilan" bar neko vrijeme
Citiraj:
licno koristim Nod i ZA, i spyware doctor,
ZA je sranje...
Citiraj:
Od kad mi je Kaspersky prepoznao Kerio firewall kao virus i sjebao sistem
Meni uvijek prepoznaje mIRC ko riskware al i to se da srediti

Trebao si prvo instalisati KAV pa onda tek Kerio... mada ti ni on nije pretjerano potreban posto kav 6 ima dobru zastitu protiv napada sa neta.
Jedino je problem malo sa kljucevima ali ni to nije nerjesivo...