banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Коју "реинкарнацију" је теби доделио? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ма шта ми наприча. :lol: Иначе, далекоисточна паганска измишљотина "реинкарнација" је код њих подразумевала да човек може да се реинкарнише у било коју животињу, и да су људске инкарнације ретке. Е сад... у ово наше време... ови данашњи пагани не могу себи замислити да су у прошлом животу били коњи, магарци, мајмуни, кишне глисте, итд... јер забога... како то да буду у прошлом животу, када су у овом управо то. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 16:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Okt 2006, 15:43
Citiraj:
a na osnovu argumenata poput "nasao sam na drugom forumu" ili "nagadjam po nekim pokazateljima" nije nimalo mudro o bilo kome, a narocito o nekome ko na bilo koji nacin radi duhovni rad.

Prvo ja procitaj sta sam pitao, i nisam iznosio nikakve argumente, ako vidis i pitanje mi je bilo neodredjenjo. Nauci koncizno davati odgovor. Ja sam cuo nesto i to sam napisao (znaci ne mora da bude istina), i rekao sam da je lik prevarant (kako sam cuo, zaci ne ragument vec raspitivanje), a ti mi odgovori da li je on sarlatan ili nije. Mada nije ni bitno, uskorocu se sam uvjeriti sta je po srijedi, a gnostici su svi do jednog sarlatani po definiciji.
Citiraj:
Interesujeme da li neko zna ko je i gdje zivi izvjesna osoba u Banjoj Luci (cuo sam da je u neboderima), koja se predstavlja kao Bog (tj. izigrava srpskog saibabu). Interesuje me posto sam cuo da on vodi neke tantra igre i da trazi da mu ljudi prinose zrtvu.

Ovo gore sam ja pitao.

Citiraj:
"Ali po blagodati Božijoj jesam što jesam." (1.Korinćanima 15:10)

Hajde, molim te navedi koje si logicko pravilo koristio kada si izvukao iz prethodnoga citata ovaj zakljucak.
Citiraj:
Ne dodjeljuje Petar reinkarnacije, već Otac Nebeski.

Jesli li to naucio kod Petra.

Nedodjeljuje Otac Nebeski reinkaracije, vec daruje zivot/dusu.
Ej, rano moja, jadan i ti a i Petar s tobom. Gnosticke jeresi su davno pobjedjenje, ali vrag ne miruje, pa se s vremenom ponovo javljaju kao sto i ponovo umiru.
Brate, zanaj da su jeresi kako sam cuo od svoga prijatelja jednog jedno lijepo poredjenje, lavovi kojima su povadjenji zubi. Proce i ti lavovi, samo sto malo plase narod rikom svojom, a hranu ne mogu sebi ni zbaviti osim ako im sama u zdrijelo ne upadne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zamoljen sam da prenesem jednu poruku

Hodočasnik Ostroški je napisao:
Za krajiškog:
Ako te zaista zanima ko je Petar, što ga ne potražiš i upoznaš?

Za Maran atu:
Šta je? Volio bi da si i ti neka zvučna reinkarnacija?
Ako zaista vjeruješ u pravoslavlje zašto ti toliko smetaju kišne gliste, majmuni i magarci...??? Zašto ti se na svaki zvuk tih malenih životinjaka tresu gaće? Da si čitao jevanđelje vidio bi da je tamo jedan pametni farisej rekao da što dolazi od ljudi propašće samo od sebe, a što je od Boga tome ljudi ne mogu ništa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 15:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Krajiški, prije svega čini se da si napravio kompilaciju više raznih glasina o više različitih osoba da bi ih onda pripisao jednoj osobi koja ti se za to činila najzgodnija, a to je u ovom slučaju Petar Hricak.
Prije ravno 3.5 godine (vrlo zanimljiv period) na ovom forumu je pokrenuta tema "Misterija je riješena" i neki navodi koje ovdje iznosiš izgledaju kao prepisani odatle, a neki su ne znam ni ja odakle, i koliko vidim nemaju baš nikakve veze sa Petrom nego sa nekim sasvim drugim ko se bavi tantrom...
Ako si već koristio navode koji su rečeni na pomenutoj temi, onda bi bilo dobro da je cijelu pročitaš pa da sve procijeniš sam, po mogućnosti nepristrasno.

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=4 ... sc&start=0

Takođe, imaš i temu Reinkarnacija u Svetom Pismu na kojoj je takođe mnogo toga rečeno, za one koje zanima ta tema.

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=2 ... sc&start=0

Imaš i temu "Božija upozorenja Srbima i pravoslavnoj crkvi" za one koje zanima ko je tu lav kojem ispadaju zubi i ko je taj koga Bog sve žešće upozorava da nešto (odavno) nije kako treba...
Uzgred, ne znam zašto pominješ gnostike kad niko od onih koje pominješ nema veze sa njima. To su samo tvoja tumačenja i predstave.

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=8 ... sc&start=0

Sve to imaš, pa kad te već zanimaju te teme predlažem da ih prvo proučiš, da ne optrerećujemo forum beskonačnim ponavljanjem istih priča na šta nas je poštovani Maran Ata već navikao.
Ali neka njega, treba i neko takav.
Inače, ja sam na temema koje sam pomenuo pisao pod imenom "aharon", da ne bi bilo nikave zabune ili nedoumica kod tebe.
E sad, ako si dobronamjeran izvoli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Citiraj:
"I kad se jedanput moljaše Bogu nasamo, s njim bjehu učenici, i zapita ih govoreći: ko govore ljudi da sam ja? A oni odgovarajući rekoše: jedni vele da si Jovan krstitelj, a drugi da si Ilija, a drugi da je ustao koji od starih proroka." (Luka 9,18-19)

Зар *устао који од старих пророка* не значи *устао из мртвих* тј, васкрсао?
Зашто се некаже *поново се оваполотио* или *опет се родио*, него *устао*?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Moliću da o tome pišeš na toj temi o reinkarnaciji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Vader je napisao:
Moliću da o tome pišeš na toj temi o reinkarnaciji.

Ок.Поздрав!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не, мени се не тресу гаће од страха, него глава... види... :lol: :lol: :lol:

Будалетина Петар је мало жешћи морон, а да не причам тек о онима који се учланише у његови секту. А што се тиче тога шта ће пропасти а шта не, потпуно је тачно да ће пропасти све што је људско. Биће интересантно на страшном Суду гледати како људске секте којекаквих гуруа и будалетина пропадају. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 12:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prenosim:

Ja znam da ti se "glava" trese, samo ne ona na koju ti misliš. To što ta "glava" ne može da ti stoji čvrsto nećeš rješiti pljujući po drugima jer oni nisu razlog tvojih frustracija. Lični problemi se tako ne riješavaju.

Poznaješ li ti tog Petra? tj. Razmišljaš li ti sam tom svojom glavom što ti se tako fino trese ili si i ti žrtva ove današnje kolotečine koja tako lako povuče za sobom, pa ti je dovoljno da ti neko napriča o nekome nešto ili da ti iznese nečije mišljenje ili spoznaju onako kako ju je taj neko doživio ili profiltrirao kroz svoje viđenje svijeta i života (ovo se odnosi i na one koji govore dobro i na one koji govore loše stvari o nekome ili nečemu) pa ti to tako servirano prihvatiš zdravo za gotovo. I postaješ dio kolotečine, a Tvorac ti je dao pravo da misliš svojom glavom.
Da, još nešto! Znaš li da je u ljudskom karakteru da stvari koje ga se izuzetno tiču i dotiču u početku kategorički odbija i odbacuje. Šta ako si ti jedan od najvećih od tih koje pljuješ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Преносим:

Будалетина Петар je napisao:
Ево и мене да кажем нешто...
Ја сам најобичнија варалица и преварант - болестан умоболник ког су требали стрпати у Поповачу, а пошто нису, ево ја се светим на овај начин - заводећи оне без мозга да иду замном лудаком.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prenosim:

Zašto ne odgovoriš na konkretno pitanje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Преносим:

Будалетина Петар je napisao:
Јел ти то и мени хоћеш да понудиш неку "реинкарнацију"? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 16:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Okt 2006, 15:43
Citiraj:
Citiraj:
Hodočasnik Ostroški ::

Za krajiškog:
Ako te zaista zanima ko je Petar, što ga ne potražiš i upoznaš?

Ako si zamoljen uredu, ali taj ko je molio nije citao sta sam napisao, a napisao sam:
Citiraj:
Mada nije ni bitno, uskorocu se sam uvjeriti sta je po srijedi, a gnostici su svi do jednog sarlatani po definiciji.

Citiraj:
Krajiški, prije svega čini se da si napravio kompilaciju više raznih glasina o više različitih osoba da bi ih onda pripisao jednoj osobi koja ti se za to činila najzgodnija, a to je u ovom slučaju Petar Hricak.

Kao prvo nisam pripisao ko mi je najzgodniji vec sam kao sto sam rekao pronasao na drugom forumu osobu koja mi je odgovarala opisu, ako nije nije, ako jeste jeste to cu se i uvjeriti kao sto sam rekao sam. Prethodni citat ove poruke.

Citiraj:
Takođe, imaš i temu Reinkarnacija u Svetom Pismu na kojoj je takođe mnogo toga rečeno, za one koje zanima ta tema
.

Citiraj:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=231&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ovo je na ovoj temi vise manje smijesno pa cu se oko reinkarnacije pozabaviti na novoj temi od Damaskina, posto sada nemam vremena, ali bice.

Citiraj:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=8266&postdays=0&postorder=asc&start=0

Citavih jedanaest strana svega i svacega, e ovo je bas "dobar" link. O tome ko sta gdje srbima cu vremenom na ovome forumu a ne na jednoj temi sto je izivljavanje kako sam ja primjetio, izivljavanje.

Inace posto si stariji clan, i poznajes Petra, hajde mi opisi njega ili ga definisi (njegovo ucenje, shvatanje ...). Samo te moli, ali molim bez retorickih gluposti i ispiranja mozga glomaznim tekstovima koji u sebi sadrze sve i svasta pogodno za razvoj on cuvene recenice kardinala Riseljea: "Dajte mi jednu recenicu nekog covjeka, ja cu naci dovoljno razloga da ga osudim na smrt". Znaci koncizno (posto smatram da si inteligentan i da se da raspravljati sa tobom kako treba), i kratko sustina, mozes brate upotrebiti kakve hoces strucne izraze da skratis tekst posto o tome ne planiram jos diskutovati jer nije vise tema, a ako hoces mozes mi i poslati licnu poruku da se tema ne rasplinjava i da Vedera ne mucimo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Учење будалетине Петра је - локација "раја" је у БЛ, и то тачније - у плавом небодеру баш где он има стан!!! :lol: :lol: :lol:

А како да "рај" не буде тамо где је гуру? :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 21:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2006, 12:46
Krajiski..
Po cemu tvrdis da su svi Gnostici po definiciji sarlatani???

Koliko si Gnostika upoznao?
Mozes navesti kako si otkrio da su sarlatani?

Malo je off topic.. ali!

Koliko vidim neke stvari neargumentovano tvrdis.
A drugo, da bi znao da su Gnostici sarlatani, ti trebas da imas iskustvo o kojem vecina religija samo prica pricu.
Prepoznati Gnostika, to znaci da si ti sam imao iskustvo koje je za Gnostike bitno, i samo po tom iskustvu i izbog TOG iskustva se oni nazivaju Gnosticima.

Zanimljivo je sto sve ovdje mozes procitati.

A sto se tice tog famoznog Petra, sto bilo kome smeta sto to on radi?
Ne znam lika niti me zanima. Ali znam da kada se neko nakaci na nekog, da je po sredi najcesce nesigurnost u ono sto on radi, te se na taj nacin provjerava u raspravama i dokazivanjima svojih "istina".

Jer ako:
"si ti iskren i ispravan, zasto onda moras u raspravama dokazivati svoju istinu i iskrenost?"

Pozdrav
Shiva

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 22:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2006, 12:46
Evo ti nesto Gnosticko.. iako ovo moze biti svacije ko Razumije..
Ako ovo razumijes, jasno mi je da onda znas ko su sarlatani a ko su ispravni duhovnjaci:

Misliš da se moraš prosvijetliti.
Ne moraš, jer već jesi prosvijetljen.

Misliš da moraš slijediti put do tamo.
Puteva nema.

Misliš da je prosvjetljenje cilj.
Ciljeva nema.

Misliš da moraš promijeniti sebe i svijet kako bi postao bolji.
Nema se što činiti.

Misliš da možeš naći Boga na Tibetu ili u Indiji.
Nema se kuda ići. Svijest je svuda ista.

Misliš da je ishod tvoje osobne priče bitan.
Sve je isto, bez obzira na ishod.

Misliš da je tvoja priča stvarna.
Ona je iluzija, san.

Misliš da kontroliraš svoj život.
Samo si lutka Izvora.

Misliš da imaš slobodnu volju i biraš.
Postoji samo sudbina koju slijediš.

Misliš da tamo vani imaš neprijatelje.
Tamo vani je samo Izvor.

Misliš da postoji magična formula za pronalaženje Boga.
Opusti se, već si u Njemu.

Misliš da je svačija drama stvarnost.
Sve je to načinjeno do dima i ogledala.

Misliš da Bog želi višu svijest na planeti.
Izvor je ovdje samo kako bi se igrao u ograničenosti.

Misliš da te Bog drži odgovornim.
Karme nema.

Zabavljen si prosudbama, uporedbama, mišljenjima i predrasudama.
Postoji samo ono što jest, kako jest. Upravo onako kako treba biti.

Želiš biti važan i cijenjen.
Samo bivaj.

Bojiš se smrti kao najtragičnijeg događaja u svom životu.
Smrt je kraj ograničenja.

Žališ zbog prošlosti, brineš u sadašnjosti i bojiš se budućnosti.
Opusti se. Ti si beskonačni Izvor koji sniva zabavni san.

Intrigiran si složenim teorijama zavjere.
Postoji samo Izvor koji Se zabavlja.

Misliš da postoji svrha tvog življenja.
Nema individualnog "ja" koji bi imao svrhu.
Postoji samo Izvor.
On ima svrhu, koju ne možeš spoznati kroz svoj konačni um.

by Satyam Nadeen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 08:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prenosim:

Za Maran Atu:
A, je li ti to pokušavaš da kopiraš tog kako ti kažeš "budaletinu Petra" kad "prenosiš njegove poruke"? Vidim li ja to da bi i ti volio da si kao on?
Šta misliš, šta on to ima kad može da zavede i povede te što, kako ti kažeš, idu za njim(mada za njim ne ide niko jer ne postoji nikakva Petrova organizacija)? A po pisanju na forumima tih što ih ti zoveš "ludacima" vidi se da su ljudi inteligentni i obrazovani. Pa, kako ih onda on vodi? Šta to on ima, što ti nemaš?
Mora da ta "budaletina" ima muda, za koja smo, je li, već ranije ustanovili da ti nemaš. A, šta možeš, dragi moj, Maran Ata? Neko ima ovo, neko ono. Takav je život.
Što se tiče tvog poslednjeg odgovora-pitanja, koje si postavio kao da ga postavlja Petar i zamalo da me prevariš-koji li si ti lisac- ali eto u poslednjem momentu prepoznah da si to ti, evo ti odgovor.
DA. "Nudim" ti inkarnaciju. Najvažniju inkarnaciju koja može postojati. To je upravo ova inkarnacija koju sada živiš i koju bi trebalo da koristiš za duhovnu izgradnju.
Ne postoji većeg i ljepšeg blagoslova od ovog kojim nas je darivao naš Tvorac, a to je život. Ne postoji veća ljubav od one kojom nas može ljubiti onaj koji nas je stvorio na svoju sliku. Od toga kako sada živimo i šta i kako radimo određuje kakva će nam biti vječnost. Svako će pobrati plodove svoga rada. Kako reče jedan apostol koga ti, Maran Ata, izuzetno poštuješ i veličaš, a to je sv.apostol Pavle:

"Tako će dakle svaki od nas dati Bogu odgovor za sebe." Rimljanima 14:12

Čini mi se da hoćeš da se predstaviš kao pravoslavac. Ne ide neko ko iznosi stvari koje ti iznosiš i koristi rječnik kojim se ti koristiš uz sv.Savu, sv.vladiku Nikolaja i mnoge druge. Da ne govorim o duhovnosti pravoslavnih monaha po manastirima. Ko je pravoslavac ti ili oni?
Neko ko napada Budu, Allaha ...ne slaže se baš sa vladikom Nikolajem koji ih u svojim "Molitvama na jezeru" izuzetno veliča. I da ne govorim dalje. Eto, ispade da ja branim pravoslavlje od Moron.....ovaj.....Maran Ate!
Nemoj da te, dragi moj Maran Ata, pogađaju ove moje riječi. Ako u ovom životu ne uspiješ da dostigneš te "ludake", pošto tako strasno vjeruješ u reinkarnaciju možda to uspiješ u petom, desetom....stohiljaditom...životu. Mada ti ne preporučujem da to čekaš. Potrudi se sada jer samo milošću Božijom imamo ovaj život kao dar i to treba dobro iskoristiti.
Ako ti je ovaj tekst dug i nerazumljiv da bi ga odjednom shvatio- pošto vidim da verglaš samo par jednih te istih rečenica (Petar je moj idol! Petar je moj idol!.....) i imaš ograničen fond riječi (Petar, Petra, ..., s Petrom, o Petru)- polako, ima dana, shvatićeš ti to već.
Pozdravljam te, javi se kad budeš imao nešto novo, naglašavam NOVO da kažeš!

Maran atha! -jesu riječi aramejske i znače "Gospodin naš dolazi" tj. Da sudi i osudi one koji Ga ne ljube.
Ljubiš li Ga ti, Maran Ato?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 12:34 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Citiraj:
тек, дотични лик и његови следбеници проучавају "све свете књиге" - гностичари, моле се "богу" да им подари паранормалне способности, "пророкују" шта ће да буде, итд...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Док је свијета, биће и будала...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]