banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 19:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 443 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 20:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
SIJUKS je napisao:
Zar si ti isao u skolu?

DA za razliku od tebe

Vrh

Tema posta: hmmm
PostPoslato: 07 Nov 2006, 04:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2005, 06:20
Vuk_samotnjak je napisao:
Nastavnici kojih se sjecam:
1 Simica muzicko (skoro sam mu bio cerci na svadbi sjeca me se dobar covica)
2 Brka biologija stalno citala novine
3 Medicaka hemija :evil:
4 Fule fizika ciba na vrh nosa (kazu da su ga ubili u zarobljenistvu)
5 Makorka i Pavlesin to su para dva ljubili se grlili sve do pola 2 :lol:
6 Jazdina :evil:
7 Cerma
8 Sukalo kreten
9 Sanja predavala Srbski dobra riba bila
Pedagog od Kove biologicarke covjek kad odes kod njega na razgovo on ti stalno vrti dugme na kosulji :lol: :lol:
Ako se sjetim jos koga javicu:
A za prodavnicu kraj skole sjecam se radio u njoj neki ciko sa brkovima (ili je bio neki sef)

dobar si,samo nije pavlek cepao makorku nego cerma,ali dobro godine su prosle,oslabilo pamcenje...

Vrh

Tema posta: Re: hmmm
PostPoslato: 08 Nov 2006, 22:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

peachtree19 je napisao:
dobar si,samo nije pavlek cepao makorku nego cerma,ali dobro godine su prosle,oslabilo pamcenje...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 17:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Generacija 1992-2000, razred I-IVC, V-VIII2,nastavnici : Predrag Djukic - srpski, Jovanka Mrdja (pokojna) - matematika, Gostimir Gataric -biologija, Bosa Vrhovac - fizika, Ruza Bijelic - tehnicko, Ljerka Bozic - engleski, Ljubinka Vulic - hemija, Cermelj Ladislav - fizicko, Vera Bartel - muzicko, Zorka Borenovic - istorija , geografiju je predavalo nekoliko razlicitih nastavnica i ne sjecam im se imena, u svakom razredu po jedna. Razrednik Spiro Plavsic, ali nikada mi nije predavao posto smo bili podijeljeni u dvije grupe na tehnickom. Najveca frka mi je bila od muzickog, petominutni kontrolni svake druge sedmice i nakon pet minuta ruke na ledja,ko se pomjeri dobija jedan (cega se strogo pridrzavala), a tek kucanje olovkom dok Vera svira na klaviru. Od toga su me podilazili zmarci. Koliko vidim, od ovog sastava nisu vise aktivni samo Djukic i Ljerka, i pokojna nastavnica Jovanka (preminula ljetos). Jeste da 6.5 godina od zavrsetka skole nije mnogo, ali vec u srednjoj me pocela hvatati nostalgija koja postoji i danas, sve jace. Ima li pod nickovima jos nekoga iz moje generacije? Osim V@nje i Klase. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 18:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
1995-2003
Dragoja Đaković razrednik :D
Desa Todić (biologija), Smilja Bojanić (matematika), Vesna Guskić i Milanka Rosić (srpski), Danica Kostić (tehničko), Pavlešin (hmmm.. je li bi Nikola?), Ljubinka Vulić (hemija, i danas je proklinjem što me nije bolje učila jer nemam pojma kako za pola godine da upišem stomatologiju sa hemijom na prijemnom - ove knjige što imaaaaate, trebaaaate da čitaaaaate - djeco vi ništa ne učiiiiite), Bosa Vrhovac i Željka Opačić (fizika - predavala mi u 6. jedna... jao majko uništavala nas psihološki... Dragana Maletić, tako nekako. Imala je dva prezimena sjećam se :D ), Goga (muzičko, sjeća li se prezimena neko??), Ljubica Majstorović (geografija), Zorka - Motorka - Borenović (istorija).. Ima li još ko?

Bila sam baš skoro u školi, prije mjesec možda, i čula to za Mrđu... Baš sam se rastužila iako mi nije predavala. Ljubici je mužumro skoro čini mi se, a Danica više ni ne vidi skoro pa valjda neće moći predavati više :( Razrednik mi kaže da svi oni uskoro odoše u penziju (stara ekipa)... A nove generacije su katastrofa :D

Zaboravih engleski - Dijana Jujić, i u 8. Mišica (Jovana Jovanović (?)). Prosto proklinjem Dijanu što nije ostala da nam predaje i tu posljednju godinu. Ah da, predavala mi u 7. srpski neka Tatjana Topić (sa faksa direkt u školu i nije izdržala duže od jedne školske godine - uništili smo je :D )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 18:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Turbo Grom je napisao:
Ah da, predavala mi u 7. srpski neka Tatjana Topić (sa faksa direkt u školu i nije izdržala duže od jedne školske godine - uništili smo je :D )

Bando pokvarena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 18:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E, da, i meni je Dragoja predavao likovno a nisam ga naveo u spisku, nikad nisam mogao pet da dobijem, ocajno sam crtao. Zbog ostalih predmeta mi je na kraju ipak zakljucivao peticu, da ne kvarim prosjek. Ljubinka je donekle u pravu, zar ne? :) Bila je ekipa Spiro-Dragoja-Gosta, zatvore se u podrumu u Dragojinom kabinetu i cugaju. :) Cini mi se da Gosta i nije sav svoj, pogotovo kad lista stranice dnevnika, umjesto da lizne prst on pljune u njega (i to bas onako, podosta). Prvo proziva dobrovoljce, pa kad se niko ne javi otvara nasumicno i pri tome recituje: "Ni po babu ni po stricevima , vec po pravdi..."... poslije je pitao : "Ima li dobrovoljaca ili cete ni po babu ni po stricevima?" :) Je li vas poslije na skolskom terorisao Gabi?Furao je bic i bijelu kapu na kojoj je flomasterom bilo napisano UN. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 15:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nas su bogami drugi terorisali (drugo doba :D )
Trojac Dragoja-Gosta-Špiro kad se sastanu u kabinetu likovnog... Onaj ormar desno od vrata ne d'o Bog otvoriti: R-OH je u zraku što bi rekla moja prijateljica :D

Kod Ljubinke... uf... Izluđivao me akcenat :D

Tatjana Topić je napravila grešku. Ogromnu grešku. Postavila se prema nama kao prijatelj. I naravno učenici su to iskorištavali do bola. A recimo kad smo pisali pismeni, nas tri pregledamo prvo jedna drugoj i naravno dadnemo si petice (kao najbolje učenice pregledamo druge radove). I onda pregledamo ostalima. I svi dobiju petice. Kontrolni... Knjiga na klupu i prepisuj, a nastavnica još i kaže na kojoj se strani šta nalazi. Ludilo. Nema časa da nije pedagogo dolazio i dernjao se na nas (grom ga ne spržio u zelenom odijelu, vazda nepočešljan) a ona plakala. Žao mi je dođe... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 17:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pored toga sto je bio nepocesljan, Vito je imao i masnu kosu, a prije je furao i malo duzu. To zeleno odijelo je imao i 1992, rekao bih da ga nikad nije ni skidao (ili ima par komada istih). A sta je predavala Tatjana Topic? Nje se ne sjecam. Kada je Milakovic otisao sa mjesta direktora? Pricalo se da se (Milakovic) potukao sa likom koji je drzao kiosk sa kiflama pored skolskog dvorista, jer je htio da ucenici hranu kupuju u skoli (bila je u podrumu ona kuhinja). Zaboravih pomenuti i Gostine preparirane zivotinje u kabinetu biologije, to se do sada sigurno raspalo i pored formalina u koji su potopljene. :) Bioliogija je isto znala biti gadan predmet, ej, treba tri puta odgovarati u toku polugodista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Biologija je bila mala maca kod Goste.Nije vas Petra zakacila.Kod nje je dobiti 5 iz kontrolnog,bilo ravno najvecem podvigu.Al se zato kod nje bas pazilo na casu,pitala je stalno.
Jednom smo svi kolektivno pobjegli sa biologije(zadnji cas,petak).Jos je moron od dezurnog odnio dnevnik u bioloski kabinet.Ponedjeljak,prvi cas kod razrednice(Jazdina Tucek- matematika)svi se zaledili i ocekuju najgore-nista.
Utorak,biologija, ni Petra nista.Mi svi u cudu.Kasnije smo culi da je taj dan Gosta zamjenjivao Petru, pa izgleda nije ni skontao da smo otisli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 20:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Biologija je bila mala maca kod Goste.Nije vas Petra zakacila.Kod nje je dobiti 5 iz kontrolnog,bilo ravno najvecem podvigu.Al se zato kod nje bas pazilo na casu,pitala je stalno.

Brka je bila zakon sto se tice biologije

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 01:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tatjana Topić je predava srpski jezik, ali samo tu jednu godinu. (hmmm ja bila sedmi razred dakle školska godina 2001/02). Meni je biologiju Desa predavala, slava joj i hvala! Gosta je jednom zamjenjivao i kad nismo po umirali. Jao... u starim knjigama su bili neki kružići, crveni i zeleni. Zeleni definicije a crveni eksperimenti (ili zanimljivosti). I kod njega je bio patent 'nauči zelembać' ili kako je on to već zvao.
Dakle, jednom je došao na zamjenu i:
- pokvario neku spravu što je stajala iza katedre
- iščupao biljku iz saksije i prosuo zemlju po čitavom kabinetu
- ispljuvao me živu u prvoj klupi
- istraumirao nas

Ajoooj, upravo sam se sjetila. U nekom sedmom razredu na odmoru rulja na hodnicima ide se iz kabineta u kabinet. I ide Gosta igrom slučaja iza mene, kad se na moje tjeme prizemlji nešto jako sluzavo i vlažno. Moram li reći da sam zakasnila na idući čas (fizika sjećam se kao sad kako sam Željki objašnjavala da sam bila u wc-u), dok sa pokušala 'oprati' kosu u wc-u? Kod kuće je bilo temeljno ispiranje Domestosom :D

Vidiš vidiš, ja uopšte nemam pojma ni kako se zvao ni kako je izgledao direktor. No vrlo dobro se sjećam te priče o tuči (ja sam tad išla u školu). Valjda su on i još neko iz škole namlatili tipa koji je ispred prodavao sendviče. Ludilo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 20:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Au, znaci nema vise knjiga sa CRVENDACIMA (a ne zelembacima :) ), to su bile najvaznije definicije. Zaista, covjeku su pljuvacne zlijezde hiperaktivne, ali mu se nije desavalo da pravi takav haos, obicno je pazio na pribor. Nasoj generaciji je samo on predavao biologiju, to sa vise nastavnika je novitet. Mogu misliti kako se osjecao kada je saznao da mora da dijeli svoje carstvo sa jos nekim. Tjerao nas je da okopavamo bastu u sklopu bioloske sekcije (kasnije su ovu praksu nastavili oni koji su upisali Gimnaziju, hehe). A taj drugi lik sto je tukao prodavaca kifli je tadasnji pedagog, neki stariji cikica sa naocalama, ne mogu se sjetiti imena. Nisam do tad znao da su tako drcni. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 20:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
A taj drugi lik sto je tukao prodavaca kifli je tadasnji pedagog

Vitomir Gataric? Cini mi se da se tako zvao.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 21:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
HR je napisao:
Au, znaci nema vise knjiga sa CRVENDACIMA (a ne zelembacima :) ), to su bile najvaznije definicije. Zaista, covjeku su pljuvacne zlijezde hiperaktivne, ali mu se nije desavalo da pravi takav haos, obicno je pazio na pribor. Nasoj generaciji je samo on predavao biologiju, to sa vise nastavnika je novitet. Mogu misliti kako se osjecao kada je saznao da mora da dijeli svoje carstvo sa jos nekim. Tjerao nas je da okopavamo bastu u sklopu bioloske sekcije (kasnije su ovu praksu nastavili oni koji su upisali Gimnaziju, hehe). A taj drugi lik sto je tukao prodavaca kifli je tadasnji pedagog, neki stariji cikica sa naocalama, ne mogu se sjetiti imena. Nisam do tad znao da su tako drcni. :)

Gosta legenda sa njegovim stapom i pljuvacnim zljezdama. Crvendaci i slike su bili najvazniji dijelovi knjige a ko se ne javi nije mogao dobiti 5. Ljubinka mi je nazalosts bila razrednica, hemiju nikad nisam skontao a o naglasku da ne pricam. Najbolji nastavnici, Jovanka Mrdjen(vidjelo se koliko je ucenika doslo na sahranu) i Ljiljana Paric(srpski predavala, mada nas je terorirsala barem sam ga naucio kako treba). Takodje Zorka koja sa istorijom nije imala nikakve veze, i naravno Spiro i Ruza koji su na brzinu naucili osnove Informatike koje su predavali kasnijim generacijama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 22:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:

Nije Vito, Vito je poslije postao pedagog. Time trek, koja si ti generacija?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2006, 08:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
HR je napisao:
V@nja je napisao:
Citiraj:

Nije Vito, Vito je poslije postao pedagog. Time trek, koja si ti generacija?

Generacija 96-04, razrednici Vesna Guskic i Ljubinka mislim Vulic.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2006, 13:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Joj, kod Guske nikada ništa nisi mogao prepisati - nikada nisi znao gdje gleda :D

P.S. E, crvendaći... To je bilo u petom razredu, malo sam zaboravila :D Ostala sam pod utiskom metle u ruci i skupljanja zemlje po učionici :lol:

Vrh

Tema posta: pitam se...
PostPoslato: 12 Nov 2006, 23:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2005, 06:20
Time trek je napisao:
HR je napisao:
V@nja je napisao:
Citiraj:

Generacija 96-04, razrednici Vesna Guskic i Ljubinka mislim Vulic.

Puno toga si ti preturila preko glave od osnovne skole,nema sta!!! :) :) :)

Vrh

Tema posta: Ovo nema nigdje !!!
PostPoslato: 11 Dec 2006, 19:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Dec 2006, 19:37
Ja sam bio jedan od tih "sreckovica" koji su stanovali u BL i po zakonu morali ici u tu skolu.
Moja prva slova napisao sam kod uciteljice Kurtovic Jelene davne 1972.
Bio sam od prvog do osmog razreda u D odjeljenju i ucio Francuski kao strani jezik.
Rado bih se cuo sa nekim od mojih drugara: Pletikosa,braca Badici, Kucek,Vesna,Goga, Zeljka,Sandra i ostali
Pozdrav Tiba

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 443 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]