banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 00:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 737 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
blue je napisao:
Predug im je bio onaj uvod u kojem su ponavljali početak prve epizode.

Meni se svidjelo, moćan mi je taj početak kad onaj na stanici čeka siguran da niko neće doći...a onda se otvore vrata...i njegov izraz lica :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
ali su ljudi više ljudi nego u nekim drugim SF serijama.

Ovo se i meni svidja. U tehnoloski napredak prikazan u Zvjezdanim Stazama mogu povjerovati, ali me onaj 'ljudski' brine. Ne vjerujem u tu ljudsku prosvjetljenost. Dobro si rekao, ovdje su ljudi ljudi, sa svim svojim vrlinama i manama.

Citiraj:
Više je akcenat na njima nego na džidža-bidžama.

Bogu hvala, pa u BSG nema tehno-brbljanja :)

Citiraj:
Jedino mi roboti nisu jasni. (motiv je izložen sledećom rečenicom: one day Cylons decided to kill their masters... eto tako)

Meni je ovo bas super. Dodaje napetosti serije. Ne volim kad se sve razrijesi u par epizoda.

Citiraj:
Predug im je bio onaj uvod u kojem su ponavljali početak prve epizode. Ja sam već pomislio da je napravljena greška karakteristična za Pink BH, da puste istu epizodu dva puta.

Na prvu se i meni to ucinilo :)

Super mi je ta scena na brodu, kada ga 6 pita "Are you alive?"

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 08:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Meni se svidjelo, moćan mi je taj početak kad onaj na stanici čeka siguran da niko neće doći...

A ja sam se spremao da ugasim komp i idem, malo je nedostajalo da odem. :)

Citiraj:
Bogu hvala, pa u BSG nema tehno-brbljanja :)

Tacno to. U SF me najviše nerviralo što se svaki 'nerješiv' problem mogao riješiti tako što se nešto moduliše kroz deflektor. Najviše me radovalo kad bi im neko ili nešto raskantalo taj šugavi deflektor. :D
Ali onda bi oni uradili bajpas kompjuterskog mejnfrejma pomoću nekih zavojnica što je uvijek moralo da potraje i uvijek bi radilo... #%#$"$%"#

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Rijec koja me najvise nervirala u Vojageru je bila:
KOMPENZIRAM!!! Sta god da se desi oni samo kompenziraju i sve je ok...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Jeste sve kompenziraju, preusmjere energiju odnekud u potisnike ili gdje već treba... a sami su sebe prevazišli kad su 'inverznom tahionskom zrakom' iz deflektora zatvarali wormhole :lol:

Vidim svi su puni utisaka o ljudima u BSG sa vrlinama i manama za razliku od one savršene smirenosti koja vlada u ST :) I ja sam slično komentarisala skoro pola epizode. U Galactici mi se sviđa što se javljaju neki realni problemi koji se ne mogu uvijek riješiti bez posljedica. Npr. kad su u 1. epizodi morali zatvoriti dio broda sa 100 ljudi da se požar ne proširi. Ali ove dvije serije su potpuno drugačije, ne mogu se baš porediti jer im je težište na drugim stvarima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kapertane otpala su nam oba motora!!! KOMPENZIRAJ! Kompenzirao sam,sada ih imamo 222...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2006, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Gledao sam sad ove epizode što su bile srijedom i moćne su skroz. Sad sam navučen da gledam svake srijede što mi baš i neodgovara radi termina (jutarnja sam smjena u školi pa moram ustati u 6.30, a zadnja dva puta epizoda je trajala do 1 sat). Nisam bolji termin za SF seriju od HRT-a ni očekivao, biće super ako ih budu redovno emitovali.
Kapetan mi je skroz moćan lik, a nije loša ni precednica. Dosad su imali različita mišljenja, ali nadju zajednički jezik. Dopada mi se način snimanja, ono sve je napeto i kamera snima iz daljine svemir i onda naglo zoom-ira brod. Neko je već spomenuo da ga brod podsjeća na brod iz roboteka i imam isto mišljenje, kao u današnje vrijeme nosač aviona. Sajlonci su dosta zeznuti puno nadmoćniji u tehnici i naoružanju od ljudi. Baš me zanima oće li naći Zemlju i kako će je prikazati, ako je uopšte budu našli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2006, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mikula je napisao:
Sad sam navučen da gledam svake srijede što mi baš i neodgovara radi termina (jutarnja sam smjena u školi pa moram ustati u 6.30, a zadnja dva puta epizoda je trajala do 1 sat).

Sad će epizode trajati po 45 minuta pa ne bi trebale završavati kasno, ako ih nastave puštati u terminu oko 23 sata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2006, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je već prihvatljivo, mada šteta i onaj sat i po mi prodje brzo, a kamoli 45 min.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2006, 23:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo sam poceo gledati prvu epizodu trece sezone :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2006, 00:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo sam upio prve dve epizode trece sezone. Isplatilo se visemjesecno cekanje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2006, 11:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
blue je napisao:

Vjerovatno je Baltar taj koji je ostavio cedulju. Rekla mu je plavuša u prvoj epizodi da ih ima 12, a da je ona broj 6, čini mi se. Takođe je rekla da robot ne mora znati da je robot sve dok ga se ne aktivira, tj. ona Boomer-ica na brodu možda pojma nema da je robot.

tek ces da vidis kako ce reagovati kad sazna :))

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 07:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Veceras u 23:10.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovo stvarno postaje sve bolje.

Najzanimljivije mi je oko plavuše Sajlonke i nestabilnog naučnika. Čudne se tu mreže pletu. Ona ga kao pokriva, štiti. A vidjećemo i šta će biti sa onim ostavljenim vojnikom kojeg je "spasila" Sajlonka.

Ovo "vidjećemo" se odnosi na nas koji nismo gledali :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 07:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Kakva komplikacija : robot vjernik (!) koji se zaljubio (!) u bezosjecajnog egomanijaka... i htio bi da imaju djecu (!). :D

Ali sam lijepo zaspao odmah po zavrsetku epizode, gledajuci njih kako ne spavaju 5-6 dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 07:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...jeba je guliti svake 33 minute...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dobar im je fazon to sa napadima svake 33min. Lijepom su prikazali umor,napetost i ostalo sto dolazi sa nespavanjem i strahom od napada.

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Vader je napisao:
Ovo stvarno postaje sve bolje.

Najzanimljivije mi je oko plavuše Sajlonke i nestabilnog naučnika. Čudne se tu mreže pletu. Ona ga kao pokriva, štiti. A vidjećemo i šta će biti sa onim ostavljenim vojnikom kojeg je "spasila" Sajlonka.

Ovo "vidjećemo" se odnosi na nas koji nismo gledali :)

Meni je ona najgotivniji lik. :D Sinocnju epizodu nisam pogledala,jer sam zaspala kao beba oko 10 :D ...ovo "Sajlonka" sam prvi put procitala kao "Stanojka" i bilo je ono wtf?.. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 14:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Helo je super lik, kako serija odmice meni je postajao sve bolji i bolji.

Citiraj:
Kakva komplikacija : robot vjernik

Ova ce se prica provlaciti kroz citavu seriju. Uopste, religija u seriji igra vaznu ulogu, a i veoma interesantno je interpretirana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dosata dobra epizoda, mada ta sajlonka je zbunjujuća, prvo napravi zamku za ljude pa im onda pokaže šta je zamka, pa ih opet ganja ispočetka kao da joj hobi ganjanje njih. Ja lično mislim kad bi ih uništila ne bi imala svrhu postojanja pa ih ovako pušta. Ona cura na BG aziske face je sajlonka, a jeli i ona što je spasila onog vojničinu na planetu isto sajlonka samo duplikat ili je to prava?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 737 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]