Može kritika, naravno, mnogo zahvaljujem na kritici
Prva slika, dobro si primjetila da sam sliku sjekao sa desne strane (kako li si samo znala

), razmišljao sam da li da je stavim cijelu ili da je sjecnem, naime desno su se nalazili oni stubovi na koje se dižu zastave, pa sam na trenutak pomislio da bi isjecanje toga više istaklo cvijeće, a bilo mi je žao što u startu nisam na to obratio pažnju (to je ova tvoja priča o lošoj kompoziciji) pa da ne moram kasnije ni sjeći cvijeće a da ni ništa drugo ne smeta cvijeću da se istakne. Potrudiću se da pazim na to ubuduće.
Druga kritika, slika sa zgradom, nebo je strašno pregorjelo

, i tu situaciju imam na još slika (nebo prosto bude bijelo), pa sam i mislio da pitam oko toga, zašto se to dešava i šta mogu uraditi da se to ne ponavlja. Iskreno se nadam da nije defekt do fotoaparata, mada mislim da sam to viđao i na tuđim slikama. Dan je bio oblačan, nije bio vedar, nije bilo finog plavog neba. Da li tu treba raditi onu EV kompenzaciju u minus, ili je nešto drugo lijek za pregoreno nebo?
Imam još čudnih slika, okrenem se na jednu stranu i škljocnem, a ono slika bude dosta mračna, objekti mračni, kao da je sumrak, a okrenem se 90 stepeni u drugu stranu i škljocnem i slika bude OK, jasno se vidi da je dan. Možda sutra okačim te dve slike da se to vidi. I tu je bilo oblačno, možda zavisi od toga gdje se nalazi sunce i gdje sam ja okrenut. Negdje sam pročitao da za slikanje ovoga i onoga treba okrenuti leđa suncu, ili obrnuto, ne sjećam se.
Mnogo hvala na knjizi, djeluje mi dosta dobro, a još je na našem jeziku. Nisam vidio ima li i tu savjeta za pregoreno nebo. Nabaviću još knjiga pa ću se rado baciti na učenje

, kad nađem vremena.