banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 18:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Mislim da poslije 1.1.2007. Madjari "100%" ulaze u Sengen i da se onda na granicama sa Austrijom npr. uklanjaju policajci.

Mislim da ni tad(nadam se da grijesim).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
ajkula je napisao:
Mala ispravka - Ko ima sengensku vizu, nije mu potrebna ekstra viza za Madjarsku.

Pa to je onda kao i za svaku drugu zemlju.... Niko od nas, sem onih s hrvatskim pasošem, ne može putovati bez vize... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Flavoure-Flave je napisao:
ajkula je napisao:
Mala ispravka - Ko ima sengensku vizu, nije mu potrebna ekstra viza za Madjarsku.

Pozdrav Ajkula.Grijesis sto se tice Madjara.Oni jos nisu u Sengenu.Mislim...jesu u EU ali na granici izmedju njih i Austrije npr. stoje jos uvijek policajci i jedne i druge zemlje.Isto je tako i na slovenackoj granici.Mislim da poslije 1.1.2007. Madjari "100%" ulaze u Sengen i da se onda na granicama sa Austrijom npr. uklanjaju policajci.

P.S.
Ljudima iz BiH treba viza za Madjare.Tako je bilo zadnji put kad sam pitao.Ako grijesim (a volio bih da grijesim u vezi ovoga) onda je super.

Pozz

Licno sam zvala Konzulat u Münchenu i zena mi rece da nama sa Sengen vizama ne treba ekstra viza. Ako je ona slagala mene -lazem i ja vas :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Slican slucaj je sa Slo, ako ides direktno u Sloveniju, logicno da ti treba slovenacka viza. Ako ides kroz Sloveniju, tranzit i ides u neku EU zemlju i imas sengensku vizu, ne treba ti jos ekstra i slovenacka viza.
Tako je dok ne postanu zemlja sengena, a i to se blizi.

Tako je i sa Madjarima. Jedino nisam sigurna da li ima razlike ako si u tranzitu i turisticka viza sa kracim boravkom u Madjarskoj.
Ja sam bila u Madjarskoj u bolja vremena , kad nam nije trebala viza :wink: ,prije rata par puta i 2000.te godine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
da samo sto ako imas samo slovenacku vizu ne mozes dalje u evropu, isto tako i madjarsku...jer jos nisu u sengen sporazumu...ali ako imas sengen vizu samo gasss

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
ne preporucujem...gledam na TV...pob'she se u Budimpesti... sacekajte neka mirnija vremena :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Samo u slucaju ako ste voljni razgledati znamenitosti na trgu ispred parlamenta sa stotinjak madjarski neonacista i nositi zastavu fasisticke njemacke..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ti protesti će brzo proći, a grad je lijep i ima se puno toga vidjeti u centru i okolini, nije puno skupo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Znam da ima puno da se vidi, već dugo kontam ići, a sad je i moja sestra izrazila želju i kontale smo da odemo na par dana... Baš mi se ide. A znam da sam se puno namučila za vizu ranije, muka mi je od Schengen viza.. :evil: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 08:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Revan je napisao:
Ti protesti će brzo proći, a grad je lijep i ima se puno toga vidjeti u centru i okolini, nije puno skupo.

Moj je savjet, sto se tice centra budimpeste, da se ne kupuje nista u centru grada, jer je jako skupo...isti ti butici postoje i malo dalje od centra i jeftiniji su od tih butika u centru...jedino za sta vrijedi dati pare u centru grada tj. u Vaci ulici (tipa nase Gospodske) je kafa u Anna Cafe....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim na smještaj, cijene raznih ulaznica, hranu i piće... ne na butike. Jedino ko svira neki instrument, može naći jeftino knjige s notama kojih kod nas naravno nema, a u Budimpešti su 3x jeftinije nego na 'zapadu'. Meni se jako svidio Sent Andrej, kao da je još uvijek u nekom XVIII-XIX vijeku, treba obavezno otići tamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 12:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
Mislim na smještaj, cijene raznih ulaznica, hranu i piće... ne na butike. Jedino ko svira neki instrument, može naći jeftino knjige s notama kojih kod nas naravno nema, a u Budimpešti su 3x jeftinije nego na 'zapadu'. Meni se jako svidio Sent Andrej, kao da je još uvijek u nekom XVIII-XIX vijeku, treba obavezno otići tamo.

bio.........gradic je loodlo...samo sto ima pooooooono komaraca, jer je dunav blizuuu :-?
tocena piva i lanchok je tamo prava kombinacija...treba izbjegavati sladoled, a i marcipan treba probati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 13:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
a Dunav je blizu??? :D ja sam jeb mislila da dunav protiche kroz bud :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

On vjerovatno misli na Sent Andrej, dok spominje marcipan. Tamo ima muzej sa figuricama od marcipana, super su :) Neke sam si kupila kao suvenire... i kolači za jesti su odlični :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 08:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
On vjerovatno misli na Sent Andrej, dok spominje marcipan. Tamo ima muzej sa figuricama od marcipana, super su :) Neke sam si kupila kao suvenire... i kolači za jesti su odlični :)

upravo tako...lanchok i marcipan su na neki nacin,pored jakova ignjatovica, simbol St. Andereje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 13:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:09
Viza za madjarsku je potrebna i kosta 35e

sto se spavanja u Sarajevu tice...mozete poslati dokumente na viziranje DHLom(obrasci se nalaze na sajtu madjarskog ministrastva spoljnjih poslova)

ako ide vise ljudi jedan moze predati svima za vizu ali oni moraju licno popuniti obrazac sa sajta...ambasada je sada u Zagrebackoj ulici, u Hasana Bibera je sada ambasada Libije)

u budimpesti sam bio samo jedan dan(ostatak sam proveo u NP Aggtelk na granici sa Slovackom) ali sam obisao dobar dio grada. Za jako se lako kretati po gradu posto je centar organizovan u 3 kruga.

u blizini zeljeznicke stanice ima dobar hostel(RED BUS), spavanje je 12e, za rezervaciju se treba javiti u TO na zeljeznickoj.

1e=cca 250HUF

Povratna karta vozom do Budimpeste iznosi 100KM.

Grad je prilicno skup ali ima i jeftinih mijesta, ja sam naleteo na jedan restoran u centru gdje se moze dobro klopati za 6-7e

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 10:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Budimpešta je prelijep grad, i aranžmani nisu skupi, tako da svako ko ima priliku otići, neka obavezno ode, neće se pokajati!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]