banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2006, 09:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Sep 2006, 09:42
Pozdrav svima.Ovo je moj prvi post.Imam slijedeci problem.Relativno sam neiskusan kad je u pitanju kupovina polovnog automobila.Konkretno,evo sta me interesuje.
Kakva je situacija sa uvezenim automobilima?Interesujeme konkretno, da li i ko, i na koji nacin, ovdje u Banjaluci, moze da npr. ako ja vidim automobil na sajtu npr. http://www.mobile.de, ko moze i na koji nacin da mi to "odradi"?
Sta se desava u tom slucaju i koliko je to sigurno.Dalje, recimo, auto konkretno koji mi se dopada je Punto.Ako mu je cijena na sajtu 3000 eura, koliko to auto mene moze da kosta dok se odradi to sto treba i kakvi su trskovi.Molio bih nekog ko ima iskustva sa tim, da mi pojasni malo bolje situaciju, ili ako postoji neka bolja ili sigurnija sema, kako i gdje?!
Puno pozdrava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ako mu je cijena na sajtu 3000 eura, koliko to auto mene moze da kosta dok se odradi to sto treba i kakvi su trskovi

Carina, PDV, da platis covijeku koji ti ga je dovezao. Racunaj barem jos 1500 eura na tu cijenu (ako se ne varam - Carina je 16%, pa onda PDV na cijenu auta+carinu - i barem minimum 250-300 eura nekome ko ce ti ga dovesti)

Posto te interesuje Punto, a njih Bogu hvala u BiH (pa cak i u BL) ima puno, vjerujem da ti je puno bolja alternativa da auto potrazis ovdje nego da ga uvozis iz DE. Mnogo je bolje, a i sigurnije da ti auto vidis/probas .. nego da ides u jednu ruku naslijepo.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 10:15 
Početnik
Početnik

Hvala na brzom odgovoru.Naime, mislim da su ovdje neke cijene prilicno nerealne, ne sve naravno.Evo samo mi reci da li u BL moze da se nadje ovo, (ovo je slucajan primjer, prvi na koji sam naisao)
Fiat Punto 1.9 JTD Active EURO 3 , Kleinwagen Gebraucht

EUR 3.000
D-44147 Dortmund, EZ: 06/02, 106.200 km, 63 kW (86 PS), schwarz-metallic, HU: 06/07, Diesel, Euro 3, Schaltgetriebe, ABS, Zentralverriegelung...

Dakle 2002 godiste, cijena je 3000 eura.E sda koliko bi to bilo u BL i da li to vrijedi.
BTW, daj mi neki dobar sajt ako ima sa fotkama auta kod nas.Gledao sam onaj hocuauto ali nije azuriran, a na malim oglasima nema mnogo foto oglasa onih auta koji bi mene interesovali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.automarket.ba/

http://www.autopijaca.ba/

Ovo su dva koja meni trenutno padaju na pamet.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 15:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
skuplja pita nego tepsija.... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
I sama relativno pratim http://www.mobile.de ili http://www.automarkt.de
Mobile.de je pooskup sajt i racunaj da je 500-1000 eura skuplje nego sto auto zapravo vrijedi.

Covjek koji ima autoplatz u De mi kaze, to sto vidis na internetu je tako usminkano i jako rizicno, po pitanju ocuvanosti, predjene kilometraze, odrzavanja ali i papira. Naravno da ima izuzetaka, ali je poprilicno na slijepo.

Takodje i u BL se otvara dosta autoplaceva, i mislim cak da i oni rade po narudzbi.
U svakom slucaju, ja preporucujem da uganjas nekoga ko opet ima nekog bliskog, ko ce ti naci auto i dovesti ovamo. Ili da sam odes u De. Dok izganjas papire, i odes-toliko ce ti minimum neko uzeti da doveze u RS.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2006, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Evo iz trenutnog ličnog iskustva.
Takođe mi se sviđa(o) Punto, no stručnjaci kažu da od njih ne treba očekivati pretjeran kvalitet, a i iskustva nekolicine upitanih vozača nisu baš pozitivna.
Dalje, većinom se Fiat-i uvoze iz Italije, a Italijani su mnogo nemarni i neuredni, što se vidi po unutrašnjosti (prljava sjedišta, progorena cigaretama i sl.). Tu auta iz Njemačke imaju neku prednost.

Mislim da bi bilo dobro da obiđeš sve auto-lagere po gradu, da vidiš cijene i stanje, a zatim da pregledaš male oglase, zoveš, pitaš, odeš da vidiš, odeš na auto-pijacu. Ponuda tek uvezenih auta je zaista ogromna i velika je vjerovatnoća da ćeš naći nešto što ti odgovara.

Pošto je kod mene Punto ispao iz igre, preorijentisali smo se na druge marke, te sam od danas ponosna vlasnica Renault Clio-a. Povećajte oprez u saobraćaju! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2006, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Najgora je napisao:
te sam od danas ponosna vlasnica Renault Clio-a. Povećajte oprez u saobraćaju! :lol:

O cestitamoo!! :wink: :wink:

Koja boja? Jel iz salona ili ? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2006, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
simplicity je napisao:
Najgora je napisao:
te sam od danas ponosna vlasnica Renault Clio-a.! :lol:

c c c bog stobom djete na sta ti bacas pare.... :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2006, 08:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Hvala, simplicity, boja je tamnoplava, nađen preko oglasa, momak ga je uvezao prije par dana iz Njemačke.

Gazda, ima nas kojima auto ne služi kao ekstenzija polnog organa. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2006, 13:20 
Početnik
Početnik

Evo bejah jutros malo na jacapi.Padose mi u oci Roveri.Sta imate reci za njih.I ja mislim da su Puntasi malo prerajcani a nije to to, dobro osim ovih bas novih.Dakle Roveri, kakvo je stanje sa njima?Ima par komada u solidnom stanju pa....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2006, 13:22 
Početnik
Početnik

Najgora je napisao:
Hvala, simplicity, boja je tamnoplava, nađen preko oglasa, momak ga je uvezao prije par dana iz Njemačke.

Gazda, ima nas kojima auto ne služi kao ekstenzija polnog organa. :wink:

Btw, pricaj malo o modelu, vrata, i natravno pare :) kolika bi carina i tako to...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2006, 17:01 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
najgora. :D gazda jel ide ona tvoja krntija preko 200 il se jos mucis sa limitom.

cic, prijateljski - odustani od rovera, ako nema hondin motor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2006, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najgora je napisao:
Hvala, simplicity, boja je tamnoplava, naðen preko oglasa, momak ga je uvezao prije par dana iz Njemaèke.

Gazda, ima nas kojima auto ne slu¾i kao ekstenzija polnog organa. :wink:

znam znam vama sluzi kao sisa extenzija ili guzo prikrivach :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2006, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
najgora. :D gazda jel ide ona tvoja krntija preko 200 il se jos mucis sa limitom.

cic, prijateljski - odustani od rovera, ako nema hondin motor.

ide stavio sma delimiter....ne ne odustani od rovera uopshte

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2006, 23:56 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nemoj covjeka na zlo nagovarati. dole za bosnu taj autic je super, dobri su ako imaju hondin motor, sto se tice elektronike, to je sranje koje prolupa kod svih auta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2006, 07:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Najgora je napisao:
Evo iz trenutnog ličnog iskustva.
Takođe mi se sviđa(o) Punto, no stručnjaci kažu da od njih ne treba očekivati pretjeran kvalitet, a i iskustva nekolicine upitanih vozača nisu baš pozitivna.
Dalje, većinom se Fiat-i uvoze iz Italije, a Italijani su mnogo nemarni i neuredni, što se vidi po unutrašnjosti (prljava sjedišta, progorena cigaretama i sl.). Tu auta iz Njemačke imaju neku prednost.

Mislim da bi bilo dobro da obiđeš sve auto-lagere po gradu, da vidiš cijene i stanje, a zatim da pregledaš male oglase, zoveš, pitaš, odeš da vidiš, odeš na auto-pijacu. Ponuda tek uvezenih auta je zaista ogromna i velika je vjerovatnoća da ćeš naći nešto što ti odgovara.

Pošto je kod mene Punto ispao iz igre, preorijentisali smo se na druge marke, te sam od danas ponosna vlasnica Renault Clio-a. Povećajte oprez u saobraćaju! :lol:

iz njemachke imaju dobre siceve ali i po koju rupu u podu....znaci italija rules....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2006, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Rover nedavno kupili kinezi. Hoćete jos :D

Ko su ,,bolji,, vozači? Švabe ili Žabari? Čija so više nagriza ;) Ah, da žabari nemaju zime i snijega, bar jedan dio :D

Kupovina auta preko interneta :D :D je skoro isto što i kupovina auta u po noći sa sunčanicama na nosu... Ako ne još i luđe :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2006, 22:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jul 2006, 22:12
Eh posto se ja bavim uvozom auta sa strane ako nekog zanima kakav auto nek mi se javi na private..... :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 14:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ok, evo mene zanima auto od 7 godina, do 6-6.500 KM sa registracijom sa max. 80.000 km (stvarnih), očuvan, klima, abs, zračni jastuci... Ima?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]