banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 07:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 14:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Citiraj:
piski je nakon ovih transfera dobio oko 20 mil. eura

Nema sanse, ako je stiglo 10 miliona dobro je.

Jasno da smo svi protiv rasprodaje, ali neka mi neko objasni drugi nacin na koji bi gigant kao sto je zvezda mogao da prezivi.Jebi ga nismo imali srece u zrijebu, otisli smo na milan, pukli i sad kao kup uefa.jebes kup uefa, sa finansijske strane nista ne donosi.zvezda ne moze da zivi od prodaje ulaznica za meceve sa partizanom i 3-4 evropska susreta.prodaja je neminovnost.bitno je naci igrace koji mogu donekle da zamijene ove koji su otisli.jedina piksijeva greska je bila prodaja lukovica jer se pokazalo da na tom mjestu nemamo nikoga.dolaskom trisovica stvari izgledaju bolje.stojkovic je prodan za 2 mil eura, sto je za golmana ogroman novac i takva prilika se ne propusta,randjelovic je zadovoljio.zigica nismo mogli zadrzati jer se mnogo klubova interesovalo za njega, pa je i on pomalo pao na psihickom planu i sigurno je da bi mnogo manje razmisljao o terenu,a mnogo vise o odlasku da je ostao.ako dovedemo burzanovica nije lose, spominjao se i pjanovic. da ne nabrajam sad sve igracekoji su otisli i koji bi mogli doci do veceras...

jednostavno dzaja je ostavio zvezdu u nevjerovatnim govnima i sa dugom od oko 10 miliona evra.imali smo sponzore koji su navikli da sjede u upravnom odboru a da ne daju lovu i zato ih je piksi najurio.i konacno, ako neko bude htio da investira u neki fudbalski klub, sigurno nece uzeti onaj koji je do grla zaduzen.citam da cemo do kraja godine izaci iz dugove i poceti da pozitivno poslujemo...

svaka cast piksi , samo naprijed

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
piski je nakon ovih transfera dobio oko 20 mil. eura

Ne vjerujem da se Piksi grebe o transfere, kao prethodnici na kormilu Zvezde. A cifra od 20 mil. je totalno nerealna. Okvirno je Zvezde dobila možda oko 12 mil. (naravno, ako su cifre tačne). Tu su još porezi, pa procenti koje uzimaju menadžeri, posrednici itd... Sve u svemu ne ostaje ni toliko.

Žigićev transfer recimo iznosi oko 5,5 mil. eura. Polovinu njegovog ugovora posjeduje menadžer, znači da njemu pripada oko 2,7 mil. Dio mora da uzme posrednik, koji je ubrzao pregovore sa Rasingom pošto je prelazni rok bio na izmaku i na kraju koliko može da ostane Zvezdi? 2,5 mil. maksimalno. Ako je za Žigića dobijena ta cifra, koliko se onda može očekivati za ostale igrače koji vrijede upola kao Žigić...

Citiraj:
LUBOJA otpolovio u HAMBURG

Može biti da si htio da kažeš da je Ljuboja otišao na pregovore sa Hamburgom...
:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 17:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
31/08/2006 | Izvor: B92
Ailton dolazi u Crvenu zvezdu

Novi fudbaler Crvene zvezde od četvrtka uveče trebalo bi da postane brazilski napadač Ailton Gonsalveš da Silva, nekadašnji igrač Verdera, Šalkea, Bešiktaša i Hamburgera.

Ailton je rođen 1973. godine, na vrhuncu karijere bio je dok je nastupao u bundesligaškim klubovima (1998 – 2005), a poslednjih godinu dana češće je pominjan zbog problema sa adaptacijom na Istanbul i Bešiktaš.

U Tursku je došao kao velika zvezda, ali je za 'crno-bele' odigrao samo 15 utakmica i postigao četiri gola. Pre toga je, igrajući za Verder i Šalke 'upisao' 198 nastupa u Bundesligi i postigao 102 gola. Pre odlaska u Nemačku igrao je za brazilske klubove Ipirangu, Internasional RS, Mođi Mirim, Santa Kruz i Guarani i meksičku ekipu UANL Tigres.

Očekuje se da Ailton u toku večeri potpiše ugovor sa beogradskim klubom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ja pijace i chuda.....pixi je pravi cuvar ciganke i njenih potencijala.........ma da Nitreo sada je BG podzemlje i 'sumnjivi ugovori' razlog tolike prodaje igraca....e sta sve necete izmisliti.......uvijek postoji neko opravdanje......a na kraju ziga klofer i kranjcar mlitavi jednako kostali na trzistu.....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ma da Nitreo sada je BG podzemlje i 'sumnjivi ugovori' razlog tolike prodaje igraca.

Svi igrači koje je Piksi prodao i koje namjerava da proda, potpisali su ugovore još za vrijeme starog rukovodstva. Kako je staro rukovodstvo poslovalo i kakve je ugovore potpisivalo jasno se vidi po prethodnim odlascima igrača. Gvozdenović, Pjanović, Aćimović... Svi su napuštali klub bez obeštećenja. Pa da li je bolje prodati igrača i na njemu zaraditi ili ga pustiti bez obeštećenja i ne dobiti ni banke?
I da, živa je istina da je većina tih ugovora potpisana pod kojekavim sumnjivim okolnostima, gdje su menadžeri polagali velika prava na ugovore igrača, a većina tih "menadžera" su krajnje sumnjivi likovi koji sa fudbalom imaju veze koliko i ja sa kriketom... Primjer - Stefan Babović. Veliki talenat srpskog fudbala i sasvim slučajno sin "poznatog BG biznismena" Milije Babovića. Piksi nije htio igrača koji iza sebe ima takvo zaleđe, iako je mali nuđen Zvezdi na tanjiru. Epilog - talenat završava u OFK Beogradu, drugoj kući "poštenog" predsjednika FSS. Gle čuda, mali je zaigrao odmah po potpisivanju ugovora. Takvih igrača je bila hrpa u Zvezdi i Piksi očito želi da se takvih riješi...

Citiraj:
a na kraju ziga klofer i kranjcar mlitavi jednako kostali na trzistu.....

Biće bolje da zaviriš u sopstveno dvorište. U Partizanu je najveći transfer ove sezone bio prelazak Nađa u drugi tim Partizana. Najveći biser rukovodstva - prodaja Radovića Legiji za 800.000 eura, a bio je jedini igrač u timu koji nešto vrijedi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
da ali sicali ste ce ciframa oko klofera 10 miliona ....pa kad je sve u sluzbi zarade i prodaje da se neka kinta u klub donese, zasto nije prodan tada a ne sad za u pola manje.........

sve su to prevare ....na racun fudbala i kvaliteta cijele lige, nikad iz Srbije kluba za evropu nece biti.......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
da ali sicali ste ce ciframa oko klofera 10 miliona ....pa kad je sve u sluzbi zarade i prodaje da se neka kinta u klub donese, zasto nije prodan tada a ne sad za u pola manje.........

Ne čitaš moje postove od početka. Lijepo je i sam Stojković rekao da je za Žigića zimus nuđeno i do 10 mil. eura (nezvanično je Lokomotiva nudila i puno više), ali je čovjek tada lijepo rekao da je Žigić neophodan za osvajanje titule. Ionako je Zengi sva taktika bila zasnovana na Žigiću. Piksi je logično rezonovao i kockao se. Da je Žigić igrao na SP cijena bi mu još skočila, a da ne spominjem eventulani prolazak u ligu šampiona. Ovako Žigić nije igrao na SP, protiv Milana nije pokazao ništa i cijena mu je rapidno pala. Cijena za koju je osvojena titula. Kockaš se i izgubiš... Tako je to. Uostalom 5,5 milione eura je astronomska cifra za naše trenutne uslove.

A o Ailtonu ne smijem da kažem ni riječi dok ga ne vidim da potpisuje ugovor. Bojim se da ne bude sa njim kao sa Fabiom Bilikom, koji se izgubio u Austriji dok je putovao da potpiše ugovor sa Zvezdom... Inače mi njegov dolazak djeluje nestvarno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 10:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Kastiljo promovisan, čeka se Ailton
Kastiljo u Crvenoj zvezdi

Crvena zvezda je poslednjeg dana prelaznog roka dobila dva značajna pojačanja. Novi fudbaleri šampiona države su reprezentativac Ekvadora, Segundo Kastiljo i proslavljeni Brazilac Ailton.

Kastiljo igra na poziciji zadnjeg veznog igrača i, kako je rekao sportski menadžer Crvene zvezde, Stevan Stojanović, očekuje se da bude dostojna zamena za kapitena Kovačevića koji je prešao u francuski Lans.

Kastiljo ima 24 godine i do sada je nastupao za ekvadorski El Nasional. Sa Crvenom zvezdom je potpisao dvogodišnji ugovor. On je bio standardan igrač na minulom Svetskom prvenstvu, a za Ekvador je odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol.

Na promociji održanoj u Medija centru nije skidao osmeh sa lica, a već je stigao da isproba i srpske specijalitete kojima je oduševljen. Kako priznaje, do juče nije znao gotovo ništa o Crvenoj zvezdi. Ipak, kaže da je oduševljen dobrodošlicom na koju je naišao.

"Želja mi je da opravdam poverenje ljudi koji su me doveli u Crvenu zvezdu, da igram dobro i da osvojim što više trofeja", kratko je izjavio Ekvadorac koji još nije odabrao broj na dresu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bogami je i Ailton potpisao. Nisam vjerovao dok ga nisam vidio sa Zvezdinim šalom na Marakani... E ovo je već prejako pojačanje. Mogu sad ljudi da trube da je predebeo i prestar, ali dajem glavu da je i takav spremniji i brži od 90% sadašnjih prvoligaških igrača. Inače ga ja pamtim dok je igrao u Verderu, kad su ovi bili šampioni, a on postigao 28 golova u sezoni. Za Bundesligu pravi raritet. Sjećam se da je bio nejverovatno eksplozivan i brz, a jak "k'o medvjed". Što bi rekli stariji ljubitelji fudbala "ide 100 na sat iz mjesta, a nosi dvojicu odbrambenih na leđima". Bude li pokazao samo djelić toga crno se piše protivničkim odbranama ove sezone...

I da mi rezimiramo odlazeći i dolazeći kadar...

Luković - Trišović
Draman - Pantić
Janković - Georgiev
Kovačević - Kastiljo
Dudić - Gaj
Žigić - Tadeu i Ailton
Još prije su stigli Anđelković, Đokić i Milijaš. Iskreno govoreći čini mi se da su pridošlice i bolji od odlazećih.
Ako je još istina da u zimskoj pauzi stiže Bajalica da zamijeni Biševca, onda stvarno nemamo šta da se žalimo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2006, 17:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Ailton: Došao sam zbog Delija

NAKON što je stavio potpis na dvogodišnji ugovor sa Crvenom Zvezdom Brazilac Ailton pojasnio je tamošnijm novinarima razloge zbog kojih se odlučio navući dres s brojem 33, koji su naši istočni susjedi, uzgred rečeno, odmah povezali s poodmaklim brojem njegovih godina.

"Počašćen sam što sam prešao u ovaj klub. Želim potvrditi svoju kvalitetu i pred srpskom publikom i na kraju sezone prigrliti pehar na Marakani. Motiv za prelazak u Zvezdu pronašao sam najviše u navijačima. U nekoliko navrata gledao sam Zvezdine utakmice na TV-u i svaki sam se put oduševio ambijentom na Marakani. Rijetko koji europski klub ima navijače kao Crvena Zvezda." - pojasnio je Brazilac, koji je posljednjih godina igrao u turskoj i njemačkoj ligi.

Prije dvije godine proglašen je za najboljeg igrača Bundeslige, no nakon toga o njemu se pisalo više u negativnom kontekstu. Iako je afera s francuskim trenerom Bešiktaša sada iza njega, Brazilac i dalje odbija govoriti o tome.

"Zaista nemam komentar. Želim se fokusirati samo na utakmice u Zvezdinom dresu." - kazao je u to ime novinaru srpskog Blica.

Nasljednik Nikole Žigića, kako su ga prozvali sljedbenici kluba s Marakane, u Werderu i Schalkeu bio je suigrač srpskog reprezentativca Mladena Krstajića, koji je također dao svoj doprinos dolasku Ailtona u Beograd.

"Pričao mi je puno lijepih stvari o Beogradu i navijačima Zvezde. Kazao je da neću pogriješiti ako dođem na Marakanu, u što i sam vjerujem. Jedva čekam prvi trening i utakmicu." - prokomentirao je Brazilac koji je stekao i pravo nastupa protiv Slovana u prvom kolu Kupa Uefa.

"Mislim da nemamo teškog protivnika. Ne poznajem ekipu iz Češke, ali sam se upoznao sa mogućnostima Zvezde, tako da smatram da smo favoriti u predstojeća dva susreta. Siguran sam da mi neće biti problem prilagoditi se na novu sredinu i momčad do prve službene utakmice. Ipak sam sve do jučer trenirao sa igračima Schalkea." - kazao je.

"U karijeri sam postigao dosta golova, a vjerujem da ću u Srbiji nastaviti uspješnu golgetersku seriju." - zaključuje novi Zvezdin napadač.

Tako kazu braca rvati hehe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2006, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Meni je prejaka ona njegova slika iz blica...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2006, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Još mjesec dva i ni Bog otac neće biti u stanju da popamti ko je sve došao, a ko je otišao iz Zvezde.
Ako je tačna vijest sa b92 onda je ta vrteška na Marakani dostigla vrhunac... Shvatam ja i da je cifra od milion eura astronomska kad je u pitanu trener, ali koliko je dobro mijenjati trenera dok sezona još nije pošteno ni počela... Bez obzira koliko Dujkovića smatram izuzetno dobrim trenerom, dokazanog na SP, gdje je Gana igrala možda i najljepši fudbal, ipak mi se to ne čini dobrim rješenjem, bar ne u ovom trenutku, ali ne zobg toga što je slab trener. Naprotiv, možda je čak i bolji od Bjevića, ali sagledajmo malo situaciju od početka sezone...

Bajević dolazi za trenera umjesto Zenge koji je osvojio duplu krunu. Tim je već oformljen i Bajević preuzima ekipu pred početak priprema. Prolazi kompletne pripreme sa timom, ispada iz kvalifikacija za LŠ, nakon čega slijedi rasprodaja okosnice tima. Dolaze adekvatne zamjene, ali nespremne i neuigrane, jer nisu prošli ni kroz dio Bajevićevih priprema. Rezultat je katastrofalna igra i prilično loši rezultati. Posljedica - promjena trenera Dujković za Bejvića. Koliko god da je Dujković sjajan stručnjak, (mada polovina javnosti za njega nije ni čula do svjetskog prvenstva) ni on ne može da napravi instant uspjeh. Vrijeme je neophodno da bi se igrači uigrali i da bi tim funkcionisao kao tim... Realno gledajući, za titulu u domaćem prvenstvu nije baš neophodna ni vrhunska igra, jer se 70% utakmica može dobiti improvizacijom i suvim kvalitetom igrača, a i četverokružni sistem takmičenja sa plej-ofom, omogućava dosta prostora za ispravljanje grešaka. Igranje u Evropi je nešto drugo i za to je neophodno da se izgradnji tima pristupi ozbiljno i da trener nastavi započeto. Stoga mi veoma realno zvuči solucija o Bajevićevom ostanku ukoliko Zvezda izbaci Liberec, i o njegovom odlasku u suprotnom slučaju, jer neće ispuniti osnovnu stvar zbog koje je doveden, a Grci će za njega da ispalte velike pare. To zvuči i najlogičnije i najrealnije, mada se ja aposlutno ne slažem sa promjenom trenera usred sezone, pogotovo ne dok sezona nije čestito ni započela...
Neću da branim ni da napadam Piksija, samo se nadam da mu je iskreno stalo do kluba i da zna šta radi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 09:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Uhhhhh teska i nezgodna tema,jer se situacija i price i u samom klubu menjaju iz sata u sat.

Kao sto rece Nitro ne znam koliko je dobro prodati trenera u sred sezone,a pogotovo sto je taj isti trener selektovao ekipu prema njegovom nahodjenju.Stofa ima za dobru ekipu,medjutim potrebno je vreme da se ekipa uigra,zatim potreban je kontinuitet u radu,a to se ne moze postici menjanjem trenera.Olaksavajuca okolnost u celoj prici je sto je i sam Bajevic na pocetku sa stvaranjem igre,tako jos uvek nije ostavio dubok trag (najbolji primer su duge lopte) i zbog toga mozda je bolje da ode sad,nego na leto iduce godine.Pominju se cifre od 1 000 000-1 500 000 eura na ime obastecenja,a to je priznacete ogromno za jednog trenera,medjutim pored te cifre treba jos dodati i razliku u plati koju ce imati naslednik.

Zao mi je sto ce otici (ubedjen sam da hoce,jer lova je lova),jer verujem da bi on u jednom kontinuiranom radu napravio dobre uspehe sa ZVEZDOM.Mislim da bi Dujkovic mogao biti dobra zamena (jer kad je uspeo uvesti disciplinu jednoj africkoj ekipi,onda verujem da moze i nasim zvezdicama),medjutim uprava na celu sa Pixiem treba da odredi jasne ciljeve kluba i da ih se i sama pridrzava,a ne na prvoj boljoj ponudi da se zaboravi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 15:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
U svakom slucaju je bolje da ode odmah (cak nebitno od rezultata sa Liberecom) nego da ode na pola sezone i tako ugrozi sanse da tim sljedece sezone igra u kvalifikacijama za LS... Za koju godinu ce i Partizan stati na noge pa ce opet biti dostojan protivnik ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Draco_O'Reily je napisao:
U svakom slucaju je bolje da ode odmah (cak nebitno od rezultata sa Liberecom) nego da ode na pola sezone i tako ugrozi sanse da tim sljedece sezone igra u kvalifikacijama za LS... Za koju godinu ce i Partizan stati na noge pa ce opet biti dostojan protivnik ;)

Dostojan protivnik :lol: :lol: :lol: ,bas si me nasmejao,jesi li gledao derbi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:

Razlika između Zvezde i Partizana je 7 bodova. A Zvezdi je trenutno najozbiljnij konkurent za prvo mjesto OFK Beograd, koji je u stvari i prvi na tabeli. Ne ocjenjuje se sezona na osnovu jedne utakmice.

Ako Panatinaikos nudi milion eura, to treba prihvatiti, naravno ukoliko se desi da ne prođemo Liberec... Dobiti tolike pare za trenera je stvarno premija, kako je sikman već rekao.
Mislim da je ovo sa Dujkovićem vjerovatno neka patka o kojoj bruji čaršija. Činjenica je da Panatinaikos želi Bajevića koji je u grčkim okvirima jako cijenjen. Činjenica je i da Zvezda igra slabo i da je to dobar razlog za priče o smjeni trenera, a kad se na to doda cifra od milion eura, pa i to da je Dujković još uvjek bez angažmana, a ne treba zaboraviti ni njegovu reputaciju vrhunskog trenera, a ni činjnicu da je u pitanju Zvezdin čovjek i eto dobre podloge za ovu priču, a koliko istine ima u njoj, veliko je pitanje...
Iz nekog mog ugla mislim da je Bajević prevelik gospodin da bi vodio ovaj buljuk manekena i "velikih zvijezda". Neosporno je njegovo znanje, ali mislim da kod naših fudbalera teško prolazi takav vid autoriteta. Mislim da Bajević nije tip trenera koji će da ispič...a igrača, a takav stav je upravo potreban ovim preraslim derištima. Milovanoviću za primjer, prvom treba očitati lekciju, da nauči da on kao kapiten velikog kluba ne smije sebi da dozvoli da zamahuje loptom na pomoćnog sudiju u derbiju i unosi mu se u lice. Trebalo mu je za kaznu oduzeti traku, a još ga natjerati da iduću utakmicu gleda sa tribina. Bajević nije takav tip, jer on očekuje da radi sa ozbiljnim profesionalcima... Dujković bi tu recimo bio bolje rješenje, jer je čovjek uspio da afričke fudbalere nauči disciplini a u pitanju su vrhunski igrači kao što su Kufur, Esien i Apiah, pa mislim da ne bi imao puno problema ni sa našim mangupima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 19:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
SIJUKS je napisao:

Da, i koliko se ja sjecam bilo je to na stadionu Partizana. Znaci, na Marakani ce biti ladno 2-0 :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]