banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 12:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Neki dan sam cuo da ce od aprila pocinje polaganje 6 mjeseci. Koda idem na fakultet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Bilo je za očekivati, u većini zemalja se ovako polaže. Nije ni to loše, ako će se poslije tih 6 mjeseci normalno položiti iz prve. Po ovom našem sistemu se izgubi skoro isto vremena, dok se prođu testovi, pa obuka, pa vaditi sve one potvrde, onda obaranje nekoliko puta. Da ne spominjem nerviranje što ona "komisija" koja ne zna ni svoje ime pravilno napisati obara samo zbog plaćanja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
kriticno kriticno
a ja u aprilu punoljetan i mislio polagati
a valjda necu morati 6mjeseci :(

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Pa pokusaj sada polagati...
Mislim da ti mozes sad polagati a vozacku ces dobiti kad napunis 18 god...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
lakisat je napisao:
Pa pokusaj sada polagati...
Mislim da ti mozes sad polagati a vozacku ces dobiti kad napunis 18 god...

NE moze se polagati prije 18. (100%)

btw
meni oborili na polaganju, pokusaj #2 za 10-15 dana :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 14:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisi platio komisiji i moras pasti...
Kolika je tarifa u BL da se prodje od 1 put?
Ovde kod mene je 200 KM i sve sredjeno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 17:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2006, 23:47
ja sam polozio iz prvog puta "C" kategoriju u BL bez para!prosle godine
Nije da se hvalim ali tako je bilo :wink:
Komisija bila odusevljena voznjom :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nije nemoguce poloziti vozacki ispit iz prvog puta, samo sto je to jako rijedak slucaj. Ja poznajem 4-5 ljudi, za koje sigurno znam da nisu niti platili niti imali nekakvu 'stelu'.

Citiraj:
NE moze se polagati prije 18. (100%)

Tacno. Doduse, bilo je ljudi koji na svoj 18. rodjendan dobijaju dozvolu, ali to je u slucaju da ti ujna/baba/deda/strina drze auto-skolu :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
V@nja je napisao:
Tacno. Doduse, bilo je ljudi koji na svoj 18. rodjendan dobijaju dozvolu, ali to je u slucaju da ti ujna/baba/deda/strina drze auto-skolu :)

Ima takvih ljudi. :D
Nikakava stela, niti mi ko drzi auto skolu . Cisti talenat :D i sreca naravno!
8 godina vozackog staza, poodosta predjenih km, svakodnevno u autu, nikakvih ekscesa!
Nije da se hvalim, samo ima nas takvih. Imam josh takve 2 prijateljice u okruzenju! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 22:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nemoj ti sad nama nije stela .. ovo - ono :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Sva sreca ja u januaru punim 18. Moj prijatelj je polozio iz drugog puta, a na papiru pise da je iz prvog. Znaci samo da bi se pare uzele.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2006, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
simplicity je napisao:
V@nja je napisao:

Ima takvih ljudi. :D
Nikakava stela, niti mi ko drzi auto skolu . Cisti talenat :D i sreca naravno!
8 godina vozackog staza, poodosta predjenih km, svakodnevno u autu, nikakvih ekscesa!
Nije da se hvalim, samo ima nas takvih. Imam josh takve 2 prijateljice u okruzenju! :wink:

na kojem sjedistu ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2006, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

slatki ste mi momci :D iako volim zadnju klupu , prva klupa, mi ne gine :lol:
prestala sam davno da se vozim na zadnjoj klupi (josh kao dijete, a redovno sam stajala izmedju prva dva sjedista i sve upijala, i sjecam se kad sam konstatovala kad sam tacno do krova porasla :lol: )..

Naravno da je bez stele, ja ne mogu da shvatim da neko moze nekome da stima da polozi vozacki, a da ne vozi dobro, tj.da ne barata osnovnim stvarima, jer sjedanjem za volan, izlazes svoj zivot opasnosti, zivot saputnika, kao i svih ljudi okolo.. pa to je ravno kao da nekoga gurnes u smrt...

Ako neko nekom pomogne pri nekom 7,8 putu polaganja (mada ne shvatam kakvi su to antitalenti), ali hajd' i nekako, ali da neko stima prvi put.... ??? pa mislim gdje je logika ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2006, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A vozaci se ne izjasnjavajunesto , kako prolaze prilikom zaustavljanja od strane policije,sad kad je usvojen novi zakon??

Znam da 20 dana su samo usmene opomene (svjetla, pojas, brzina, alkohol i sl..), -rekoh ja da oni nemaju onih obrazaca i blokova sto ce izdavati .... :D A vjerujem da ce i poslije ici traljavo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2006, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
A vozaci se ne izjasnjavajunesto , kako prolaze prilikom zaustavljanja od strane policije,sad kad je usvojen novi zakon??

Znam da 20 dana su samo usmene opomene (svjetla, pojas, brzina, alkohol i sl..), -rekoh ja da oni nemaju onih obrazaca i blokova sto ce izdavati .... :D A vjerujem da ce i poslije ici traljavo...

Hvala bogu od kako je uveden ovaj novi zakon, nisam imao prilike da se srecem sa policijom...Nadam se da dugo jos i necu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2006, 22:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2006, 23:47
Jos me nisu nikako zaustavili od kako je uveden novi zakon,a inace su saobracajci bili navikli na mene,morali su me min. jednom na dan zaustaviti(svaki put rutinska kontrola),e sad me zanima sta ce biti samnom posle 23h jer neizlazim iz auta,a "mladi"sam vozac?! :wink: ako me zaustave a nadam se da nece,vjerovatno ce da mi traze kes,jer stace ljudi nemaju jos cekova za kazne :cry:

a da bi se polozilo iz prvog bez "stele" moras da volis "volan" i da imas srece! a ne dosao lik samnom da polaze testove,izlazi osmi put i pada,a smije se meni sto sam polozio!eto ti buduceg vozaca! :x
"stelatori" brzo dodju do izrazaja znam dva momka koji su polozili iz prvog preko kesa i jedan je u roku 7 dana od polaganja(jos sa potvrdom) razbio auto-ukljucio se na glavnu cestu...,a drugi je prestizao kamion pa potrefio u njegovu prikolicu! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2006, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
btw
na poligonu, dok sam polagao, polaze i neka cura. I ladno uradi u cunj, zatetura ga skorz (nije pao) i komisija joj pokazuje da je dobro uradila parkiranje :-?

btw
30.08 polaganje #2 :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2006, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
Naravno da je bez stele, ja ne mogu da shvatim da neko moze nekome da stima da polozi vozacki, a da ne vozi dobro, tj.da ne barata osnovnim stvarima, jer sjedanjem za volan, izlazes svoj zivot opasnosti, zivot saputnika, kao i svih ljudi okolo.. pa to je ravno kao da nekoga gurnes u smrt...

Ako neko nekom pomogne pri nekom 7,8 putu polaganja (mada ne shvatam kakvi su to antitalenti), ali hajd' i nekako, ali da neko stima prvi put.... ??? pa mislim gdje je logika ?

Često broj izlazaka nema veze s time da li neko dobro vozi. Ne nauči se puno na obuci ili nekim dodatnim časovima. Sve dok instruktor gleda znakove za tebe i govori ti kad da staneš ili kreneš, ne može se puno naučiti. Neko prvi put vozi bolje od nekog ko izlazi sedmi. Najvažnija je volja i koliko te zapravo zanima vožnja, a ima i nešto talenta.

Nije me još zaustavila policija, ali čujem da samo opominju. Neko mi je pričao da su ga zaustavili i pitali što osoba na zadnjem sjedištu nije vezana, inače to mi je najgluplja odredba cijelog zakona.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2006, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Prilikom udesa, tijelo nevezano osobe prvo udara glavom od krov vozila zatim nezaustavljivo kreće naprijed i glavom udara od glavu osobe koja sijedi naprijed i vezana je. To dovodi do teških ozlijeda, čak i smrtnih posledica.

Ovo dole je jedan drugi scenario:

Slika

Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To stoji, ja nisam protivnik pojasa, naprijed se uglavnom vežem. Samo ima puno situacija gdje je vezanje na zadnjem sjedištu nepotrebno. Npr. sva vožnja u gradu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]