banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 15:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Psycho
PostPoslato: 05 Avg 2006, 15:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Koliku težinu biste pridali podatku da je osoba koju poznajete u trenutku ljutnje tako teško povrijedila kućnog ljubimca da je jadna životinja morala biti ubijena?
(radi se o prilično krvavom incidentu, povrede su nanesene oštrim predmetom, dotična osoba je žensko)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2006, 09:52 
Veteran
Veteran

To se desilo prije desetak godina, ona mi je to ispričala tek nedavno.

Inače sam samo primijetio da je u stanju svašta reći kad joj pukne film. Bilo je više urnebesnih situacija kada su joj prilazili momci koji joj se ne dopadaju. Njeni komentari su definitivno ubili samopouzdanje kod desetak momaka do sada. Neki nisu mogli da vjeruju svojim ušima.
Nikad nisam vidio da je fizički nasilna. Doduše, ponekad skrši poneku stvar koja joj ide na živce, ali to ne izgleda kao da je bijesna. Prosto slomi i baci, pa je mirna...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2006, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
blue buraz, tvoj potpis potpis se sjajno slaze uz ovu temu.... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 17:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Zavisi sta ona misli o tome; U slucaju da i njoj to smeta onda je rjesenje psihijatar. Naravno, (uzmimo u obzir da je i ona zgrozena sa svojim ponasanjem) potrebno je da nauci samokontrolu.
Razgovor sa, njoj, blizim osobama bi joj takodje pomogao.
Medjutim, ako ona toga nije svjesna onda gore navedeno ne vazi.

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Koji užas. Nikad ne bih mogla povrijediti svog kućnog ljubimca... Mislim da nije baš u redu s glavom.... Prije 2 dana je u kući mog momka uginulo mače staro mjesec dana, svi smo ga žalili kao da je dijete malo.... A povrijediti to isto mače npr. znam da ne bih mogla nikad... Oštrim predmetom?!?!?! 'Ladno onda može povrijediti i sopstveno dijete... :silent: :silent: :silent:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ne znam... ja oduvijek imam mišljenje da ko može povrijediti životinju može i čovjeka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 09:03 
Veteran
Veteran

Ma nema govora o psihijatru. Ona to ne smatra ničim naročitim, budući da mi je to ispričala kao što bi rekla bilo šta drugo. Kaže da je bila mala (oko 10-ak godina) kada je to napravila.

Mene je prosto iznenadila ta priča, sestra mi kaže da sam kukavica i paranoik, čak me proglašava i zlonamjernim jer je ta cura dobra prema meni. (kaže: muška svinja, skraćeno - prasac)

Mislim, imam i ja bizarnih priča iz prošlosti, priča za koje bi malo ko povjerovao da sam ja glavni akter. (čak ni meni nije jasno kako i zašto sam uradio neke stvari koje sam uradio)
I ne pričam ih nikome. Kada bih nekome to pričao, radilo bi se o iskazivanju i velikog povjerenja. To su stvari koje čovjek hoće da zaboravi, ali ne može.

Cijela stvar nije tako prosta, a što više razmišljam sve se više upetljavam, sad mi već pada na pamet da sam ja taj koji je negativac cijele ove kilave priče...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 09:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
blue je napisao:
Mislim, imam i ja bizarnih priča iz prošlosti, priča za koje bi malo ko povjerovao da sam ja glavni akter. (čak ni meni nije jasno kako i zašto sam uradio neke stvari koje sam uradio)
I ne pričam ih nikome. Kada bih nekome to pričao, radilo bi se o iskazivanju i velikog povjerenja. To su stvari koje čovjek hoće da zaboravi, ali ne može.

Imam i ja toga.

A vezano za ovu djevojku, jesi li ti u nekim dilemama, pošto djeluje da te sve ovo malo opterećuje. Da nisi (bio) u nekim kontovima oko dotične djevojke, pa te ovo malo poljuljalo, pa sada razmišljaš šta ćeš? :)

Ona je tebi to ispričala, a i sam kažeš: "kada bih nekome to pričao, radilo bi se o iskazivanju i velikog povjerenja", što se poklapa sa tim da je ta cura "dobra prema tebi" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 09:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Mislim da djevojka treba pomoć i to što prije. Nikad se ne zna kad je može zadesiti neka situacija u kojoj će se ispoljiti takav nedostatak samokontrole.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 10:30 
Veteran
Veteran

Citiraj:
A vezano za ovu djevojku, jesi li ti u nekim dilemama...

Dilema se sastoji u tome što sam počeo da mislim kako nisam u pravu pod uticajem nekih ljudi. A ovde su praktično svi istog mišljenja kao i ja, što mi je dovoljno.

Svi, sem Velikog... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Može li se sjetiti zašto je to uradila, šta ju je navelo baš na to? Dobro, trenutak ljutnje, ali zašto baš ova reakcija. Mislim, svako se naljuti i ima trenutke bijesa ali ne ubije nekoga ko mu nije ništa skrivio. Kada bi se ovo otkrilo, možda bismo znali treba li joj sad pomoć, ili je sve stvar prošlosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
poznato je da napadi bijesa mogu biti stanje trenutnog "pomracenja uma" stvari tipa 'zute minute' ili slicnih ispada. covijek jednostavno izgubi kontrolu nad samim sobom na odredjen vremenski period...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 14:07 
Veteran
Veteran

Citiraj:
ali zašto baš ova reakcija

Zašto inače radimo sve što radimo? :) Meni je bilo bitnije da vidim da li pretjerujem od objašnjenja i razloga.
Ali, evo, ono što znam o tome: ta je životinja bila u stanju da izvede određenu radnju, kada joj je do toga. Pomenuta osoba (djevojčica) je sjela i čekala da ta životinja izvede svoj fazon, a životinja je samo ležala. Nakon nekog vremena joj je prekipjelo i desilo se šta se desilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 09:34 
Veteran
Veteran

Znam nekoliko momaka koji su kao djeca imali običaj ubijati životinje (golubove, mačke, pse) a danas su normalni ljudi, nisu ubice i manijaci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 10:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
blue je napisao:
Znam nekoliko momaka koji su kao djeca imali običaj ubijati životinje (golubove, mačke, pse) a danas su normalni ljudi, nisu ubice i manijaci.

Jedno je "običaj", a drugo je da ubiješ životinju u nastupu bijesa...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
blue je napisao:
Citiraj:
ali zašto baš ova reakcija

Zašto inače radimo sve što radimo? :) Meni je bilo bitnije da vidim da li pretjerujem od objašnjenja i razloga.
Ali, evo, ono što znam o tome: ta je životinja bila u stanju da izvede određenu radnju, kada joj je do toga. Pomenuta osoba (djevojčica) je sjela i čekala da ta životinja izvede svoj fazon, a životinja je samo ležala. Nakon nekog vremena joj je prekipjelo i desilo se šta se desilo.

Koja životinja je u pitanju...?

P.S. Sad mi je još odvratnije nego na početku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 20:16 
Veteran
Veteran

Citiraj:
drugo je da ubiješ životinju

Nije ubila životinju. Povrijedila ju je. Sad se već osjećam obaveznim da je branim... zašto se dječačka ubijanja životinja smatraju praktično normalnim, a djevojčica je odmah manijak i ubica?

Citiraj:
Koja životinja je u pitanju...?

Vrsta ptice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 21:07 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2006, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U potpunosti se slažem.

Da djevojčica nije bila malo razmažena, u smislu da joj roditelji i babe i dede ispunjavaju sve želje a kada je naišla na nekoga ko to ne može ili neće ovako je postupila. I dalje ne mislim da je to normalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2006, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Mozda pretjerujem, mozda pitanje nije na mjestu, ali ...
Da li je ta djevojka kao mala dozivljavala nasilje u porodici?
Da li je imala oca koji je nju fizicki kaznjavao ako ne uradi ono sto se od nje ocekuje ili majku koja je svoje frustracije lijecila mlateci nju za svaku sitnicu?

Djeca koja su fizicki zlostavljana (uz fizicko ide pod ruku i psihicko maltretiranje) znaju u tom nekom periodu rane mladosti prenositi nauceno ponasanje dalje, nastupati agresivno prema drugoj djeci, zivotinjama, predmetima...
Kako covjek sazrijeva, ako je jaka licnost izborice se sa svim tim. Cesto kao maska unutrasnje krhkosti i ranjivosti ostane ta potreba napadanja kad se takva osoba osjeti ugrozenom na bilo koji nacin, izrazena recimo u vidu jezicare koja grubo nastupa, ima ostar jezik, gadne opaske, ironija i cinizam frcaju kad su oko te osobe ljudi kojima ne vjeruje, koje ne zna dovoljno...

Ljubav, povjerenje i razumijevanje su lijek za takvu ranjenu dusu.

Ne znam koliko sve ovo ima veze sa datim primjerom, ali to je ono sto sam ja primjetila kod ljudi oko sebe.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]