E fakat ste zapeli za zene i samozadovoljavanje.
Mene licno taj 'sport' nikad nije privlacio.Ne kontam gdje je tu gust pipkati sam sebe.(Govorim iskljucivo u svoje ime!)
Tako da nisam nikada ni pokusala.
Usput,apsolutno ne reagujem na svoje dodire kad se npr. tusiram i nanosim gel za tusiranje,kao ni dok ga razmazujem po tijelu spuzvicom (isti slucaj je dok nanosim mlijeko za tijelo).Jednostavno,sve je to u glavi,ja znam da je to moja ruka i sta tu ima (ili sta bi tu trebalo biti) uzbudljivo?
Dobro su svima nama poznate price iz Superteen-a (i drugih casopisa koje smo citale kao srednjoskolke) o curama koje su stavljale marker dole pa im ostao cep (na sta smo mi cure u razredu napravile zgranutu facu,dok je moja halfica iz klupe mrtva-hladna prokomentarisala:"A zasto ga nije stavljala sa druge strane!"

) i slicne stvari...
Mada ja licno od nijedne svoje prijateljice nisam cula da to upraznjava,iako veoma otvoreno razgovaramo o sexu!
Cak je jedna trebala stavljati neke vaginalete (zbog upale jajnika) i nije to mogla sama izvesti (nije se ugodno osjecala,niti se mogla opustiti) vec je molila momka da joj ih on stavlja.
Samo sam od jedne cure cula da to radi jer su po njoj svi njeni muskarci nesposobni da 'neke stvari' odrade kako treba pa si uzitak pruzi sama.
Ne znam koliko je kod nas popularno koristenje vibratora,jer svi glume neku finocu,mada je realno stanje morala u ovom gradu jadno i bijedno.
Zanimali bi i mene komentari cura koje to upraznjavaju.Ali mi smo previse licemjerna sredina koja bi vjerovatno osudila svaku iskrenu izjavu.
Sto se tice raznih americkih sexologa (cijih zakljucaka i instrukcija se nekad cisto uzasavam) oni svi od reda smatraju samozadovoljavanje najboljim putem da covjek upozna sebe i svoju seksualnost.