... je napisao:
Nisam siguran da razumem sta treba da znaci da je homosekusalnost devijacija. Pretpostavljam da to moze da znaci dve stvari: 1)homoseksualnost jeste bolest koja treba da se medicinski leci, ili 2) homoseksualnost je moralna izopacenost ljudskog karaktera.
Može biti i: 3) poremećaj, nastao vjerovatno u razvoju embriona/fetusa, koji se zbog toga ne može liječiti, a nije ni moralna izopačenost, jer nije stvar izbora.
... je napisao:
Da bi bila proglasena bolescu homosekusalnost treba prvo da poseduje odredjene indikatore koji bi ukazivali na odredjenu bolest.
"Nepostojanje dokaza nije dokaz nepostojanja", tj. to što do danas naučnici nisu našli uzrok homoseksualizmu, ne znači da uzrok ne postoji.
... je napisao:
Fizicki, homoseksualcima nista ne nedostaje - organizam im funkcionise na isti nacin kao i kod heteroseksualaca, imaju iste probleme i iste osobine kao i heteroseksualci.
To i sve što si rekao u nastavku važi i za pedofile, s tim da ukoliko se prihvati kao tačno:
... je napisao:
Seksualna orijentacija nije povezana sa tumacenjima mentalnog zdravlja, vec je to odnos prema seksualnom partneru - kada tu relaciju karakterisu nasilje, vredjanje, infantilnost tada se radi o poremecenom odnosu
onda i pedofilija nije poremećaj dok se ne ispoljava kao nasilje.
... je napisao:
proglasiti homoseksualnost devijantnom ... smatram pogresnim i losim zbog implikacija koje ima - direktno vodi represiji nad manjinom koja to ne zasluzuje...
Ne slažem se. Represija se može regulisati zakonski i to nema veze sa tim da li je homoseksualizam poremećaj ili ne. S druge strane, albino ljudi imaju poremećaj, ali je represija zakonom regulisana.
Hoću da kažem da političke odluke nemaju nikakve veze sa tim da li je homoseksualizam poremećaj ili ne.
... je napisao:
Takodje proglasiti homoseksualnost normalnom jeste politicki cin sa drugacijom pozadinom - to moze biti rezultat truda homoseksualaca kao manjine da poprave svoj polozaj u drustvu, takodje to moze biti i rezultat doslednog sprovodjenja ideja tolerancije, nenasilja, demokraticnosti... Toga sam svestan i svesno izabirem da prema drugim ljudskim bicima koja su malo drugacija od mene imam odnos koji nece karakterisati zigosanje, vredjanje i omalovazavanje.
Ali ta tolerancija izostaje kada su u pitanju pedofili, sodomiti, oni koji upražnjavaju incest i dr.
Pedofilija je okarakterisana kao bolest koja se liječi iako kao i u slučaju homoseksualizma ne postoji vidljivi poremećaj (u vidu npr. nekog gena).
Sad sam počeo da se ponavljam, pa ću stati dok ne čujem nešto novo.
Pozdrav.