banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: "U Kini jedu pse"
PostPoslato: 16 Jul 2006, 15:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vijest je od prije pola mjeseca, ali sam tek sad naisao na nju.
Citiraj:
Deca pojela komšijinog pekinezera!?

Majka Mirjana kaže da to nije ni blizu istine, ali seljani tvrde da mališani godinama hvataju male, nemoćne pse, odsecaju im glave sekirom, sami čiste iznutrice, kožu peku na plotni, a meso u rerni ili na ražnju

Meštani Trnovča, kod Velike Plane, tvrde da četvoro mališana iz njihovog sela jedu pse! Devetogodišnji S. K, njegov godinu dana mlađi brat V. K. i dve sestrice V. K. (7) i A. K. (5), kažu meštani, to rade godinama. Nedavno su osumnjičeni da su ispekli i pojeli komšijinog pekinezera! Majka Mirjana Kostić tvrdi da to nije ni blizu istine i da njena deca tog pekinezera nikada nisu videla. Kaže da će tužiti sve od reda jer je policija mališane privodila bez njenog znanja.

Selo priča da mališani hvataju male, nemoćne pse, odsecaju im glave sekirom, sami čiste iznutrice, kožu peku na plotni, a pseće meso u rerni ili na ražnju. Pedagog i učitelj potvrđuju da su deca to priznala u razgovoru koji su s njima obavili. Ispričali su da su zanat naučili od oca koji kolje stoku po kućama za pare!

Klupko je počelo da se odmotava kada je komšiji Srbi pre tridesetak dana nestao pekinezer, ljubimac njegovog sina.

- Tri puta su ga krali, i tri puta sam ga vraćao. Bio je vezan da opet ne bi nestao. Nekako se odvezao i od tada mu se gubi svaki trag. Otišao sam do malih Kostića, nudio sam im slatkiše samo da mi kažu gde je. Rekli su mi da su psa ubili i zakopali kraj svog dvorišta - priča Srboljub Ivanović.

Policija je preuzela stvar u svoje ruke. Nezvanično saznajemo da su kraj kuće Kostića u selu Trnovče pronašli rupu gde su mališani skrivali glave i kosti kučića koje su pojeli i da su preduzeli zakonske mere protiv roditelja.

- Ovo je strahota, njima je potrebna zaštita i pomoć. Važno je da sve institucije reaguju na pravi način kako bi mali Kostići izašli iz tog začaranog kruga. Navode njihove priče treba dobro proveriti jer su deca u tom uzrastu sklona lažima i fantaziranju, jednostavno vole da se prave važni - kaže učitelj Slaviša Isailović.

- Znamo da su siromašni i da ih roditelji ostavljaju same jer odlaze u nadnicu. Pomagali smo kada god smo mogli, nabavljali garderobu, hranu i knjige. Zvali smo roditelje, direktor škole obaveštavao Centar za socijalni rad, jer ovo postaje opasno. LJudi se plaše šta će se dogoditi za nekoliko godina kada još malo ojačaju - dodaje.

Na pragu njihove stare kuće zatekli smo ih kako se igraju sa dva tek oštenjena psića. Majka Mirjana je ogorčena i ljuta na sve u selu.
- Pričaju kako su moja deca lopovi, kako su pocepali vrata od crkve, ukrali pekinezera tom Srbi, to je da čovek ne veruje. Znam da oni to kuče nisu ni videli. Ali je zato policija dolazila i odvela ih na saslušanje da ja nisam znala. Uhapsili su mi decu, odveli ih u miliciju i maltretirali. Ići ću do Beograda da ovo ispravim, nikome dužna neću da ostanem. Moja deca nisu kriminalci. Evo, pogledajte, oni čuvaju pse i igraju se s njima, daleko bilo da ih jedu - kaže Mirjana.

Jada se da od države nema nikakvu pomoć iako ima veliku porodicu, a ona i mužsu nezaposleni. - Moram da ih ostavim same jer idem u nadnicu da im zaradim za hleb. To nije greh - kaže majka.
U Centru za socijalni rad u Velikoj Plani, instituciji zaduženoj za ovakve probleme, nismo dobili nikakav odgovor. Socijalni radnik koji se bavi "slučajem Kostić" na godišnjem je odmoru, a ostali koji su tek pristigli sa istog ne znaju detalje.

U selu smo saznali da ih je otac mališana sačekao sa sekirom kada su pre izvesnog vremena pokušali da s njim razgovaraju o deci.

Izvor: Glas Javnosti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 21:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Nista neobicno za njihove pojmove i pojmove gotovo svih istocnih naroda:Koreanaca, Vijetnamaca, Kambodzanaca, itd. Skoro je bila jedna emisija na TV koja prikazuje sta se sve radi tim zivotinjama:psima, mackama. Covjeku dodje muka kad to vidi, a sve se cini zbog mesa, i krazna. Meso jedu i vjeruju da onoi ljudima daje posebnu snagu, a krzna prodaju, ili od njih prave bunde.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Jest to sranje kad ljudi jedu pse,macke i ne znam ni ja sta vise i odvratno je sta cine,
ali to se isto radi sa svim zivotinjama koje ljudi ubijaju radi hrane.Mislim,svinje,ovce,telad i sl s jedne i pasi,macke i ostali sa druge strane za mene predstavljaju jednu te istu stvar.Jebi ga.Kolju se i jedni i drugi. :( :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2006, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ali ovi istočni narodi znaju biti naročito surovi. Bila je emisija kako muče bernardince da bi imali što više adrenalina prije nego ih ubiju, jer im to valjda služi za nešto. Ne znam za šta tačno, nisam mogla gledati :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2006, 12:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Revan je napisao:
Ali ovi istočni narodi znaju biti naročito surovi. Bila je emisija kako muče bernardince da bi imali što više adrenalina prije nego ih ubiju, jer im to valjda služi za nešto. Ne znam za šta tačno, nisam mogla gledati :-?

Luče neki hormon, pa je meso mekše. Krajnje nehumano.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2006, 12:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Izgleda da niste shvatili naslov. Stavio sam pod navodnike "U Kini jedu pse" (po istoimenom filmu), ali se u ovom clanku u stvari radi o nekom selu u Srbiji i o tome kako mala djeca, mladja od 10 godina ubijaju, a potom jedu pse, vjerovatno iz siromastva, sto naravno nije opravdanje. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2006, 17:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
а за милион других животињских врста јесте? јесте или није, па уствари нико и не тражи оправдање.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2006, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Shvatila sam naslov, nadovezala sam se na neki prije komentar. Nije to samo siromaštvo, već vrsta bolesti i želja da se muči neko slabiji. Baš je čudno kakva sve djeca mogu biti, jednom sam u parku M. Stojanović vidjela dječaka od nekih 12 godina kako tuče malog psića koji cvili, a vjerovatno su mu i roditelji bili tu negdje. Naravno rekla sam mu da se odmah izgubi odatle, što je njemu bilo čudno, onako što li to meni smeta, ali je odmah otišao...
Ima na žalost još gladnih ljudi pa ne rade ništa slično. Ne znam mogu li bez da se nađem u takvoj situaciji objektivno reći, ali kad se povede priča o sličnim stvarima ja uvijek kažem da bih mogla umrijeti od gladi pored žive ovce ili bilo čega drugog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2006, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Nema to veze sa gladju... To ima veze sa tim sto starci gotovo nikad nisu kod kuce jer rade. Da ne bi bili gladni... :-? aj dobro, ima veze s gladju. I onda klinci svasta nesto rade i ne znaju da to ne valja... i tako to... znam ja jednog frika koji nikad nije bio gladan, a kao klinac je kidao glave pilicima i lomio vrat i kicmu mackama. To je ono sto ja znam, sta je jos radio ne zelim da znam... Roditelji su mu...aj dobro necu da vrijedjam, ljubazni su to ljudi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2006, 20:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2006, 17:02
Bik je napisao:
Nema to veze sa gladju... To ima veze sa tim sto starci gotovo nikad nisu kod kuce jer rade. Da ne bi bili gladni... :-? aj dobro, ima veze s gladju. I onda klinci svasta nesto rade i ne znaju da to ne valja... i tako to... znam ja jednog frika koji nikad nije bio gladan, a kao klinac je kidao glave pilicima i lomio vrat i kicmu mackama. To je ono sto ja znam, sta je jos radio ne zelim da znam... Roditelji su mu...aj dobro necu da vrijedjam, ljubazni su to ljudi....

Biče, slažem se sa tobom. Mislim da se ovde ipak radi o mentalno bolesnoj i dijeci i roditeljima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]