ventilator je napisao:
Ima fine pune usne i oci joj prosto zrace.
Ali da bih je bez sminke svrstala u 10 najljepsih zena svijeta - ne bih.

jeste lijepaje i bez sminke. Ali to je i cilj -da mala sminka istakne tvoju ljepotu josh vise, iliti "kad ima stofa, lako ces sasiti komplet "
Smatram da top ljepotice moraju da budu glamorozne i nasminkane(pri tom ne mislim namalterisane od sminke i izvjestacene..)
A citajuci ovo gore , koliko vani ljudi ne obracaju paznju jedne na druge, dok je kod nas popot modne revije, pogotovo parkic ..
Evo primjera, sto sam licno dozivjela...
Verona, Ita-muz i zena imaju po 75 godina minimum, ona u sorcu a on u bermudama, silaze sa bicikla i na sred ulice, ona izbaci jezik kao i on, i kad krenuse da se lizu jezicima i kad se poljubise... o mama miaaa nismo sebi mogli doci od gadosti..jer to nma se desilo na 1 m udajenosti...
Drugi primjer : Cannes, Fr- Kanski festival, glamur, vecernje toalete, mi sjedimo na klupi i posmatramo, pored baste luxuznih kafica, ribe dotjerane, muski u smokinzima, i dolazi neka (najvise lici na dugogodisnju narkomanku) i na pola metra od ulaza u kafic, na sred La Croisseta, na par metara od crvenog tepiha, zena cucnu u sorcu, razgrnu sorc tj. pomjeri ga na stranu i kad poce da pisha (ali bukvalno)

....mi smo ostali frapirani...naravno niko to nije ni zarezivao, osim nase grupice , nas par BLucana

)) Uglavnom Kan smo dozivljeli vrlo originalno...
A sto se tice casopisa o ljepoti, malo je reci da daju krivu sliku, ono sto mene iritira, nije samo lazni idelai i iskrivljena ljepota , vec stvari koje su ljudima plasiraju o zdravlju i navodnom poboljsanju istog a zaparavu su kontra efekat ...
Pocevsi od dijeta, celulita, plasticnih operacija, njege zuba, izbjeljivanja istih, povecanja grudi itd..
Ali nazalost, sve je komercijalizavano pa tako i to.
Danas imate ljude koji su dipl. estete (sam bog zna , sta im je gl. opis rada, kad gl. misao filozofije i svih vremena je da ne "postoji univerzalno lijepo" ili "lijepo je ono sto je oku priajtno u tom trenutku")...
A zalosno je sto svi stavraju neke klisee i hoce od nas da naprave identicne kopije..