banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 15:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
O fuckin' T: E sad ste naje...li! Ruza ist hier! :wink: :wink:
Pa rece Penelopa da se od clanarina finansira zakupljivanje zgrada za sastanke i tako to. A mislim da neke "zajednicke" prihode druge vrste i nemaju. Niti im treba koliko sam skontao... ne rade nikakve akcije, pokrete i tako to... ili sam lose skontao? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Bik je napisao:
Ruza ist hier! :wink: :wink:

Lagano. Ti uleti kad se situacija uskofrci.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol: OK :glasses5:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To cisto da se primi k znanju.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 00:16 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Jul 2006, 18:25
Japanese_rose je napisao:
Citiraj:
Dakle - dosta osoba iz reda ovih organizacija se odluci za puni prelazak u masonski oblik zivota.

Sta podrazumijevas pod 'masonskim oblikom zivota' ?

Kako se masoni finansiraju ?

Pod Masonskim oblikom zivota podrazumjevam: vjeru u Boga, usavrsavanje i teznju k boljitku u smislu covjecnosti, te napredovanje u edukativnom smislu i pruzanje pomoci drugima.

Sto se tice finansiranja, svaki mason placa clanarinu svojoj lozi. Tu se, koliko je meni poznato, uglavnom radi o simbolicnim sumama novca koji pokrivaju troskove loze (struja, voda, itd.).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zar nije vjera u Boga kod masona totalno individualna stvar? Tako nesto rece Penelopa cini mi se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 06:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

afmodb je napisao:
Pod Masonskim oblikom zivota podrazumjevam: vjeru u Boga, usavrsavanje i teznju k boljitku u smislu covjecnosti, te napredovanje u edukativnom smislu i pruzanje pomoci drugima.

Ako je humanisticki princip u osnovi masonstva, cemu onda veo tajne, mistika, inicijacija i elitizam ( plava loza ) ? Jesu ili to samo atavizmi iz proslosti ( kao kecelja npr. ) ili je u pitanju nesto drugo ? Prema ovome sto si naveo tzv. masonskim oblikom zivota zive mnogi.

Uz to, kako se u masonstvu manifestuje vjerovanje u Boga ? Da li su masoni vezani sa odredjenim vjerskim institucijama ? Koliki je uticaj masona na svjetsku politiku ?

Citiraj:
Sto se tice finansiranja, svaki mason placa clanarinu svojoj lozi. Tu se, koliko je meni poznato, uglavnom radi o simbolicnim sumama novca koji pokrivaju troskove loze (struja, voda, itd.).

Ovo mi cini malo vjerovatno. Mislim da moraju postojati tajni izvori finansiranja masona.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 13:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Penelopa je napisao:
P.s.za flasha (radila sam po upustvima o postavlajnju slika, ali mi ne ide, u cemu moze da bude problem)????

Idi na http://www.imageshack.us, uploaduj sliku i kopiraj ovdje onaj prvi link (Hotlink for forums). Inace, ako slika ima vec na netu, kopiras ovdje link, na pocetku stavis ,%20a%20na%20kraju[/img] (tagove). Treba da bude u ovom obliku:
Kod:
[IMG]http://Link do slike[/IMG]

Koliki je uticaj masona na svjetsku politiku ?

Bilo je vec govora o ovome u temi. Procitaj sve, pa ces naci odgovor na to i na mnoga druga pitanja sto si sad postavljala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 13:43 
Voajer
Voajer

afmodb je napisao:

Ako je humanisticki princip u osnovi masonstva, cemu onda veo tajne, mistika, inicijacija i elitizam ( plava loza ) ? Jesu ili to samo atavizmi iz proslosti ( kao kecelja npr. ) ili je u pitanju nesto drugo ? Prema ovome sto si naveo tzv. masonskim oblikom zivota zive mnogi.

Uz to, kako se u masonstvu manifestuje vjerovanje u Boga ? Da li su masoni vezani sa odredjenim vjerskim institucijama ? Koliki je uticaj masona na svjetsku politiku ?

Citiraj:

Ovo mi cini malo vjerovatno. Mislim da moraju postojati tajni izvori finansiranja masona.

Ovako, slazem se da dosta ljudi zivi i trudi se da zivi humanistickim aspektom zivota, te da je jedan dio tih ljudi vjernika. U tom smislu oni su prilicno blizu masonske ideologije.

Vjera u Boga je individualna stvar kod masona. Cak je u masonskim hramovima religija jedna od dvija zabranjene teme (druga je politika) jer ove teme razdvajaju ljude. Medjutim niko ko nije vjernik ne moze postati mason. To je osnovni preduslov za clanstvo.

Ima jos dosta preduslova za clanstvo - sto se tice elitizma, uslov za clana je da ne bude na losem glasu... Jako tesko za interpretirati... Pored tog kandidat treba da zivi najmanje 1 godinu na teritoriji koju pokriva odredjena Plava Loza. (ovo su neki kao opsti uslovi).

Individualni uslovi su sljedeci (potrebni je iskreno se sloziti sa sljedecim stavovima):

Da li vjerujete da postoji cast I da je svaki covjek obavezan ponasati se casno u svemu sto radi.?

Da li vjerujete u Boga?

Da li ste spremni osigurati drugim ljudima sva prava vezana za njihova vjerovanja kao sto biste zeljeli za sebe?

Da li vjerujete da Vam je duznost da ovaj svijet ostavite iza sebe boljim nego sto ste ga zatekli?

Da li vjerujete da je darivati ljepse nego primati?

Da li vjerujete da u zivotu ima vaznijih stvari od finansijskog uspjeha?

Da li vjerujete da svaka osoba rteba da tezi tome da bude dobar gradjanin I da svi mi imamo moralnu obavezu da budemo iskreni prema zemlji u kojoj zivimo?

Da li se slazete da covjek treba da saosjeca sa drugima te da je dobrota srca jedna od najvaznijih ljudskih vrijednosti?

Da li vjerujete da ljudi treba da teze bratskim odnosima sa drugim ljudima?

Odnos prema religijamai

Ne postoji sluzbena sveta knjiga u masonskom pokretu. Medjutim, u naprednijim stepenima, yorkskog reda, te na nivou Vitezova Templara postoje odredjene krscanske asocijacije. U tom smislu potrebno je da ljudi u ovim redovima budu ili krscani, ili spremni da poloze zakletvu koja je krscanskog tipa...

Sto se tice finansiranja - to je preko individualne clanarine.

Nadam se da ovo pomaze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 13:57 
Voajer
Voajer

jedno od najimpresivnijh masonskih zdanja je Freemasons Hall u Londonu Linkk sa par fotografija je:
http://news.bbc.co.uk/hi/english/static/in_depth/uk/2002/freemasons/default.stm

@ Penelopa - Gledao sam postoji nekoliko organizacija koje se nazivaju freefamasonry for women - ali to nema diretnu vezu s masonskim pokretom jer svi su verficirani preko nekog zenskog pokreta u Belgiji... Ne znam previse o tome da bih mogao komaentarisati... Ali

evo ti par pitanja i odgovora iz plave loze:

[b]Is Freemasonry only for men?

While partners and families are involved in Freemasonry, and very important to our organisation, it is only males that can apply to become Freemasons.

Why can’t women become Freemasons?

Freemasonry is a fraternal organisation firmly entrenched in tradition and history. The original Constitutions were published in 1723 and are fundamentally what all Freemasons all over the world are united by and adhere to. To change these Constitutions to allow women to become members would require Lodges throughout the world to agree to the change. As cultures are so diverse and vary so dramatically in terms of social structure and gender relations, making this fundamental change to the Constitutions would be extremely difficult.

Family and family values are an important part of a Freemason's life and families are frequently invited to take part in Masonic activity and the day-to-day workings of the Lodge. Freemasonry can provide men and their families with a fun and active social life with like-minded people from all walks of life. Freemasons are very appreciative of the support our partners and families give us as it is vital to our development as Freemasons.

Are there similar organisations for women?

Yes. "The Order of the Eastern Star" is for women and it operates with similar characteristics to Freemasonry.

U jednom od mojih prijasnjih postova sam vec pisao o redu istocne zvijezde kao organizaciji. Mozes ih posjetiti na http://www.easternstar.org medjutim treba znati da iako ima masona u redu istocne zvijezde, nije preduslov da budes mason da bi bio u ovom redu. Clanstvo mogu traziti oba pola.

Afmodb

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 18:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2006, 13:47
Masoni nisu nikava tajna udruzenja niti organizacije bilo koje vrste...
Kod masona ne postoji nikakava tajnovitost niti mistika.
Masoni su "slobodni zidari". Sama terminologija ukazuje na to da ne pripadju nikome i nicemu i da su ucesnici u izgradnji boljitka za covecanstvo.
Obzirom da je ovo tema u koju se upustaju oni koji su nesto saznali iz literatura ili se mozda bave tom pojavom, te da bi objasnili sustinu po njihovim shvatanjima, (jer ovu temu niko do sada nije razumeo na pravi vec na svojstven nacin), koriste se tekstovima koje su negde procitali, te na taj nacin, ne svesno nekoga koji nesto zeli da sazna dovode u zabludu, jer, opet naglasavam, svako ima svoje individualno vidjenje masona i masonerije. (Sto jasno mozete proveriti na svim forumima koji sadrze ovu temu ili na nekim ozbiljnijim sajtovila ili literaturi)
Obzirom da sam prosao sva iskustva ulaska u elitno drustvo i u potpunosti razumeo postojanje masonerije, bicu u stanju da svako objasnjenje o toj pojavi spustim na nivo lajika, tako da ce zasigurno lako razumeti i oni koji se tom pojavom bave. Dakle, necu se koristiti tekstovima koje sam izucavao, jer da bi se oni razumeli, moraju se doziveti odredjena iskustva koja do krajnje preciznosti sve tekstove literatura o masonima mogu definisati samo na jedan jedinstvani nacin.

Naravno, niti nosim keceljice, niti prisustvujem ritualima, koji su proizvod zlonamernih u cilju obmanjivanja obicnog coveka koji ce to sve prepricavati na nacin koji mu je nametnut.

Osnovna karateristika masona je da; nisu obicni ljudi. Nalaze se u svim strukturama covecanstva, od najbogatijih do najsiromasnijih. Masoni pripadju elitnom drustvu, ali ne elitnom po kapitalu ili slicnim merilima vec drustvu koje bira najbolje medju najboljima po kvalitetu u svakom pogledu.
Dakle, moramo biti svesni da niko, ali niko do sada nije uspeo da zaista na istinit nacin formulise i predstavi masone onakve kakvi jesu, i niko do sada, pa cak i oni kojima je to profesija ne mogu sa garancijama da se izjasne da su prodrli u sustinu masonerije i da se zakunu da sve znaju o masonima.
Takvo ne dovrseno vidjenje nas, ustvari dovodi do svih mistika koje se proizvode medju obicnim ljudima. U stvari, sustina nije u misticnosti, ili nekakvoj tajnovitosti vec u nerazumevanju zbog evolutivne slabosti. Iz tih razloga, oni koji zaista znaju pravu istinu o masonima, nisu u stanju da je objasne i zato takvi niti pisu o tome niti pricaju.
Zbog ne mogucnosti razumevanja od strane obicnih ljudi i ne mogucnosti da se predstave dokazi prave istine o masonima, kreiraju se razne price, razne knjige i razni ljudi to prepricavaju.
Doduse, u svim tekstovima o masonima (zvanicnim ili ne zvanicnim) ima dodirnih tacak sa masonima, ali nigde prave istine do kraja.
Kao sto rekoh, masoni ne pripadaju nikome i nicemu, a to su ljudi koji, svesno ili ne, doprinose napredku civilizacije, to su ljudi koji uticu na kretanja i tokove u drustvu, od najnizih oblika zajednica do globalnog svetskog nivoa ali na pozitivan, a ne na destruktivan nacin. To su ljudi kojima nisu potrebna pravila da bi bili kvalitetni ljudi, jer im je genetska struktura takva, a evolutivni stepen na najvisem nivou. Masoni ne moraju da znaju da su masoni, ali ako to znaju onda je njnihov ucinak veci. Dakle, masoni se radjaju kao masoni i niko ih ne vrbuje niti odlikuje, ali, zavisno od evolutivnog nivoa, i kvaliteta koje su iza njega ostavili njegovi preci, ulazi u fazu obuke. Te i takve obuke mogu se obavljati do kraja (sto je redji slucaj) ili do odredjenih nivoa spoznaje svoje licnosti. Vrednost i jacina obuke zavisi od licnosti koja i koliko moze da pruzi covecanstvu i naravno od mentalne izdrzljivosti.
Masoni imaju jako izrazene neprijatelje u najvisim redovima sekularnih drazava, a naravno i u svim religiskim oblicima, jer pravi masoni znaju da bozansko ne postoji. Znaci, te i takve vodje u takvim drzavama ili crkvama formiraju tajna udruzenja, loze, ili nekakve organizacije koje predstavljaju kao masonske. U tim i takvim udruzenjima se odrzavaju rituali sa nekakvim keceljicam i koriste simboli koji pokrivaju neku masonsku ideologiju. Takvim organizacijama pristupaju razni ljudi iz raznih struktura i raznih interesa, takvi ljudi iz tih razloga su spremni da placaju nekekve clanarine i skolarine... U takve organizacije ulaze i zaista kavlitetni ljudi, ali zbog ne znanja zavedeni i na taj nacin i zbog toga uvek sa otvorenom mogucnoscu kompromitovanja o nekakvoj pripadnosti tajnom udruzenji, u potpunosti onesposobljeni za konstruktivna delovanja prema covecanstvu.
Pravi masoni prepoznaju prave masone u uvek su u kontaktu i vrlo cesto timski deluju (naravno konstruktivno i pozitivno). Pravi masoni jesu u kontaktu, ali se medjusobno ne poznaju i ne okupljaju. Pravi masoni se ne pomazu finansiski, jer su dovoljno sposobni da im nije potrebna nicija pomoc, a genetska karakteristika im je takva da nikada od drugoga ne traze pomoc. Pravi masoni, zavisno od stepena obucenosti obucavaju druge, (prave), masone, jer ih oni prepoznaju.
Dakle, pravi masoni nisu oni koji na osnovu nekakve pripadnosti grade svoj kapital i karijeru.
DA ZAKLJUCIMO...
SVE STO IMA VEZE SA BILO KAKVOM PRIPADNOSCU BILO KAKVOJ TAJNOJ ORGANIZACIJI NEMA VEZE SA MASONIMA...
http://www.armbell.com/obrenovic/viewto ... enovic#109

http://www.armbell.com/obrenovic
NISTA NIJE ONAKO KAKO IZGLEDA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

afmodb,

Hvala lijepa na informacijama.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 08:56 
Voajer
Voajer

@ Zoran

Hmm, vrlo interesantno misljenje, iako mislim da se nalazis van zone svog komfora kad govoris o ovoj temi. Koristis neke neralne kategorizacije, od ne postojanja rituala (a svi mi u svojim zivotima pravimo rituale standardizcijom svog ponasanja) do nipodastvanja masonskog aprona i loze kao temeljne organizacije, zatim ne postojanje bozanskog... Ne znam odakle kupis te ideje ali ne vidim dodirnih tacaka izmedju toga i slobodnog zidarstva???

Ovo zvuci isto kao da zelis da prikazes tehnicko uputstvo o necemu a prvo poglavlje ti govori o tome kako to nesto sto ste kupili ne valja ili da funkcija toga nema veze s onim za sto ste to kupili.

Ali nema smisla polemizirati - polazimo s razlicitih ishodista...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 10:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

U svakom slucaju cu ignorisati komenatare licnih poruka, zato sto ja sve to mogu da vidim sa vise distance i neprimerno je da odgovaram na takve komentare, osim kada zelim da se zabavljam.

Kao sto sam rekao, sve price o masonima imaju dodirnih tacaka sa pravim, naglasavam "pravim", masonima i treba da shvatimo da rituali postoje u svakodnevnom zivotu i kada sedamo za sto da rucamo, ali to nema veze sa sustinom o deklarisanju masona. Zasto, zato sto rituale koje ne tretiramo kao takve u normalnom zivotu, uvek mozemo da podignemo na negativan nivo, ako nam takvi rituali ne odgovaraju. Znaci, recimo; ako mi se ne sevidja do sadasnji nacin unosenja badanjaka u kucu, ja cu ga deklarisati kao ritual koji nema veze sa stvarnoscu i urediti po mojim potrebama prema trenutnim mogucnostima. Ovo nije jedini primer, jer smo svedoci da se, recimo, pravoslvni rutuali u poslednje vreme menjaju iz korena.
Ocu reci da, da, naravno rituali postoje, ali ne onako kako se predstavljaju kroz ne utemeljene tekstove, kada je rec o pravim masonima.
No, dakle, za pocetak je jako vazno da shvatimo, najprostije receno; poturanje slicnosti u negativnom obliku pod realno i cinjenicno stanje. Takvo ponasanje, opet naglasavam, je uzrok evolutivne slabosti i ne razumevanje postojanja masona i njihovog cilja koji je jedinstven.

Prvo i osnovno da bi poceli da razumemo postojanje slobodnog zidarstva, trebalo bi da sa analizom krenemo od pocetak...
Dakle, ako znamo, a to sigurno znamo, da su moderni masoni osnovani 24 juna 1717g u londonskom predgradju u kafani "Kod guske i rostilja" i da na tom osnivackom skupu nije bilo keceljica niti bilo kakvih rituala osim pecene guske na stolu :) . Znaci osnova je; na tom osnivackom skupu nije postojalo rituala i keceljica kako se to danas predstavlja odnosno kako se danas zaista osnivaju loze koje nemaju nikakve veze sa masonima, a deklarisu se kao masoni.
Tog 24 juna 1717g usvojena Anderesenova konstitucija koja se sastoji od tri dela; 1. Istorija masonerije, 2. Duznosti i 3.Propisi. Da ne ulazim dublje, Andersenova konstitucija je delo sacinjeno na osnovu esnafskih bajki - Andersenovih bajki. Da li neko od sagovornika, moze da protumaci prihvacenu 1717g. konstituciju od masona u delu Andersenovih bajki. Naravno, NE. Moramo se zapitati, kako su to oni 1717g sacinili nesto sto mi danas ne razumemo. Naravno oni koji je mogu razumeti su zaista "pravi" aktivni masoni. Vazno je da ne zaboravimo da Andersenove bajke proucavaju sva deca u prvim razredima skolovanja u svetu i da je svaki odrastao obrazovan covek dobro upoznat sa Andersenovom konstitucijom. U evolutivnom razvoju jednog trenutka, ce ta Andersenova konstitucija dobiti oblik "povratne informacije" i covecanstvo ce je u trenutku razumeti. Verovatno nisam dovoljno jasan, ali neka ovo bude povod za razmisljanje, jer je u svemu vazna inicjalizacija.
Bozansko kod, naglasavam; "pravih" masone ne postoji iz jednostavnog razloga, kao sto sam rekao; zbog viseg evolutibnog nivoa koji im dozvoljava da razumeju kako covecanstvo u sustini funkcionise, a bozansko pripada obicnim ljudima koji evolutivno nisu u stanju da razumeju neobjasnjive pojave.
Inace to sto bozansko propagiraju nekakve organizacije koje se deklarisu kao masoni ima za cilj da obicnog coveka zadrze u tami neznanja, te da uspore evolutivni napredak. Da, opet malo spustim na nizi nivo; ako svoj um koncetrisemo na jednu oblasti i tu oblast izucavamo savkog novog dana, u tom polju delovanja imam evolutivni napredak brizi u odnosu na one koji nisu zainteresovani za tu oblast te ima taj deo uma ostaje da ne kazem zakrzljao, vec ne aktivan u evolutivnom procesu.

Kao sto sam rekao; svakome nesto zvuci kako on to zeli da mu zvuci i kako to zeli da predstavi, a bez utemeljenja na osnovu dokaza, jer ih nema.
PS ideje se ne skupljaju vec naviru... :wink:

Uzgred; izvinjavam se ako ne mozete da ostvarite link na http://www.dynasti.ucoz.ru Sve je uzrocno posledicno stanje... :BIG:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 14:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jun 2006, 09:11
jao , koliko toga ste pisali.....ne znam odakle da pocnem.....

Jako je nezahvalno pisati o masoneriji, jer to podrazumeva niz drugih tematika kojih moras da se dotaknes i o kojima bi trebalo da znas dosta toga....

Ono sto Zoran pise, nema veze s masonerijom....bar ja ne vidi neku vezu...Ako govorimo o organizaciji , onda se podrazumeva da govorimo o tome, kada je nastala, kako i zasto...Kao sto se i hriscanstvo vremenom podelilo, na dve velike struje, u okviru kojih je nastao citav niz razlicitih alternativnih verovanja, i grupacija, nazovimo ih sekte, tako je i u masoneriji.Tacno je da je drevna, regularna, odnosno anglosaksonska masonerija nastala u Londonu, i u njoj nije bilo zena, niti ih danas ima, iz tog ugla zenska masonerija ne postoji.Isto tako je i tacno da u francuskoj postoje velike loze, muske , zenske i mesovite koje saradjuju sa ostatkom sveta, uostalom kao i englezi, tako da se ne moze reci da oni ne postoje.Ipak pricamo o organizacijama koje traju oko 200 godina, i nisu napravljene juce.Zensku lozu je osnovala Zosefina, Napoleonova zena, u Francuskoj,tako da one fakat postoje.Masonerija je toliko kompleksna stvar , nije nastala preko noci, i ne postoji samo jedna struja, da bi se o njoj moglo napisati ukratko, ili bi se moglo posmatrati na iskljuciv nacin...

Evo primera.Kada se uspavana nasa masonska loza, 1993 probudila, ona je bila pod Francuzima....da skratim, posle par godina se raspala, i jedan deo je ostao pod francuzima, drugi je otisao kod engleza....tako da trennutno egzistiraju jedna velika engleska loza, regularan velika loza jugosavije, i tri francuske, nacionalna loza srbije, veliki orijent i zenska loza francuske(sa jednim klubom kod nas u zemlji)...

Tako da ne znam da li o istom pricamo????............medjutim ako pricamo o istoriji, to je druga stvar.....jer biti ,,regularan,,ili ne ....to je vec neko drugo pitanje.....i jos nesto zenske loze rade isti ritual kao muske.......u primanju u zensku lozu mogu biti prisutni i muskarci , ali samo pod uslovom da su u nekoj francuskoj lozi......to je to....nasa zenska loza je dobila odobrenje da saradjuje sa Velikim Orijentom u Srbiji, te oni dele prostorije, i medjusobno se pomazu u radovima.Vecina zena masona danas,su zene od masona, koji cak pripadaju i engleskim lozama, ili luftoni, kcerke masona ili druge koje imaju dodir sa masonima....masonerija u srbiji je na staklenim nozicama.......jos uvek...ali fakat je da postoje ....i jos uvek se dele i cepkaju, ia tako dalje......Naravno engleska ne priznaje francusku, i naziva je nereularnom masonerijom, francuzi engleze nazivaju tradicionalnom i previse dogmatskom,ali je cinjenica da su to dve podjednako validne struje, i razlika u njima je kao i razlika sa katolicima i pravoslavcima, i tako dalje....ne hvataj te me za rec, ali eto najpribliznije....

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 15:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jun 2006, 09:11
evo i ja malo da popunim prostor....hahaha......

(pvo upitnik)

Sta vam govori pojam Velikog Neimara Svemir?

Sta ocekujete u vasem buducem zivotu od prijema?

Na koji nacin mislite da mozete da doprinesete ostvarenju ideje Slobodnog Zidarstva??

(ovo je deo olbe za prijem, postoji i zakletva koja se potpisuje, u trenutku prijema......

evo za sad!!!!!!1

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
Protokoli Zionista

http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=53445

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 16:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
Da li je Antikrist stigao?

http://www.sarovic.com/antikrist_je_stigao.htm

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
fašisto, pliz odjebi sa foruma.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 08:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

NACIONALNI STROJ je napisao:

http://www30.brinkster.com/aferatelekom/Sion.htm

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]