E, 'vako, long time no see.
'Ajde da vidimo ove bajne vlasnike Mazdica u BL a može vala i šire, kako kubure sa svojim makinama.
Naime, došlo vrijeme da se raskusuram sa svojom Mazdom 323F BG 1.6i 16v 1990 g.p., 64kW, 88hp itd itd, i sad ja došao do neke kešovine koju sam čekao jako dugo, te kako sam autu godinama obećavao da ću ga dovesti u red kako i zaslužuje (da me ne bi negdje ostavio) došlo vrijeme da padnu maske.
Molim da se izjašnjavaju samo vlasnici ove plemenite zvijeri, i dobri poznavaoci materij, ne i svaka šuša koja misli da zna nešto o ovom autu. I da odgovore na konkretna pitanja, nemojte mi ono, ma ja ne bi to radio, ja čuo ovo, ja čuo ono, to je bezeve itd itd. To vi radite sa svojim autom, a za moj se ne sekirajte.
'Ajd da vidimo.
Planirani radovi:
1. Kompletan lak (plus trebam srediti vrata koja mi je razvalio pijani vozač Lade Nive, kao i napuknuti prednji i zadnji branik, lijevi prag mi se skršio u onom ćumezu od Sanskog mosta kad sam upao u neku poplavljenu jamu u po centra "grada" i možda još negdje da mi je tako oštećena limarija) - gdje, kod koga, koliko vremena, i okvirna cijena;
2. Amortizeri (komplet set x4 - u startu su bili dobri, ali tokom godina su otišli u p.m. - svi su dopunjeni po jednom, kod onog čove što radi na tranzitu kod raskrsnice za Petrićevac - i u principu sam bio prilično zadovoljan, ali nije to to - užasno je tvrd, i mislim da bi novi amortizeri mogli ipak dovesti ga malo u red - ali da nisu 150KM po komadu, kao što su cijene svuda gdje sam gledao);
3. Motor (koliko god ga ja hvalio, i koliko god on zaista dobar bio, počeo je da mi kuknja - prvo, počeo je mnogo slabije da vuče i starta za svojih ne baš zanemarljivih 88ks, kako je radio do prije godinu-dve, drugo, počeo je da troši k'o mutav, što mi se nikako ne sviđa, i kontam da bi mi bilo dobro da malo promjenim kablažu, svijećice, filtere za gorivo i vazduh mijenjam mnogo prije roka, ali nisam osjetio nekakvu razliku - brine me što je jednom ili dva puta ostao na rezervi, pa nije mogao ni da upali, te ko zna kakvo je smeće iz rezervoara povukao, te mislim da možda ima neko u gradu ko ima sistem da pročisti crijeva, da ga malo produva, nešto, nemam pojma ni sam).
Ako neko bude ljubazan i ponudi koji kvalitetan odgovor, (častim pivom i 10l goriva) imam još par pitanjaca koja nisu toliko krucijalna, ali eto. Unaprijed zahvalan svim učesnicima

Hehe.
Ja.