banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jul 2006, 08:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jul 2006, 08:28
E, 'vako, long time no see.

'Ajde da vidimo ove bajne vlasnike Mazdica u BL a može vala i šire, kako kubure sa svojim makinama.

Naime, došlo vrijeme da se raskusuram sa svojom Mazdom 323F BG 1.6i 16v 1990 g.p., 64kW, 88hp itd itd, i sad ja došao do neke kešovine koju sam čekao jako dugo, te kako sam autu godinama obećavao da ću ga dovesti u red kako i zaslužuje (da me ne bi negdje ostavio) došlo vrijeme da padnu maske.

Molim da se izjašnjavaju samo vlasnici ove plemenite zvijeri, i dobri poznavaoci materij, ne i svaka šuša koja misli da zna nešto o ovom autu. I da odgovore na konkretna pitanja, nemojte mi ono, ma ja ne bi to radio, ja čuo ovo, ja čuo ono, to je bezeve itd itd. To vi radite sa svojim autom, a za moj se ne sekirajte.

'Ajd da vidimo.

Planirani radovi:

1. Kompletan lak (plus trebam srediti vrata koja mi je razvalio pijani vozač Lade Nive, kao i napuknuti prednji i zadnji branik, lijevi prag mi se skršio u onom ćumezu od Sanskog mosta kad sam upao u neku poplavljenu jamu u po centra "grada" i možda još negdje da mi je tako oštećena limarija) - gdje, kod koga, koliko vremena, i okvirna cijena;

2. Amortizeri (komplet set x4 - u startu su bili dobri, ali tokom godina su otišli u p.m. - svi su dopunjeni po jednom, kod onog čove što radi na tranzitu kod raskrsnice za Petrićevac - i u principu sam bio prilično zadovoljan, ali nije to to - užasno je tvrd, i mislim da bi novi amortizeri mogli ipak dovesti ga malo u red - ali da nisu 150KM po komadu, kao što su cijene svuda gdje sam gledao);

3. Motor (koliko god ga ja hvalio, i koliko god on zaista dobar bio, počeo je da mi kuknja - prvo, počeo je mnogo slabije da vuče i starta za svojih ne baš zanemarljivih 88ks, kako je radio do prije godinu-dve, drugo, počeo je da troši k'o mutav, što mi se nikako ne sviđa, i kontam da bi mi bilo dobro da malo promjenim kablažu, svijećice, filtere za gorivo i vazduh mijenjam mnogo prije roka, ali nisam osjetio nekakvu razliku - brine me što je jednom ili dva puta ostao na rezervi, pa nije mogao ni da upali, te ko zna kakvo je smeće iz rezervoara povukao, te mislim da možda ima neko u gradu ko ima sistem da pročisti crijeva, da ga malo produva, nešto, nemam pojma ni sam).

Ako neko bude ljubazan i ponudi koji kvalitetan odgovor, (častim pivom i 10l goriva) imam još par pitanjaca koja nisu toliko krucijalna, ali eto. Unaprijed zahvalan svim učesnicima :) Hehe.

Ja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
bez pametovanja....ti bas volis svog limenog ljubimca kad si spreman sve to da radis i toliko ulazes....

nema sta.

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
evo ti suspenzije ja sam danas uzeo za svoje auto......

Slika

mozes naci na http://www.apexperformance.co.uk

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 11:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
za toliko novaca koliko ce ti trebati da pokushash da dovedesh automobil u neki red mozes da kupish istu mazdu u solidnom stanju...da je vozish par godina bez prevelikih ulaganja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Što reče ratnik prodaj to, nešto doplati i uzmi neku Mazdu u mnogo boljem stanju. Mazde nisu skupe iako su u principu kvalitetna vozila.

Btw. zaboravio si nabrojati:

- gume?, oko 320 KM;
- svjećice, oko 20 KM;
- ulje, oko 25 KM;
- remenje, oko 100 KM;
- obradu glave motora, oko 120-150 KM (sa ventilima);
- karike i ležaji, oko 100-150 KM;
- dihtunzi, 20-30 pa naviše KM
- pakne i pločice za kočnice, oko 150 KM;

Usput se tu još nađe još koji neplanirani trošak i eto, tu nema ozbiljnog posla bez 2,000 KM sve sa lakiranjem i majstorima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Nisu skupe, ja sam prije koju godinu htjela sebi kupiti 626, ali nema ih puno u dobrom stanju ili ko ima neće da proda - ne isplati se. I kad bi kupio drugu morao bi raditi dosta na njoj ali opet manje nego na svojoj. Mislim da se više isplati kupiti bolju, ako ti baš nemaš želju da središ konkretno tu svoju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 06:58 
Početnik
Početnik

Pfff...opet se vraćamo na isto - ja ne bi, šta će ti to, bolje je ovo...

Mislim, hvala na komentarima, ali fino sam rekao da me ne zanima ta vrsta odgovora - pa jel' niko ne može biti konkretan? Prvo, količina para koju ja imam na raspolaganju nije ničiji biznis, neg' moj, i da se razumijemo, nisam ni mislio dati ispod 2 tauzenke.

Koliko je sve to isplativo, nije uopšte upitno - ali da sam htio da štedim, ne bih ni kupio mazdu in the first place, neg' bi kupio golfa dizela mkII, pa bi dijelove skupljao po kontejnerima kao i svi ostali.

323F da išta valja, prodaje se za malo više cifre, što mi ne pada na pamet, a da je mogu uvesti negdje iz DE, rado bih to učinio, jer se prodaju za smješne cifre - naravno, za dijelove, jer i kod njih išta bolja 323F nije ispod 2000 eura...što je prilično iznenađujuće, al' 'ajd sad.

Bah. Tuga i žalost, ali nema veze. Počinjem danas, pa ću vidjeti dokle ću stići.

Mahanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 08:26 
Pripravnik
Pripravnik

takva mazda u ekstra stanju kosta 2000 evra registrovana

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 08:28 
Početnik
Početnik

Izazivam te da mi nađeš jednu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 18:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
nelesx je napisao:

Bila je jedna crna iz Brckog, registrovana prije nekih mjesec dana u oglasima, '91 godiste, kostala je 5400 KM, ali je bila 1.8.
Ja sam trazio sebi istu takvu, pa mi je ta ostala u sjecanju.
Sto se mene tice, to auto vrijedi svake marke koju ulozis u nju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne zanima me gdje radiš, kolika ti je plata, rata kredita i tome slično. Konstatacija od 2000 KM je samo konstatacija i činjenica i ne bavi se pitanjem, ima li neko te pare ili nema. Pogotovo, što bi toliko koštala popravka bilo kog auta te generacije u toj mjeri koju planiraš.

I meni nisi jasan, ako te već strast vodi u odnosu prema tom primjerku Mazde onda je suvišno da pitaš šta da radiš. Pogotovo ovako uopšteno, bez ikakvog pravog i konkretnog pitanja.

Uostalom da ti odgovorim onako uopšteno... Imaš 10-tak trgovina u BL koje se bave prodajom rez. dijelova. Cijene su od x do xxxx. Takođe imaš nekoliko otpada u neposrednoj okolini. Cijene su i tu takođe od x do xxxx.

Sve se to obiđe za jedan dan, i šta je tu je, nema treće. Uglavnom, koliko para toliko i muzike, to jest kvaliteta. Mada ima izuzetaka koji samo potvrđuju pravilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
sto se tice lakiranja tu nema ovo ono cijena na nevidjeno... daj 2-3slike upload-uj pa da vidimo na sta to lici. pa cak i tad racunaj da ima visee posla i para nego sto se kaze :D

btw nemam pojma koji je auto u pitanju... pa eto daj da i to vidimo :)
sto se tice motora... nema tu puno politike...
najbitnije je redovno mijenjanje ulja, kvalitetnog ulja i ne mjenjati ulje vec uvijek isto sipati. koliko je ulje koje se kod nas moze nabaviti originalno to je upitno... iz tog razloga u svog ljubimca sipam samo modricu i mjenjam na 4000km.
svjecice na 10k km. vazdusni filter u zavisnosti kud se vozis... 10k-15k km filter goriva i ulja svako mijenjanje ulja.
kablove mozes da promjenis... pitanje je kad su zadnji put mjenjani.
kad sve to uradis onda provjeris kako auto ide.. odes kod majstora da ti podesi paljenje i izmjeri kompresiju. i onda po potrebi, a najvjerovatnije treba(koliko je presao auto?) promjeniti karike... sto vuce obradu glave motora pa cak i stublina... lezeci i leteci lezajevi se rade u svakom slucaju kad je motor vec otvoren. to sve oko motora ne bi trebalo da predje cifru od 400km... nisam bash najbolje upucen u cijene za mazdu.. to mozes sam da se raspitas.

eto valjda sam pomogao... srecno. daj slike da ti kazem za majstora i cijenu za lakiranje.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 07:45 
Pripravnik
Pripravnik

nelesx je napisao:

ne prodajem takve krseve...da je 98-99 mozda bi i nasao...ovako me takva vozila ne interesuju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 07:46 
Pripravnik
Pripravnik

takav krs valja platiti jedno 1500evra plafon...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 10:41 
Početnik
Početnik

Hola,

joj, ratnik, fakat', ako nemaš šta pametnije za podjeliti, onda se suzdrži - idi unokolo i dilaj svoja '98-'99 godišta, ali oni zaista nisu tema naše današnje emisije, pa zato...

Nego, sada koliko sam objektivan ne znam, ali se potpuno slažem sa Sveštenikom - two thumbs up.

Takođe za ove ostale, ljudi, nisam ćorav, znam sve prodavnice koje dilaju djelove za Mazdu, kao i sve trule otpade, ali o tome nije bilo riječi, i moja pitanja su bila prilično konkretna - to što neki od vas baš ne vole ili ne znaju da čitaju, šta bi vam ja...

Uglavnom, snalazim se kako znam, sa vama il' bez vas, ali očigledno više bez vas.

Thanks for nothing - osim za vas par konkretnijih.

Cheerio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 23:44 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ajd dovezem ti ja jednu sa pogresnim volanom, ako ti odgovara. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 08:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pogledaj moj prvi post, naveo sam ti dijelove koje ćeš 97% morati mjenjati ako želiš napraviti auto koje će te moći služiti još neko vrijeme.

Kefalo ti još dopisao i opisao par stvari i to ti je to. Ja praktikujem da sipam isto ulje a filter ulja mjenjam svaki drugi put. Ulje mjenjam na cirka 5.000 km jer sipam modrički sint turbo. Ne vjerujem previše ,,uvozu,, ;) Zračni filter, na oko 10.000, mali predfilter za gorivo, 20.000, svjećice takođe.

Obavezno prekontrolisati španer i vodenu pumpu.

Možda ti je i pametnije uložiti lovu u to što imaš, nego kupovat nešto drugo i rizikovati. Ovako bar znaš na čemu si i koliko te može dalje služit bez većih intervencija. Ja bih još istokario i izravnao diskove i doboše, jer su sigurno dobro izgrebani.

Btw. Koliko je to čudo prešlo km?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 02:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
iskreno, meni nije jasno neles sta ti od nas hoces? :iconbiggrin:
mislim da smo ti fino pomogli... a kao sto je autoweb primjetio nisi nam dao detalje o vozilu. koliko je preslo npr sta si na njemu radio do sada. sto se tice limarije ja sam "cica" ( sam sam svoje auto farbao i nakon 3godine sam zadovoljan, i sto se samog procesa tice znam sve u detalje) i ako ti tu treba pomoc daj slike da vidim da ti kazem sta ti treba koliko para i sta kako... ne bi bilo lose na to auto staviti neku ludu boju sa nekim alu felnicama i zatamniti stakla... onda bi mocno izgledalo. :D btw ex-cimer mi je kao klinac lud bio za tim autom a i sad se nekad strecne kad ga vidi. a meni se iskreno ni najmanje ne svidja... al eto... ukusi su razliciti. jelte!?

ajd pozdrav

postao je umoran

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 13:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010, 15:23
ljudi jedno kratko pitanje .. mazda 6, 2002. god., 2.0 CDH, presla 178 000.

Koliko otprilike kosta, i da li se isplati kupovati? Ja sam nekad davno vozio mazdu 626 2.0i, 1988 god. Presao sa njom 320 000 i bio prezadovoljan. Ne znam kako se sad ove novije generacije ponasaju?

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Valjda imaju problema sa korizijom... Sto se motora tice, sta znam, radije bih gledao benzinac. Malo cvrknuta (ili nepazena) oko 3000-4000 evra...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]