Necu da ulazim u to sta se tu stvarno desilo, jer ne znam, pa tako da cu taj dio zaobici.
Nego, ne mogu vjerovati da neki pojedinci imaju ovakve stavove
BlackHand je napisao:
Naravno da tu i tamo po ledjima dobije neko ko nije zasluzio, ali kad bi nas milicija tukla kao pre 20 godina, verovatno bi i mi sami bili bolji. Pa danas se vishe niko ne plashi policije i ni najmanje se ne ustrucava da im odgovori, uzvrati ili nesto trece.
Mislim, prvo... sigurno nebi tako pricao da si ti ili neko tebi blizak taj "neko". Istina je da su se nakon ovog svega sto se ovdje izdesavalo ljudi otudjili i da svako gledao samo sebe, ali ne treba pretjerivati.
Dalje, pa prije 20 godina ljude je policija tukla, pa vidis koliko su bili dobri, i kako je ta drzava zavrsila... hocemo to sve da ponavljamo?
A sad mi objasni, zasto bih ja i trebao da se bojim policije? Zar nebi ta policija trebala biti u sluzbi gradjana ove drzave... da sluzi njima, a ne oni njoj?
Onaj hljeb koji taj policajac jede kao i njegovo dijete, mi placamo... i valjda smo zasluzili postovanje. Dok se god to njima ne objasni, slabo cemo mi biti zasticeni. A izgleda da treba da se objasni i nekima od nas.
Ne znam za ostale, ali ja se bas pored njih osjecam najneugodnije.. jer imao sam neprijatnih scena, iako niti sam grub, niti nekulturan u odnosu prema njima... ni jedan prekrsaj nisam napravio do sad, osim saobracajnih i to blazih (i na to veoma pazim, radi sebe).
Malo sam ovo oduzio... ali ponekad me razmisljanja nekih ljudi stvarno zaprepaste... zbog pojedinaca, dugo dugo cemo mi jos kaskati za razvijenim, civilizovanim svijetom... nazalost.