banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 17:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jun 2006, 09:11
Na ritualima svi nose ista crna odela, bele kosulje i leptir masne.......simbolika da bi svi bili isti.Nose i kecelje oko struka, koja je simbolika radne kecelje, jer su nastali od majstora zidara....nose i medalje u zavisnosti ko je koji stepen.

Takodje i kecelje se razlikuju po stepenu....

TRI STEPENA

1. UCENIK(segrt)

2.POMOCNIK

3.MAJSTOR

Svaka velika loza ima nekoliko klubova, manjih loza, koje imaju svoje ime.Svaki manji klub ima svog staresinu.....
A velika loza, ili glavni od svih staresina je VELIKI MAJSTOR, uglavnom najstariji ili neko ko ima tu ambiciju.

Postoje masoni koji su 10 godina masoni i jos uvek su ucenici, jer nemaju ambiciju da napreduju, ili iz nekih drugih razloga....Naravno ovde ima svega i svacega kao i u svakoj organizaciji....
Opet kakva zemlja takvi masoni........ :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 17:12 
Početnik
Početnik

Tacno je da postoji pozdrav, koji samo masoni znaju....i tacno je da nose prepoznatljiv znak, opet koji samo oni znaju......to moze biti prsten, znacka ,bitno je da ima znak uglomera i sestara,ili list akacije..

To je sve tacno.....desava se da se prepoznaju u razlicitim zelmljama i pomognu jedan drugom oko , nemam pojma, smestaja i tako dalje......nikada uticaj nije veci od licnog plana.........

Desava se da ako je neko zubar od njih, da svi poravlaju zube kod njega, jer njihova je logika, kad vec placam , mogu da placam i ,,bratu,,,....znaci samo licno

Uostalom, oni su i srecni ljudi , jer imaju bracu svuda.Jako se postuju, svi izmedju sebe

Kada mason umre, svi mu dolaze na sahranu i ko ga nije znao i ko jeste i tako dalje.Zato ima je cilj da ih bude sto vise jer zive u utopistickoj ideji da se sto vise ljudi izmedju sebe zbrati....to je tooo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
A znaci to je to... pa svidja mi se.
A zar nisi rekla da se definitivno postaje majstor nakon tri godine? To mi i nije bilo logicno, onda rangiranje i nema bas nekog smisla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 19:41 
Početnik
Početnik

pa svaka godina jedan stepen.........ali ne moras da ides dalje ako neces, ako hoces mozes za tri godine......u jednoj lozi obicno vise od polovine su majstori, ali to nema veze sa velikim majstorom,a ti izgleda samo citas moj zadnji post........bik?...tctctctct....tele, hehehehehe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 20:01 
Početnik
Početnik

FLASH je napisao:
Ako sam pozorno procitao tekstove, onda se moze vidjeti da ti iz njih govoris da masoni ne predstavljaju neko tajno drustvo koje vlada svijetom (iluminati?), vec religijski kult sa odredjenim shvatanjima, u pokusaju da bolje upoznaju sami sebe? Ti si vise pisala o tome kako se moze uci u masone, kakva 'vrsta' ljudi (obrazovani, uglavnom na visim polozajima, da nisu osudjivani...), ali si se manje osvrtala na njihovo polje djelovanja. Sta oni konkretno "rade"? :)
Usput, imas li ista zanimljivo o iluminatima da nam predstavis?

I da... Kao sto neko pomenu, mozemo da vidimo milion razlicitih tvrdji o istoj stvari, pa sad, kome konkretno da vjerujemo za ovo? Kako da znamo da ti govoris istinu? Mozda si i ti samo njihov clan koji zeli da ih prezentuje u dobrom svjetlu.
Inace, po ovom pitanju sam skeptik, pa zato ovakva pitanja. Nista licno. :)

ILUMINATI....

Nastali u 18 veku u Nemackoj, osnovna ideja im je bila da se njihovi clanovi ,uslovno receno uvuku u masone, i bukvalno vladaju svetom,ali nazalost to je toliko tesko bilo izvodljivo da je ostalo samo na pokusaju.......to su vam janicari, ili oni koji sluze drugu vojsku da bi je na kraju izdali kako da vam objasnim.Kasnije se mit o njima nastavio , i narocito se vezuje za Ameriku.....naravno to je samo mit.Ne postoji ni jedna iluminatska organizacija danas,kao registrovana i tako dalje.Iako postoji to bi bilo kao da se skupi nas 15 i kaze ,,e mi smo Iluminati,,

Pravi vladari iz senke su BILDEBERG KLUB.....potrazite na netu....sastaju se jednom godisnje , najmocniji ljudi na svetu......mozda je neko od njih mason, mozda ne........to nije ni bitno...oni funkcionisu kao klub.....i da li si mason ili ne to je tvoja stvar....hehehe...E ONI SU ZAJEBANI.......jer u tom klubu su mnogi drzavnici,najbogatiji ljudi na svetu i tako dalje...osnovan je 56 u Americi, ja mislim, godina tamo , ovamo.......

Zasto bi ja kao neciji clan zelela bilo koga da prezentujem u dobrom svetlu.........masoni nisu isto sto i nemam pojma subotari, pa da te nagovaraju ili mole da udjes.....ovde ti molis da udjes, uslovno receno, jako se tesko ulazi, moras biti obrazovan,moras biti dobar covek, ugledan, ne u smislu javan ili poznat, i tako dalje....ne moze svako.Prednost imaju ostvareni ljudi, u karijeri , porodicno i ostalo.

Inace , ja nisam njihov clan,Ja sam zena , a zenskaloza jos uvekkod nas ne postoji.......tek se formira....tako da nisam clan...

Ok je biti skeptik.......naravno , ja sam uvek skeptik.Kome da verujes , prosto je.Postoji literatura koja je validna i ona koja nije.ZORAN NENEZIC ,,MASONI U JUGOSLAVIJI,,je validan , i govori ovo o cemu i ja.

Ovde nije pitanje da li nam se svidja neka devojka ili ne......pa da postoji ugao gledanja.......ovde ima istina i ono sto nije.........ljudi se mnogo plase, svega zivoga.....a najvise se plasisi kad ne znas, zato uzmes pa procitas.Masoni koji su postojali nekad, vise ne postoje.......A nekad su oni , da sad ne bunim nikog , imali ulogu, samo u manjoj meri kao Bilderberg klub danas, ali u manjoj meri.......jer je vreme bilo drugacije.......Ma ljudi danas ni Severina ne moze da se pojebe, a da to ceo svet ne zna..........!!!

Poslednji put menjao Penelopa dana 30 Jun 2006, 22:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2006, 14:29 
Početnik
Početnik

ZENE MASONI

Kod zena masone se podrazumeva sve isto kao i kod muskaraca, sve isto...
ideja , rituali, cela prica
Samo sto one nisu u odelima, nego imaju odore, i imaju i kapice, ali ne svako samo visi stepeni...
Takodje crne odore, i uslov je da se skine sav nakit........cisto da neko ko voli gomilu dzidza bidza se ne bi izdvajao, i tako dalje......
Znaci sve isto, samo su zene.......

i postoji sajt na kojem mozete pogledati i zene.

odnosno na google ukucajte ,,Grande Loge Feminine de France,,

Takodje na tom sajtu, mislim da je na temi , palnovi za buduvost ili tako nesto ,nisam sigurana, koga zanima,moze da pogleda da je srbija i crna gora na spisku, za pravljenje zenske loze, eto tako mozete proveriti sve sta pricam...

Ja sam se potrudila da vam na sve odgovorim, ova tema i nije posecena, sto je i normalno.....inace ne volim mnogo forume, ali ova tema mi je bliska, pa cu ostati samo na njoj, i odgovarati na pitanja, sve u cilju , da svakome koga zaista zanima , odgovorim najbokje sto znam

Inace ja sam na ovajj forum dosla slucajno, tako sto sam u google pretrazivac na srpskom ukucala ,,zene masoni,, cisto da vidim ima li sta kod nas, bilo mi dosadno ,i jedine tekstove koje sam pronasla su ovi, koje je angelina pisala.....tako da sam se umesala.......

veliki pozdrav , i to je to....nadam se da vas nisam udavila,ali ova tema za to i sluzi........ :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2006, 14:41 
Početnik
Početnik

A da se vi ne bi mucili evo ja sam skinula teks......i obelezeni smo samo kao srbija.....hehe......znaci srbija , ne i crna gora.......mada je meni svejednoo

Moreover, the The Grande Loge Féminine de France has works in progress

• in Africa (Senegal),
• Northern Europe (Lettonia, Lituania),
• Central Europe (Czech Republic),
• Balkans (Serbia, Rumania, Bulgaria),
• Haïti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2006, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Totalno zvuci besmisleno da se toliko ljudi uglavnom uticajnih sakuplja na nekim ritualima da bi sjedili i caskali.Pored toga toliko se trude da ostave traga stavljajuci svoja obiljezja posvuda.Pa sama novcanica jednog dolara?Zar oni ne vjeruju u jednog "one".Ako oni zaista vladaju ne vidim nista dobro sto je zadesilo ovaj svijet vec naprotiv. Sto se tice Rotaryjanaca oni imaju istu pricu za javnost okupljaju se razgovaraju i humani su,ali prave podjelu humanu i uglavnom uzivaju.A sam osnivac im je mason.Svrstavaju ih u nesvjesnu masu koja radi za masonjeriju.U svakom slucaju svako elitisticko djeljenje ljudi mi se gadi.
I sto se tice istocne kapije Bg ona je napravljena u obliku piramide posto si samo komentarisala zapadnu.Mislim da su mocni a samim tim i odgovorni za dosta toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2006, 20:50 
Početnik
Početnik

hm....ne znam sta bih rekla........ok......svi imaju pravo da misle sta hoce....mada ne razumem, uticajni.....pokusavala sam da objasnim, da i ne moraju da budu uticajni, tako da se necu ponavljati.........elitisticko, ne znam sta je to.........????...........uostalom, ne kapiram ni ono rotarijanci sa masonima, jako mi je smesno sve to.....al ajde

Uostalom, vidim ja, pisala ne pisala,vi mislite sta mislite....opet ako neko ima neko konkretno pitanje , odgovoricu..............nikad se ne zna...uostalom ja sam na ovaj forum i temu dosla , napisala sam vec kako u nekom od predhodnih postova, a hvala bogu u srbiji masona ima oko 1000 , tako da se iskreno nadam da ce na ovoj temi , u narednom periodu da se pojavi neko ko je malo vise upucen, ili neko koga zaista interesuje...........a njih hiljadu puta njihova deca i rodjaci i prijatelji, hehehehehe.....ima ih vise od tri hiljade upucenih bar malo vise od vas, teorija zavere......a inace imaju i sajt i forum, pa mozete naci na netu,i citati sta pisu izmedju sebe.....sigurno ne o preusmeravanju halijeve komete na kinu i japan,hahahahahahahahhahahah!!!!!!!!!

Izvinjavam na svojoj ironiji.........!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2006, 21:14 
Početnik
Početnik

sto se tice dolara.....rotarijanaca......amerike, francuske, toliko litereture ima, da me mrzi da pisem.......

ali to vam je kao kad bih ja rekla na primer (da vam simolicki predstavim koliko nekad pistete gluposti, samo zato sto ste nedovoljno obavesteni, sto se najcesce zove i neobrazovani) kao kad bi rekla , na pr.....

,, ja mrzim vutru, ali marihuana mi je super,,,,isto tako mrzim ljude na heroinu........ali dop.....to je druga stvar, dop volim.....ali heroin , uzas......inace nemam nista protiv padavicara , ali mi pankeri idu na kurac,....e da volim skinse, bas su mi super......ali kako mrzim rasiste..........i jako mi se svidja klasika, mislim na knjizevnost, ali mi je onaj dostojevski dosadan, od klasike najvise cenim bukovskog, koji je super........,,,

ovo je bio primer..........hahahah.....tako vi meni zvucite.........mozda nisam uzela najbolje primere,ali eto.......vidi se da ja kao nesto znam, cim pominjem bukovskog ,dostojevskog, skinse , rasizam, ali mi se sve pobrkalo, e tako se i vama, pobrkalo....uostalom , sto bi ja pisala, ovde.......ovo je jedina tema, i forum koji posecujem, i nisam od onih koji ostavljaju zivot na kompu....

pozdrav!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 13:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2006, 13:47
Iluminati nemaju veze sa masonima. Masoni su osnovani 1717g a iluminatski red se pojavljuje u 15 veku u Spaniji.
Malo optimalnije o masonima na mojim stranicama
Inace ako zelite vise detalja koji se ne mogu procitati u knjigama mozete saznati postujuci na mojim forumima
Zasto mozete dobiti odgovore bas na ovom forumu?
Zato sto sam putem telepatije obucavan kako funkcionisu sva tajna udruzenja na ovoj lopti. A zasto bas ja, verovatno zbog nezgodnog porekla koje moze sve to da dokaze.

http://www.armbell.com/obrenovic
NISTA NIJE ONAKO KAKO IZGLEDA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zoran7 je napisao:
Iluminati nemaju veze sa masonima. Masoni su osnovani 1717g a iluminatski red se pojavljuje u 15 veku u Spaniji.
Inace ako zelite vise detalja koji se ne mogu procitati u knjigama mozete saznati postujuci na mojim forumima
Zato sto sam putem telepatije obucavan kako funkcionisu sva tajna udruzenja na ovoj lopti. A zasto bas ja, verovatno zbog nezgodnog porekla koje moze sve to da dokaze.

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. NE MOGU VISE!!! NEMOJ TO DA RADIS!!! OVO VISE NIJE NI SMIJESNO!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 17:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
zoran7 je napisao:

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. NE MOGU VISE!!! NEMOJ TO DA RADIS!!! OVO VISE NIJE NI SMIJESNO!!!!

Ako su tebi zlo i nesrece koje su nas zadesile bile smesne, onda stvarno imam pogresne sagovornike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:cry: :cry: :cry: al od smijeha...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 17:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
:cry: :cry: :cry: al od smijeha...

OK. razumem
Strah te je da u sve to poverujes.
Prosao sam i ja sve te strahove

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Bik ti bas imas petlju ... sta ces ako ti telepatski pokvari bojler ili sprzi tastaturu... zamisli jednu noc, ti spavas i neko ti telepatski ukrade jorgan, pa nazebes... ja bih se prestao zezati da sam na tvom mestu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 19:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Bik ti bas imas petlju ... sta ces ako ti telepatski pokvari bojler ili sprzi tastaturu... zamisli jednu noc, ti spavas i neko ti telepatski ukrade jorgan, pa nazebes... ja bih se prestao zezati da sam na tvom mestu...

Vodi racuna ne znas sta tebe moze da zadesi, inace si pogodan za te zajebancije... 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 19:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Sta uciniste od fine teme? :-?
@zoran7, daj malo o'ladi... Idi salji pisma po BG, i pretrazuj svoje dinastije, a nas ovdje ostavi u neznanju.

Joj, sad kad mi uleti telepatski, pa kad se veceras otkrijem, pa kad se prehladim... :angel12: :crybaby:

@Penelopa, kasnije cu vjerovatno nesto dodati, jer sad nemam vremena.
btw, u zadnjem postu si malo pocela 'lupati'. :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 19:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Unistite protivnika, samo jedna soljica toplog napitka...skoro besplatno :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2006, 20:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne svesvesni bukaci svoje nesvesti sve pise u protokolu sionskih mudraca

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]