ovaj... taj dio posla ne bi da komentarisem.. jer opet sve je to na moja ledja palo, a 3 kolokvija sljedece sedmice imam. ali nevazno.
height header fotke od 100px (planirao sam da header bude random, ne slide show, imam nekih 10-ak fotki za to) je zahtjev jednog od profesora koji zeli da na sajt header i logo sto manje prostora zauzimaju. tekstovi koji ce biti na sajtu (za sada) ce biti kopirani sa trenutnog sajta, kao i trenutna mapa (koja je odvratna).
uradio sam novu mapu sajta, ali kada bi nju stavio onda ne bi imao pola tekstova, a samo mi jos nedostaje da ih ja smisljam. napravio sam jedan dizajn (dok nisam imao logo), nakon toga sam dobio logo (koji je odvratan) i poslije par sati eksperimentisanja sa bojama i trazenja necega nestandardnog dobio sam ovo sto je sada. takodje cu na sajt staviti i sIFR.
iako ajsmen mi na neki nacin cita misli, ali ja cu reci neke moje ideje koje planiram naknadno uvesti jer sada nemam vremena, a nista ne mogu bez konsultacija sa profesorima koji su zaduzeni za ovo.
1) boxovi ce biti.
2) pocetna strana ce imati novosti (u vezi fakulteta, oglasna tabla je nesto drugo), uvodna rijec dekana, najvaznije linkove/informacije, ankete, faq...
e sada, gledao sam malo druge sajtove, ali zahtjev profesora je da sajt izgleda kao neki portal sa zilion informacija odmah dostupnih
3) taman da se nadovezem, zbog tih zilion informacija, pokusacu uklopiti (vjerovatno na desnoj/lijevoj strani) ili desnoj koloni, boxove sa fazonom, studenti, postdiplomci, oni koji planiraju upisati fax itd, ali opet to ne mogu bez profesora da uradim jer mi trebaju tekstovi (ja sam napravio fotke, kasnije cu uraditi jos)
4) razdvajanje teksta sam planirao, ali u dizajnu sam sjebao jednu stvar

a to je inner shadow/inner glow (zaboravio sam) koja je greskom 20px.
i tako jos neke stvari, uglavnom za sada posto i profesori pozuruju ovaj projekat, naknadno cemo praviti izmjene, za sada kakav god da je sajt, 10x puta je bolji nego sadasnji.