banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jun 2006, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Ja sam do sad nailazio na samo 2 vrste hrana - one neke "valjuskice" zelene crvene i zute, i racice.
Cime jos da nahranim kornjacu, mozda neka prirodna hrana? Nisam bas siguran sta smije, a sta ne smije od povrca i kako to pripremiti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 07:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Dok sam imao kornjace hranio sam ih sa tim crvima i racicima (btw neopisiv smrad, bljak) a znam da mogu jesti zelenu salatu i cini mi se da smeju bokvicu. Toliko znam. :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2006, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja sam dugo imala tu kornjacu,jela je te uzasne crve,ponekad smo joj ubacivali mrvice kuhanog mesa,salate,jabuke,cesto je zimi spavala danima bez hrane ili je izgubimo u kuci,tj negdje se zaglavi danima i samo se pojavi prasnjava i zivjela je sretno 7g dok je djeca koju smo imali u gostima nisu ugnjavili :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2006, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Sta uradili????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2006, 23:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
Sta uradili????

Vjerovatno su je pokusali izvuci iz oklopa kad se onako zavuce :D
*ne da sam ja sad to isto probavao*

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 03:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma imali smo neke klince iz bg (za vrijeme bombardovanja)pa su je nonstop terorisali,dok jedno jutro nije osvanula naopako :(sahranili smo je na hanistu pored klupica :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Mrzim klince! 8) znam jednog ekstrema koji je isao po dvoristu, hvatao pilice i kidao im glave, vrtio macku za rep dok joj kicma nije pukla itd. tad je imao 5 godina ja mislim, ako ne i manje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 13:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
ne mrzim ja klince. ali mrzim terorisanje zivotinja. i uopshte terorisanje nekog ili necheg shto je manje i nemocnije od tebe... to bash nije ok... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
ja sam imala kornjaču i hranila sam je crvićima, ponekad kuhanim mesom i davala sam joj vitamine za kornjače ali nije baš dugo živjela samo ne znam da li zbog neodgovarajuće hrane ili joj nije odgovaralo nešto oko vode. Zna li neko kakva im voda treba, koliko često mijenjati itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2006, 19:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
ja sam imala kornjaču i hranila sam je crvićima, ponekad kuhanim mesom i davala sam joj vitamine za kornjače ali nije baš dugo živjela samo ne znam da li zbog neodgovarajuće hrane ili joj nije odgovaralo nešto oko vode. Zna li neko kakva im voda treba, koliko često mijenjati itd.

Ja sam cuo da treba voda da "ustaje" malo - sto ce reci naspem vode u lonac, poklopim i ostavim je tako dan-dva...
Mada ne mijenjam bas cesto vodu (dosipam kad ispari :)), a moja hrabra kornjaca sve to stoicki izdrzava 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 03:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma moja je redovno imala vodu pravac s cesme ali sam pazila da ne bude bas hladna voda,btw ponekad joj ocisti oklop(meka cetkica za zube,najbolje djecija i pod cesmu(kamenac vode,prljavstina...)a vodu mijejas svakih par dana(ne dolijevas nije rucak :lol: )sad u sezoni upaljene klime drzi je negdje pored prozora da ima sunca

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 12:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
ma moja je redovno imala vodu pravac s cesme ali sam pazila da ne bude bas hladna voda,btw ponekad joj ocisti oklop(meka cetkica za zube,najbolje djecija i pod cesmu(kamenac vode,prljavstina...)a vodu mijejas svakih par dana(ne dolijevas nije rucak :lol: )sad u sezoni upaljene klime drzi je negdje pored prozora da ima sunca

Ma ima ona svoju posebnu cetkicu, jos kad bi htjela sama da se iscetka. Sreca pa ima neka ciglica unutra od koju se sama cese ponekad da joj se izljusti poklopac :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

joj bas si neodgovoran,ne bi me iznenadilo da je negdje drzis u kutiji od bubnjeva u onom haosu :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 22:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
joj bas si neodgovoran,ne bi me iznenadilo da je negdje drzis u kutiji od bubnjeva u onom haosu :lol:

Pa ne moras sad svima opisivati moju sobu ;)
U glavnom - kornjaca je junak, nema sta nije prezivljavala, ko zna zasto je to dobro :)
Uh odo je nahranit' :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2006, 11:02 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2006, 11:08 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2006, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa to je sasvim normalno da se negdje izgube u stanu pa nakon 15ak dana se izvuku prasnjave :lol: ,nece im nista biti od toga,a hranu-crve uvijek kupuj na istom mjestu,isti proizvodjac
btw Draco ,nisam nista rekla :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 18:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
pa to je sasvim normalno da se negdje izgube u stanu pa nakon 15ak dana se izvuku prasnjave :lol: ,nece im nista biti od toga,a hranu-crve uvijek kupuj na istom mjestu,isti proizvodjac
btw Draco ,nisam nista rekla :wink:

LOL
No dobro, vidite ja imam bas poveci akvarijum tako da nema sanse da pobjegne ni jedna. Prvu kornjacu sam dobio negdje 2000-e, a nakon, pa mozda godinu dana sam joj kupio jos jednu da joj pravi drustvo :)
Medjutim, nakon otprilike jedne godine ta prva je uginula isto tako iz cista mira, a evo ova druga je znaci vec preko 5 godina stara. A sad ne znam, strah me da je pustam, jer jednom dok sam prao akvarijum, kao pazio sam na ovu krajickom oka - bio je stavio u sred dnevne sobe i kontao ako krene negdje u BIJEG da cu je skontati. U jednom momentu - znaci par sekundi nepaznje, vec je bila nestala. Tako da sad kad mijenjam vodu, drzim je u strogom boksu - da Azdajice, napravim boks od silnih onih kutija i stvari ;)
Znaci nema lijeka za drzanje kornajce van akvarijuma - sve su sanse da ce se odmah negdje zagubiti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 20:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2007, 17:30
Sve vas koje interesuje drzanje kornjacica idite na http://www.kornjace.net, pa na njihovom forumu iscitajte sve sto vas interesuje.
Inace kornjacice moraju imati odgovarajuce uslove. Veliki akvarijum (nikako onaj plasticni bubreg), kopno na razne nacine se moze napraviti, grijac (26-30 C) jer uglavnom kornjacice umiru od upale pluca ukoliko nemate grijac, rasveta, uglavnom preporucuje se reptiGlo neonka, sipina kost usitnjena, zbog jacanja oklopa, hrana meso i to junetina, piletina, slatkovodna riba, (NIKAKO svinjetina), razno povrce i voce, vole banane, jabuke, paradajz u malim kolicinama, zelenu salatu, mrkvu i to kuhanu.....
Ma sve imate na gore navedenom site-u.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]