Ispričavam se unaprijed moderatoru ako tema ne odgovara namjeni foruma, ali odlučio sam se na ovakav potez jer je stvar hitna i bitna, a smatrao sam da ću ovdje nabrže naći one koje tražim.
Naime, u instituciji u kojoj radim (riječ je o državnoj instituciji) i trenutno vršim dužnost šefa IT odjela, naglo je iskrsla potreba za određenim brojem programera sa iskustvom u radu sa Borland Delphi razvojnim okruženjem i bazama podataka tj transact SQL-a (poželjno poznavanje SQL Server 2000/2005 okruženja, ali poznavanje bilo koje profesionalne baze i varijante SQL-a je dovoljno dobra referenca).
Riječ je o ozbiljnoj službi, i ozbiljnom poslu tako da su dobrodošli profesionalci (u smislu pristupa poslu), i ovaj poziv se ne odnosi na one koji svaštare pa gdje šta "ubodu", nego na one koji su zaista zainteresovani za rad i to moguće dugoročan.
Poželjno (formalno-pravno na žalost čak neophodno) je posjedovanje diplome više ili visoke škole i opipljivo (dokumentovano) radno iskustvo, mada je meni u principu najvažniji pristup poslu. Važniji i od (trenutnog) znanja.
Znanje je lako steći, ako čovjek ima od koga da nauči i ako to želi i trudi se, ali odnos prema poslu i smisao za timski rad se nosi u sebi, to imaš ili nemaš.
Ako je nekoga zainteresovao ovaj poziv, može mi se obratiti na e-mail
koji je vidljiv u mom profilu.
Svako dobro
P.S. U obzir dolaze i studenti apsolventi, ali vjerovatno kao volonteri (za početak).
|