banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 03:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: THE DA VINCI CODE
PostPoslato: 15 Maj 2006, 16:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Imamo jos jednu "svjetsku " premijeru.
Procitao sam kinu,ici cu da vidim film i kao i uvijek knjiga ce biti bolja.O knjizi se toliko prica,bez potrebe.Crkva joj je sama dala publicitet a da nije toga,to bib bio jedan prosjecan triler sa nekoliko dobrih stari (npr. ono o broju Pi,lijepo je opisan Luvr...) i gomilom gluposti.Neko je dobro napisao,Den Braunu mozete zamjeriti bilo sta,ali ne mozete reci da covjek ne zna da zadrzi citaoca.
Glumacka podjela mi se svidja,osim Tom Henksa koji mi je totalno pogresan izbor za glavnu ulogu,ali Sajls je odlican.Pol Betani je tako dobro ispao kao albino,bar po onome sto se vidi iz najave i plakata,Odri Tatu je ok,Alfred Molina uvijek ima od mene plus.
Ron Hauard zna napraviti dobar film pa ...vidjecemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 21:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Ja sam cuo da je los film....!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 07:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2005, 09:59
Dali ce nasa crkva praviti problrme oko prikazivanja filma?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Не. Датум приказивања је већ одређен, а црква се до сада није огласила. Један плус за њу.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 12:30 
Veteran
Veteran

Meni je smijesno da se crkva oglasava...svi koji su citali knjigu i knjige Den Brauna znaju da je sve fikcija i da su knjige o Hari Poteru realnost za njegove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 17:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
He he he, borba za vjernike. Mnoge crkve pozivaju na bojkot filma. Mislim da je neka crkva čak i snimila film kao kontra-argument za "Davinčijev kôd".
Cijela priča je kao i mnoge druge koje se bave sličnom tematikom zasnovana na određenim pretpostavkama (koje nisu bez osnove).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 17:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Citiraj:
Cijela priča je kao i mnoge druge koje se bave sličnom tematikom zasnovana na određenim pretpostavkama (koje nisu bez osnove).

Baš tako, priča se razvija na određenim pretpostavkama koje bi mogle biti istinite, a isto tako mogu ostati samo obučna fikcija.
Mislim da je knjig prije svega odlična podloga za dobar filmski scenarij. Vidjećemo...

A što se tiče crkvi to mi je sve bezveze, šta se imaju buniti kao da će to ikoga spriječiti da ode pogledati film :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 19:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
DusanSilni je napisao:
Ja sam cuo da je los film....!!!

Od koga ziv bio? Mora da znas nekog kriticara koji je vec vidio film :D . Slazem sa taksijem, TH mi nije ba snajbolji za ovu ulogu. I ja jedva cekam film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 20:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Dove je napisao:
Od koga ziv bio?

Pa ima ga besplatno skinuti sa interneta. :D
Eto, jos 2 dana se strpite, pa onda komentarisite film, nakon sto ga pogledate, jer inace su ove ostale poruke vezane za knjigu, a ne za film (a razlika je "velika"). :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 22:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2006, 21:41
FLASH je napisao:
Dove je napisao:
Od koga ziv bio?

Pa ima ga besplatno skinuti sa interneta. :D
Eto, jos 2 dana se strpite, pa onda komentarisite film, nakon sto ga pogledate, jer inace su ove ostale poruke vezane za knjigu, a ne za film (a razlika je "velika"). :)
A na kojoj stranici, ziv bio, da ne trosim pare za kino, kokice i ostale gluposti sto idu uz to?

Vrh

Tema posta: Re: THE DA VINCI CODE
PostPoslato: 16 Maj 2006, 22:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Glumacka podjela mi se svidja,osim Tom Henksa koji mi je totalno pogresan izbor za glavnu ulogu[/quote] Slazem se!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 22:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Meni je smijesno da se crkva oglasava...svi koji su citali knjigu i knjige Den Brauna znaju da je sve fikcija i da su knjige o Hari Poteru realnost za njegove.
Za Harry Pottera se zna da je bajka, ali Dan Brown ipak tjera covjeka na razmisljanje debelom podlogom. Covjek je informisan dovoljno da spoji realnost i fikciju tako da se vise ne prepoznaju. Sto se tice crkve, ne cudim se sto reaguju. Nisu mogli tek tako pustiti da ih eksplicitno napadaju. Vise sam ocekivao da ce reagovati Opus Dei. Ti nesto opasno sute, s obzirom da su u knjizi glavni krivci za sve oni, a ne Vatikan. Dan Brown samo tvrdi da je Vatikan dosta duzan Opus Dei i da ih se boji, sto je cista realnost kad se pogleda ogromna moc ove organizacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2006, 17:59 
Veteran
Veteran

Cinjenica je da je Braun obrazovan,upucen,nacitan...bez sumnje.Dijelovi knjige o tome govore,o umjetnosti o gradovima,o broju Pi itd. i uvod knjige govori sa koliko ljudi se on konsultuje,ali sve mi lici na bojkot crkve i to tako da ga sira publika prihvati tipa:i crkva se brane,ima argumente ali onaj odgovor naq te argumente je mnogo jaci i bolji da citaoca navede na razmisljanje.Svaka cast Braunu na to ali najlakse je uzeti sliku Tajne vecere i onda traziti detalje i neku svoju misao ubaciti.Vidis drvo izmedju dve kuce na slici kazes,je li to drvo zaista drvo ili simbol...drvo je u proslost znacilo bla bla bla...
Zna Braun kako zaraditi lovu a i dobro je placen da provocira pojedine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2006, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Citiraj:
Vise sam ocekivao da ce reagovati Opus Dei. Ti nesto opasno sute, s obzirom da su u knjizi glavni krivci za sve oni, a ne Vatikan

Oni su vec reagovali,bilo je vec par puta na tv.Sto se tice crkve nase,i ona je vec reagovala,bio je zajednicki poziv od strane katolicke i pravoslavne crkve da se film bojkotuje.
Sto se tice knjige smatram da je remek delo,cak sam je i kupio koliko sam odusevljen s njom.
Citiraj:
svi koji su citali knjigu i knjige Den Brauna znaju da je sve fikcija i da su knjige o Hari Poteru realnost za njegove.
S ovom izjavom se bas nebi slozio,kako da hari poter bude realniji od da vincijeov koga,pa hari je cista izmisljotina o carobnjacima a kod je knjiga koja koristi istoriske cinjenice tako da tu smatram da si zestoko skrenuo.
Citiraj:
Glumacka podjela mi se svidja,osim Tom Henksa koji mi je totalno pogresan izbor za glavnu ulogu
Pa gde ces to reci,covek je genije u filmskoj industriji,i smatram da je sve i jedna uloga u ovom filmu perfetno dodeljen,tj barem dok ga ne odgledam onda mogu realno pricati o tome a to ce biti za jedno par sati posto film upravo skidam s neta i nemogu docekati da ga pogledam.Ako se reziser drzao knjige ovaj film ce biti,joooooooj.NE MOGU DOCEKATI!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2006, 20:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:
Citiraj:
film upravo skidam s neta i nemogu docekati da ga pogledam.
Jesi li ga pogledao, majke ti? Ja sam ga sad nasao i sporim tempom ga pokusavam skinuti, pa me samo interesuje je li vrijedno toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2006, 21:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Cinjenica je da je Braun obrazovan,upucen,nacitan...bez sumnje.Dijelovi knjige o tome govore,o umjetnosti o gradovima,o broju Pi itd. i uvod knjige govori sa koliko ljudi se on konsultuje,ali sve mi lici na bojkot crkve i to tako da ga sira publika prihvati tipa:i crkva se brane,ima argumente ali onaj odgovor naq te argumente je mnogo jaci i bolji da citaoca navede na razmisljanje.Svaka cast Braunu na to ali najlakse je uzeti sliku Tajne vecere i onda traziti detalje i neku svoju misao ubaciti.Vidis drvo izmedju dve kuce na slici kazes,je li to drvo zaista drvo ili simbol...drvo je u proslost znacilo bla bla bla...
Zna Braun kako zaraditi lovu a i dobro je placen da provocira pojedine.
Meni sve to vise lici na interesantnu interpretaciju Svetog Grala. Citav svijet tvrdi da je to jedna stvar, a on druga. Sto se tice Zadnje vecere, dosta je pogodio kad pogledas dobro, tj. argumentovano obrazlozio simbole koje je tamo vidio. Svaku sliku ili bilo koji objekat mozes obrazloziti kako hoces ako imas argumente.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2006, 21:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

IZJAVA OPUS DEI

Izjava za tisak o Da Vincijevom kodu
Prilažemo izjavu Ureda za komunikaciju Opusa Dei iz Rima, koja je objavljena u novinama 14. veljače u vezi s filmom Da Vincijev kod.

14. veljače 2006
U zadnje vrijeme smo primili mnoga pitanja u vezi filma Da Vincijev kod.

Želimo ponoviti ono što smo rekli 12. siječnja: nemamo nikakvu želju za prepiranjem, i neće biti bojkota ili bilo čega sličnog. Nastavit ćemo se odnositi prema ovoj situaciji transparentno, mirno i konstruktivno.

Da Vincijev kod prikazuje krivu sliku Katoličke crkve. Publicitet oko knjige i filma daje dobru priliku da se ponudi slika Crkve kakva je ona uistinu.

U enciklici “Deus Caritas Est”, papa Benedikt XVI je napomenuo da je milosrđe osnovna karakteristika Crkve: “Ljubav je dakle služenje koje Crkva provodi kako bi mogla biti na raspolaganju za ljudske patnje i potrebe, uključujući i materijalne potrebe” (br. 19).

U tom smislu, ovo bi moglo biti pravo vrijeme da proširimo znanje o radu koje katolici izvršavaju u Africi. Također je dobro vrijeme da se pomogne nastojanju mnogih crkvenih institucija u Africi, u kojoj su neke od najtežih kritičnih situacija u svijetu.

Mnogi ljudi su povrijeđeni nedostatkom poštovanja od strane Da Vincijevog koda prema kršćanskim vjerovanjima. Pozivamo ih da izraze te osjećaje mirno i konstruktivno, šireći svijest o obrazovnim i dobrotvornim projektima koje provode katolici u Africi, ili donirajući mali iznos novaca da ih podrže. Shvaćamo da je takva donacija simbolični znak, ali također može imati konkretan i pozitivan efekt.

Harambee 2006 trenutno podržava četiri projekta koje podupiru afrički katolici, od kojih dva podupiru članovi Opusa Dei. Postoji još mnogo inicijativa koje su vrijedne podrške sviju i nije teško odlučiti se za jednu.

Podizanjem svijesti o solidarnosti afričkih katolika je način da se omogući da javna diskusija oko Da Vincijevog koda ne ostane na sterilnoj polemici. To je način na koji debata dobiva pozitivne rezultate: konkretna pomoć onima u potrebi, i veća svijest o temeljnim aspektima Katoličke crkve.

Istovremeno i dalje vjerujemo u otvorenost Sony-Picturesa i u njihov kapacitet za konstruktivnu reakciju.

Lako je vidjeti da nije dovoljno ponuditi povrijeđenima mogućnost da se brane dok se vrijeđanje nastavlja. Ponašati se dobro znači izbjegavati uvrede dok je to još moguće.

Preostala su još tri mjeseca do izlaska filma. Dakle, nastavljamo se nadati da završna verzija filma neće imati sadržaj koji bi mogao povrijediti katolike. Ovakva gesta pomirenja bi bila vrlo cijenjena, posebno u ova vremena kada se svi žalimo na bolne posljedice netolerancije.

Još ima vremena da Sony-Pictures pridonese miru i harmoniji koji bi bili od velike važnosti u ovom trenutku. Sony-Pictures može pokazati da je sloboda izražavanja kompatibilna s poštovanjem prema religijskim vjerovanjima, i može pokazati da je poštovanje slobodan odabir koji proizlazi iz osjetljivosti, a ne posljedica cenzure ili prijetnji.

S tom pomirbenom odlukom, Sony-Pictures bi uvelike pomogao dijalogu između kultura i na taj način bi bio na čast svojem respektabilnom ugledu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 00:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2005, 19:02
Evo nakon jednog dana prikazivanja ocjena na IMDB-u 6,2. Ne obecava mnogo, ali ja ga sutra u svakom slucaju idem gledati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 13:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Idem ga gledati za neka 2h!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 13:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2003, 14:01
Pogledao sam film sinoć.
Na skali od 1 do 10, od mene bi dobio jedva 5. Prilicno dosadan film, ucrvao sam se za ta dva i po sata, mada mi inače ne predstavlja nikakav problem sjediti i duže u kinu.Što me je posebno iznenadilo - očajna gluma Audrey Tautou.
Toliko od mene.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]