Ali kad ti neko kaze:macko,koko,ribo,trebo...prosto ti dusu dirne

.
Rijeci...mogu biti carolija koja otvara i gvozdena vrata,ali mogu biti i bumerang koji se odbije od glavu 'domisljatom' govorniku.
Ima toliko muskaraca koji ti u prvih 5 minuta razgovora iznesu podatke o svoj svojoj(tacnije receno tatinoj) pokretnoj i nepokretnoj imovini.Zar oni stvarno misle da ce to nekoga impresionirati,da je to romanticno?Ili mozda misle da na njima i u njima nema nista interesantno izuzev tatinih para?Ako oni tako o sebi misle zasto bih ja mislila bolje?
Desilo mi se prije par godina:
U diskoteci mi prilazi momak i uz simpatican osmijeh izjavi da se zeli upoznati.Upoznamo se i pita me da li bi mogli izaci negdje sledeci dan.Ja odgovorim da nisam zainteresovana,a on,k'o iz topa:"A kad ti ja kazem da moj tata ima firmu?"Gledala sam ga dvije-tri sekunde,a onda se opalila smijati i pobjegla u zenski WC da dodjem sebi.Drustvo me neko vrijeme zezalo i kad god bih rekla da nesto ne mogu,necu,ne zelim oni su ponavljali njegovu "cuvenu" recenicu.
Nekim ljudima je mozda bolje da cute.
Drugi primjer:
Opet diskoteka.Ja i prijateljica pricamo i pijemo pice.Provlacim ruku kroz kosu nekoliko puta,sklanjajuci je sa lica da mi ne ide u oci,kad prilazi 'lola':"Macko(na ovo se jezim!!!),ako ti treba gel ili lak za kosu mogu ti ja odmah sad donijeti iz svog novog(ovo je naglasio)BMW-a."
Obe smo ga samo "blago pogledale" i nastavile pricu totalno ga ignorisuci.
Poslije smo se smijale ljudskoj gluposti.
Jednom prilikom sam izasla,na nagovor mog dobrog prijatelja da mu bar pruzim sansu da se bolje upoznamo,sa momkom koji je bio zaljubljen ili bolje receno opsjednut hemijom(bio je asistent na faksu

).Cijelo vece on je samo pricao o hemiji i hemijskim reakcijama(ja ne volim hemiju).Na kraju,kad vise nisam mogla da trpim,rekla sam mu da ja iz hemije jedino znam da ne ide voda u kiselinu,vec kiselina u vodu i da me vise i ne zanima.Medjutim njega to nije ni najmanje obeshrabrilo.Poslije mu nije bilo jasno zasto ne zelim ponovo izaci sa njim.