Može se o tome naširoko
To je poznati problem cijele jedne serije Samsungovih monitora, koliko znam radi se o seriji proizvedenoj u jesen 2004. godine, tamo nergdje avgust, septembar, oktobar, tu negdje, i uglavnom je vezano za 793DF monitore. Taj problem sa linijama (baš tako kako si ti opisao) su imali mnogi, negdje sam na domaćem forumu čitao da su ljudi masovno donosili monitore sa tim problemom u servise. Taj problem se pojavljuje već od početka korištenja monitora, ja sam imao taj problem (vremenom sve izraženiji, linije se duže zadržavaju, prekrivaju cijeli ekran) i odnio monitor na servis u garantnom roku, monitor je otišao u Sarajevo i vratio se nakon desetak dana, tog problema više nije bilo...ali se počeo opet pojavljivati, ali manje izraženo nego ranije, rjeđe a i te linije kao da nisu toliko smeđe već nekako manje upadljive boje, to mi se dešavalo u zadnje vrijeme, a onda se desilo ovo da monitor više ne može da se upali.
Ovo što slijedi su komentari sa naših foruma o ovom problemu:
Citiraj:
greska oko hladjenja integralca na RGB modulu u citavoj seriji
Citiraj:
Bice da je kolo za gasenje povratnog mlaza.
Par pasivnih komponenti, na tromedji horizontala-vertikala-resetka katodne cevi
Citiraj:
Problem je u RGB cipu koji se ne moze lepo da se oslobodi temperature. problem se javlja uglavnom leti ili kad su vrucine. Inace to je problem samo na monitoru samsung 793df. Problem se resava za nekih 20 minuta ali na zalost to nije jednostavna procedura. Porblem moze da se sredi u bilo kom servisu za monitore. Procedura mora da se uradi to je jedini nacin i 100 % uspesan!
Citiraj:
sad sam zvao ERC-ov servis i rekli su mi da je u pitanju problem sa RGB-om, nisu hteli bas da ulaze u detalje ali kazu da se stvar resava za 20-ak minuta i da moze da se popravi na licu mesta
Citiraj:
Isti problem sam imao i ja (kupio u decembru), naisao sam na jedan forum i masa ljudi je tamo imala isti problem, zakljucak je da je problem u monitorima sep/oktobar napravljenim u kini i singapuru cini mi se