Kao sto neko rece,vize su nam glavna prepreka kad su putovanja sa ovim nakaradnim pasosem u pitanju...ali opet kako vidim vecina ih je dobar dio Evrope proputovao i dobar dio zemaljske kugle uopste...bas sam gledao da li je neko mozda bio negdje u Zalivu...primjetio sam da nije pa rekoh da prenesem utiske sa mog zadnjeg putovanja.
Dubai,Emirati.....preporuka svim onima sto mastaju o tome neka prestanu sa mastanjem....toplo preporucujem da zaobidjete tu destinaciju....zasto?Zato sto cete biti mnogo mnogo sjebani prilikom povratka kuci...ja sam imao "nesrecu" da imam tamo sjajno drustvo,mahom nasi momci i djevojke koje zaradjuju hljeb radeci po ekskluzivnim hotelima...imao sam priliku da vidim u punom sjaju sav onaj glamur sto reklamiraju po medijima....imao sam priliku usred februara kupati se u ono kristalno cisto more...priliku uzivati u klubovima tipa Boudoir,Pepermint,Zync....priliku upoznati sredinu gdje ekstremisti i kriminalci nemaju sta traziti,sredina gdje samo vlada zakon profita....priliku vidjeti grad koji je svakim danom sve veci i veci...neboderi kao pecurke...kako god...grad bez duse(iskljucio bih stari dio grada(Abra) iz te price,tamo je prilicno zivo)....grad gdje indijci na gradilistima ginu kao rasada,samo u toku prosle godine 880 ih je dalo zivote za jebenih 100 dolara mjesecno...mediji o tome ne pricaju....priliku upoznati arapsku defektnu naciju koja kupuje cak i vremensku prognozu....kod njih je uvijek sunce na TV-u....apsurd,mene kisa docekala,za ono deset dana koliko sam proveo tri puta je pala a na vremenskoj prognozi samo sunce....prevaranti svjetski....struju i vodu ne stede ni najmanje....i to su sebi priustili vjerovali ili ne....1/2 litre srpske Voda Voda na benzijskoj pumpi sam kupio za 1 Dirham(40 pfeninga),poredjenja radi,ta ista voda kod mene preko puta na pumpi u Prnjavoru kosta 100 pfeninga ili ti 1 jebena konvertibilna marka...ko je sad lud hajde kazite mi?!!!
Gorivo je dzabana....6 Dirhama Galon(Galon 3,5 litara/5 Dirhama=1 Euro) pa izracunajte sami...guzva nevjerovatna na putevima....glavna im dzada(Seik Zayed road) ima po 7 traka u jednom pravcu,dakle 14 u oba i opet dolazi do nevjerovatnih zastoja saobracajnih!
Imao sam priliku i dozivjeti safari....dzipovi,kamile,trbusne plesacice(uzbekistanke)

,domaca klopa i ostala pustinjska cuda muda ...
...od turista najvise rusa,tajkuni nevidjeni....vecina ih nosa ne zna obrisati ali jebiga,gavran ih je posrao posred cela pa ne znaju sta ce od love....jedan rus cak zivi u Burj El Arabu(jedini hotel sa 7 zvjezdica na svijetu,jbg imao sam srecu da udjem unutra i obidjem ga u potpunosti....zlatna raskosh ali na kub)....od ostalih turista navescu najbrojnije:britanci sveprisutni sa njima britanke koje se rado daju za blud....ameri,svabe,francuzi,talijani,australci,japanci....po koji srbin vjerovali ili ne...
...kako god....ne idite tamo...meni je deset dana kako sam se vratio od tamo....nije mi dobro nikako...ma koliko snobovski ono bilo opet te vuce sebi....kapa dole jebenim arapima na dobro obavljenom poslu na polju turizma!!!