banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 17:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Nikola Tesla
PostPoslato: 02 Maj 2006, 22:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Feb 2006, 23:05
Evo i moje stranice o Nikoli Tesli (dobitnik Zlata ni Inostu u konkurenciji srednjih skola) koju sam već spominjao ovdje:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=20107
Uzgred ovo je demo verzija... original ima preko 260 MB...
http://www.joxwelldesign.com/tesla

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2006, 22:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ne svidja mi se taj crno-bijeli fazon... Previse monotono.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2006, 22:33 
Početnik
Početnik

Haha... No comment...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2006, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
FLASH je napisao:

da, potpisujem ,bas raspravljam sa likovima u mrezi ,definitivno nesto vedrije staviti .I Times New Roman ...ja sam imao problema sa fontovima ali times new roman ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2006, 22:59 
Početnik
Početnik

Dečko ti veze nemas sa fontovima... To nije Times new roman, nego Trebuchet MS...
A sajt i nije namjenjen da bude vedar, nego prije svega koristan, uklopljen, bez grešaka, informativan, blago i jednostavno dizajniran itd... Po meni bi bilo neozbiljno i previše kontastno stavljati npr neke glass efekte u bannere il tako nesto, sto bi doprinjelo vedrini... A i glupo bi mi bilo da mijesam boju sa potpuno crno-bijelim Teslinim fotografijama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2006, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
samo ti njemu reci, sve mu reci. nedaj se da ti iko dira tvoje cedo.
nego mogao bi i ovo dodati u linkove:
http://www.rotten.com/library/bio/mad-s ... ola-tesla/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2006, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
joxwell je napisao:
Dečko ti veze nemas sa fontovima... To nije Times new roman, nego Trebuchet MS...
A sajt i nije namjenjen da bude vedar, nego prije svega koristan, uklopljen, bez grešaka, informativan, blago i jednostavno dizajniran itd... Po meni bi bilo neozbiljno i previše kontastno stavljati npr neke glass efekte u bannere il tako nesto, sto bi doprinjelo vedrini... A i glupo bi mi bilo da mijesam boju sa potpuno crno-bijelim Teslinim fotografijama...

Kao prvo nisam ja decko nego sam stariji od tebe bar 3-4 godine a kao drugo to je bila cisto primjedba ,sto se tice fontova slusao sam ovog lika i nisam provjerio ,a sada sam vidio da je Trebuchet MS .Inace i vedrije stranice mogu biti korisne, uklopljene, informativne, bez gresaka, blago i jednostavno dizajenirani a glass efekti nemaju veze sa vedrinom na sta sam ja mislio ,mislio sam na odnos boja a ne dodavanje nekih efekata .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2006, 12:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
joxwell je napisao:

Sajt je stvarno "da se naježiš" od ove crno-bijele kombinacije...
Količina teksta u Biografiji je zaslužila da bude razbijena na bar 2-3 podstranice. Ovako se jednostavno pogubiš u tom silnom tekstu.
Naslovna stranica je blagi promašaj... Tu treba da prezentuješ mnogo više od jednog suhoparnog pasusa teksta. Stavi npr. par izuma sa linkovima na pune tekstove, par slika sa linkom na galeriju,... Popuni je malo, da čovjek koji ne zna ništa o Tesli i koji je nekako došao na sajt, da mu ukratko kažeš ko i šta je Tesla, da ga zainteresuješ da istraži ostatak sajta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2006, 19:22 
Početnik
Početnik

E ovo su već konkretne primjedbe, a ne samo prazno trabunjanje o bojama sajta... Sajt je crno-bijeli i to je moj izbor... Meni (a i nekim drugim ljudima) se tako sviđa... što se tiče početne stranice, ipak je čitav sajt samo demo koji je odsječen od kompletne stranice.... Slažem se da sam biografiju mogao podijeliti a sad šta je tu je... Nažalost vi niste u mogućnosti da vidite one lajt-motive sajta, pošto su oni izbačeni zbog optimizacije za net...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2006, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ok je sajt. Jednostavan, funkcionalan, sto tema zahtjeva. Jedino ona siva pozadina mi malko smeta kad se "zacitam" ali nista strasno.
Photo i graphic - fino, nema sta. Samo si starom (stricu, rodjaku) mogao napraviti malo ljepsi sajt i malo manji. Recimo, linkovi ne bi trebali biti .jpg nego .gif dok god vecina ljudi pristupa netu preko dialupa
All together -> keep on rockin' :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2006, 15:57 
Početnik
Početnik

Hvala... Sto se tiče tog sajta, nisam odavno ništa radio, imam previše posla na nekim važnijim projektima... Nažalost, ponavljam, Nikola Tesle mnogo bolje izgleda sa svim onim dodacima dostupnim na CD-u...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2006, 17:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2006, 17:42
Nikako mi se ne svidja, pocetna strana ima uvedoni text crnim slovima na nekoj podlozi koja ima crne mrlje i ladno se ne moze citati, ja morao markirati da procitam, font je takav kakav je i site, losh izbor po mom misljenju, e sad sto se tice header-a za koji je primjedba stavio si sijalicu, jos uvjek nije dokazano da je Tesla izumio sijalicu pripisuje se jos uvjek Edisonu.... tako da je to BUAAA, da je tema neko groblje ili kamenorezacka radnja ili mozda neka rok grupa pa nijanse boja bi bile ok, ponavljam ovo je moje misljenje koje sam ja stekao dizajnirajuci i citajuci brdo literature o dizajnu i sl. Jos jedna stvar bezveze ti je sto si rekao Squall-u "Dečko ti veze",... trazio si misljenje o sajtu i dobio si ga, prizivkama i konstatacijama nije mjesto na forumu. pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2006, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
FLASH je napisao:

slazem se.
btw. jel ti to koristis swish ?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]