banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 11:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Da li želite otići u inostranstvo za boljim životom?
Da 45%  45%  [ 26 ]
Ne 40%  40%  [ 23 ]
Mama, mama, kad je nova epizoda Zvjezdanih Staza? 16%  16%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 58
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 12:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Nitro je napisao:
Nemoj da se neko uvrijedi, ali pacovi prvi napustaju brod koji tone... Lako je trubiti da je sve lose i da nema zivota ovdje. Vjecita socijala i ista izverglana prica... Vjecita prica kako u inostranstvu tece med i mlijeko, kako je tamo bolje i kako je tamo, kao sto neko na forumu vec jednom rece, cak i trava zelenija. Lako je pobjeci, ali treba biti faca i ostati i pokusati nesto promijeniti.
Kukate kako su izbjeglice i dosljaci ovdje preuzeli sve, a sta mislite sta cete vi biti kad odete u inostranstvo? Gradjani prvog reda? Radicete na visokim polozajima? Nesto sumnjam u to... Bicete isti ti doslajci i izbjeglice koji vam se ovdje gade... Samo sto cete tamo imati nekih eurica u dzepu, pa cete iamti cime da zakrpite rupe u svom prodanom dostojanstvu i prosupljenoj dusi iz koje ce vjecito da curka nostalgija za rodnim krajem...

Svaka cast Nitro priznajem ti ovaj post kao jedan od onih na mjestu.
Evo ja sam rodjen u BL kao i sva moja porodica, pa nemam nista protiv izbjeglica. Nasim ljudima je uvijek neko drugi kriv. Istina jeste da je poslije rata doslo ljudi i da neki vjerovatno drze neke polozaje i sl. Ali sta bi to zadovoljilo nas Banjalucane? Da sve i jedna izbjeglica koja je dosla ovamo sjedi ispred Boske i prosi? Da se ljudi ne bore za svoj hljeb nego samo da gledaju kako da nas divne Banjalucane ne bi isfuravali? Ma dajte...
Sreca je da je ovo lokalni forum i da se pise na svijetu nerazumljivom jeziku, jer bi nakon nekih izjava izrecenih ovde samo dodatno nas Srbe proglasili rasistima i svim ostalim cime nas jos nisu. Sta bi trebali reci oni u Londonu gdje imaju sviju vise osim cistih Engleza ili Londonaca? Imamo i par korisnika iz NY, cisto me interesuje koga oni to tamo uopste smatraju Njujorcanima, itd itd... Tu se nesto zalimo kako ne mozemo u Europu, a ispadamo gori prema svom narodu nego sto bismo bili prema nekom tudjem.
I nemoj da mi neko kaze "sto se izbjeglice ne vrate odakle su dosle, rat je zavrsio" - prvo procitajte malo izjave muslimana u politici i politici v2, pa ce onima kojima nije, biti kristalno jasno zasto se svega 5% Srba izbjeglica vratilo u Federaciju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 13:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ehm neki izgleda ovdje zive u snovima
kad ste posljednji put izasli napolje i uvjerili se u stanje u kojem se nalazimo ?
drzava postoji samo na papiru, kao i zakoni
privatluk je presao u robovlasnicko/feudalni sistem - trazi se da radis 10-15 sati, prekovremeno ne postoji, bolovanje ne postoji, nikakav vid odmora ne postoji, nisi prijavljen, ne ide ti staz, nemas zdravstveno ni soc. osiguranje, nista ti se ne uplacuje u doprinose
ponuda poslova je uglavnom svedena na kelnerisanje i rad u autopraoni - poslovi za koje ti treba min. 2 god. radnog staza - smjesno
treba ti diploma fakulteta da se mozes zaposliti u Cistoci, diplome ti nigdje u svijetu i ne vrijede, ali opet su cjenjenije od ovih priv. faxova
za otvaranje biznisa ti treba mnogo vremena, jos vise love, ako si sretan obavices to u neka 4 mjeseca, ako nisi cekaces vise od pola godine - razlog zasto stranci odustaju od investicija i otvaranja svojih poslovnih predstavnistava
omladina je lijena i jedini cilj je da zasjednu u bastu ili kod prozora (zavisi od vremenskih prilika) da posmatraju druge kako prolaze i naravno obavezni trac, finansijeri za te poduhvate su roditelji bilo u slucaju direktnog placanja, bilo u slucaju dobitka na kladionici, pare dolaze iz istog izvora
narod nema zelju za promjenom, iako stalno trubi kako je zeli, sto se vidi iz prilozenog da svi samo kukaju a nista ne rade - jednim dijelom ih i razumijem jer politicke opcije/stranke/partije koja bi mogla nesto promjeniti nema, sve se svodi na zauzimanje pozicija i uvecanje kapitala i holesterola u krvi
naravno uspjeh se ovdje ne prasta, pocev od osnovne skole sve se svodi na tusenje individualnosti i unistavanje svake vrste napretka
gdje je tu jos prodaja struje za manje pare nego nama, obracun kamata na kamate, prodaja sirovina za sicu, a te iste sirovine nam se vrate u obliku gotovog proizvoda za koji lokalci vicu "italijanski namjestaj je najbolji na svijetu" (pitam se samo zasto ga onda ne kupuju u Europi?), italijanska testenina, hrv. prsut, njemacke kobasice,....
turizam ne razvijamo jer se pojam turizam kod lokalaca jedino povezuje sa morem, iako je seoski turizam za koji imamo uslove u potraznji posljednjih godina - kao lafo nema se para za saobracajnice i sl. a trosi se lova na gluposti
trebam li se dotaci uslova za internet ?

oni koji zele da mjenjaju tihim negodovanjem i sjedenjem u kaficu necete nista promjeniti
oni koji zive u ubjedjenju da je zemlja divna, bajna, prekrasna trk u apoteku po kapi za oci

bennetone pun si entuzijazma, ali mislim da ce te proci kao sto je i nas proslo
mali osvrt na tvoj prijedlog :
skontati dobru ambalazu nije lako, uz to treba zadovoljiti odredjene norme o pakovanju
dobro ime ne znam da je ovdje iko ikad smislio (sokovi Cool, strasek-colik, preduzece stefan milutin, svaka prodavnica je kivi, jabuka, jagoda, mesna ind. tulumovic, pero rajzen, stevo komerc, mirko transport,....)
samo pogledaj sta mi radimo od domacih proizvoda: salame, naresci i kobasice su pune hrskavice i kosti, za takve stvari mozes da tuzis nekoga u inostranstvu a ovdje ko te j***
zelja za brzom zaradom lokalnog covjeka upropastava mogucnost kupovine domaceg proizvoda
takodje brand ne nastaje preko noci, za to je potrebno vrijeme, novac, kvalitet i dodir sa kupcima - budimo realni niko ovdje to nema u vidu
takodje, problem je sto ljudi ne znaju skladistiti robu pa se tako skart najcesce moze kupiti po cijeni proizvoda a klase

za mene ostanak nema smisla
ovo ce mi podrucje biti na karti pod "mozda na godisnji odmor posjetiti rodbinu" - ostanak ? nema zasto

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 14:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Evo BSE je sve lijepo rekao. A moze se navesti jos gomila primjera. Problem je u nama.
Prodacemo proizvod iako mu je istekao rok trajanja, napravicemo nekvalitetan asfalt koji ce popucati za mjesec dana samo da bi malo love stavili i u svoje dzepove, u krofni sa eurokremom nece biti eurokrema, u mlijeko cemo sipati sto vise vode... ma zajebacemo bilo koga prvom prilikom.
Primjeri jesu banalni i smjesni ali dovoljno govore u kakvoj situaciji je nase drustvo i drzava.
Sve naopako i nakaradno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
BSE, quote quote quote!!
Slazem se sa svim shto si rekao....
Uffa, jedva chekam da idem.... Najradije se ne bih ni vracala, josh uvijek je sve u fazi procesiranja, al se nadam da cu do kraja godine uspjeti skroz da se premjestim tamo..... Grazie a Dio..... 8)
Raffaelo, blago ti se!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 14:58 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ako u 3000 postova nisam promijenila temu, onda trebash pazljivije chitati. A ovo je tema odlazak iz RS, samo sam on topic. I da... Ne smaraj..... =;

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Ja zelim da idem iz dva razloga:
1.Zato sto mi se ovdje edukacija, komunikacije, informatizacije i jos gomila stvari ne svidjaju.
2.Zivot je previse kratak da 20 godina(sam mi je 16) provedem na jednom mjestu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 17:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
za mene ostanak nema smisla
ovo ce mi podrucje biti na karti pod "mozda na godisnji odmor posjetiti rodbinu" - ostanak ? nema zasto

Kao sto neko rece - Pacovi prvi napustaju brod koji tone... Najvise smo upravo mi krivi sto smo u ovakvoj situaciji. Kad se trebalo ratovati svi su bili za (nebitno od nacije), a sad kad se treba suociti sa onim sto smo sami sebi napravili onda bjezite, a istovremeno trujete narod vasom ksenofobijom.
A to kakvo je inace stanje u zemlji - ni bolje ni gore za zemlju u tranziciji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 17:27 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 17:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2006, 16:31
Draco_Malfoy >>> RESPECT! :salute:

Citiraj:
a sad kad se treba suociti sa onim sto smo sami sebi napravili onda bjezite, a istovremeno trujete narod vasom ksenofobijom.

joj, nevjerovatno koliko ovo ubija...

da bar odete u to ebeno inostranstvo i ne serete po nama u kojima ima optimizma.
Zapitajte se: sto serete toliko?? Ah da, nemate ideje ni volje...
A da vi lijepo odustanete od svega. Gillette, the best the smor can get. :)

Zivim. Imam dobre dane i lose dane. Losi dani su mi uglavnom kad dozvolim da mi budu losi. Dakle, sam sam sebi kriv.

Slika
Optimizam vraća osmeh

Da bi vam život bio lepši i bolji, morate da budete optimista. Kakav god problem da imate, ne očajavajte odmah, već sve to sagledajte iz nekog svetlijeg ugla. Mnogo toga što se dešava vama i oko vas zavisi od načina na koji to posmatrate. Zato iz svake situacije izvlačite nešto pozitivno. Ovakav stav, bilo da je reč o poslovnom svetu ili porodičnom životu, dobar je za ostvarivanje mnogih ciljeva. Bez obzira na sve loše što je iza vas, dani pred vama daju vam dovoljno vremena i mesta da stvari pomerite u svoju korist. Ako sve to shvatite na vreme, burna svakodnevica postaće vam mnogo zanimljivija.

Trudite se da analizirate sebe. To ne znači da treba da kopate po svojoj prošlosti, već da sada u datom trenutku sagledate koliko želite i koliko od toga možete da postignete. Pored mnogih dobrih osobina, sigurno je da niste osoba bez mana. Zato je važno da ih na vreme uočite, prihvatite i, ako možete, ispravite. Ako ste sigurni u sebe, to ne znači da ste iznad svih, nego da odlično podnosite sve svoje nedostatke. Nikad sebi ne postavljajte nedostižne ciljeve. Uvek počnite od onih najlakših. Pre nego što napravite prvi korak, izborite se sa samokritikom. Tako ćete videti da problemi ne nastaju radi cilja, već zbog nesigurnosti. Čak i ako doživite neuspeh, treba da znate da se nosite sa tim i da nastavite dalje. Lakše je kad učite na svojim greškama, a pored toga, za sve postoji druga šansa. Važno je samo da umete da pređete preko neuspeha.

Trudite se da uvek iznosite svoje stavove. Razmenjivanje mišljenja sa okolinom može i te kako da vam koristi. Ako se sa nekim stavovima i ne slažete, slobodno i jasno se izrazite. Trudite se da računate na pojedine osobe. Podrška je izuzetno važna, bilo da dolazi od osobe koju volite i cenite, najbližih ili poslovnih partnera kojima verujete. Toga ne treba da se ustručavate jer oni i jesu tu da bi podržali sve što radite i da vam pomognu da ojačate svoje životne stavove.
(tekst preuzet sa krstarice - pametan covjek napisao)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

benneton je napisao:
Draco_Malfoy >>> RESPECT! :salute:

Hvala hvala :occasion5: :laughing6:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 19:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
Ma naravno ljudi hocete li savjet svi napustajte RS koji mogu ovde zivota nema. :-?
Svi u Evropu da se borite za hranu socnu i valutu mocno i kad dodjemo ovde carevi smo 8) :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 09:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
evo i mene poslije duze vremena ovdje , ustvari ja sam stalno tu ali nikako da nadjem vremena da otpikam nesto ...
da se vratim na temu ...
koliko stvari me vuce u bih toliko me iz nje i tjera ...
jako je tesko zivjeti vani ... nije to ni malo lako kao sto vecina misli... spakovati stvari otici u njemacku i zivjeti kao car ... potrebno je mnogo vise od toga... strane zemlje vise daju a vise i traze ... a bosna ...hm ... ja studiram vani ali u svoju banjaluku se vracam sigurno jer to je moj grad moji ljudi moj vazduh ... i moj jezik ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 09:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Svako ima svoje razloge. Ovdje ako sam nesnades niko ti nece pomoci. Normala posla nema,tesko ga je dobiti.

Ono cuveno,stela treba za sve,ali ebiga tako nam je kako je. Imamo nesposobne politicare koji se samo mjenjaju na tronu.

Ali ima i dobri stvari,moja kuca,moj grad.Nemoze mi niko réci da sam stranac,

BL jos nije dobio svoj identitet,jeli je doslo dosta novih ljudi koji se jos nisu emancipovali,ali vremenom ce i to leci na svoje,vjerovatno :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 09:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Đe si Mirza, jarane šta radiš, jesi l' dobro?
kako je u Pittsburghu, jarane šta ima kod tebe novo?
šta ima na poslu, kad ćeš vamo kod nas u Bosnu?
čuvaj se u klubu đe radiš da ne dobiješ po nosu
vidjeli smo Čosu onog što je s nama u New Yorku bio
za godinu dana kod Soula se napio pravo dobro bilo
jesi papire sredio? , hajde izdrži još par mjeseci
pa ćemo Zagreb - Banja Luka da motamo sensi
hej Lana počela kuhat, a i kukat hoće smršat
pun mi je kurac jarane samo Jay-Z -a hoće slušat
u istom smo stanu podstanari Zagreb zapad
dižemo kredit ovdje je kvadrat skup fakat
počelo je kapat mašala, šaljemo materi i ocu
svako malo odemo dole kod njih u Bosnu
Frenkie snima novi album, Hamaz nikako počet
Cube roka SN , Soul se hoće ženit opet
ja evo počeo snimat ovaj novi
Ajs, Frenkie, Vikler, TBF su gosti
znaš mene jarane sve sam bolji
Lana ti šalje Let3 i još neke CDe druge
ja ti šaljem Mostar Sevdah i Letu Štuke
Mirza...

REFREN:

[Dino Šaran]

Stomak vuče u tuđinu
oko gleda u daljinu
i samoća kad me mlavi
rijeka suza dušu plavi
kad se čovjek opet rodi
šta bi od sebe da stvori
umornom je srcu predah
ono što se zove sevdah

Gledaj, u vezi onog što smo pričali
da ne moš izdržat, da ti je užas
da bi se vraćo, al i ovdje je jarane za kurac
ništa nije isto, nema posla, nema para
generacija nam živi sa starcima, socijala
pun kurac budala PTSP je ovdje normala
isto od Triglava do Vardara, jedna vel'ka kara
jedni krive Tita, komunizam, drugi nacionalizam
samo jedni druge krive i uopšte ne žive
mladi piju pive, motaju ove naše loše trave
neki žele promjene, al većina ih isprane glave
drugo je vrijeme, umjesto rokera političari su zvijezde
plaše raju ratom, bolan jarani mi sijede
svi su veliki Srbi, veliki Hrvati, Muslimani
a svi su tolko gladni i tolko u banani
svi pišu svoje istorije i svi su u pravu
ni oporba nije ništa bolja i oni bolan kradu
"jebo vladu" na koncertima se deru
pa sutradan jebo Edu, hajmo na Cecu, pa u folkoteku
s domoljubnim pjesmama presjeku
ja odem na rijeku kad nemam posla zabacim
trudim se normalan ostat
dragi Mirza...

REFREN:

[Dino Šaran]

Stomak vuče u tuđinu
oko gleda u daljinu
i samoća kad me mlavi
rijeka suza dušu plavi
kad se čovjek opet rodi
šta bi od sebe da stvori
umornom je srcu predah
ono što se zove sevdah

Ti vidi Mirza, al ovdje ti još nema mira
evo neki dan u Mostaru sjebali bistu od Bruce Lee-a
policija ništa, obijaju pošte i banke
gladni ljudi, došo PDV, euri zamijenili marke
sve je skupo jarane i sve je puno Kineza
i Arizona je propala dolaskom poreza
nisam ti reko, dobili smo i mi MTV
nije više bitna dobra mjuza, samo veze i marketing
samo prodaja, niko više ne radi iz gušta
Mirza kad se vratiš neš vjerovati šta se sve pušta
ja osjećam kako zrijem, slabo idem u klubove
zovnem raju kod nas u stanu pa pijem
sjetimo se tebe kad cugamo svake hevte
ti odluči šta hoš Mirza, jebiga nisi više dijete
ima tu i dobrih stvari, more, Sava, jarani, jaranice
i svaki slalom od Janice carice
ima dobre rakije i ima dobrih Lexaurina
puno zastava, novih i starih fosila
Mirza...

Ova me pjesma posjeti na ovu temu.Inace pjesma je o momku koji zeli da se vrati iz USA u BL.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 09:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2006, 11:34
Banjalucki_Behar je napisao:

Ono cuveno,stela treba za sve,ali ebiga tako nam je kako je.

najgore od svega je sto vecina podrzava to "stela treba za sve " . banalan primjer .. niko ne zeli ni pola sata da saceka npr. u SUP-u na neki papir, odmah se zove onaj koji zna onoga.. pa se nonsarlantno ode tamo i pokupi to sto treba.budale neka cekaju
o vecim stvarima da ne pisem ... ako nemas stele nemas nista

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 11:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
heheheh neki ovdje posmatraju zivot ocima djeteta
draco i bennetone u koju vi starosnu grupu spadate ? 15-20 ?
ne bi bilo lose da malo obratite paznju na pojmove kojima baratate
ksenofobija je strah od stranaca i ne znam stvarno kako ste je uspjeli ugurati u citavu ovu raspravu
psovke takodje odrazavaju inferiornost
niko ovdje ne sere ni vama ni po vama

da ovo ne bi krenulo u neka nevazna prepucavanja zamolio bih vas da, kad vec zastupate tezu ostanka, podijelite sa nama vase ideje
ko zna mozda vam i uspije nekoga zadrzati ovdje, mozda nadjete istomisljenike

evo mene recimo interesuje kako vi zamisljate svoj zivot ovdje ?
krenuvsi od posla, preko stanovanja itd.

btw ja sam ovdje stranac tako da nisam pacov vec slijepi putnik ;)
davno sam prestao da se borim za druge, sad se borim samo za sebe
ne pada mi na pamet da trosim vrijeme i energiju na ljude koji kao lafo zele promjene al` nista ne cine da bi ih ostvarili, vec u fazonu "neka neko drugi to radi, ima od mene precutnu podrsku" pa trk u kafic
i onaj text je izgleda djelo nekog psihica :)
i vidi se da nije odavde, ovdje nema burne svakodnevnice, poslije 2. svj. rata burno je bilo samo od `92-`95
ljudi ovdje su navikli na chobanski rezim - samo sjedi i pred kraj "radnog vremena" malo poradi i idi kuci

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 12:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Dragi BSE. Ponekad je pozeljno procitati SVE sto je napisano.

Ja ne znam gdje si ti primjetio gresku sto se tice pojma "KSENOFOBIJA".

Da si citao ovu temu ispocetka, primjetio bi da su neki osudjivali izbjeglice za nedostatak posla i sve lose sto im se desava.
A sad, ti povezi to dvoje.

Ako ti treba pomoc oko povezivanja:

1. UZMES LEKSIKON (to ti je ona tamo nova knjiga na polici sto si nekad prelistavao)
2. Nadjes pojam KSENOFOBIJA i procitas. I malo detaljnije procitaj nesto vezano za drustvo i "nedavni doseljenici".
3. Procitaj i ostale pojmove koji se pominju na forumima sirom svijeta i detaljno ih prouci i uostalom, ako ces nesto da citas,
procitaj to do kraja.

Izraz "srati" i "srati po nekome" je dosta efikasan za iskoristiti u trenucima kad ljudi obogaceni NE znanjem upuste u razgovor
o kome bas i nemaju veze (ovo je za srati) ili kad svojim pesimizmom i nedostatkom ideje, verbalno "seru" po ljudima koji pak, imaju
ideju i optimizam (naravno, ovo je srati po nekome)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 13:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Meni NIKAKO nije jasno odakle tolika mrznja i pesimizam! NIKAKO!
Kao sto je Draco rekao, sami smo krivi za ono sto se desilo i to moramo ispravljati. Mrznja tu nece ni ZERA pomoci. Over and out

Trebamo se boriti da napravimo sebi bolje uslove za zivot.
Covjek koji se suocava sa problemima je zdrav covjek.
Pa vi bi sve gotovo! Gdje je tu osjecaj napredovanja?

Radite na obrazovanju u sektoru u kojem mislite da cete moci zaraditi
i ne obracajte paznju na druge. I uspjecete.

Ne mogu da vjerujem da ljudi ocekuju da ce ako zavrse faks dobiti posao bez borbe. Meni je to i vise nego glupo. Pa hoce li te neko zvati da radis??
Sta si? Od zlata? Pa koliko ljudi ima koji ce doci traziti posao i dobiti ga?
Dobije jedan posao, pa mu se ne svidi, pa ide dalje. Odbije ga jedna firma a on pocne kukati i vrati se mami kuci. Svako ko je ovakav je razmazen do DASKE!

PESIMISTI - GO TO HELL - to vam ne gine, jer vam je pesimizam jedan od 7 smrtnih grijehova. (LIJENOST)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 14:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
:D
S kim se ti svadjas decko ... smiri hormone.
Kakvu mrznju spominjes??????
O cemu ti?????
Citiraj:
Covjek koji se suocava sa problemima je zdrav covjek.

Ovi koji su se javili iz vana, pretpostavljam da su se vec suocili sa problemima i nesto uradili po tom pitanju ... A SAD JE (izgleda) NA TEBE RED.
Citiraj:
Pa vi bi sve gotovo!

Otkud ova "teorija"?
Ja sam otisao u ratu (da nije toga bilo, vjerovatno bih i danas sjedio tu gdje i ti - samo prije rata je i situacija bila malo bolja) ali dobar dio ljudi koji se ovdje javljaju je otisao svojom voljom, poslije rata - i upravo iz razloga da urade nesto sa svojim zivotom. Nesto sto nisu u stanju u danasnjoj Bosni.
Citiraj:
Ne mogu da vjerujem da ljudi ocekuju da ce ako zavrse faks dobiti posao bez borbe. Meni je to i vise nego glupo. Pa hoce li te neko zvati da radis??

Ne vjerujem da neko to ocekuje. Svi znaju kako stvari funkcionisu, samo razlika izmedju rada vani i tu je sto vani mozes dobiti posao za koji si se skolovao. U Bosni danas ... jako tesko (da ne razglabamo sad o stanju u privredi).

Daj malo realnijie.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]