banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 15:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Apr 2006, 19:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
ECS nisu bas poznate kao ploce za entuzijaste, ali imas nForce chipset pa bi se nesto mozda i dalo izvuci. Skini Prime 95, uradi Torture test->Blend , i prati temperaturu procesora u Everestu ili ako imas neki system utility. To ce ti dati pribliznu sliku koliko se grije procesor kad je maksimalno optrecen. Vazno je i kakve imas ostale komponente, memoriju, napajanje, kakav ti je kuler na chipsetu. I onda posjeti http://www.benchmark.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=16 da saznas malo vise o overklokovanju. Ako nisi siguran da ces znati izaci na kraj sa tim nemoj to ni raditi. Jos jednom da kazem, ne savjetujem ti neki znacajniji OC sa nekim losim kulerom. Kupi par ventilatora osmica ili dvanaeski, zavisno od kucista i napravi malo promaje. Provjeri kakav ti je kuler na chipsetu, on moze biti vazan za OC potencijal. Princip je da podizes FSB a AGP i PCI clock zakljucas, tako da ti graficka i PCI kartice ostanu na istoj frekvenciji. Vazna je i memorija, njen clock u BIOSu moras spustiti a od kvaliteta zavisi koliko moze izvuci. Ako sistem postane nestabilan dodajes malo napona za procesor, chipset ili memoriju u zavisnosti sta ti smeta za stabilan rad. Mozda mozes i spustati i podizati mnozilac za procesor, ne znam napamet da li taj procesor to moze, ako moze to ti je jos jedna opcija za OC. Ma ima toga dosta, treba to dosta znati.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2006, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
alkalac je napisao:
treba to dosta znati.

a ja blage nemam :lol:
vise me interesovalo isplati li mi se uopste upustati u tu egzibiciju, posto ce me ocigledno kostati (kuleri, kuciste bla bla)...vise me interesuje sta se prakticno moze dobiti? koliko bi otprilike dobio?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2006, 13:45 
Veteran
Veteran

Za sta ti treba jaca masina, to sto imas je sasvim solidno? Recimo da ga solidno overklokujes primijetio bi to samo u nekim procesorski intenzivnim zadacima, inace ne bi. Ako ti sjeckaju igrice kupi jacu graficku to ti je bolje, imas dosta memorije. Isplati ti se overklokovati samo ako je bas nuzda, da radis nesto sto ti sadasnja masina ne moze odraditi kako treba ili radi sporo, sjecka i sl... Najvise ti zavisi od ploce koliko se moze overklokovati, ECS ima losu reputaciju. I ako to uradis uvijek je veci rizik da ti nesto otkaze prije vremena. U najboljem slucaju, sa extra dobrim hladjenjem, ne vjerujem da taj procesor moze preko 30-40% OC. Ovo govorim napamet jer ne znam sta ta ploca dopusta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2006, 13:59 
Veteran
Veteran

Evo sad nadjoh na Google, tesko da ces nesto izvuci, ostavi ti to kako jeste. Ne moze se podizati napon na ploci, a FSB je moguc samo do 232. Znaci da uspijes maksimalno overklokovati frekvencija procesora bi bila oko 1.9 GHz sto nije neki pomak. Ovima na testu nije islo ni do 215 pa tesko da ce i tebi. Pogledaj i sam.

http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/n2u ... 400a-8.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2006, 02:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
e hvala alkalac, to je ta informacija. sad imam odgovore na sva pitanja. hvala svima, mod moze zakljucati temu ako svejedno sama ne ode u zaborav :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]