banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 16:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2006, 12:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2006, 17:19
knjige, knjige i samo knjige, vidi sta je internet uradio od naroda :D, prednost je u tome sto se mogu teatralno spaliti na trgovima, sto se nerijetko i desava/desavalo...to i jeste napravilo rupe u ozonskom omotacu 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2006, 17:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 02:50
Hmmm... Svi ste nekako previse za knjige, ali mislim da ste zaboravili na jednu vaznu stvar, akademske sadrzaje.

Naravno da je ljepse/udobnije/romanticnije citati beletristiku iz lijepe, dobro uvezane knjige sa tvrdim koricama i velikim slovima. Ali kad dodje vrijeme da se nesto za fax istrazuje (i ne samo za fax) internet je zakon.

Prva korist je brzina pretrazivanja. Da, i bilioteke imaju el. pretrazivace, ali onda treba ici traziti knjigu, pa da vidis da li je to sto ti treba... Ovako je puno lakse i brze. Osim toga knjige rijetko imaju potreban fokus. E tu uskacu akademski zurnali. Naravno i oni postoje "na papiru" ali ko god je pokusao pronaci neki clanak medju hljadama stranica nekog zurnala zna kakav je to mukotrpan proces. Zato fino odete na JStore, EBSCO, ABI/Inform ili sta vec imate i super.

Dalje sta je sa novinskim clancima? Oni ponekad znaju biti jako korisni, a na internetu imate na dohvat ruke arhive skoro svih znacajnih novina. I to za dz.

Ali opet, sve izvore koje nadjem na netu ja printam. Em mi je lakse citati sa papira, em je neopisiva prednost sto mozes po tom papiru da saras sta hoces.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2006, 13:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 12:16
zzz je napisao:
...U ovo moderno vrijeme kada sve ,ama bas sve ,informacije mozete naci na internetu da li je u stvari potrebna knjiga kao takva ...

...netko mi neki dan rece da sve o Homeru ,Sekspiru J.J. Zmaju ,Senoi (i njihova djela) istog momenta moze vidjeti pritiskom tipke na internetu ...

...drugi mi izricito tvrdi da nema toga interneta koji moze zamijeniti sture sive korice knjige naslov koje je "Plesala je jedno ljeto" ...

...sto vi mislite...

Da informacija ima na netu mnogo- ali citati knjigu je nesto drugo.Radije procitam knjigu opustim se, dozivim drugacije tok zbivanja -knjiga je nezamenljiva .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 13:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...pogotovu ako je citas dok lezis...nezamjenjiv osjecaj...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 12:16
marcus_aurelius je napisao:
...pogotovu ako je citas dok lezis...nezamjenjiv osjecaj...

Slazem se :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2006, 17:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2005, 13:15
Nekako lose citat sa kompjutera. Davno sam nabavio tonu e-bookova, sve stivo koje bih procitao u dahu da je u normalnoj formi. Ovako nisam procitaao ni stranu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 21:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Heh.Da li ste se ikad uhvatili kako na djelic sekunde hocete da ponesete monitor u WC da nastavite citat pa se onda skontate? :P

Knjiga je zakon.Ljudi koji me znaju,mi ne daju da prilazim knjizarama kad imam love....ovistan sam

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 17:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Zaboravljete da mozete citati knjizevna djela na Pocket Pcju ili Palmu. Ja ioanko vecinu knj. djela koje citam(za sebe a ne lektire) citam sa neta jer mi je preskupo kupovati ovako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 21:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 02:50
Ja kazem svaka cast ljudima koji mogu citati knjige sa ekrana. Meni prosto oci ispadnu... A tek kako bi to izgledalo na palmu :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2006, 06:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Meni nisu preblem oci, nego ledja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]