banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 07:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2006, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Šta uradiše 'magazini o ljepoti'
Trećina žena brine o svome izgledu svakog trenutka
Gotovo trećina žena brine o tome kako im tijelo izgleda svakog trenutka, a samo 1 od 50 žena je zadovoljna svojim tijelom dok ih 7 od 10 smatra da bi im se život poboljšao kad bi imale "bolje" tijelo. Stručnjaci smatraju da se ne radi o bolesti, ali upozoravaju na opasnost od ovakvog mišljenja jer su i bulimija i anoreksija također počinju sa iskrivljenom slikom svog tijela. Dijelovi tijela koje žene najviše mrze su bedra (87%) i struk (79%). 65% ih je nezadovoljno svojim grudima, 59% sa licem, a 57% sa zubima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2006, 23:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ja sam zadovoljan svojim tijelom. :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2006, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Vader je napisao:
Šta uradiše 'magazini o ljepoti'
Trećina žena brine o svome izgledu svakog trenutka
Gotovo trećina žena brine o tome kako im tijelo izgleda svakog trenutka, a samo 1 od 50 žena je zadovoljna svojim tijelom dok ih 7 od 10 smatra da bi im se život poboljšao kad bi imale "bolje" tijelo. Stručnjaci smatraju da se ne radi o bolesti, ali upozoravaju na opasnost od ovakvog mišljenja jer su i bulimija i anoreksija također počinju sa iskrivljenom slikom svog tijela. Dijelovi tijela koje žene najviše mrze su bedra (87%) i struk (79%). 65% ih je nezadovoljno svojim grudima, 59% sa licem, a 57% sa zubima.

Ovo je uzas! Mislim da je to sve 100% tachno... Evo ja sam prva medju ovih 87%, ali nisam toliko zabrinuta da bih imala neke komplexe... Al zene bash nece da izlaze van ako ne izgledaju savrsheno i to mi je bolesno... Ja kad sam raspolozena, mogu izaci sa sherpom na glavi i bice mi super.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2006, 08:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...kad ce zene skontati da mi mushki volimo mesinu, a ne koshcure...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2006, 09:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Jedno je voditi rascuna o svom tijelu, a drugo je imati komplexe zbog istog...

Ne branim magazine, smatram takodje da u njima ima mnostvo nebuloza i iskrivljenih ideala, sto mnoge zene uzimaju kao etalon i tako se radjaju komplexi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2006, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
marcus_aurelius je napisao:

...kad to bude istina...

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2006, 11:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52

pricaj za sebe, ja volim na curi da je sve cvrsto 8)

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2006, 12:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2005, 22:50
Najgora je napisao:

...kad to bude istina...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2006, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
drigi je napisao:

pricaj za sebe, ja volim na curi da je sve cvrsto 8)

ma i ja volim a curi kad se ne buni puno....daj ne kakjte, volite mrsave zategnute, 'vake, 'nake...a sve i jedan bi zeca u trku *ebav'o samo da ga moze stic'

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2006, 04:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
[quote="Lisa_Simpson"][quote="Vader"]Šta uradiše 'magazini o ljepoti'

...zene vise misle o svojoj ljepoti mego o svojoj obitelji , odnosnu muzu i djeci ...kada se zena svidi sama sebi onda je muskrac ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 06:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Odgoj i nesigurnost. Zato ima toliko tih casopisa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 07:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
1995-te Edward F. Diener i Brian Wolsic sa univerziteta u Ilinoisu i Frank Fujita sa Indiana univerziteta su napravili interesantan eksperiment.
Prikupili su podatke o samopouzdanju jedne velike grupe ljudi. (ne piše kolika je tačno bila grupa) Potom su te ljude fotografisali i onda slike prikazali timu 'sudija' koji su procjenjivali privlačnost pojedinih ljudi. Pokazalo se da slike cijelog čovjeka ne pokazuju nikakvu značajnu korelaciju između samopouzdanja i fizičkog izgleda. Što se tiče slika na kojima je bilo samo lice, one su imale nešto bolju korelaciju ali i dalje sumnjivu.
Rezultati te studije kažu sledeće: kada su sudijama prikazane slike lica tih osoba koja nisu bila ukrašena šminkom ili nakitom, onda praktično nije ustanovljena nikakva korelacija između samopouzdanja i fizičkog izgleda. S druge strane, pokazalo se da postoji jaka korelacija između samopouzdanja i sopstvene pozitivne ocjene sopstvenog izgleda. (onaj ko misli da je lijep, taj ima i samopouzdanja) Tako da su ljudi sa visokim samopouzdanjem lijepi u sopstvenim očima, ali ne nužno i u tuđim.

Tako da se može zaključiti kako je ono što je prvobitno djelovalo kao veza između izgleda i samopouzdanja na kraju ispalo samo jedna konzistentnost u načinu na koji osoba posmatra samu sebe.
Isti fenomen, ali suprotnog djelovanja pogađa ljude sa malo samopouzdanja. Oni sebe ocjenjuju lošije u svakom pogledu.

Naravno, to što neko stekne samopouzdanje ne znači da će postati objektivno lijep/lijepa. Kako gore piše, to dvoje nema mnogo veze. :)

Vazno je sledeće: iako nije ustanovljena bitna veza između samopouzdanja i ljepote, ustanovljena je bitna veza između samopouzdanja i generalnog zadovoljstva životom.
Ružna osoba ostaje ružna, ali može da bude više ili manje zadovoljna životom.
Uostalom, vrlo je malo ljudi koji su baš ružni, ili baš lijepi, svi ostali su u nekoj sivoj zoni gdje je možda sopstveno mišljenje bitnije od izgleda.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2006, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Magazini, ali i retusirane slike na netu i bilbordima, u katalozima, na reklamama i izoperisane zvijezde u svim medijima imaju negativan uticaj na stav zena prema sopstvenom tijelu.
Ne mogu reci da 24 sata dnevno na sve strane gledam nesto (nasilje, odredjeni vid ljepote, bilo sta) i da to ne utice na mene.
Medjutim, po meni, ta je ocjena pretjerana. Utice, ali ne bas toliko.

Ja prva sam gundjala kako mi se pojavio celulit, eh ja bih mogla ovo i ono poduzeti, ali bas mi se nesto ne daje lova za anticelulitne kreme i gelove koji kostaju od 30 km navise, a da ne govorim o cijenama tretmana u salonima.
Na kraju ja dobijem na poklon anticelulit gel - koji sam upotrijebila cak 2 puta za vise od godinu dana. :roll:
Toliko o tome koliko meni taj celulit zaista smeta.
Nekako, mi zene vise volimo gindjati o tome nego sto nam to stvarno smeta, jer da nam smeta nesto bi i poduzele povodom toga. :D

I ako ja kazem da moje tijelo nije savrseno to ne znaci da ne volim sebe ili da sam iskompleksirana, vec samo da sam svjesna cinjenica.
Moja tijelo odskace od neke standardne opsteprihvacene slike ljepote. Ali je moje i ja ga volim. :wink:
Da li bi mi bilo drago da je savrsenije - naravno. Isto kao sto bi mi bilo drago da sam pametnije. :D
Sta tu ima lose?

Cinjenica je, ma koliko sutjeli o tome :D , da ljepsi ljudi imaju bolji prolaz u svemu.
Nije to na duge staze jedino sto je bitno, ali daje dodatne poene na samom pocetku (pa bilo da se radi o poslu ili o ljubavnoj vezi).

Ako nisi lijep ne mozes biti foto model ili maneken.
A ljepota te neogranicava. Niko nece reci ti ne mozes biti doktor nauka jer si prelijepa za to.

U mnogim poslovima ljudi ce, izmedju 2 kandidata istih sposobnosti, izabrati fizicki ljepsu osobu.

Samim tim, ako su te zene rekle da bi im se zivot poboljsao kad bi bile ljepse to ne mora biti znak njihove psihicke neravnoteze i ogorcenosti na svoje tijelo, vec moze biti i znak prisustva zdrave pameti. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imala sam oko 55 kg i za godinu dana nagurala na 70 i nesto (na 174 cm visine). :D
Iz mrsavice sam se pretvorila u osobu koja ima koji kg viska.
No to me nije sprijecilo da i dalje nosim uske majice ili kratke suknjice, ma sve sto se meni svidja!

Da sam ja bila tamo i ja bih rekla da bi moje tijelo moglo biti i bolje, a oni bi me odmah svrstali u kriticnu grupu, kojoj prijeti bulimija i anoreksija iako ja bez problema smazem pola kg sladoleda prelivenog slagom i kokos mrvicama bez grize savjesti, uzivajuci u tome. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 11:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
ventilator je napisao:
Imala sam oko 55 kg i za godinu dana nagurala na 70 i nesto (na 174 cm visine). :D
Iz mrsavice sam se pretvorila u osobu koja ima koji kg viska.
No to me nije sprijecilo da i dalje nosim uske majice ili kratke suknjice, ma sve sto se meni svidja!

Da sam ja bila tamo i ja bih rekla da bi moje tijelo moglo biti i bolje, a oni bi me odmah svrstali u kriticnu grupu, kojoj prijeti bulimija i anoreksija iako ja bez problema smazem pola kg sladoleda prelivenog slagom i kokos mrvicama bez grize savjesti, uzivajuci u tome. :D

tebe nije sprijecilo da oblacih uske majce ali mi ( muski ) te vise ne gledamo istim ocima :wink:

tjesite se :P sve se gleda pa i to koliko kg imate

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 13:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...zene, samo opusteno, nije sve propalo zbog par kilograma viska, ima jos muzijaka koji se loze na mesetinu...ne mislim da se loze na puding i pihtijaste izoblicene mase, ali par kila vise ne moze skoditi...jos nisam cuo da muski dio ekipe baca komentare tipa "jao pazi sto je vitka", ali komentari "divi kakva guza i tipra sike" to sam cuo...jos nisam sreo chachkalicu sa dva balona ispred sebe, naravno ne mislim na silikonske baloncice...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2006, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
E ljudi, meni je stvarno vishe muka!! Nosim faking 38-40 velichinu hlacha i zaboli me!! Juche sam u onom glupom Mangu probala 10-oro hlacha i jedva se odluchila za jedne u kojima mi je guzica (izvinite na izrazu) nevidljiva... Dodje mi da porazbijam sve.... Shta ja mogu shto mi je takva gradja i shto mi je dupe veliko?! Radim sve zivo i nece da spadne... Jedino da ga otkinem! Ako je takvo, takvo je i shta sad... Da crknem ili da se naviknem na njega?! Pa, radije cu se navici.... :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2006, 17:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Maj 2005, 12:23
Ma dajte ljudi,kaze Cosmopolitan da su ove sezone in istaknute grudi i sta ja sad trebam ici pod noz da ih imam,iduce sezone nisu,pa opet... U sustini kompleksi su dublji problem,koji nema veze sa fizickim izgledom. Nemam problema sa kilazom,konstanto imam 52,53 kg.imam malo klempave usi i naravno da mi smeta ponekad,al necu navlaciti kosu s potiljka kad hocu da vezem rep ili lijepiti usi super ljepilom,pa kome smeta nek ne gleda....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drigi je napisao:
tebe nije sprijecilo da oblacih uske majce ali mi ( muski ) te vise ne gledamo istim ocima :wink:

tjesite se :P sve se gleda pa i to koliko kg imate

Moja Zalosna Sovica kaze da joj se vise svidjam ovakva, da sam prije bila premrsava, a to je jedino (sem mog sopstvenog misljenja) sto mi je bitno. :wink:

Sto se tice uopste muskaraca, vise je za brigu moja narav, nego izgled,hehehe. :D

Inace, mrsavice vidjam u zenskim casopisima, u casopisima za muskarce vidjam oblije zene, a ne manekenski gradjene stapove za pecanje.

Ali ukusi su razliciti i nadje se za svakog neko. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2006, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
22.05.2006.
Šta Srbi operišu i za koliko novca?
Nakon trenda silikona koji su lansirale domaće estradne zvezde, u Srbiji je nastala prava pomama za estetskim zahvatima, prenosi dnevnik „Press”. Zaposleni na Vojnomedicinskoj akademiji, koja je začetnik estetske hirurgije kod nas, bukvalno padaju sa nogu od posla. „Plastične operacije više nisu trend samo kod žena. Sve više pripadnika jačeg pola obraća nam se za pomoć. Pre neki dan smo jednom policajcu ugradili novu zadnjicu”, kaže prof. dr Marjan Novaković, načelnik Odeljenja za plastičnu hirurgiju. Zahvati na grudima su i dalje najpopularniji, ali mnoge žene, pored uvećavanja i zatezanja, traže i uslugu smanjivanja grudi. Postoje određene opasnosti od ugrađivanja silikona, kao što je formiranje kapsule, ali i mnoge zablude kao što je teorija da osoba sa implantima ne sme da leti avionom. Operacija košta 40.000-50.000 dinara, a implanti, u zavisnosti od zapremine, od 650 do 950 evra.

Korekcija nosa je takođe popularan zahvat, ali profesor Novaković upozorava da je to najstresnija operacija i za doktora i za pacijenta, jer se konačan rezultat prikaže tek nakon šest do osam nedelja. Pacijenti često dolaze sa slikom nosa kakav bi želeli, ali to se retko poklapa sa mogućnostima. Ako želite novi nos, moraćete za njega da izdvojite oko 60.000 dinara.

Podizanje kapaka ne preporučuje se mladim devojkama, a radi se pod lokalnom anestezijom. Od zahvata podizanja kapaka pacijent se oporavlja već nakon pet dana, a košta oko 24.000 dinara.

Korekcija ušiju radi se najčešće u detinjstvu i nešto je pristupačnija – košta 20.000 dinara.

Liposukcija, odnosno hirurško „isisavanje” sala, ranije je bila rezervisana za žene, ali sve više muškaraca odlučuje se na ovaj korak. Često je potrebno više od jednog zahvata da bi se postigao željeni rezultat, a za ovu operaciju mora se izdvojiti 20.000-60.000 dinara.

Profesor Novaković dodaje da se devojke iz južne Srbije i Crne Gore ponekad odlučuju na neobičan zahtev, himenoplastiju, koja podrazumeva obnavljanje himena. Ta operacija ne izvodi se na VMA, ali je obavljaju privatne klinike. Pacijentkinje su najčešće iz veoma patrijarhalnih sredina, a cena operacije je od 200 do 500 evra.

Na podizanje i zatezanje zadnjice često dolaze veoma mršave devojke, kao što su manekenke, kojima je potrebna dodatna oblina. Cena operacije je oko 35.000 dinara, plus oko 1.000 evra za silikonske implante, ako su potrebni.

Implanti se ugrađuju i u listove na nogama, a cena je ista.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]