banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 13:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 00:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Nedavno sam svratio u HG Spot i tamo je A510 i dalje jako skup. Oko 430 KM je bio, cini mi se. Mislim da je jos uvijek najjeftinije u Canonu, gdje sam i ja kupio svoj aparat, ako jos uvijek imaju A510, a vjerujem da imaju.

Vezano za A530:
Citiraj:
Razlučivost od 5 megapiksela nudi fotoaparat PowerShot A530, koji sadrži optički zoom povećanja 4x (uz digitalno povećanje od približno 11x) i prilagodljivi autofokus AiAF u devet točaka. Omogućuje 17 načina fotografiranja i snimanje videozapisa u razlučivosti VGA sa zvukom. Najveća osjetljivost njegova senzora jest ISO 800.

Izvor

A540:
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 00:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Po čemu se onda A530 razlikuje od A610?
Ako se ne varam oba imaju i DIGIC II procesor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 01:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

A530 je manji, ima manji display (1,8" vs. 2") koji za razliku od A610 nije pokretljiv, manji max. frame rate kod videa (20 vs. 60), nema voice recording, ima vecu ISO osjetljivost (800 vs. 400), mislim da nema My Colors.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 10:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, vidio sam da je A530 jeftiniji, iako je dosta nov, samo nisam imao vremena da gledam u čemu se sve razlikuje od A610.
Hvala.

Koji je ono sajt Canonovog zastupnika, da potražim A510?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 11:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

http://www.biringbh.com.ba/

Moj ti je savjet da, ako sebi uzimas, sacekas jos malo, i ipak uzmes A610 jer je dosta bolji od A510.
P.S. Jesi ti planirao uskoro uzimati aparat, ili se samo raspitujes? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Napisao sam da za A510 ne pitam za sebe već za nekoga drugog :), nekome treba fin digitalac za ispod 400 KM a jedino mi A510 pada na pamet pa sam njega predložio, samo što je on ovde dosta skuplji nego u Srbiji, sramota. U Beogradu ga ima za 150 eura.

Za sebe još ništa nisam kupovao, a da li ću ne zna se :), sad je lijepo vrijeme, a biće još ljepših prizora za slikanje kad se priroda malo probudi, ali ne da nemam vremena (sad i u naredna 2-3 mjeseca), nego baš, pa sve i da imam neki samo bi mi stajao u kući. A oko ljeta...vidjeću, ako budem imao onoliku želju kao što sam imao na jesen možda i kupim.
I da, išao bih na A610 :)

Kako tebe služi tvoj A610?
Koliko često se "igraš" sa njim? Jesi li se upoznao dobro sa svim fazonima? Kako ti radi (brzina, kvalitet slike, modovi slikanja, trajnost baterija...)?
O ovome možeš odgovoriti na temi o A610, najbolje je tako

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2006, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Bio sam u tom Canonovim photoshopu, imaju A410 (300 KM), A520 (400 KM), A610 (620 KM).
Momak reče da je A510 izašao iz prodaje i da ga zato nemaju. A znam da ga u Beogradu ima i da je 150 eura. A na svom sajtu i u cjenovniku ga imaju, za 350 KM.

Zna li neko gdje bih mogao potražiti Canon A510 u Banjaluci? Odgovor bi mi trebao hitno, tražim ovu informaciju za nekoga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Pitanjce za vas, posto sam duduk.

Ponudjen mi je BEKO digitalni fotoaparat, 6 megapiksela, dodatna memorija (valjda 32 mega, aparat ima 8, pa je to sve ukupno 40) , punjac za baterije i alkalne baterije - za 200 km.
Mana mu je sto nema osvijetljen ekran, pa nocu ne mozes vidjeti ono sto slikas (tj. kako ce slika izgledati).
Za koji dan cu ga dobiti da ga probam (nov je).

Cijena zaista jeste primamljiva, ali ne bih bas kupila sranje.
Jeste da je lose to sto ekran nije osvjetljen, ali ako su slike dobre i ako nije neka "kvarljiva" marka, ne bi mi smetalo.

Ima li neko iskustva sa ovom markom aparata? :-?

(Mozda sam negdje i zabrljala, napisala sam po sjecanju opis fotica.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Samo vi iskreno raspalite. :wink:

200 km mi nije puno i kupila bih ga odmah, ali ako je to sranje radije bih sacekala jos neko vrijeme, pa onda kupila nesto normalnije.
Ali ja, sto se tice fotoaparata, znam razliku jedino izmedju cijena :lol: , o ostalom pojma nemam. :wink:

Meni fotic treba za 'svakodnevnu' upotrebu (nemam sklonosti ka umjetnickoj forografiji :D ), malo bih slikala svoje cvijece, malo prijatelje, malo prirodu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ajoj, ako ekran nije osvijetljen, ja to ne bih uzimala.... Ba bash je i char digitalca da vidish shta uslikash.... A i kako cesh podeshavati opcije ako ne vidish slike... Ne bih....
Sad mozesh naci ok aparata za 300 km.... Bolje ti je dodaj tih 100 km i budi mirna.... (ako vec necesh neke extra fotke i ako slikash cvijece i porodichne foto)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
što dalje od beko-a, turska marka!
Inače, ja imam Olympus D-535 Zoom, pa me čisto zanima vaše mišljenje o ovom aparatu? 3,2 megapixela, koristim ga amaterski... Meni nije loš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

points je napisao:
Meni nije loš.

To je najbitnije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

ventilator je napisao:
Ponudjen mi je BEKO digitalni fotoaparat

Ne znam šta da ti kažem, za tu marku nisam ni čuo :)
Znam da su ovde govorili da digitalce ispod 300 KM ne vrijedi ni kupovati.
Ko zna koliko bi ti bila zadovoljna sa tim ponuđenim rješenjem, ako bi bila zadovoljna to je onda OK, a ako ne bi...onda će se pokazati da je bilo bolje dodati 100 KM i uzeti nešto sa čim ćeš biti zadovoljna, a to je najbitnije, da smo mi zadovoljni sa tako nečim.

Ja bih nekako ipak radije išao na sigurno, strpio se malo da kapne još love pa kupio nešto pouzdanije.

Ipak je to jako mala cijena za 6 Mpx, memoriju, baterije i punjač, kad sami kvalitetniji fotoaparati koštaju 300+ KM (recimo Canon A serija), bez ikakve dodatne opreme.

Na primjer njihov A410 je 300 KM ovde kod nas http://www.canonshop-bl.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2006, 01:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
ne kupuj to venti!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2006, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja ti za te potrebe preporuchujem neki solidan od 4mpx, sa zoom-om 3X optichki... Koji god da uzmesh, necesh pogrijeshiti..... Eh, sad, ako ga zelish za neshto bolje, onda razgrni vishe novaca.... :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2006, 21:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2005, 12:34
Mislim da su ti vecinu toga rekli.
Broj megapixela je danas najmanje vazan. Jedino ako ti ga neko pokloni, pa ako ti se ne svidi, mozes ga u Vrbas baciti. Ovako, ne troshi pare na to.
Beko jeste turski proizvodjac ali koliko ja znam - zamrzivaca (kojeg imam 2-3 godine i radi bez nekih problema) a kakve fotoaparate pravi, ne bih znao. Vecina opreme danas dolazi sa Tajvana, Koreje i slicnih mjesta iz Azije pa se niko ne buni.
'Neosvjetljen ekran', iskreno receno, nisam nikad ni cuo za tako nesto, bar ne kod fotoaparata. Obicno je to bilo kod ekrana sa tecnim kristalom (stari digitalni satovi, stari mobilni telefoni i slicno). Ne znam kako to niti izgleda kod LCD ekrana??.
Svi nepoznati proizvodjaci fotoaparata imaju obicno nisku cijenu ali i sve ostalo nisko. Los kvalitet slike, loshu optiku, ogranicen broj opcija, loshe rukovanje ... loshe, loshe, loshe.

Iskren savjet - ne kupuj, potroshi tih 200KM ako te bas svrbe na nesto sto te nece iznervirati i razocarati. Ili ustedi jos koji dinar i kupi nesto bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2006, 18:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Moze li mi neko reci jel valja CANON A540, ja rzmisljam da ga kupim pa mi je potreban savjet HITNO

Hvala unaprijed

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2006, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi, kakav je vama onaj Canon A620? Idu 4 faking baterije u njega... Ima li shta bolje u tom rangu? Shta preporuchujete?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
molila bih znalce da mi daju savjet oko modela Olympus FE-115
http://www.dpreview.com/reviews/specs/O ... _fe115.asp
moze se naci oko 300 KM+kartica

Osim misljenja o ovom modelu, zanima me koji josh modeli (da su u tom rangu cijene , dakle do nekih 350 KM) a da su solidni za svakodnevnu upotrebu, da imaju iole dobre uslove za nocne snimke, sa mogucnoscu snimanja kracih klipova, sa solidnim zoom-om, da mi slike ne budu mutne na formatu 10*15, da je jednostavan za upotrebu, a da ima solidne karakterisitike.
Hvala puno! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 06:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2006, 21:14
U novom dvobroju BUG-a na oko 30-tak stranca ima veliki test skoro svih digitalaca koji su trenutno na trzistu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]