sada bi inache nekih pola strane pljuvao po "zasto da ne-u", ali ipak cu se suzdrzati. u jazzu sam duzi period svakodnevno ispijao kafe, nerazmisljajuci sam odlazio tamo. odlicna mjuza (od gazde sam dobio jedan citav mp3 dvd), prijateljski raspolozeni konobari, dobra lokacija kad upeknu paklene vrucine, povremene izlozbe...ali onda je krenulo sve nizbrdo. pocelo je sa sa skakanjem cijene kafe na 1.20, zatim i pojacavanje balkan medije do nepodnosljivog nivoa, kad razgovor postane galama...naposljetku promjenishe invertar i osoblje, te je sve otishlo u kurac. u neku ruku mi je razumljiv potez gazde...ipak niko ne zeli citav dan gledati uglavnom ne bas imucne studente i srednjoskolce koji pola dana provedu sjedeci i mrcvareci tu jednu kafu. drugacije je vrijeme, trazi se veci ceh, drugaciji profil ljudi, dublji dzep...kao i vecina mjesta danas, a u koja inace ne zalazim. stvarno je to bilo odlicno mjesto za svakoga...danas to nazalost vise nije.
nadam se da nisam zvucao kao neki matori prdez koji se prisjeca svoje mladosti (ko je spominjao mucke

)
kao sto rekoh vec na nekoj drugoj temi, ko voli nek' izvoli...