Vlasnik banjolučkog ugostiteljskog objekta "Del Kapo" Milan Ivanković kaže da mu je zbog odbijanja da plati reket zapovjedniku Policijske stanice I u Banjoj Luci Miroslavu Deliću zapečaćen dio objekta...
BANJA LUKA - Vlasnik banjolučkog ugostiteljskog objekta "Del Kapo" Milan Ivanković kaže da mu je zbog odbijanja da plati reket zapovjedniku Policijske stanice I u Banjoj Luci Miroslavu Deliću zapečaćen dio objekta u kojem je do prije nekoliko mjeseci radio poznati noćni klub.
Ivanković tvrdi da njegovi problemi nastaju u ljeto 2004. godine otkada su neprestano počele da mu dolaze policijske ophodnje. Kaže da mu je jedan od policajaca koji su pisali prijave, inače njegov poznanik, rekao da ni on niti drugi policajci koji dolaze u kontrole, nakon kojih su slijedile i prijave to ne čine na svoju ruku.
"Rekao mi je da zapovjedi za kontrolu 'Del Kapa' izdaje osobno zapovjednik policijske postaje Miroslav Delić i da bi najbolje bilo da s njim sjednem i o svemu porazgovaram", ispričao je Ivanković Nezavisnim novinama. Priča da je ubrzo kontaktirao svog prijatelja, koji je poznavao Delića i preko njega zakazao sastanak. Našli su se, nastavlja, u kafiću "Skarabeus", čiji je gazda u to vrijeme bio Delić, u ožujku prošle godine i razgovarali.
"Rekao sam Deliću da mi je jasno zbog čega mi stižu prijave i da želim riješiti taj problem. Na to mi je ponudio da kupim tri kartona jegera što sam prihvatio i poslije toga smo se razišli", kaže Ivanković i dodaje da je sa svojim prijateljem ponovo razgovarao kako bi odlučio šta dalje raditi.
Prijatelj mu je kaže predložio da u kovertu stavi onoliko novca s koliko smatra da će svi biti zadovoljni, podsjećajući ga na činjenicu da Delić baš tih dana pokriva novosagrađenu kuću.
"U kovertu sam stavio 600 KM smatrajući da će to biti dovoljan iznos za mjesečnu isplatu Delića, kako bi prestao s kontrolama i neutemeljenim prijavama", kaže Ivanković.
Delić se, kaže Ivanković, na to samo nasmijao i odbio ponuđenu kovertu. Jasno mu je stavio do znanja da zna koliko zarađuje i da sa tako malo novca za mjesečnu "zaštitu" probleme sigurno neće riješiti.
"Moj prijatelj koji nam je zakazao sastanak rekao mi je poslije nekog vremena da bi 1.000 eura mjesečno riješilo moje probleme", kaže Ivanković naglašavajući da na toliki iznos nije mogao pristati.
Kontrole i prijave nastavile su stizati još većim intenzitetom. Do zatvaranja noćnog kluba na Ivankovićevu adresu stiglo je ukupno 68 prijava, većinom za narušavanje javnog reda i mira. Provedeno je i nekoliko policijskih racija u kojima su gosti "Del Kapa" bili prinuđeni da okruženi policijom u objektu provedu i po nekoliko sati.
Postupajući po prijavama CJS Banja Luka Gradska uprava grada Banja Luka 24. listopada donosi rješenje kojim se noćni klub u okviru objekta "Dal Kapo" zatvara.
"Onemogućeno mi je da radim samo zato što nisam platio reket Miroslavu Deliću", kaže Ivanković.
14.3.2006.
Pincom.info
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=37119